Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FunPro
őstag
válasz tserrof77 #48042 üzenetére
Soha nem másztam bele egyébként abba, hogyan működik az SSD.
Mármint, azzal addig tisztában vagyok, hogy a vezérlőszoftver egy elengedhetetlen dolog. Arról viszont, hogy ez a szoftver mit is vezérel, arról már lövésem nincs.
Mert ha mondjuk a tárolt adatokat nem piszkálja, hanem ez tényleg csak a működést vezérli, mint az alaplapon a BIOS, akkor elméletileg menthetőnek kéne lennie egy így elpusztult SSD-nek (bár kétlem, hogy nem ez vezérli pl. a címkézést).
Persze, nem az egyszerű embernek, mert akkor is kéne egy gyári vezérlőszoftver, amit valaki lementett egy hasonló típusú ssd-ről, majd kell egy program, amivel a lementett cuccot rá lehet nyomatni a hibás ssd megfelelő helyére.
Aztán ha alapból olyan a dolog, mint mondjuk a dual bios előtti idők vagy a telefon rootolás/rom telepítés, ahol egy rossz mozdulattal helyrehozhatatlanul hardbrickeljük a készüléket, akkor alapból kivitelezhetetlen az egész. Én azért gondolnám, hogy egyébként lehetséges, mert egy bizonyos ssd esetében találkoztam ilyen megoldással.
I'll try my best, and that's the best anyone can do.
Új hozzászólás Aktív témák
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- RYZEN 9 5900X (12 mag/24 szál) +Új ASROCK B550 PHANTOM GAMING 4 +Új 32GB hűtőbordás DDR4! GAR/SZÁMLA
- Ryzen 5 / GTX 1060 / B450 M / 8GB / 250GB M2
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
- HP Elitedesk 800 G2
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest