- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
Outlander
addikt
Beszéltem velük a 1220, gyakorlatilag csak a legmagasabb csomagban nincs tiltva... (most ez ha újdonság, ha nem, gondoltam beírom, mert a kereső nem hozta)
Úgy hogy maradok...mert azért elég sokszor viberen mennek az üzenetek, hang hivásra egyáltalán nem használom.
Work until You no longer have to Introduce Yourself.
-
KamuMazsola
őstag
Ezt linkeld már be légyszi, hogy hol olvastad! Eddig úgy tudtam, hogy abban a csomagban nincs tiltva. Legalábbis az ászf-ben nem találtam apró betűvel sem tiltásra utalást, pusztán annyit, hogy nem számít korlátlan adatforgalomban az okostarifában.
[ Szerkesztve ]
Üdv.: KamuMazsola
-
tomp
félisten
válasz KamuMazsola #25104 üzenetére
A tarifacsomag nem használható internet alapú hangszolgáltatások igénybevételére.
ÁSZF 135. oldal utolsó sora! -
tomp
félisten
válasz KamuMazsola #25106 üzenetére
Decemberiben is ott van! Sőt a 2013 év elejiben is.
-
tipuka
addikt
sziasztok!
alcatel telefonokra mennyi garit ad a telenor? (tavaly lett véve tavassszal, ha számít) reménykedek benne, hogy 2 évet adnak rá.
-
KamuMazsola
őstag
válasz tipuka #25108 üzenetére
Talán nézd meg a garanciajegyen, azon rajta van.
tomp: Akkor ezt jól benéztem, mert erre az oldalra hagyatkoztam és abban a hitben voltam, hogy ebben a tarifában (okos 90) benne van a voip lehetősége. Köszi az infót, így legalább tisztán látok! Lehet érdemes lesz áttérni előfizetésről valami kártyás csomagra, amihez lehet internetet is igényelni, abban ha jól tudom nincs voip korlátozás. Javíts légyszi, ha ezt is rosszul tudom!
-
josik
aktív tag
válasz KamuMazsola #25109 üzenetére
Nekem tegnap még működött okos90- ben a skype hívás!
Te is fiam Bluetooth...
-
[Laca]
csendes tag
válasz KamuMazsola #25109 üzenetére
kártyás csomagnál ez van:
A GPRS alapú szolgáltatások nem használhatóak internet alapú hangszolgáltatások igénybevételére, kivéve amennyiben az Előfizető az alábbi szolgáltatások valamelyikét veszi igénybe:
Mobil Online Start
Mobil Online 500 MB
Mobil Online 1 GB
Mobil Online Flexi
Mobil Online 5 GB (korábban Mobil Internet 5 GB néven)
Mobil Online 10 GB (korábban Mobil Internet 10 GB néven)
500MB
1 GB + Deezer Zene
2 GB + Deezer Zene -
-
KamuMazsola
őstag
Én is okos 90-et használok, viberen még ma is beszéltem, csak tisztában kell lennünk a dologgal, hogy bármikor tilthatják és nem mehetünk panaszra, mivel már benne van egy ideje az ászf-ben! Egy-két hónap múlva lejár a (sokadik) hűségem, lehet nem lesz hosszabbítás, áttérek feltöltőkártyára és veszek egy kétsimes mobilt. Valhogy csak kigolyózom, hogy legyen voip és net is, hagyományos hívásom annyi van ami nagyon muszály, kb 15 perc/hó, azt meg kibírom még 50 forintjával is, de a korlátozott semmiért nem akarok sokezret fizetni. Utána kell néznem, hogy szlovák, vagy osztrák feltöltős kártyával milyen roamingdíjak vannak.
-
club1
veterán
válasz KamuMazsola #25115 üzenetére
Adatroumingot használva ma még nem éri meg voipozni. Viszont a két kártyás mobil használata nem rossz ötlet, mivel a csak internetes sim-eken nincs semmiféle korlátozás, ráadásul az ilyen mobilnet jellemzően olcsóbb mint az opciós mobilnet.
-
josik
aktív tag
válasz KamuMazsola #25115 üzenetére
Igen, tisztában vagyok vele, hogy bármikor leállithatják. A váltás nálam most nem opció, május elején hoztam ki készüléket... Ez a két sim- es dolog valóban jól hangzik. A klikk- ben engedik a voip- ot?
