2019. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Rendszergazda topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#701) kraftxld válasza orionstar (#700) üzenetére


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Jaja, egy régi FW-ben bug-ként benne volt az AD támogatás, de azután kivették belőle meg leszedték a netről a régi FW-ket.

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#702) MTbc válasza kraftxld (#701) üzenetére


MTbc
(senior tag)

Igen ezt olvastam én is 4.1.3 -es ben :W ezen meg 4.1.6 van már.
orionstar: Ez alapján próbálkoztam de nem jött össze.

[ Szerkesztve ]

(#703) gaborbol válasza MTbc (#702) üzenetére


gaborbol
(őstag)

Ugy nezem hivatalosan iSCSI-t sem tamogat, viszont, ha minden kotel szakad van okositas , az viszuont kihuzhat a pacbol:
[link]

(#704) kraftxld válasza gaborbol (#691) üzenetére


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Elmeletben meg virtualis gepen mar igen, gyakorlatban, elesben meg nem :)
Az alap gepekre en Hyper-V szervert raknek, es ha van hibaturo SAN akkor hyper-v szinten is nyomnek valami failovert live migrationnal, az enterprise licensz miatt meg gepenkent 4db guest Server 2K8 enterprise-t lehet futtatni, azzal meg mokolhattok akarmit.

[ Szerkesztve ]

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#705) gaborbol válasza kraftxld (#704) üzenetére


gaborbol
(őstag)

Koszi a valaszt!

Hyper-V-t eletemben nem allitottam be de meg csak nem is lattam.
Tud ez olyat mint pl a vmware, hogy a fizikalis hostokat amik egy halozaton bellul vannak egybe latom valami klienssel vagy kozollal ? Vagy ez csak valami lokal egysegkent mukodik es akkor jelen esetben lesz 3 ilyen egysegem? Kell ezert kulon dellazni, ha van ilyen funkcio?
Az adatbazisnak kotelezoen egy fizikai szerveren kell lennie, a NAS meg csak mentesre hasznalhato.

(#706) kraftxld válasza gaborbol (#705) üzenetére


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Nem kell fizetni erte semmit, feldobod a Win2K8 R2 enterprise-t, felrakod a a Hyper-V role-t, beallitod a failovert, meg eztazt es kesz is vagy. Persze azert nyalazd at elotte a dokumentaciot, de egyaltalan nem veszes. Minden funkcio ingyenes, Failover, Live migration, stb, es egy db megvasarolt Enterprise editionnal futtathatsz egy host-t, ami csak a Hyper-V role-t csinalja (vagy hasznalhatod az ingyenes hyper-v szervert is, ugyanezt tudja, csak nincs grafikus felulete, de barmilyen Vista/Win7-re telepitett hyper-v konzollal lehet teljes ertekukent piszkalni), majd csinalhatsz 4 db guest-et benne. Az elso guest az elso fizikai gepen az SQL cluster elso tagja, majd a masodik gep elso guest-je a cluster masodik tagja. Es meg maradt 6 db Win2K8 enterprise edition-od szabad felhasznalasra.

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#707) gaborbol válasza kraftxld (#706) üzenetére


gaborbol
(őstag)

Aha,koszi, igy mar jobban el tudom kepzelni.
Nem hangzik rosszul nemsokara kiderul, hogy megkapjuk-e melot 4 sure, aztan bele is vagunk szerintem.Remelem megkapjuk, jo lenne megcsinalni.

[ Szerkesztve ]

(#708) MTbc válasza gaborbol (#703) üzenetére


MTbc
(senior tag)

Csináltál már ilyet esetleg? Elvileg mindent megcsináltam SSH átírtam amit kellett létrehoztam egy 1Gb-os lemezt próbaként de az Initiator nem látja. :R

(#709) gaborbol válasza MTbc (#708) üzenetére


gaborbol
(őstag)

Nem csinaltam Ready Nas Duo ->updgrade to iSCSI-ra.
En openfilert hasznalok erre a celre az mindig mukodik, ill van egy EMC NAS ami gyarilag tudja az iSCSI-t azzal sem volt meg gondom.
Van esetleg mas iSCSI eszkozod amivel ki lehetne szurni, hogy melyik felen van a hiba?

[ Szerkesztve ]

(#710) MTbc válasza gaborbol (#709) üzenetére


MTbc
(senior tag)

Nincs másik,(teljesen új nekem iSCSi-s téma).próbálkozom még :R

(#711) gaborbol válasza MTbc (#710) üzenetére


gaborbol
(őstag)

Sajnalom, van egy ures regi geped?Tegyel ra openfilert, es probald meg azzal.
Sajna nem tudom, hogy a leiras 100%-os-e, probalj meg rakereseni hatha van mas leiras, esteleg probald meg mas gepre telepiteni az iscsi-t es onnan megnezni, hogy latja e a NAS-t.
Neha kihagynak egy sort veletlenul, vagy valamelyik lepest, vagy esetleg, mert az tok evidens hogy meg kell oda....

[ Szerkesztve ]

(#712) MTbc válasza gaborbol (#711) üzenetére


MTbc
(senior tag)

Igen,valószínűleg ez az evidens rész lesz az amit elrontok.
Ez alapján csináltam fórumokon olvasgattam de ezt találtam a legjobb leírásnak.
Van egy olyan érzésem hogy a iqn névvel rontok el valamit,oda mit kéne írnom?Amit a iscsi initiator ír az első oldalon azt próbáltam beszerkeszteni.
Ez a példa iqn.2001-04.com.example:readyduo.iscsi.target0
próbáltam:
iqn.1991-05.com.microsoft:servernév.domainnév.local.
iqn.1991-05.com.microsoft:readyduo.iscsi.target0

Tuti hogy valami kis szar hiba ami evidens és annyira idegesít, hogy nem jövök rá 3 órát aludtam

(#713) gaborbol válasza MTbc (#712) üzenetére


gaborbol
(őstag)

Van egy jo meg egy rossz hirem:

Kezdem a rosszal:

Pihenj egy kicsit, tedd felre.Itt a legjobb dolog amit tanultam, valami nem megy tedd felre egy kicsit.Vedd elo fel ora mulva akkor se megy, probalokozz vele 2 ora mulva, vagy masnap.

Gondolom a linkelt leirashoz innen jutottal el.
[link]

Ugy latom, a ha kesz vagy,akkor az eszkoz menujebe be kell kapcsolnod meg az iSCSI funkciot, es a kis lampanak zoldnek kell lennie, ez a resz is megvan?
LUN resz is be van allitva ,ahogy kell?
Ird meg mi a helyzet valamit biztos lehet csinalni,ha kell irunk par forumba, de menni fog.

A jo hir:

Ma megnyertem a cegnel a haziversenyt, es elvittem a dodijjat: 42" LCD tv. :DDD
Az a vicc benne hogy nem is nezek szinte tv-t, de mindegy...
(sry a poenert, de tenyleg ma nyertem a TV-t)

(#714) MTbc válasza gaborbol (#713) üzenetére


MTbc
(senior tag)

Grat a TV-hez :D !

Így szoktam félre raktam már párszor.Igen be van kapcsolva a iSCS Target zöld.
Lun 0 Path=/c/iscsi_0,Type=fileio sor benne van a ietd.conf fájlban az etc mappában és nincs ki kommentezve.

(#715) gaborbol válasza MTbc (#714) üzenetére


gaborbol
(őstag)

Koszi! :R

Rakotni ugyan nincs mire, meg tv elofizetesem sincs, van 6-8 csatorna ami bejon HD-be sima antennaval, de szerintem eladom. Nem kell olcso tv valakinek?

(#716) kraftxld válasza gaborbol (#715) üzenetére


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Nalunk nem tv-t osztogattak tegnap, hanem csak lebaszast mert nem volt 8,5 ora a timesheetemben csak 8. :W
Amugy gratula hozza, dobd fel ebayre egy dolcsiert tuti rakapnak. En se mennek vele sokra, az elmult 2 honapban kb 10 percet neztem a TV-t.

Egy kis szakma:
Beepitett windows vagy ingyenes tool-al hogyan tudok egy Hyper-V guestben levo Exchange 2010 szervert menteni FTP site-ra?

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#717) gaborbol válasza kraftxld (#716) üzenetére


gaborbol
(őstag)

2 honap alatt 21k-t szamlaztam, ami eleg jonak mondhato, masodik helyezett 1 het fizetett szabit kapott, probaltam vele elcserelni a tv-t,de nem lehetett :(

Nekem heti 14-15 ora mar jonak szamit, havi 70 ora felett meg 10%-ot kapok minden kiszamlazott orajdijbol.(eleletileg, mert meg nem fizettek ki, meglatjuk)

El nem tudom kepzelni minek baszogatnak 8 oraert, itt akkor csak hetfon meg kedden kene meloznod :(((

Exchange adtabazist csak vagy full szervert kell ftp-re kuldeni?

Memgondom oszinten soha nem lattam meg hyper-v-t, ez a szitu most olyan, hogy egy teljes windows szerver fut, vagy csak a grafikus felulet nelkuli?
Exchange 2010-et sem lattam meg, ntbackup tudja pl menteni az adatbazist?

(#718) kraftxld válasza gaborbol (#717) üzenetére


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Full szervert. A Hyper-V-t ugy kepzeld el mint a sima Vmware ESX-et vagy Vsphere-t.
Nem csak a hyper-v szerver fut, hanem egy 2k8r2 enterprise csak hyper-v role-al.
Az egesz szervert kell menteni, es 2K8-ban mar nincs ntbackup csak windows server backup, de az is max halozati meghajtora meg unc-re ment, ftp-re nem.

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#719) orionstar válasza kraftxld (#718) üzenetére


orionstar
(lelkes újonc)

Ingyenes beépített megoldásról nem tudok, de elvileg minden backup szoftver jó, ami kezeli a hyper-v vss writert. Korábban a BackupChain-nel próbálkoztam, nekem ugyan nem kellett ftp-re feltölteni az anyagot, de a weblapjuk szerint azt is támogatja. (a cucc működik guival vagy anélkül is)

Ha ingyenes megoldást szeretnél akkor használhatnád a windows server backupot, úgy, hogy a hálózati meghajtót figyeled, hogy jelenet-e meg új fájlt ott, vagy inkrementális backup esetén a fájlt mikor módosították utoljára, és ha történt változás, akkor az új fájlt feltöltöd ftp-re a beépített ftp klienssel vagy vmi konzolos ftp progival.

Esetleg egy PS-es megoldással próbálkozhatsz:
http://www.gilham.org/Blog/Lists/Posts/Post.aspx?List=aab85845-88d2-4091-8088-a6bbce0a4304&ID=243

[ Szerkesztve ]

"...szeretem ha a világ jó néha kell már egy emberi szó..."

(#720) kraftxld válasza orionstar (#719) üzenetére


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Koszi a tippeket, majd este bogaraszom meg a leirasokat plusz probalgatom is oket :)

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#721) Fityusz


Fityusz
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Véleményeteket szeretném kikérni!
2 pályára jelentkeztem Általános rendszergazda vagy Informatikai hálozatuzemeltető...
szerintetek milyik érné meg jobban???szabolcs megyében lakom! ja és konkrátan mivel foglalkoznak ezek ho dolgoznak stb??
köszönöm előre a válaszokat!

Ha olyan képem lenne mint neked, nevetve mennék neki a körfűrésznek!:)

(#722) orionstar válasza Fityusz (#721) üzenetére


orionstar
(lelkes újonc)

Szia!

Ezekkel a szakmákkal semmire se mész, nálunk egyetemen, kb a társaság fele rendszergazdai, hálózatüzemeltetői, számítógép szerelő stb OKJ-val rendelkezik, de csak egy ilyen papírral sehol se találsz állást, max protekciósként...

Elméletben, Általános rendszergazdaként a cégek napi számítástechnikai ügyeit oldod meg, pl. kezeled a felhasználókat, a megosztásokat, a hálózatot, a nyomtatókat, azaz a hardver- és szoftverparkot... feladatokat automatizálsz, a felhasználók problémáit megoldod, nyilvántartást készítesz, archiválsz.
Hálózatüzemeltetőként elvileg a számítógép-hálózatot kezeled, kábelezel, felügyeled a működést, a problémákat megoldod...

Hivatalos infók is elérhetőek, ha jól emlékszem az általános rendszergazdák a FEOR 7444 képesítést kapnak, a hálózatüzemeltetők pedig 3131-et. (ezek a leírások azonban nem túl napra készek, lehet van frissebb is valahol, utána kéne nézni)

Melyik érné meg jobban?! Egyik se, az egésznek annyi értelme van, hogy plusz pontot kapsz továbbtanuláskor, illetve egyetemen(mérnök-infón vagy villamoson) egy-két tárgyat tudsz akkreditáltatni. Elhelyezkedni viszont egyik infós FSZ-el se fogsz, szinte mindenhova felsőfokú(főiskolai vagy egyetemi) végzettséggel keresnek embert, ahova elég lenne maga a szakma is, oda meg több éves munkaviszonyt várnak el...

Mellesleg az oktatás színvonalával is vannak problémák... legalábbis azokban az iskolákban amik nálunk Pécsen, illetve a megyében vannak... mindenhonnan azt hallom, hogy ósdi ezer éves lestrapált cuccokon elavult technológiákat tanulnak, olyan tanároktól, akik a bekapcsoló gombot alig találják meg, és ha nem kapcsol be a gép, mert a tápon a kapcsoló le van kapcsolva, akkor nem tudják megoldani a problémát. :D Amennyiben egy főiskolában indított képzésre jelentkeztél, akkor általában jobb a színvonal, de akkor se fogsz semmire se menni egy ilyen papírral.

Üdv.:
orionstar

[ Szerkesztve ]

"...szeretem ha a világ jó néha kell már egy emberi szó..."

(#723) gaborbol válasza orionstar (#722) üzenetére


gaborbol
(őstag)

En anno a KKMF-re jartam (mai neven BMF) hat ott is igen-igen magas volt az oktatas szinvonala. Az amerikaba valo kijutasert hagytam ott akkor, diplomam azota sincs. Magyar nem is lesz, de szeretnek egyet majd, ha meg belefer, valahol. Sem a Turing gepekre a 70-es ebekbol, sem a turbo pascalra, sem hasonlo agyremekre nincs szuksegem, ha ez az ara akkor inkabb nem lesz.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nem tudom talalkoztatok-e mar a legujjabb(vagy csak nekem uj) fake antivirus verzioval, nagyon ott van a szeren.

Lejatszik most mar hang fajlokat is: nyissuk csak meg mondja a gep, es elkezdi feldobalni az ablakokat, jon a porno,minden ami kell.Neha bedobnak az alvin-es a mokusokbol egy-egy rohogest is, szerintem nagyon baro.Tegnap szedtem le ugyfelnel.

[ Szerkesztve ]

(#724) orionstar válasza gaborbol (#723) üzenetére


orionstar
(lelkes újonc)

BMF-ről nem tudok a mai állapotok terén nyilatkozni, de BME-n villamoson Ansi C-t és Turbo C++-t tanítanak, mérnök infón ez kibővül C#-al és Java-val, ha jól tudom. Nálunk PTE-n Ansi C, C#, Java és vizuális programozás terén LabVIEW van/volt.. :D Ez azért előrelépés a Pascalhoz képest... :) Sőőt Középsuliban is Visual Basic.NET 2k3 volt! :D (na jó, miután elment az egyetlen tanár aki modernebb szemléletű, nyitott volt az újra, természetesen megpróbáltak minket is meggyőzni a Turbo Pascal csodás voltáról)

Hmm, ál-antivir ismeretből megragadtam a Furkó Antivírusnál, még jó pár évvel korábban.
Amúgy miért adsz rendszergazdai jogokat a helyi gépre olyanoknak, akik nem tudják, hogy mit kéne elkerülni vagy náluk nem ti látjátok el 100%-ékban a cég rendszeradminisztrációját? (ez csak felmerült bennem):)

[ Szerkesztve ]

"...szeretem ha a világ jó néha kell már egy emberi szó..."

(#725) kraftxld válasza orionstar (#724) üzenetére


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Nalunk pl azert vannak helyi rendszergarazdakent az userek mert senki nem fogja kifizetni az oradijunkat arra a hetre amiert Geza neni titkarno osszes szutyok progijat leteszteljuk, hogy megy-e userkent limitalt jogokkal.

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#726) gaborbol válasza kraftxld (#725) üzenetére


gaborbol
(őstag)

Vannak dolgok amik a vilagon mindenhol ugyan ugy mukodnek. :DDD
Bizony, domain user=lokal admin, igy kezdodik a biblia elso sora...
(kis cegek eseteben)

Ez a ceg eleg nagy ahhoz ,hogy rendes policy legyen, van is, csak a holgy a Finance Manager... Az meg olyan szint, hogy lokal admin.

A Mcafee corporate valahogy nem tudta elkapni, viszont az ingyenes combofix+malwarebyte meg szokas szerint leszedte.

Kaspersky-t rakunk mindenhova, vagy ha nincs ra penz akkor MSE, mast ki sem ajanlunk.

[ Szerkesztve ]

(#727) orionstar válasza gaborbol (#726) üzenetére


orionstar
(lelkes újonc)

Hehe :) Na igen, itt látszik, hogy való életbeli gyakorlatom hiányos picit.
Én egyből App-V-nel vagy hasonló megoldással, esetleg Citrixszel kezelném a jogosultságproblémákat, kisebb cégnél meg elbeszélgetéssel a főnökkel, hogy ez az ő érdekük. :)

McAfee-ról eddig csak rosszat hallottam, nekem eddig az Eset nod32 tűnt a legjobbnak, próbáltam még a symantec és az etrust céges megoldásait, de azok se ismerték fel megfelelő hatékonysággal a vírusokat vagy túlzottan erőforrás igényesek voltak. Kaspersky otthoni változatát próbáltam, az igen meggyőző volt. MSE alatt Microsoft Security Essentialra gondolsz?

(#725) kraftxld:
Érthető a dolog, nem is mondtam olyat, hogy mindent le kéne tesztelni, csupán a cég működéséhez szükségeseket pl.: adóbevallás készítő, számlázó stb progik.
Geza neni titkarno XD

"...szeretem ha a világ jó néha kell már egy emberi szó..."

(#728) CsodaPOK válasza gaborbol (#723) üzenetére


CsodaPOK
(senior tag)

Khm, akarod mondani mai néven Óbudai Egyetem :DD :DD

Ha valaki kíváncsi OE-NIK-re részletesebben, akkor írjon nyugodtan.

@kraft: Geza néni :)) :))

[ Szerkesztve ]

Kicsi a bors, de főleg az őrölt.

(#729) brd válasza gaborbol (#723) üzenetére


brd
(PH! nagyúr)

Én egy olyannal találkoztam a napokban, ami Security Tool-nak hívja magát, és magyarul (angol win-en) írta a (fake) üzeneteit! Nem "Távirányitóval kezelni DVD-játékost"-szinten, hanem egy átlagos, magyarul beszélő ember szintjén. Annyira hitelesnek tűnt, hogy egy fél percre engem is megtévesztett (na, mi a fene, új antivírus, amit még nem ismerek? bár a neve már gyanús volt). Elsőnek az tűnt fel, hogy nem volt két olyan file, amelyben ugyanaz a fertőzés lenne (erre az ablakra - mármint, hogy megjelent, "ilyet nem szokott a gép" felkiáltással - rácsodálkozva hívtak egyébként), másodiknak az, hogy nem lehet feladatkezelőt, regedit-et indítani, mert elindulnak, majd rögtön bezáródnak, és azt írja a fake antivírus, hogy vírusos. Aztán kiderült, hogy az összes exe-re ezt mondja. De egyébként a felülete teljesen hiteles, nem túl csicsás, de nem is a 3 vonalból álló; van (falból persze) autoupdate, kizárások, és minden földi jó, még az ál-víruskeresés leállítása után is azt írja, hogy ezzel veszélynek van kitéve a számítógép, biztosan leállítja? Ill. olyanokat is ír, hogy a hitelkártyája adatait megszerezheti a vírus, sőt még saját ikonja is van a Start menüben. Ott szúrták el, hogy a userprofilban van egy exe, és ez indul el, na ez nem megszokott egy vírusirtónál. :) Egyébként semmi károsat nem csinált láthatóan, máshová nem jegyezte be magát, file-okat sem törölt (persze nem próbáltam ki vele a fertőzések eltávolítását :) ), és nem is fertőzött file-okat. Nem is tudom, mi volt a célja (talán ha az eltávolítást megcsinálom, tényleg törölt volna). Az AVG egyébként semmit nem böfögött rá (ez van telepítve a gépen, frissül is rendesen).

The only real valuable thing is intuition.

(#730) gaborbol válasza brd (#729) üzenetére


gaborbol
(őstag)

Ezeknek mind egy celja van, vasarold meg a fake antivirust, lehetoleg bankkartyaval. A mostaniak szine csak es kizarolag prono oldalakat dobalnak fel, keszitenek ikonokat az asztalra, hatha panikba eski a user es megveszi,mert az senkinek a desktop-jan nem mutat jol es ezert sokan meg is veszik...

Jot be hozzank mar nem egy ugyfel: valami nem stimmel a geppel, pedig $39.99-ert most vettem virusirtot. Jo akkor legyen szives most azonnal felhivni a bankjat es letiltani a kartyat amirol fizetett.

Par honapja volt hir, hogy most mar van olyan fake av amihez van rendes emberi chat support,akik gyozkodnek, hogy vedd meg bankkartyaval, lehuznak 40-50 dollara, a progi ugyan ugy nem fog csinalni semmit, viszont meg ellopjak a bankartyadrol a penzt is.

rkill-t erdemes futtatni elso korben, letoltheto 3 kulonbozo kiterjesztessel is :)

[ Szerkesztve ]

(#731) gaborbol válasza brd (#729) üzenetére


gaborbol
(őstag)

Elso ket szo...

[link]

[ Szerkesztve ]

(#732) x123456


x123456
(fanatikus tag)

Van itt a fórumon kifejezetten IT biztonsággal foglalkozó topic?
Nem találtam.

Tegnap a javascript + html tanulmányozása során fedeztem fel (újszülöttnek minden vicc új ;) ) egy csúfságot. Mostanában elég gyakoriak az adathalász támadás(?)ok, amikor a gyanútlan usert egy hamisított weblapra csalják. Ennek kapcsán olvastam valahol olyan tippet, hogy ellenőrizzük a linket, amire kattintunk. JS-ben megoldható, hogy a link teljesen jónak tűnik, de mire rákattintasz, egészen más oldalra visz.
Azt hittem, ilyen piszkos kis trükkökhöz már java, active-x v. flash kell, de úgy tűnik, tévedtem. :)

(#733) gaborbol


gaborbol
(őstag)

Ma megdolt az eddigi csucstarto 7 Gb-os Trend Micro log rekordom.
Mcafee - windows 2003 server, 52GB log a rendszer particion.

Backup exec barmolasaban jartas valaki?

Van kb 25 job, policy alapu, 4 job nem fut mert azt mondja, hogy a korrupt az adat ami a szlektacios listan van.

Csinalok egy uj job-ot ami nem policy alapu ugyan az a szelekcios lista, ugyan az a celmeghajto, siman megcsinalja, nincs hiba.

Csinalok egy job-ot policy-vel, hasznalom az elozo sikeres job szelekcios listajat, ugyan oda mentsen, korrupt az adat, konyvtarkak nem olvashatoak, hozzaferesi hiba.

Valakinek otlet?

(#734) orionstar válasza x123456 (#732) üzenetére


orionstar
(lelkes újonc)

A következő kóddal kb. megvalósítható amire gondoltál:

<script language="javascript">
function raszedlek(){

var teszt = document.getElementById("teszt");
teszt.href = "http://logout.hu";
}
</script>

<a id="teszt" href="http://index.hu" onclick="raszedlek()">link elek, ki tudja hová </a>

Ez még egy egész könnyen észre vehető megvalósítás, de megoldható úgy is, hogy az onclicket, sőt még az id-t is elhagyod és mondjuk a linket osztály alapján azonosítod, akkor meg gyanakodni is kevésbé fognak, mivel nincs egyértelműen az a link megjelölve.

Szóval valóban, ma már mindennek van biztonsági kockázata...

Amennyiben webes biztonsággal szeretnél foglalkozol akkor weblabor.hu-n, esetleg prog.hu-n tehetsz fel kérdéseket.

"...szeretem ha a világ jó néha kell már egy emberi szó..."

(#735) x123456 válasza orionstar (#734) üzenetére


x123456
(fanatikus tag)

Igen, erről beszélek. (legalábbis így első ránézésre)
És ez csak egy egészen egyszerű "trükk"... viszont JS nélkül nincs flash, PDF plugin stb., tehát nem lehet egyszerűen kiirtani.

(#736) brd válasza gaborbol (#730) üzenetére


brd
(PH! nagyúr)

Lehet, ez is olyan volt, de nem kínált fel ilyesmit. Talán ha az eltávolításra nyomott volna valaki, akkor jött volna ilyen üzenet.
Magyarországon egyébként nem jellemző, hogy ilyeneket így vásárolnának. Talán jobban be vannak oltva az emberek félelemmel az ilyen netes vásárlások ellen, és nem is sok embernek van olyan kártyája, amivel ilyen módon tudna vásárolni. Ill. ha valakinek van is, akkor ő már többnyire tudja, hol kell vigyázni vele.

The only real valuable thing is intuition.

(#737) kraftxld válasza orionstar (#719) üzenetére


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Megoldva, tegnap megálmodtam a megoldást, Windows Server Backup egy hálózati share-be, onnan meg a Cobian 10 tolja FTP-re :)

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#738) kraftxld válasza gaborbol (#733) üzenetére


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Konkrétan mi a hiba kód amivel elszáll?

Nekem eddig egy 90GB-os SQL log file volt a rekord amit a HP Insight Manager kreált valami banális hiba miatt, nem küldött semmiféle error, hanem csak okádta tele a log file-t.

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#739) kraftxld válasza gaborbol (#730) üzenetére


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

A héten én is kaptam belőle, már nem emlékszem a nevére, de nagyon profi volt, az rkill se vitte, és semmivel se tudtam kilőni (task manager, cmd, process explorer-t mind bezárta). Avast engedte be a gépre, aztán egy system restore safe mode-ban, avast uninstall, MSE scan párossal letakarodott a gépről. :)

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#740) gaborbol válasza kraftxld (#738) üzenetére


gaborbol
(őstag)

Ezeket varialja:
Korrupt adat, konyvtarkak nem olvashatoak, hozzaferesi hiba

Talatam egy reg kulcs modositast, mert ha volt 20 konyvtar abban pl 500 fajl es abbol 1-re azt ,mondta hogy korrupt, az egesz mentes megy a a lecsoba...

A reg modositasa utan meg elmeletileg csak a hibas fajlt fogja kivenni.

El kene mennem egy 5 napos back exec tanfolyamra, csak gondolom 1 nap: hogyan csainaljuk mentest, kovetkezo 4 nap mi van ha beszarik a backup exec...

Van egy uj "potencialis ugyfelunk" 3 fos sys admin team, lassu-instabil a halozat,szerverek lassuak,TS folyton kidobal, 3 telephely, DFS hetek ota nem mukodik,ujraraktak az egesszet, de ugyan az.
Volt mart kint rendszermernok a kozpontjukbol, o se jott ra mi a gond. Aszondja biztos ghost van a halozatba... az mondjuk logikus magyarazat lenne,de tenyleg.

Kerdezi a fonok mivel kezdjuk, mondom vmware, 3 fizikai szerver azon osszesen 9 virtual szerver. Szerverek nagyresze 97-100%-os CPU hasznalat.
DC-esemenynaplo-iSCSI error maosdpercenkent.
Kozponti NAS, 100 gb szabad hely, legtobb container fullon.
Backup exec 2010+ NAS 16 Kb ures hely..
Kerdezi fonok most mit, mondom csomagoljunk es huzzunk mielott megdol az egesz vm a picsbe. Rohog-tuzfal,ok?ok.

Juniper 25, a legelso oldalon 20 sor error kapasbol.
Valaki bekapcsolta a tuzfalon a maximalis kapcsolatok szamat, es 256-ra rakta.
Masodpercenkent bubogott a router,hogy elerte a limitet, volt olyan gep amit 53 szor utasitott vissza a limit miatt.

Szellem van a halozatba mi? Jon a sysadmin, talatunk e valamit? Mondjuk neki talatunk ezt-azt.
Egy pillanat, jon vissza nagy boldogan vagy 10 A4-es pairral, itt van az osszes jelszo mindenhez, nezzunk bele amibe csak akarunk. A penteki forgalom ami aznap volt, kb harmada a hetfo-keddinek, na majd kiderul holnap.

Nem tudom nalatok ,hogy van nalunk van egy ingyenes network evaluation, kimegyunk ,atnezunk mindent,elmondjuk ,hogy szerintunk mi a gond,mit hogyan kene csinalni, stb.

Ugyfel kap egy doksit,tudja mi megy-mi nem, mennyibol lehetne megcsinalni,fejleszteni,stb...
Az esetek 90%-ban fizetos melo lesz belole, ebbol is az lesz ugy nez ki.

[ Szerkesztve ]

(#741) Hedgehanter válasza gaborbol (#740) üzenetére


Hedgehanter
(őstag)

"Talatam egy reg kulcs modositast, mert ha volt 20 konyvtar abban pl 500 fajl es abbol 1-re azt ,mondta hogy korrupt, az egesz mentes megy a a lecsoba...

A reg modositasa utan meg elmeletileg csak a hibas fajlt fogja kivenni."

Ez nem egeszen igy van, ha erre a regmodra gondoltal: job fails on corrupt file es csak egyszeruen nem fogja hibanak erzekelni a corrupt file-t es a mentes mint jo mentes lesz meg (vagy completed with exception)... Amugy meg ha csak corrupt file van a mentesben attol meg jo a mentes csak a corrupt file nem lesz visszarakhato "piros" a result... :)

(#742) gaborbol válasza Hedgehanter (#741) üzenetére


gaborbol
(őstag)

Jelenleg ,ha 1 fajlt talal ami szerinte korrupt, az egesz mentest athuzza pirossal es semmit nem lehet belelo visszaallitani, ennel rosszabb nem is lehetne.

Elindul a mentes, majd kiboki, hogy pl az elso konyvtarban hibas fajl van. Ujrainditom a job-ot, atmegy a az elso konyvtaron kiszol, hogy harmadik konyvtar nem olvashato.Megint jurainditom a job-ot, utolso elotti konyvtarban hiba van.

Van 5 exchange adatbazis is, abbol 1 mindig korrupt szerinte. Ha nem policy alapu a job es azon is be van kapcsolva az ellenorzes azon miert nem talat egy hibat sem?

A masik dolog, pl pentek este 10-kor valami elmakkant rajta, az osszes job qued lesz, csak ott allnak a job-ok, majd amikor nem futnlak le bizonyos ideig azokat berkaja automatikusan "on holdra" hogy amikor magahoz ter meg veletlenul se fussanak ezek a job-ok.
Aztan magahoz ter, megy is a mentes mint ha mi sem tortent vona.

Ami meg szamomra a legmeglepobb, hogy amikor igy megmakkan es nem mennek a mentesek, akkor viszont a VBC alapu mentesek lefutnak minden gond nelkul...
Gondolom mas job engine csinalja oket.

Annyira nem szimpatikus az egesz,a licenclese meg eyenesen agyrem szamomra.

[ Szerkesztve ]

(#743) Hedgehanter válasza gaborbol (#742) üzenetére


Hedgehanter
(őstag)

Ugy nez ki akkor nem corrupt file-okkal van baja ha 1x olvassa utana meg nem amikor ujrainditod a jobot, mert ha csak 1 vagy 100 corrupt file van es azok mindig corruptak akkor nem oli meg a jobot csak azokat a file-okat kihagyja es persze failed lesz a status amire jo a regmod...

Exchange-re nem vonatkozik a regmod azt nem fogja javitani tehat ha az gaz akkor gaz van... Nem hasznaltam a policy-ket sosem fogalmam sincs mire jo de ha ugy latod hogy gond van belole kapcsold ki... :D

A tools-options-ben van olyan hogy job recovery ott tudod allitgatni hogy hogy reagaljon amikor gaz van....

Mi az a VBC?

Hidd el nem rossz a backup exec (probald ki az CA Arcserve-t es meglatod milyen a szar backup program) a license-el mi a gond...? :D

(#744) bobsys válasza Hedgehanter (#743) üzenetére


bobsys
(PH! kedvence)

arcserverel volt dolgom, addig jo amig 1 gepet kell vele menteni, tobb gepes kornyezetben keyd atlathatatlan lenni, a logja meg borzaszto

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#745) gaborbol válasza Hedgehanter (#743) üzenetére


gaborbol
(őstag)

Job recovery-t megnezem, hatha tudok allitgani ezt-azt.

Az exchange is lefut gond nelkul,ha nem policy job....

Policy azert jo, mert megcsinalod, es utanna tok gyorsan-konnyen lehet vele jobokat csinalni egy sablon gyakorlatilag.

VBC meg a vmware szerver mentese a BE-nek, nem fajl szinten menti le a szervert, hanem rendes virtual szerverkent, egyszer vissza kene allitanom valamit belole, csak a kivancsisag kedveert.

A licenszeles meg annyiban gond, hogy siman gyokerek, minden szarra vegyel licenszet, kulonben nem lesz mentesed, illetve lesz csak kihagyja belole az adatbazisokat, de azert a full backup az sikeres lesz.

Van ugyfel, lelepett a rendszergazad aki volt nekik, atvettuk mi, neztem en hogy megy a full backup, sikeres is volt, nem lattam meg elotte backup exec-et soha.
Par het mulva elpukkadt az sql adatbazis, kertek allitsa vissza a mentest, mondom siman, melyik napra?

Hetfo, okes visszaallitottam ott volt minden kiveve az sql adatbazis, csak az ures konyvtar.
Google->B.E-> Licensz->nem volt sql licensz megveve az meg nem szolt ki az istenert sem, hogy hej paraszt meglasd megszivod....

Amikor atvettuk a ceget, szepen csinaltam ntbackup job-okat az osszes adatbazisra,napi szinten kulon konyvtarakba, egy fajlszerverre, ha a BE vagy a NAS elszarodik akkor meg mindeig legyen hova nyulni, vegul ez huzott ki a szarbol azota nem a szivem csucske.

[ Szerkesztve ]

(#746) Hedgehanter válasza gaborbol (#745) üzenetére


Hedgehanter
(őstag)

Akor igazabol az elozo sysadmin volt bamba hogy nem vett SQL license-et.... :D

Jaa az a VBC, nem ismerem mert ahol virtual server van ott mar nem nagyon van BE a DPM-et eroltetik nalunk (nem tudom miert)... :F

(#747) anulu válasza bobsys (#744) üzenetére


anulu
(PH! félisten)

talán a CommVault után a legnagyobb hulladék azok közül, amihez eddíg "szerencsém" volt...

"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone8 64GB | iPad Retina 32GB /w 3G | XBOX ONE X

(#748) Hedgehanter válasza anulu (#747) üzenetére


Hedgehanter
(őstag)

Ezt tamogatom en is, bar nalam az arcserve utan.... :D

(#749) kraftxld


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Valaki ért komolyabban az ADSL-hez, bridged-half bridged módhoz, tűzfalakhoz? Ha befejeztem az adminisztrációt mára, akkor leírom pontosan mi a siralmam :)

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#750) kraftxld válasza kraftxld (#749) üzenetére


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Na, tehát a következő a helyzet:

Van egy ADSL kapcsolat az üzemben, amihez vettünk egy /30-as publikus IP range-t.
Jelenleg egy Zyxel adsl router tárcsáz, kap egy 222.xxx.xxx.xxx-es ip címet a külső adapterén, majd a belső interface is felhasznál egy publikus IP-t, és a belső lan-hoz kapcsolódó ISA-n is van egy publikus cím. Ezek vannak a /30-as range-ből.
Az ISA már döglődik (agyonmatatott SBS 2003 a kedves :D) plusz néminemű hosted környezetet is szeretnénk kialakítani. (ne kérdezze senki, hogy miért DSL-en, üzemi felsőbb utasítás)
Adott még egy Fortigate 50B tűzfal, ezen csak LAN interface-k vannak. Hogyan lehetne azt megcsinálni, hogy a Fortigate külső interface-re a 222.xxx.xxx-es cím legyen rádobva, és a belső LAN-on lennének a /30-as tartomány címei.
Hasonló konfig megy egy Linksys AM300-as modem + egy Sonicwall TZ180 tűzfallal, ott működik a half bridged mode, és a sonicwall külső interface megkapja dhcp-n a publikus ip-t a modemtől. Ha bedugom a Fortigate-t a Sonicwall helyére, se kép se hang.

Valakinek ötlete? Vagy akár teljesen másik elgondolás? Vagy én vagyok a hülye? :D A végső cél az lenne, hogy a Fortigate vigyen mindent, ügyfelenként különböző VDOM-ban (ez egy virtuális tűzfal funkció, egy eszköz tud működni több eszközként)

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Rendszergazda topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.