Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
batman.
senior tag
-
batman.
senior tag
Igen. A képen a cpu foglalat hátsó merevítése látszik. Ez olyan szinten van megvetemedve, hogy minden problémádat okozhatja. Próbálj szerezni egy backplate-s hűtőt, vagy ha a tiédhez kompatibilis, akkor egy ilyet. Kb 50% esélyed van rá, hogy a felrakás után a lap normálisan, vagy közel normálisan működik. A maradék 50%, hogy úgyis qka.
"Azt sikerült megfigyelnem hogy változó meddig jut el van amikor 1 másodperc van amikor 2-3." Ezt még mindig nem értem, a mondatban nem szerepel elindulás.
Nem kötözködés (vén f@sz vagyok, nem értem a szlenget) alany, állítmányt, tárgy, stb. valami hiányzik, és az a baj, hogy homályos a jósgömböm.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
Az, hogy hármat sípol, az abból a szempontból jó, hogy elindul a POST és jelzi, hogy memóriahiba van (mivel nincs benne).
Nem úszod meg szétszedés nélkül.
Ha deformált az alaplapod akkor az az ok.
Az infóból amit megosztottál ez a legvalószínűbb, de lehet hogy rosszul értelmezem amit írsz.
Pld. ezt a mondatot nem igazán értem..., azt szeretnéd mondani, hogy elindul a POST és megszakad a jelölt idő után?"Azt sikerült megfigyelnem hogy változó meddig jut el van amikor 1 másodperc van amikor 2-3."
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
2 db ramod van, annak az esélye, hogy mindkettő hibás, nagyon kevés. (ha az egyikkel nem indul, másikkal kell próbálni, esetleg másik slotban) Ramok nélkül nem indulhat, ventik pörögnek az ok de ennyi. Ebben az esetben azt sípolnia kellene, hogy nincs/hibás ram. Nincs sípolás?
Alaplapi speaker van rádugva?Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
Nem emlékszem beszéltünk már a te esetben deformációról?
Hátlap nélküli nehéz hűtők szeretik "megtépni" az alaplapot.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
Szia!
Ez az adatlapodon lévő gép?
Volt bios reseted, ha elemet mértél. A következő indításnál a "-vga, hdd, ssd nélkül-höz" az 1db ramot is használd.
A cpu alatti csatlakozókra azért ránéznék, esetlen másik cpuval is lehetne próbálni hátha kilendíti az állapotából. Milyen hűtő van a procin? Ha túl nehéz és nincs backplate akkor szoktak a lapok vetemedni...Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
IvI88
tag
Sziasztok!
Már írtam ide, hogy a gépem néha nem akar elindulni csak felpörögnek a ventilátorok és újraindul magától majd többszöri próbálkozás után elindult és teljesen használható volt a gép. Kaptam is segítséget hogyan keressem meg a hibát és akkor úgy tűnt hogy valahogy megjavult.
Tegnap hazaértem a nyaralásból és megint elkezdte csinálni. Amíg oda voltam kb.:1,5hétig addig a konnektorból ki volt húzva a gép.
Amit eddig próbáltam:
-másik táp (nem gagyi, rendes corsar)
-alaplapi elemen 3 V-ot mérek
-kapcsolok jól működnek (kimérve)
-vga, hdd, ssd nélkül is próbáltam elindítani.
-alaplapon kondik nem púposak
Jelenleg nem akar elindulni se a gép csak felpörög-leáll-felpörög-leáll.....üdv: Tomi
-
batman.
senior tag
Szia!
A táp ugye nem valami régi vacak? Mert hasonló esetben előfordult mát, hogy a tápot darabra értette a segítségkérő, és egy régi Pentium 4 korabeli "szökevénnyel" próbálkozott.
Feltételezve, hogy nem a táp az ok.
Az alaplapi speaker nem "fütyül" valamit?
Ha végre elindul a gép akkor stabilan hibátlanul fut?Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
MrDerekas
addikt
Ez esetben megpróbálnék egy bios frissítést, vagy re-flash-t. Alaplapi gombelem állapota jó? Általában megsérült bios vagy bios chip hozza az ilyen hibát. Na meg ha a cpu lábak kicsit összekócolódnak és hosszú hónapokon át problémamentesen megy a gép, aztán bedől.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
IvI88
tag
-
batman.
senior tag
Bírnia kéne...
A tápot kellene másik hasonló gépben próbálni, illetve ebbe kölcsön tápot szerezni.(#39770) Heroes fan Főleg laptopon dolgozom. monitorból a legjobb itthon most egy Dell 24" IPS, Gépből I5-6500 kevés ram. no VGA. De lehet, hogy nincs is táp a gépben.
[ Szerkesztve ]
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
Szia!
Elsősorban a tápra kell gyanakodni.
Táp pontos típusa és kora?
Nagyjából a gép alkatrészei, is fontosak a fogyasztás miatt.
(cpu, ram, ssd, hdd-k, vga)
Hogy lehet beazonosítani a hibás alkatrészt? Például cserealkatrésszel.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
dugo_
veterán
A HD630-nak már csak Win10-hez van támogatottsága, vagy megbarátkoztok a rendszerrel, vagy keressetek hozzá mókolt drivert, ha van.
Múltkor hasonló esetben ez a béta driver segített egy kérdezőnek:
ftp://europe.asrock.com/Drivers/Intel/VGA/VGA_Win8.1(v4508).zip[ Szerkesztve ]
-
CsikiRoli
tag
1.Válasz: 1333MHZ-re szokták magukat beállítani, de kicsit jobban belemész az egyik menüpont alatt be tudod állítani 1600 Mhz-ra és utána úgy marad.
2.Válasz: Igen alul kell legyen a ventillátor nyílás, így kívül esik a ház légkörén a táp. Beszívja alevegőt és már megy is ki. Nem pedig a gépből szívja a meleg levegőt.
3.Válasz: Normálisnak tűnik ez a hőfok így elsőre, majd ha elindítod a gépet, eressz rá egy CPU benchmarkot, és monitorozd a hőfokot, ha ott kiugróan magas érték lesz, akkor pasztázd újra (66.8 fok az elméleti maximum, ezt ne haladja meg, akkor nincs probléma. stabil 60 fok is megfelelő.)Üdv: Roland
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC: Ryzen 5 5600X // RTX 4060 Ti // 32Gb Ram // 1Tb SSD
- Csak VGA kell bele! Ryzen 7 félkonfig
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest