Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • bobsys

  addikt

  válasz DopeBob #136 üzenetére

  en uzemeltettem egy kb 120 gepes halozatot, egy server volt a DC+fileserver(DFS-el) es volt egy desktop pc mint masik dc
  regen volt, mert a serverben ketto PIII-as CPU volt

  Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

 • gaborbol

  őstag

  válasz DopeBob #136 üzenetére

  Ez igy eleg komolytalan, vagy csak en erzem igy? :F

  Mi igy csinaljuk:

  1) Megbeszelunk egy konkret reggeli idopontot az ugyfellel halozat felmeres celjabol.

  2) Vegignezzuk a teljes halozatot,dokumentalunk, lefenykepezunk,lerajzolunk szinte mindent onnantol, hogy bejon a net az epuletbe, onnan hova megy min megy,szerverek milyenek, kihasznaltsaguk,kapacitasuk,milyen programok futnak rajta,van e adatbazis, van e mentes, szunetmentesek, halozati eszkozok,epuletek ha vannak/gerinc/ kliensek, nyomtatok, virusirtok.

  3) Elkoccolunk vissza a ceghez,ha a helyszinen nem tudnanak vagy tul sokaig tartana, es megcsinaljuk a teljes jelenlegi dokumentaciot elektronikusan.

  4) Vissza az ugyfelhez, nezd jelenleg ez van nalad, beszeljunk rola mik az elvarasok, igeneyek, mekkora osszegre gondoltatok.

  5) Keszitunk egy konkret boseges ajanlatot, kiegeszitve a mi javaslatainkal amit ismet atbeszelunk.Ami esetleg felesleges vagyertelemszeruen nincs ra forras ,azt lehuzzuk rola.

  Akkor pl egy nap alatt nem lesz 50 kliensbol 95-100,mert par geppel el lehet szamolni, na de 100%-al?

  Ha meg csak egy szerverre van penz, arra nem pakolok fel +4 virtual szervert, mert teljesen logikatlan, ha a vas elpukkan oda a virtual szerver is, arra kulon vas kell....

  Szerver meg azert azert szerver, hogy tegye a dolgat, max logikusan kell felepiteni,meg utemezni, hogy mikor mit csinaljon.

  Minnel egyszerubb valami annal jobb, felesleges tulbonyolitani hanincs ra valos igeny. Feltetelezem egy nem letezo projeltrol beszelunk, de majd talan mas hasznat veszi.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés