Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Üdv.
A meglévő win7emet cseréltem win10re az insider program keretében.
A gépemben van egy 60as rendszer ssd, meg egy 1tb WD hddA hdd-t, lehúztam a tápról, lapról, telepítés előtt.
Felraktam a win10et az ssd-re, az ssd re letöltött lemezképfájlból, aztán elkezdtem beállítgatni a rendszert.Visszadugtam a HDD-t, is, de nem látja.
HDD minimálisan rezeg, úgyhogy kap áramot. Boot folyamán az alaplap kiírja a HDD-t, tehát látja, jó.
Több sata portban is volt próbálva, a bios mindig látja, a win sose.
Se a sajátgép, se a diskmgmt.msc nem látja.
Valami ötlet? -
törölt tag
Tornádó módba váltottak a ventilátorjaim.
CM400as ház első(4pines) és hátsó(sysfan) ventivel, pentium g3240 proci a gyári hűtővel, és gtx 750-venti van benne.Biosban beállítottam silent profilt, de szemmel láthatóan ugyanúgy pörög az összes venti.
Sőt, beállítottam saját profilt, mely szerint ki van kapcsolva a prociventi, de nem kapcsolta ki, még csak vissza se vette.
Ha manuálisan lehúzom az elsőt meg a procit, még mindig zavar a zaj, gondolom a hátsó önmagában annyira hangos.Egyszerűen el nem tudom hinni hogy adhat ki ennyi zajt valami, olyan mintha bármelyik venti lenne bedugva, maximum fordulatszámon menne.
Mérőprogramok 1100 fordulat környékén mérnek +-30, ami azt jelentené, hogy kb ugyanúgy mennek mint eddig, de a nagy lópikulát.
Ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Casoli #28790 üzenetére
Ha a 610es lenne a rossz, akkor nem indulna el másik gépben a 610, és nem lenne probléma másik videokártya indításával a gépben.
Tápcsere volt, memóriák tesztelve, továbbra sem ad képet semmi.
Ötlet? Megmurdált az alaplapon a pci foglalat, vagy még esetleg van remény, más magyarázat?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Továbbra is küzdök a problémával
Vagy egy optiplex760as gépem
Alaplap: Dell 0M858N
Processzor: C2D e7400
Mem:2x2 ddr2Amióta kitisztítottam, a dedikált vga(610) behelyezés esetén felpörög, mintha működne csak nem ad képet
Ha benn van egy vga a foglalatban, és felpörög, de az integráltra dugom a jelkábelt, a következő feliratot kapom.
Ergo eszerint észleli sikeresen hogy van bedugva dedikált, át is irányítana hogy dugjam be oda, mégis amikor bedugom, nem ad képet.Ami volt próbálva:
Több kártya is volt a foglalatban, egyik sem ad képet. (máshol igen)
Kontakthiba nincs sehol
Bios reset volt
integráltal a gép indul-de magától leáll vele terhelés alatt (ez szerintem máshonnan jövő hiba ok)
Az alaplapon nincsen külsérelmi nyom, nem büdös
D-sub,DVI, HDMI kábellel is volt tesztelveBárkinek van bármi ötlete?
-
törölt tag
válasz Balathruin #28467 üzenetére
Foglalat tiszta. Ha dedikálton van a monitor, nem ad képet.
Vidikártya nem lötyög[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Üdvözlet.
Van egy Dell optiplex 760 as gépem, egy gt 610es videokártyával.A gép már elég régi poros, ezért kitisztítottam.
Tisztítás után nem indult be.
Minden egyes hardvert végigteszteltem, végül kiderült, hogy a dedikált videokártya (ami más gépben jó) itt nem ad képet, míg integrált használatával fut.A videokártyát az aljzatba helyezve, integrált videokártyába dugva a d-subot a következő feliratot kapom.
Az interneten nem találtam megoldást. Mindenféle alapvető dolgot írtak, de az összes kábel a helyén van, és ugye cserélve se lett a kártya, egyszerűen a dedikáltat nem indítja valamiért.
Valami ötlet?
Nagyon sok köszönet előre is. -
törölt tag
-
törölt tag
Beraktam egy satás HDD-t az alaplapomba- a gép nem indult el- a ventik felpörögtek de a monitor nem kapott jelet.
Mi lehet a probléma oka?
A hdd kivétele után alap állapotban sem akar elindulni.
Semmilyen kábelt nem mozdítottam ki a helyéről.
Sürgős lenne. Sos -
törölt tag
válasz quailstorm #24409 üzenetére
A történet happy end-el zárult.
A gép ma reggel beindult.
Semmit sem csináltam vele, megszokásból megnyomtam a főkapcsolót és elindult.
Beleraktam a memóriát ami a bajt okozta, és azzal együtt most probléma mentesen fut (Miafene???)Köszönöm a segítő ötleteket.
-
törölt tag
válasz quailstorm #24407 üzenetére
Ugye volt "A" gépem "x" rammal és "B" gépem "y" rammal. Vettem egy "Z" ramot.
"A" gép mellé beraktam "Z" ramot, majd rájöttem hogy az alaplap nem támogatja ezért "Z" ramot átraktam "B" gépbe."B" gép jelenleg tökéletesen működik "y"és "Z" rammal. Kipróbáltam és az "x" rammal is tökéletesen fut
"A" gép meg nem akar elindulni most már sem "x" sem "y" sem "z" rammal.Ergo a ram működik, csak "A" gép nem akarja valamiért működtetni. Fogom a fejem, hogy miért nem.
Összes kábel a helyén, Cmos reset volt. -
törölt tag
válasz quailstorm #24405 üzenetére
A második (új) ramról kiderült,hogy benéztem, az alaplap nem támogatja. Túl magas az órajel.Átraktam egy másik gépbe és ott most vígan éli a világát.
Az gép amibe viszont alapból beraktam majd kiszedtem, most teljesen szűzi állapotban van, hw-sen minden ugyan olyan mint volt, ám nem fut.
Ha nincs benne memória visít mint a szopós malac, ám ha visszarakom azt amivel eddig futott meg se nyikkan.
-
törölt tag
válasz quailstorm #24403 üzenetére
Kivettem az elemet 10 percig.Visszaraktam, elindítanám a gépet és továbbra is csak a sötétséget látom meg a hűtő zúgást hallom...
Egyéb ötlet? -
-
törölt tag
Üdvözlet.
A következő a problémám:Van egy "GIGABYTE GA-945GZM-S2" alaplapom, benne "1GB KINGSTON DDR2" memóriám.
Bővítés céljából vettem bele a hardveraprón "1Gb/800Mhz/Pc6400 CORSAIR CM2X-1024 Exteme asztali" memóriát.Beraktam a memóriát az enyém mellé. Elindítanám a gépet,de nem csinál semmit.Hallom ahogy felbúg a proci ventilátor,de a monitoron semmi kép nem jelenik meg.
Kivettem az új memóriát, bent hagytam a régit- ugyanez történt.
Beraktam az újat, kivettem a régit- ugyanezSemmilyen kábel nem lazult meg, leellenőriztem. Mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest