2019. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Rendszergazda topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#51) bobsys válasza gaborbol (#49) üzenetére


bobsys
(PH! kedvence)

Ez a szakma tipikusan az ahol iszonyat turelem es kitartas szukseges valamint koncentralas es nagyfoku problema megoldo kepesseg. Aki nem csinalta, nincs benne, konnyen gondolhatja, lofax munka, egesz nap ul a gep elott nezegeti a netet, ez melo, mi ebeen a nehez

pontosan

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#52) kraftxld válasza gaborbol (#47) üzenetére


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Jaja, nálunk is előfordult párszor az elmult néhány hét alatt.
Hát igen, ez ilyen bicikli, én is inkább ma felkeltem korábban, hogy megcsináljam a timesheetet, mert ugyebár itt nem olyan az időelszámolás, hogy beírom melóztam 8:30tól 5:30-ig, fél óra kajaszünettel, pontosan percről percre vezetni kell mit merre meddig csináltam.

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#53) Hedgehanter válasza gaborbol (#47) üzenetére


Hedgehanter
(őstag)

Ugyanaz nalunk is, tiszta Moonman-es lettem... :DDD Keson erek haza es meghalni sincs kedvem...... :(

Az jo probaido, vajon mit csinal egesz nap ha egy jelszot sem valtoztathat meg...?? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#54) gaborbol válasza Hedgehanter (#53) üzenetére


gaborbol
(őstag)

Gondolom a szokasos, okosnezes, bologatas, egyeterto hummoges, reggeli kozos kavezas a szerverszobaba....

Gondolom support I-II:
Support I.

1. mind1 mi a gond, kapcsolja ki.
2. inditsa ujra.
3.most jo?
NEM
Akkor ismetelje meg az elso ket lepest, ha tovabbra sem jo akkor majd kapcsolom a kollegat :DDD

Support II

Azok mar a gepbe kicserelhetnek esetleg ezt azt,ra tud nezni a gepre tavolrol, telepithet,beallithat talan egy levelezest ...probaido lejartaval kap enterprise admint.

Amikor ide felvettek a ceghez azt mondta a tulaj, ez egy kis ceg itt mindent fogok csinalni es szinte azonnal.Hat nem viccelt...
Mig dolgozott o nagy multi cegnel MCSE-ket, elso 2 ev jelszo reszet semmi mas....

[ Szerkesztve ]

(#55) kraftxld válasza gaborbol (#54) üzenetére


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Mi level1tol level3ig egyben csinalunk mindent :)

Felraktam ezt a Macrium Reflect-et, meg nem nezegettem melyebben, de ezeket tudja-e?
1, Retention policy, tehat meghatarozhatom, hogy max mennyi full backupot tartson a backup vinyon.
2, Hardware independent restore, magyarul megnezi, hogy milyen storage driver meg mittomenmi volt az eredeti imageben es a visszallitas soran lehet ujat betolni.
3, CDrol indithato moka, ugy hogy arrol bootolok, es az os-t offline modban mentem.
4, Windows megy, cd berak, majd csinalok egy full backupot restart meg minden nelkul.

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#56) gaborbol válasza kraftxld (#55) üzenetére


gaborbol
(őstag)

1) igen,(disk space managment)de csak napokat tudsz neki beállítani, pl 15.
Minden 15 napnál öregebb mentést automatán törlölni fog az aktuális mentés megkezdése előtt.
2) magától ilyet jelenleg nem tud, a kész metést báhol, bármilyen meghajtóként felmount-tolhatom, úgy fogja kezelni mint egy külön hdd-t.(wish list-en rajta van e te kérésed, nem tudom beépitik e, ill mikor)
3-4) telepítést követően rögtön papol a cd készítéséről, férfiasan bevallom én egyszer sem csináltattam vele még, így erről nem tudok jelenleg nyilatkozni.Iszonyat ütemben fejéődik a program, talán 2 hetente van frissítés újabb funkciók.Ki fogom próbálni a live cd-t, amit kreál.

(#57) gaborbol


gaborbol
(őstag)

Eddig vagyok meg vele, egészítsétek ki, mondjatok kritikát, véleményt, javaslatot!

A mentés, és ami mögötte van…

Elég sokat foglalkoztam mostanában a munkahelyem révén kis és közepes vállalatok mentési módszereivel, ezért arra gondoltam, hogy megosztom veletek tapasztalataimat e témával kapcsolatban.

A mentés, úgy ahogy van egy hálátlan feladat, sem az ügyfelek sem a rendszert üzemeltetők nem veszik elég komolyan addig, egészen addig, amíg be nem következik az adatvesztés. Volt itt egy cikk nem is olyan rég a Kürt Kft-ről, ők mondták ki gyakorlatilag az arany szabályt. Az ügyfeleket (és a rendszergazdákat is) gyakorlatilag két csoportra oszthatjuk, akinek már volt adat vesztése, és akinek még nem, én sajnos az első csoportba tartozom…

Mi is a mentés lényege, milyen a jó mentés, hogyan illetve mennyi időnként ellenőrizzük, hogy állítsuk fel a mentési stratégiánkat, ezekre a kérdésekre próbálok meg válaszolni a következőkben.

Számomra a mentés lényege, hogy a létező legrövidebb idő alatt tudjam visszaállítani az „eredeti” vagy az ahhoz lehetőség szerinti legközelebbi állapotot, ez által pénzt és időt takarítva meg az ügyfél és önmagam számára. Legyen az egy, egy gépes otthonában dolgozó könyvelő vagy egy 40 munkaállomással szerver a cél mindig ugyan az.

Mielőtt itt tovább is mennénk, szeretnem leszögezni, hogy itt nem egy konkrétan minden rendszerre alkalmazható eljárást fogtok találni, ugyan is ilyen nem létezik. Minden rendszer egyedi a maga nemében, minden ügyfél, minden környezet, az anyagi erőforrások, minden esetben mások és mások, ezért csak rendszer felépítéséhez szükséges fő vázat szeretném bemutatni.

Lehet, viccesen hangzik, de talán az a legjobb, ha van egy előre elkészített listánk erre a célra amit az ügyféllel közösen szépen végig tudunk nézni pontról pontra. Miről, hova, mikor, illetve hogyan történjen a mentés, talán ezek a legfontosabb kérdések, vegyük őket sorba.

1) Miről készüljön mentés.
2) Van e jelen pillanatban egyéb mentésük.
3) Mi az általános munkarend, a hét összes napjára lebontva.
4) Kik azok a cégek-személyek, akiknek hozzáférésük van a szerverhez, dolgoznak rajta, általuk telepített program fut.
5) Hova történjen a mentés, van e lehetőség, igény, hogy a mentés ne csak a helyszínen legyen elérhető.
6) Mekkora a lementendő adat mérete, mennyi szabad hely áll jelenleg rendelkezésünkre, hány napot fog lefedni a mentés.
7) Megvan a mentési terv vágjuk is bele.

Az évek során a mentési eljárások, eszközök is jelentős fejlődésen mentek keresztül, ezúttal nem szeretnék külön kitérni rajuk, inkább egy olyan mentési eljárást szeretnek bemutatni ami, egy átlagos szerverrel rendelkező kis-közepes vállalkozás eseten megfelelő védelmet nyújt, alacsony költségek mellett.

Mit használjunk a mentésre:

Napjainkban a legnépszerűbb mentési eljárása az úgy nevezett szerver ” image backup” szoftvereken alapuló mentés. Ez az, amit én is használok a munkám során, mivel számos olyan előnye van a régebbi mentési eljárásokhoz képest, ami ma már egyszerűen nélkülözhetetlen. A fő érv-e technológia mellett, hogy szoftveres vagy a merevlemez meghibásodása esetén, az eredeti, vagy ahhoz közeli állapot akar percek alatt visszaállítható. A másik legfontosabb tulajdonsága, hogy nem kell, aggódni az miatt, hogy vajon tényleg mindent tartalmaz-e a mentésünk, telepítettek-e a mentés beállítása óta újabb szoftvert, hiszen minden mentésre kerül, ami a merevlemezen található.(Image backup szoftver részletes használatáról a következő írásomban szeretnek részletesen kitérni)

Előkészület, ütemezési terv:

Lehetőség szerint ütemezzük a mentések indítását a legkorábbi időpontra, ami csak rendelkezésünkre áll. Több okból javasolnám ezt, jobb minél előbb biztonságba tudni az elkészült mentéseket, valamint az esetleges mentendő anyag nagysága miatt, mostanában gyakran előfordul, hogy, ha a régi jó megszokott 12:01-kor indítjuk, a mentéseket azok esetleg nem készülnek el munkakezdésre. Mielőtt bármilyen mentest ütemeznénk, győződjünk meg róla, hogy más mentés, ütemezett feladat nem fog egy időben futni a mi mentésünkkel. Készítsük egy egyszeri teljes mentést, nézzük meg, mennyi idő és hely szükséges a sikeres mentés elkészüléséhez.

Ütemezés:

Fontos, hogy minden befejezett munkanap elteltével legyen mentésünk, amennyiben nem túl nagy a mentés méretre, vagy rengeteg szabad helyünk van, illetve időben elkészül, készíthetünk teljes mentéseket. Amennyiben ez nem kivitelezhető vasárnap szoktam készíteni egy teljes mentest, és hétköznap csak különbségi mentéseket készítek, ezzel helyet és időt takarítva meg. Minden szombatra be szoktam ütemezni egy defragmentálást, ez elég nagy mértekben le tudja rövidíteni a mentés elkészüléséhez szükséges időt, valamint a szervernek sem árt.

Mire mentsünk:

Nálam gyakran a legnagyobb gondot az szokta okozni, hogy nincs mar annyi szabad hely a szerveren, hogy mentéseket el tudnám helyezni. Szerencsés esetben rá lehet beszelni az ügyfelet, hogy vásároljon egy sima sata/ata merevlemezt, külön a mentéseknek a szerverbe. Új szerver eseten is javaslom ezt a megoldást, bele kell tenni az árajánlatba, mert később az ügyfelek már nagyon szeretnek áldozni semmire az esetek nagy részében. Most sokan csóváljak a fejüket, ennyi papolás után hogy jöhetek elő a sima merevlemezzel. A szerverek szinte mindig raid konfigurációban üzemelnek, tehát az adat eleve minimum 2 merevlemezen tárolódik. Ha csak egy “sima” merevlemezt teszünk a szerverbe az mellett, hogy költséghatékony egy esetleges raid vezérlő meghibásodás eseten is védve vagyunk, hiszen a teljes mentesünk egy a raid vezérlőtől függetlenül kezelt merevlemezen is megtalálható. Amennyiben lehetőség-igény van rá, a mentés másolata átküldhetjük hálózaton keresztül egy másik gépre, vagy esetleg egy külön erre a célra létrehozott gépre.

Off site mentés:
Van egy szerverünk, ami védve van gyakorlatilag minden esetlegesen előforduló hiba esetére, de mi van akkor, ha ellopjak a szervert, tűzvész pusztít a szerverszobában. Tudom ez már sokaknak nagyon extrém esetnek tűnik, de a valóságban nem az. Nagyon sok ügyfelünk van, aki ragaszkodik valamilyen szintű off site mentéshez. A legegyszerűbb, legolcsóbb módja, ha a szerver és valamelyik kliens nem egy épületben tartózkodnak fizikálisan, és lehetőségünk van átküldeni a mentes másolatát a szerverről a kliensre. Amennyiben ez nem kivitelezhető, 2 darab usb-s külső merevlemezzel megoldható ez a probléma is. Egy folyton a szerverre van csatlakoztatva és másolódik rá éjjelente a mentés másolata, míg a másik folyton egy tűzbiztos széfben van vagy esetleg otthon a cégvezetőnél, aztán bizonyos időközönként cserélgetik ezeket a hordozókat.

Online mentés:

Gyakorlatilag ezzel el is érkeztünk talán a legérdekesebb, legújabb mentési eljáráshoz. Ugyan abból a megfontolásból használjuk, mint az off site mentéseket, elküldjük a mentés másolatát interneten keresztül egy másik “biztonságos” helyre, ez az esetek nagy részében egy külön erre a célra szakosodott céghez. Jelen pillanatban kevésbe elterjedtek, részben az internet feltöltési sebességnek köszönhetően, valamint az adatbázis nagysága miatt. Mindenképpen másodlagos, kiegészítő szolgáltatásnak javasolnám csak jelen pillanatban, de ez a közeljövőben változni fog.

Amennyiben kész vagyunk a mentéssel, be van állítva, minden egyes nap ellenőrizzük, hogy valóban probléma mentesen lefutott-e, egészen addig, amíg teljesen biztosak nem vagyunk benne, hogy megfelelően működik. Amennyiben lehetőségünk van e-mail értesítés beállításra, állítsuk be, hogy sikeres mentés esetén is küldjön értesítést!
Minden esetben írassunk alá munkalapot az ügyféllel, hogy miről, milyen rendszerességgel, hová készül mentés, és amennyiben nincs külön erre kiterjedő szerződésünk vele, saját kötelessége ennek ellenőrzése!

[ Szerkesztve ]

(#58) kraftxld válasza gaborbol (#56) üzenetére


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Koszi a valaszt, majd akkor nekiallok valamelyik nap rugdalni vmware alatt :)

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#59) bobsys válasza gaborbol (#57) üzenetére


bobsys
(PH! kedvence)

jol osszefoglaltad annyit tennek hozza, hogy a jo ha az ember rendszeresen ellenorzi hogy rendben lefutott a backup, neha csinal egy-egy visszallitast teszt celjabol valamint a backup mediak jol kovetheto cimkezese (mikor keszult, mi van rajta stb.) sokat segit ha gaz van

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#60) FixY67 válasza gaborbol (#57) üzenetére


FixY67
(senior tag)

Azért annyit hozzátennék (remélem, nem olvastam túl felületesen), hogy pl. egy új rendszer tervezésekor legyen már szempont a menthetőség is! Gondolok itt olyasmire, hogy egy 7x24-es rendszert ne építsenek olyan adatbázisra, amit csak offline állapotban lehet menteni... :)
Ha van rá lehetőség (bár mintha te is ezt írnád), érdemes úgy megcsinálni a backupot, hogy lehetőleg az elkészültét követően azonnal készüljön róla másolat. Ez a másolat legyen fizikailag távol az eredetitől (szélessávú net korában ez már nem jelenthet komoly gondot).
Az sem árt (tapasztalataim szerint), ha az egyik példány diszkre, a másik valami szekvenciális hordozóra kerül (DAT, DLT stb). - tapasztalataim szerint pl. az IBM jaguar drive-jai gyorsabbak voltak mint a leggyorsabb SAN-os diszkek.

Persze a dologhoz hozzátartozik, hogy én olyan környezetben dolgoztam, ahol ilyesmire (szinte)mindig volt pénz.
-------------------------------
szerk: bocs, most látom, hogy csak a feléig olvastam amit írtál... :(

[ Szerkesztve ]

...

(#61) kraftxld


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

No, mai szívás tárgya:

SBS 2003 premium (ugyebár ISA 2004-el), XP SP3 kliens, Firewall client.
A böngészés megy faszán, minden oké, de a videókat nem nagyon játsza le a böngésző.
Youtube errort dob, többszöri megnyitásra nagykegyesen megnyitja, yahoo video share egyáltalán nem megy, a többivel amivel próbáltam ott is gond van. Ha újratöltöm az oldalt néha elindul (5-ből egyszer) ha beletekerek akkor is néha elkezdi lejátszani. Flashplayer a legfrissebb, a hálón lévő összes gép ezt produkálja, a notimmal DMZ-ből minden megy rendesen?

Valaki találkozott már ilyennel? Isa logban minden youtube-os lekérés zöld, tehát allowed meg minden.

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#62) gaborbol válasza kraftxld (#61) üzenetére


gaborbol
(őstag)

Ha laptorol megy tuti a klienseken van valami elbarmolva, klienseken mi a pontos uzenet?

Isa-val meg nem hozot ossze a soros, viszont ez nem BUG, hanem feature!!!
Mijen jol jonne most nekem :)
2 ora mulva megyek egy 8 gepes halozatban letiltani: Youtube, twitter, facebook, myspace, meg amit meg a manager megalmodott.

Mivel 2003 van ,de isa, proxy nincs, valamint csak egy alap ISP routeruk van, es penzt sem akarnak raaldozni, ezert marad a k9.

[link]

Eleg szimpatikus progi.

Holnap meg win2000 ad, excahnge-> win2003 ad, exchange

[ Szerkesztve ]

(#63) gaborbol válasza kraftxld (#61) üzenetére


gaborbol
(őstag)

Mi a helyzet magan a szervern ott is ugyan ez van vagy ott minden megy ahogy kell?

(#64) Hedgehanter válasza kraftxld (#61) üzenetére


Hedgehanter
(őstag)

Remlik valami a konyvbol (most tanulom) de sjanos nem emlekszem mire kell figyelni ha streamingelunk... :DDD

(#65) kraftxld válasza gaborbol (#63) üzenetére


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Ott se jó :(

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#66) kraftxld válasza gaborbol (#62) üzenetére


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

A pontos üzenet: Unable to play video, an error has occured.
A saját notebookommal, közvetlenül a routerre dugva működik szépen.

Na, akkor nálatok is pörög az élet, sajna én mostanában ilyen desktop szutykolásokat csináltam leginkább :(

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#67) gaborbol válasza kraftxld (#66) üzenetére


gaborbol
(őstag)

Ez valami emberes Router vagy valmi broadband genyo?

1) Routerbe nezd meg hogy van e pl parental control.
Ha van akkor nincs e esetleg beallitva barmilyen korlatozas vagy szabally a szerver nevehez vagy ip cimehez tarsitva.

2) probalj meg ezen keresztul kimenni szerverrol vagy kliensrol: [link]

2) Nem ertrek az isa szerverhez ,de ezt nezd meg, tud pl csak hangot vagy videot blokkolni,talan a policyt is rahuzta a szerverre valaki. Lehet hogy csak a video stream van blokkava, de az talan kiderul a 2. pontnal.

[link]

Ma volt a heten a 4. 2003 szerverem 12 gb-os rendszer particioval mint elfohyott a hely...
A szerver nem jott ma meg,ugy hogy holnap ugy nez ki nem kell reggel mennem upgradelni, de helyettem mehetek patch panelt ujrakabelezni.lehet jobban jarok ha kardal megyek rendetvagni :)

Topickot meg at kene nevezni a nagy rendszergazda topik helyett,a nagy rendszergazda szopi-ra.Az talan talalobb lenne.

[ Szerkesztve ]

(#68) kraftxld válasza gaborbol (#67) üzenetére


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Kiderült, hogy az ISA cache-t kell kikapcsolni az ilyen streaming site-okra, aztán jó lesz.

Más: Van ugyebár az a szerver amivel korábban szenvedtem, csak iLO standard van rajta, most kértem a HP-tól iLO advanced trial-t, fel is raktam, nyomnám az integrated remote console-t, és a következő hiba jön:
Failed to connect to server
Check for available telnet connection
Maga az iLO a 445-ös porton megy, másik portot kell még nyitni neki?

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#69) gaborbol válasza kraftxld (#68) üzenetére


gaborbol
(őstag)

ISA cachet ki sem kapcsoltad???? Alapeset, azzal kellett volna kezdened ... :DDD
(csak viccelek,foggalmam se lett volna mi okozza, most mar tudom )

ilo advanced:

Port Description Default ValueWeb Server Non-SSL (HTTP) port 80Web Server SSL (HTTPS) port 443Virtual Media port 17988Remote Console / telnet port 23Terminal Services port 3389Secure Shell (SSH) port 22

vagy:

[link]

(#70) gaborbol


gaborbol
(őstag)

Tudtok olyan progit, amit szerveren lefuttatok es osszeszedi az osszes domainben levo geprol a cdkulcsokat legyen az office vagy oprendszer?

[ Szerkesztve ]

(#71) Hedgehanter válasza gaborbol (#70) üzenetére


Hedgehanter
(őstag)

Olyat nem, de a Belarc megteszi egyenkent...

(#72) kraftxld válasza gaborbol (#70) üzenetére


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Nirsofttol a produkey

[link]

Vele be lehet gyujteni a domain tagokrol a kulcsokat.

Haladok nyomhatjak System Center Configuration Manager 2007 R2-vel :)

Koszi az iLO-t, mindjart ki is probalom.

[ Szerkesztve ]

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#73) gaborbol válasza kraftxld (#72) üzenetére


gaborbol
(őstag)

Koszi!

Nirsoft kipipalva, kiprobaltam 2 kulonbozo helyen is, 12 gepbol megtalal 3-4 gepet azokat frankon kilistazza es ennyi, a tobbire azt mondja network path was not found...
Van xp/ vista vegyesen de meg csak azt se mondhatnam ,hogy pl csak xp-vel mukodne, mert abbol sem hozza fel az osszeset.

Az eredeti gond:

Kolleganak volt egy cege egy szerver 12 pc/laptop.Kollega elment, megkaptam en az ugyfelet.3 nap alatt volt mar 3 vista ujraaktivalasom ,meg 1 office, ma meg egy office kiszolt hogy nem genium es max uninstallalni lehet.

Kerdeztem a kollegat,mi a velemenye, azt mondta menjek be a szerverszobaba, ott lesz egy dobozva az osszes telepito, ha kell valami vegyek ki a dobozbol egyet talalomra es rakjam fel ahova kell, mert nincs nyomon kovetve mi mire lett felrakva.......
Fasza...
Ha nem talalok valamit ami szerverrol/halozatrol osszeszedi akkor mehetek korbe az osszes gepen, nem tart sokaig, de nagy eges lesz... :W

(#74) kraftxld válasza gaborbol (#73) üzenetére


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

[link]

Genuine Windows, Genuine Sucks :D

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#75) gaborbol válasza kraftxld (#74) üzenetére


gaborbol
(őstag)

Megneztem oket, egy volt ami halozatba is csapatott, de az sem volt okosabb mint a niroftos.

(#76) kraftxld válasza gaborbol (#75) üzenetére


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Akkor marad a produkey pendrive-ra, es gyorsan vegigszaladsz.

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#77) gaborbol válasza kraftxld (#76) üzenetére


gaborbol
(őstag)

Tegnap delutan hivott egy ugyfel, hogy 2 napja nagyon hangos a szerverbe a ventillator es ki tudnek e jonni kicserelni,mert mar nagyon zavarja oket, mondom neki akkor pont 2 nappal kesobb hivott mint kellett volna, de 2 ora mulva ott leszek.
1 ora mulva csorog a telefonom, leallt az orvosi program az osszes kliensen,nem tudnak dolgozni, mondom neki csucsforgalom van bakker, delutan 5 ora,meg fel ora es ott leszek Balitimore-ba.

Odaerek, hat ez nem ventillator zaj, hanem a pc speaker visit mint a malac...

Dos ablak Rebulding raid 5 - progress:5%

(#78) bobsys válasza gaborbol (#77) üzenetére


bobsys
(PH! kedvence)

elore is elnezest de ez :DDD

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#79) Gyok2 válasza gaborbol (#73) üzenetére


Gyok2
(fanatikus tag)

Everest Enterprise?

Tiszta Windows rendes ház

(#80) gaborbol válasza Gyok2 (#79) üzenetére


gaborbol
(őstag)

Nem ez a baj, hanem az ugyfel.

Van nekunk erre a celra N-able,az verekepet is csinal a szerverrol ha kell, nem csak kis rutin/nagy rutin, csak hat az havi 10 dollar, minek is fizetnek erte.
Most ujraepitette a tombot, SMART azt mondja OK, raid vezerlo hdd tesztje szinten mindent rendben.Remelem evekig nem hallok felole.

Most le kell irnom szepen angolul, hogy mi tortent, miret tortent, es ez mivel jar/jarhat de ugy hogy: Egy 55 eves szemez orvos aki egy qrva parancsikont sem tud kirakni az asztalra, de szo szerint,az is megertse.
1 dolog biztos, a kovetkezo melohelyem olyan ceg lesz, ahol nincsenek ugyfelek,csak a cegen belluli melok vannak, es ennyi, es a munkaido vegeter du:4 oraval ,mas kivansag egyenlore nincs :)

"Tiszta Windows rendes ház" na meg arra se volt idom ranezni,de talatam par igeretes probaverziot :DDD

[ Szerkesztve ]

(#81) bobsys válasza gaborbol (#80) üzenetére


bobsys
(PH! kedvence)

1 dolog biztos, a kovetkezo melohelyem olyan ceg lesz, ahol nincsenek ugyfelek,csak a cegen belluli melok vannak, es ennyi, es a munkaido vegeter du:4 oraval ,mas kivansag egyenlore nincs

multinal talalsz ilyet, ott is van ugyfel, de ha olyan kinja van ami nem rad tartozik akkor eltudod hajtani mashova

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#82) FixY67 válasza bobsys (#81) üzenetére


FixY67
(senior tag)

És abban is biztos lehet, hogy a munkaidő nem ér véget 16:00-kor. :DD

...

(#83) bobsys válasza FixY67 (#82) üzenetére


bobsys
(PH! kedvence)

csak arrol tudok nyilatkozni ahol en dolgozom, itt ha 4ig van a beosztasom akkor 4kor felallok a geptol es megyek haza

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#84) FixY67 válasza bobsys (#83) üzenetére


FixY67
(senior tag)

Hogy én hogy utálnék ott dolgozni! :)
(Üzemeltetésen dolgozol? És ezt megteheted? Lehet, hogy most sokan irigyelnek... ;) )

[ Szerkesztve ]

...

(#85) bobsys válasza FixY67 (#84) üzenetére


bobsys
(PH! kedvence)

meg persze, mindenki megteheti, nem fizetnek tulorat tehat nem tulorazunk,
amugy igen uzemeltetes is van, nalunk 24/7 megy a munka tehat mindig van bent par ember
mondjuk en pont csak nappal dolgozom :))

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#86) FixY67 válasza bobsys (#85) üzenetére


FixY67
(senior tag)

Én abba bele is betegednék. (lehet, hogy komolyan)
Eleinte hobbiból csináltam a munkámat, akkor tökmind1 volt, hogy tart-e még a munkaidő, mert annyira lekötött amit csináltam. Később meg annyira hozzászoktam ehhez, hogy már nehezen tudnék beállni kötött munkaidőre ezen a területen.

...

(#87) bobsys válasza FixY67 (#86) üzenetére


bobsys
(PH! kedvence)

nekem teljesen megfelel ez a modi, tervezheto,
ma pl: 10:30ra megyek es este 7kor vegzek, delelott elintezek par dolgot 7kor pedig indulok haza, 7:15re hazaerek, addigra itthon fog varni a vacsora :D

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#88) FixY67 válasza bobsys (#87) üzenetére


FixY67
(senior tag)

Mondjuk én a másik oldalról közelítem a témát: ha épp nincs mit csinálni, minek üljek egy irodában? Ha van, akkor nem szeretem félbehagyni azt amibe belekezdtem, ha egyébként belefér az időmbe. :)

...

(#89) bobsys válasza FixY67 (#88) üzenetére


bobsys
(PH! kedvence)

en meg ugy, hogy van SLA, azon belul megoldom es kesz, ha valami nagyobb dolog van (change vagy ilyesmi) akkor arra megintcsak mas ido intervallum vonatkozik valamint elore meg van beszelve az ugyfellel, hogy mikor lesz kesz (ha nappal nem lehet leirom a procedurat aztan az ejszakai muszak megcsinalja)
nappal ha meg epp nincs mit dolgozni akkor a trening laborunkban gyakorlok (vagy valami ITs dolgot olvasok)

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#90) FixY67 válasza bobsys (#89) üzenetére


FixY67
(senior tag)

szerk:
---
mind1.
---

[ Szerkesztve ]

...

(#91) Hedgehanter válasza FixY67 (#88) üzenetére


Hedgehanter
(őstag)

Mindig van mit csinalni.... :D

En is 9-17:30 ig vagyok es bejon nagyon.... Ugyfeleink 100% ebben a munkaidoben van szoval nem is lenne rank szukseg 17:30 utan..... (neha 102 project megy szombaton vagy after hours de nem sok)

(#92) FixY67 válasza Hedgehanter (#91) üzenetére


FixY67
(senior tag)

Attól függ, kinek és hol. :)
Nekem olyan volt a munkám, hogy néha napokig semmi (hacsak én nem kerestem valamit, de ahhoz már öregnek érzem magam :D ), máskor meg napi 12 óra is kevés volt.

...

(#93) gaborbol


gaborbol
(őstag)

Bakker szopoagon vagyok rendesen a heten ....

Holnapra 20-60 centi kozotti ho varhato delutantol , mi meg a HF-re megyunk treningre.
Szombati Ms vizsgat mar at is tettem szerdara.

Nyugtatokent kicserelem a kedvenc T42-esembe az alaplapot gyorsan :)
Ez is vga hibas lett...

(#94) kraftxld


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Én egy komplett migrációt, meg háló átkonfigurálást nyertem a hétvégére, ma lenyomtam a 70-238-as vizsgát, tehát nincs itt se lazsálás.

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#95) gaborbol válasza kraftxld (#94) üzenetére


gaborbol
(őstag)

Grat! :R

Jo munkat! En leptem treningre,ma nincs melo.

(#96) attila206


attila206
(kvázi-tag)

Sziasztok
Még nagyon kezdő rendszergazda vagyok szerintetek a szerver gépen milyen op. rendszert érdemes futattni ami egyszerű és nagyszerű Linux vagy esetleg Windows????

(#97) FixY67 válasza attila206 (#96) üzenetére


FixY67
(senior tag)

Amelyikhez értesz. :)

...

(#98) gaborbol válasza attila206 (#96) üzenetére


gaborbol
(őstag)

Kerdes, milyen szinten vagy a linux-szal es milyen szinten megy a windows?

Milyen feladatokat fog ellatni a szerver, es mennyi penz all a rendelkezesre a feladat megoldasahoz?

(#99) kraftxld


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Mai nap szopasa:
Vista SP2 kinyirja a gepre telepitett HP credential manager-t, manualisal local adminkent kell ujra rakni. Cifrazta a dolgot, hogy a gep amin elhalt, egy bezart teremben van, igy nem ferek hozza :D
Ez mar korabban elofordult ketszer csak epp nem kapcsoltam hogy mindig vista sp2 utan tortent.
Exchange 2007 SP2 nem akar schemat frissiteni, majd kiotlom mi a baj.
Volt egy nagycsomo disk atrendezodes a szerverekben, itt a HP kapott egy pirospontot:
2 db 36 gigas vinyo Raid 1 (HP fele raid 0+1)ben, egyik vinyot kiszedtem menetkozben, be egy 72-est, par perc alatt ujraepult a tomb, kirangattam a masikat, visszarebuild, minden oke, plusz 36gb szabad hely a tombon. Tomb kiterjesztese, minden oke. Lemezkezeloben latszik a plusz 36gb hely. Sajna a 2k3 nem tud extend-et, igy Paragon partition manager beboot-ol, atmeretez, restart. Kover error, unable to boot from C :DDD
Meg jo hogy csinaltam backupot Shadowprotect-el, 15 perc alatt visszatoltam partition resize-vel egyutt.

Mellesleg az emeleten van ket sorcsap, siman rajartam egesz nap, igy gyorsan telt az ido :))

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#100) attila206 válasza gaborbol (#98) üzenetére


attila206
(kvázi-tag)

Hali gaborbol! :) Nem kell éles hálózatott létrehoznom még fősulis vagyok csak gondolkoztam rajta mivel rendszergazdaként végzek el kellene egy szerver operációs rendszert sajátítanom profi szinten hogy bármilyen hálózatot tudjak vele kezelni a kisebbtől megkezdve a legnagyobbig és nem tudom melyk rendszert érdemesebb elsajátítani hogy jó is legyen és tudjam is sok helyen hasznát venni azért jöttem ide hozzátok fel hogy ti már profik vagytok és hogy ti mit szóltok hozzá mivel kellene kezdenem. Előre is köszönöm

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Rendszergazda topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.