Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
válasz SeatZola #3274 üzenetére
Úgy érted, hogy Pentax 50-200 vs Tamron 70-300? Fene tudja... K20D-re mindkettő gyenge megoldás, ha pixelszinten nézed a képet, de gondolom a kockázatok és mellékhatások elkerülése végett ilyet nem teszel
A Pentax 50-200-a kisebb, könnyebb, kisebb a kezdő gyújtótávja (50mm), ami elég sokszor jól jött már nekem és nem kellett másik obi után kapkodnom emiatt. A 70-300 meg a tele végén hosszabb. Ezen kívül azért elég szépen rajzol az a 70-300, legalábbis árához képest Most vettünk egy Tamron 70-300-at, még a régi, filmeshez tervezett változatot, bár nem hiszem, hogy sok újítás lenne a digithez tervezettben, ha meg igen, nem hiszem, hogy visszafelé fejlődöttt volna - az első tapasztalatok alapján klassz kis obi ez, bár F/8-on használtam végig a majálison, így nem tudom tágabb rekesszel milyen, de így a vártnál kifejezetten jobb eredményt hozott. A Tamron 70-300-asa (a digitre tervezett is) kirajzolja a kisfilmes képkockát, szóval APS-C szenzoron a szenzor az objektív által rajzolt kör középső, legjobb minőségű részét kapja. A tesztek alapján elég magas CA szinttel kell számolni (részben meg tudom ezt erősíteni, már egy nap után is), szóval ez az objektív gyenge pontja - ebben a Pentax 50-200 egyértelműen jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Orvosi kérdések
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- E-roller topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- XPEnology
- Okosóra kijelzőjébe épített ujjlenyomat-leolvasó ötletét védette le a Huawei
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Furcsa hibát produkálnak a Garmin órák
- További aktív témák...
- Canon EOS 2000D gépek, kiegészítők, objektívek (1835 vagy 700 expo, újszerűek)
- Canon EOS 1300D gépek tartozékokkal, objektívekkel
- Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 + Lowepro táska ( Canon )
- Hohem iSteady Pro GoPro Gimbal
- Canon EOS 200D, 3870 expo,18-55mm III kit obival, 64GB memóriakártyával, 2 táskával
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest