Új hozzászólás Aktív témák

  • tvamos

    nagyúr

    válasz Roachy #47374 üzenetére

    Szerintem tokeletes pelda a Lenovo. Sokaig nem is hallottunk felole, aztan kiderult, hogy hosszu evek ota gyartjak az IBM cuccokat. Mar most is ott van egy csomo CaNikon cuccon, hogy made in China. Es bar meg kinevetjuk a YONGNUO EF YN 50-et, vagy a YI M1-et, de meg 5-10 ev, es siman ott lesznek a versenyben. Ugyan ugy, mint ma mobiltelefonban. Fiatalok, akik mobilrol mozdulnanak a kamera iranyba, mert akarnak dedikalt macro objektivet, vagy egy nagy telet, azoknak valoszinu a Xiaomi nev jobban hangzik, mint egy Nikon. A Canont esetleg ismerik, mert van olyan nyomtatojuk otthon.
    Termeszetesen nem a pro szegmensben fognak ok versenybe szallni eloszor, hanem a budgetben, es onnan kezdve fogjak kiszoritani a ma nagy gyartokat. Abban a szegmensben esetleg van meg ideje a nagyoknak vakarozni egy kicsit, de ha megroppan valamelyik, akkor ugyan ugy meveszi valaki oket, mint az IBM laptopot a Lenovo. (Ugyhogy szerintem meg mindig all a pelda.)
    Persze, csak akkor, ha akarjak. Penzuk tutira van ra. Szerintem mar most is siman meg tudnak venni valamelyiket, ha meg nem tettek meg ezt.

    (#47375) t72killer válasza tvamos (#47373) üzenetére
    "Egyébként valszleg nem véletlen vitte pl a nikon Thaiföldre az obigyártást," Valoszinuleg azert vittek oda, mert Kina mar dragabb.

    "A mitakon/zongyi/rokinon cuccok 2/3-ada meg hulladék." Igen, hulladek, de a kiani mobilok is hulladekok voltak 8 eve. Tele volt a piac a hasznalhatatlan iphone utanzatokkal. Most meg a Huawei ott van az Apple meg a Samsung mellett a top gyartok kozott, es a Xiaomi is ott verseng mar veluk. Persze, az optika nehezebb dolog, de megtanuljak.
    Es azert a Venuslensnek vannak jo darabjai...

    [ Szerkesztve ]

    "Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

Új hozzászólás Aktív témák