Új hozzászólás Aktív témák

  • pinnacle

    nagyúr

    válasz asdf_ #25345 üzenetére

    Szerintem ugyanaz a helyzet, mint a bolti átvétel esetén. Ott is aláírod a számlát.

    Ebben az esetben is távollévők között kötött szerződésről beszélünk, azaz élhetünk elállási jogunkkal. Internetes vásárlás esetén ugyanis a felek csupán virtuálisan vannak jelen, melynek folytán a fogyasztónak nincs arra módja, hogy a termék valós tulajdonságairól – így például állagáról, méretéről, esztétikai minőségéről – meggyőződhessen.
    Ezen információhiány kompenzálása érdekében biztosítja a jogszabály az elállás jogát, amelyet a teljesítés módjától függetlenül
    – akár személyes átvételről, akár postai, illetve egyéb kiszállításról van szó – az átvételtől számított nyolc munkanapon (!) belül gyakorolhat a fogyasztó.

    Az új törvény meg különösen érdekes.

    21. § (1) Ha a vállalkozás a 11. § (1) bekezdésének i) pontjában meghatározott tájékoztatási kötelezettségének nem tett eleget, a 20. § (2) bekezdésében meghatározott elállási határidő tizenkét hónappal meghosszabbodik.
    (2) Ha a vállalkozás a 20. § (2) bekezdésében meghatározott határidő lejártát követő tizenkét hónapon belül megadta a fogyasztónak az (1) bekezdésben meghatározott tájékoztatást, az elállásra vagy a felmondásra nyitva álló határidő az e tájékoztatás közlésétől számított tizennegyedik napon jár le.

    Egyébként szerintem tényleg arról van szó, hogy az emberek többsége nem ismeri a jogait illetve nem akar bíróságra járni.

Új hozzászólás Aktív témák