[ Szerkesztve ]
Te is fiam Bluetooth...
-
-
x1port
addikt
-
-
borbas666
aktív tag
[link]
Milyen érdekes, a T után most Telenor emel...... -
x1port
addikt
Szerintem az okostelefonok megjelenése óta igencsak visszaesett a feltöltőkártyások száma.
Ugye régen feltöltöttük , lebeszéltük.
A legtöbb okostelefont számlás előfizetéssel adják el a szolgáltatók.
De valamivel életben kell tartani a feltöltőkártyás konstrukciót is.De lehet,hogy rosszul gondolom.
-
-
313313
addikt
Ha nincs hűséged, akkor le tudod mondani mindenféle kötöttség nélkül a szerződést.
De ha van hűséged a díjcsomagra, hiába emel a telenor, nem mondhatod le, nem válthatsz olcsóbbra, hanem be kell nyelned, hogy szerződtél x ft-ra, 2 hét múlva x+áremelés lesz az előfizetői díjad.HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
BlackSoft
addikt
Hol lehet megtudni, hogy a Telenornál a mobilinternet milyen sebességgel fog menni?
A legnagyobb vehető internet az 2990 huf 2GB + Deezer. Oké 2GB... De 5kbps GPRS vagy 150mbps LTE nem mindegy
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
club1
veterán
válasz BlackSoft #25129 üzenetére
Veszel egy praktikum expressz sim kártyát 300 Ft-ért. Aktiválod, majd előfizetsz a klikk-re. Mivel a klikk az első három hónapban ingyenes egy hívószámon, máris tudod tesztelni hogy milyen térerő van nálatok. (Mondjuk LTE-re nem mászik fel, de ha az adott községben a szolgáltató által jelzett az LTE és felmászik a praktikum kártya 3G-re, akkor ott lesz LTE is.)
-
BlackSoft
addikt
Van LTE. A kérdés az, hogy milyen internet csomag milyen sebességet tartalmaz...?
Voltam vodás, voltam T-s, és mindenhol olyanok vannak, hogy a pl 100MB/hónap internet mellé kapsz 5-6mbps kapcsolatot (akár LTE-n, de ekkora a max sebességed). 300MB/hónaposra már engednek neked 15mbps-t is....Ha meg X GB-os csomagot fizetsz sokezer forintért, akkor megvan az LTE által maximálisan lehetséges 150mbps is.
Na most ezt ki szokás írni. Telenornál semmi ilyesmit nem látok, akár át is bírnak ba**ni, és előfizetek 3ezerért egy 2GB-os csomagra, de mivel nem ír ott semmit, lehet 32kbps lesz a kapcsolat.... Hiszen csak az adatforgalmi keretet tüntetik fel.
-
-
BlackSoft
addikt
válasz csernak75 #25132 üzenetére
Ezzel nem sokra megyek... Nem érdekel, hogy mennyit kapok, ha most kötök egy 20ezer forintos szerződést így meg úgy...
Nekem van egy feltöltőkártyás kártyám. Ehhez Tudok venni 50/100/500/1000/2000MB internetet. Ezekhez akarom tudni, hogy mekkora sebességet kapok... És ezt persze nem írják le. Minden szarért be kell mennem személyesen, amivel általában nem sokra megyek, mert azt sem tudják ugrik-e vagy repül azok az ügyfélszolgálatis díszbabák...
Itt: LINK
(#25133) cigam: Persze, hogy 0... Azért hogy amikor Gipsz Jakab bölcsen megpróbál youtube-ozni Hortobágyon, és nem tud, mert nincs 100km-es körzetben adótorony, akkor ne tudja beperelni őket...
[ Szerkesztve ]
-
-
csernak75
senior tag
Jó reggelt!
Szeretném ha valaki ku...gyorsan levenné a lassításomat mivel így 8:00-ig nem végez a letöltés, köszönöm.
Szóval: Még van 39gb éjszakai forgalmam, és szeretnék letölteni. Elindítom a letöltést és beáll 6.8-7 Mbit/s-ra, sebaj újracsatlakozok máskor mindig megoldotta, most nem. Újra isndítom a modemet de még mindig szép egyenes vonal és 6.8-7Mbit/s. Tehát ez biztos lassítás mert ha a terheltség miatt lenne jobban ingadozna a sebesség.
-
MODERÁTOR
A 0 kbps minimális sebesség pont, hogy NEM a szolgáltatók sara. Nem tudom, melyik hatóság kötelezte őket a mindenkori minimális sebesség feltüntetésére, ami ugye minden lehetőséget figyelembe véve ugye 0 kbps.
Xiaomi 13T
-
x1port
addikt
válasz Viktor0610 #25139 üzenetére
Hát ez az.
Egyik szolgáltató sem szent de azért csattan rajtuk is a bürokrácia rendesen. -
válasz Viktor0610 #25139 üzenetére
Nem hiszem, hogy az NMHH-nál találtak ki ekkora butaságot maguktól. Ekkora hülyeséghez már súgni kell.
pl. miért nem megoldható, hogy kapcsolattípusra lebontva garantálják?
- Ha nincs 3G kapcsolat 0b/0b
- 3G kapcsolat esetén 512kb/128kb
- LTE kapcsolat esetén 3Mb/1MbEgyértelmüen beazonosítható, hogy az adott helyen és időben milyen kapcsolatot épült fel, és azon teljesült-e a vállalt minimum.
A számok természetesen hasraütés szerüek, de nagysegrendel korrektebbek, számonkérhetőek mint az, hogy fizetsz mint a katonatiszt, de vagy kapsz érte valamit, vagy nem.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
válasz dptrsk #25144 üzenetére
A telefonbeszélgetésnek is van egy x sávszéleségigénye, amit (megfelelő térerő estén)t minden körülmények közzött teljesítenie kell.
Vagyis egy cella annyi telót enged bejelentkezni, amit biztosnásogsan le is tud kezelni. Ez adatkapcsolat esetén nem járjató?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
válasz kokokka #25146 üzenetére
Ez azt jelenti hogy a kapcsolat sebessége valószínű 2Mbps felett lesz. Gondolom ez a hálózatkapacitásból számolt (marketing?) érték. Viszont, ha ez nálad kevesebb, akkor is teljesítettnek minősül a garantált minimum.
Annó az összes előfizető 80%-ra vonatkozóan kellett teljesíteni a garantált minimum sebességet. Ezt emelték fel 100%-ra. A ma megadott garantált minimum sebességet minden egyes ügyfélre, vagyis az ügyfelek 100%-ra teljesíteni kell.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
dptrsk
addikt
Az a baj, hogy az esetek 100%a kell, azaz bárhol bármikor. Tegyük fel a te példádat, annyi sim van 1 tornyon amennyit ki tud szolgálni, 1 sim netezik a sokból, jön még 3 sim, a netes sim adatforgalma letiltásra kerül(0kb/s lesz mivel a hívás nagyobb prioritást élvez, mint a mobilnet), de térereje marad csak netezni nem tud(hívás és SMS van). Ha a 100%os garantált nem 0 lenne, az azt jelenti, hogy a fenti esetben valaki térerő nélkül marad, mivel minden simnek kell a netes sávszél minimum, hogy ne lehessen kötbér.(nem tudom mennyire életszerű, de kb emiatt 0kb/s a 100%os garantált)
Kokokka: régen 80%os értéket kellett megadni, azaz éves szinten 292 napon át garantálják ezt a sebességet, nehéz bebizonyítani h neked csak 291 napon volt meg a sebesség(főként hogy nem 0-24 használod). A 100% viszont azt jelenti, hogy akár 1 mérésen nincs meg a garantált minimum, kötbért követelhetsz. A Telekom meghagyta a régi értékeket is, hogy valami elképzelés legyen róla hogy nagy átlagban mire számíthatsz.
-
válasz dptrsk #25148 üzenetére
Amikor 1 cella megtelt,
- Átdobja egy másik cellára, ahol még van hely.
- A 4g kapcsolatot ledobja, átkapcsol 3g-re, a 3g-t ledobja, átkapcsol 2(.5)g-re. 2g-n pedig 0 a válalt minimum.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
club1
veterán
Az lte jóval többet bír, mint 2.1 GHz-en a 3G. Már itt nem stimmel amit írsz. 3G szintén nem dobál lefelé, ott a vételkörzet csökken. 2G esetében van az, hogy a beszédcélú átvitel nagyobb prioritást élvez mint az adat, így aztán az adatátvitel leghal egy terheltebb 2G cellán.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest