- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz psycroptic #38149 üzenetére
Ha van lehetőséged, akkor egy nagyáruházban össze tudod hasonlítani saját szemeddel.
Kereső méretben lesz különbség, valamint abban megjelenített adatokban. Ha manual obikkat akarsz használni, vagy sokat makrózni keresőben komponálva, akkor a méret sokat számít. Ha un. túrista fotózol, af használat mellett, akkor nem annyira számít a méret.
szvsz
-
m3ss
veterán
válasz Throme #38151 üzenetére
"Ha un. túrista fotózol, af használat mellett, akkor nem annyira számít a méret."
nem szamit annyira a meret? ez a kapcsolatod a kulvilaggal tulajdonkeppen, ha ez nem szamit, akkor mi szamit? ez olyan mintha azt mondanank, h utcai autoba eleg a 14 le, mert azzal is tudjuk tartani az 50km/oras sebesseget, kozlekedesre alkalmas...(#38141) seven7 hat ez eleg konnyu kerdes. van 20x annyi af pontod, lefedettsegben is eg es fold. van arcfelismerod mindenhol, nincs front es backfokuszod, van csomo programozhato gombod, van hss-ed, van bracketinged, van normalis keresod, tobb fps. valojaban mas ligaban jatszik a ket kamera sztem..nikonhoz van par olcsobb uveg.
(#38145) mazsi70 nem annyira szegenyes mar, de draga az teny. nem mintha a nikon annyira elkenyeztetne az apsc juzereket...hany evet kellett varni egy uj nagylatora...ekv 24-35 koruli fix obik hol vannak?
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
OPiiPO
veterán
Ezt most miértis kellett? Guglizni mindenki tud, valószínűleg a kérdező is ezzel kezdte, de kézzel fogható tapasztalatokat szeretett volna, valószínűleg, ezért kérdezett. Amit linkeltél, azt a teljesen triviális kérdésekre szoktuk.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Salex1
őstag
Mi a véleményetek a Sigma APO 2.8 70-200 obiról? Megér 95ezret? D3200 hoz venném.
-
TV Béla
tag
Szép estét!
Van egy Nikon D90-es gépem, elgondolkodtam, hogy le kellene cserélni egy modernebb vázra.
Szerintetek érdemes lenne lecserélni, ha igen, melyik típusú Nikon vázat ajánlanátok ami jó vétel lehet olyan 100-200 ezer ft értékben?
Egyébként semmi baja a D90-nek, csak ha a modernebb vázak annyival többet tudnának képminőségben, akkor váltanék.
Köszönöm a segítséget! -
N.GÁBOR
aktív tag
-
badrian250
tag
Köszi a tippeket! Itthon nem állok neki garis gépnek, az biztos
Ha beviszem a szervizbe, nem csinálják meg helyben, mindenképp várnom kell?
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Szerintetek ez mennyire használható D90-nél? Most nyáron jól jönne, hogy lássak is valamit az LCD-ből.
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
Throme
veterán
Engem nem tudsz meggyőzni a milces beállítottságú kereső fétissel. Belépővel kezdetm. Haladót használok, és volt a kezemben Ali d800-a. Valóban nagyon klassz volt ez utóbbiba belenéznem. Akinek ez a no1 prioritás azt elfogadom. Viszont a belépők lenézett keresője nagyon sok mindenre elég. Hiába szidjátok. Tájképhez meg mi a bánatos francért ne lenne jó?
A fókusz probléma egyedül nehezebb ügy, de vásárlásnál vannak lehetőségek. A sötét obikkal meg kevesebb a gond.
Gombok... nem mindenki zongoristának készül. Általános célra belépővel is lehet jó képeket lőni. Én se vagyok billentyű akrobata, mint ti, és a haladón 2 tárcsaállás sokmindenre elég. User 1-2. Ezen belül már nics szükség sok állítgatásra.
Minden más asszonybeszéd, hogy egy klasszikust idézzek. Mindig rá akarjátok erőszakolni a saját gondolkodásotokat másokra, közben lenézően bántok más megoldásokkal. -
psycroptic
őstag
válasz Throme #38164 üzenetére
Te melyik haladó gépet használod? És mire? Elégedett vagy vele? Én a közel jövöben tervezem leváltani a D5100-at egy jobb ISO kezelésü és több fókuszponttal rendelkezö egyedre, mivel szeretek makrózni is ezért a keresö sem lenne rossz, ha valamivel jobb lenne. Kinéztem a D7200-at habár így le kell mondanom a kihajtható kijelzöröl. Nem tudom mekkora érvágás lesz.
PSNID: Tomy83PS
-
randras_83
addikt
válasz psycroptic #38165 üzenetére
Ha sokat használatad kihajtva akkor az lesz, nekem a D5300 után hiányzik a D750-en, bár sok minden mással kárpótol ez a váz
https://www.flickr.com/randras83/
-
psycroptic
őstag
válasz randras_83 #38166 üzenetére
Szóval azért valahogy ki lehet bírni. Vagy esetleg tudnátok másik tipust ajánlani a D7200 helyett, de annak az árkategóriájában?
-
zool1
őstag
válasz randras_83 #38166 üzenetére
A d750 kijelzője is kihajtható valamennyire nem...?!
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz Salex1 #38168 üzenetére
Majd én is akarok írni a fórumba és megkérdezni a tapasztaltabbak véleményét, hogy mi a legjobb döntés, de én pár hónapja egy nagyon régi stabi nélküli Nikon 80-200-at próbálgattam. Nagyon tetszett és nekem nem hiányzott a stabi. Madarászásnál azért az állvány a végén jól jött mert pár óra után elfáradt a kezem, így remegett is, de jól elvoltam stabi nélkül.
May the force be with you!
-
marcitp
őstag
válasz psycroptic #38167 üzenetére
Ha sokat használod a kihajthatót, akkor kreress olyat.
Makrózgatok is a 7200-al, nekem nem hiányzik abszolút az lv, de nyílván ez egyéni. Bár makrónál meg fontos a jó kereső, nem tudom mennyivel gyengébb a komolyabb 5-ösök keresője.
Viszont más témában is nagyon jó, pl az af a 7,2k-nak, meg ugye nem csak af beépített motoros obikat tudsz rajta használni, van kuplunggyűrű a régi obik fényméréséhez, szóval van még azért pár úgymond extra, mérlegelni kell, mennyit ér meg Neked a kihajtható LCD. Egyéni, nekem pl nagyon nem volt szempont.
Az egész gép stabilnak, megbízhatónak tűnik az 1+ év alatt.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
psycroptic
őstag
válasz marcitp #38171 üzenetére
Akkor azt hiszem nem is variálok rajta sokat. Inkább a keresöje legyen jobb, mint, hogy kihajtható kijelzöje legyen. Te meddig használod ki ISO-ban? 6400? Vagy többet is elbír? Èn a D5100-at ISO 1600-ig merem használni, mert a zajszürési képességem konvergál a nullával.
-
marcitp
őstag
válasz psycroptic #38172 üzenetére
Nem nagyon tekergetem az iso-t.
Próbából készítettem a fiamról egy portrét adventi vásárban, az ISO20000 volt, átkűldöm privben teljes pontméretben. Vesznek részletek rendesen, de látszik a képen, nem csak paca...
Szóval én annyira nem tudok érdemlegeset, meddig jó még igazán.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
mazsi70
senior tag
válasz psycroptic #38172 üzenetére
D7200 => ISO6400 / A4 fénykép
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
randras_83
addikt
válasz psycroptic #38167 üzenetére
Én már megszoktam, nem hiányzik.
D7500 kihajtható nem, mondjuk pont annyira mint a D750#38169) zool1: tudom, elég is így.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/randras83/
-
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz TV Béla #38180 üzenetére
6 hónap alatt kb 10.000 képet lőttünk vele. Biztosan többször is produkálhattam volna vele, de eddig egy szülinapos fotónál jött elő (sötétre sikerült, így világosítottam rajt 2-3 fényértéket) amit be is linkeltem korábban a fórumba, meg talán még egynél. Szóval két esetre emlékszem, így szerintem egyáltalán nem vészes.
[ Szerkesztve ]
May the force be with you!
-
TV Béla
tag
válasz N.GÁBOR #38181 üzenetére
Ez valóban nem vészes, viszont edigitalnal a D7200 kapható 300 ért, amiből most 22 ezret vissza lehet igényelni, még így is több azért, mint a D7100,de lehet megpótlom, és D7200-at veszek, azért az újabb valamivel.
Köszönöm a választ, és ha valaki okosat tud írni a témában, azt megköszönöm, de hajlok a D7200 felé. -
Lac-coo
őstag
-
TV Béla
tag
válasz Lac-coo #38183 üzenetére
Én az objektívparkomat most egy ideig nem szeretném bővíteni.
Van ugye a kit 18-105, a tamron 70-300 VC, meg egy Fix 35mm-es, ezeket még itt ajánlották nekem, és nagyon beváltak.
Igaz a D90-el használom őket, de ha meglesz a D7200, akkor sem adom el a korábbi gépemet (D90), neccesebb fotóhelyekre a régit fogom vinni, ha ne adj Isten elvenné valaki.
A D90-hez Lightroom 3.5-öt használok raw fájlok szerkesztéséhez, valamint jpeg-re való konvertáláshoz.
A Lightroom 3.5 támogatja vajon a D7200-at is, vagy ahhoz már újabb LR verzió szükségeltetik?
Lehet amúgy is érdemesebb lenne beszerezni a Lightroom 6-ot? -
r.levente75
addikt
-
TV Béla
tag
válasz r.levente75 #38185 üzenetére
A D7200 ahogy néztem valamivel nehezebb váz, mint a D90 ami most van nekem.
A D7200-at remélem azért hosszabb túrázásnál nem lesz vészes cipelni . -
N.GÁBOR
aktív tag
Lenne egy fura, mások számára talán egyértelmű kérdésem.
Jelenleg egy 50mm 1.8d obival fotózom a rohanó Szimba kutyusunkat. A fókusz és kioldás szétválasztása működik - köszönet neednek a magyarázatért - a képek döntő többsége éles lesz.
De a kérdésem:
Az AF motor nélküli obik, AF sebességét csak a gépben lévő fókuszmotor befolyásolja, vagy más is?
Vagyis pl a 85mm 1.8 D is pontosan ugyanolyan gyors AF-fel rendelkezne a D7100-en mint a mostani 50mm, illetve ezek az obik lehet hogy egy másik gépen lassabbak, gyorsabbak lennének?May the force be with you!
-
Hínár929
tag
válasz Lac-coo #38194 üzenetére
Szia!
"Ha még nem próbáltad, programozd át az AE-L/AF-L gombot AF-ON-ra, hogy tudj vele fókuszálni. Azután a váz bal oldalán található af-kapcsoló gombját benyomva a hátsó tárcsával állíts egy AF-C-t, az első tárcsával pedig az af pont szelekciót valamelyik dinamikusra, pl d9.
Állítsd a kezdő fókuszpontodat a kutyára, a középső szekció a keresztszenzor típusú érzékenyebb, ezek valamelyikét javaslom. Tarts nyomva a hátsó gombot, miközben az af pontodat a kutyán próbálod tartani, majd exponálj.
Ugyanezt megtehet sorozat módban, az alsó módválasztó tárcsán Cl vagy Ch."Én is nemrég olvastam itt a fórumon a fenti leírást, kipróbáltam és jól működik.
Az AE-L/AF-L gombbal fókuszálsz nem a kioldógombbal.Need kolléga magyarázata:
"nekem is erre van téve.. mi az exponálás menete..? lenyomod a kioldó gombot ami élességet állít majd exponálsz ugye..?! majd úja felenged a gombot majd félig le újra élességet állít.. és te exponálsz..!
és mi van ha ezt külön választod...? tehát AE-L/AF-L ha nyomva tartod mindig éles a kép tehát folyamatos..
csak az exponáló gombot nyomod..ami nekem még pluszban sorozatra van rakva..! de soha nem szoktam rajta felejteni az újamat... megszokás kérdése..!
most így fejből meg nem mondom neked de ha jól tévedek akkor AF-C-re van rakva a fókuszom..
esetek 95% gyerekemet fotózom aki mint a villám majd 3 éves lesz ott nem nagyon van idő tökölni ha jó pillanatot akarsz elkapni..viszont ha valakinek oda adom a gépet annak szólni kell mert egy kép sem lesz éles.."[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
válasz TV Béla #38198 üzenetére
elviekben használt, de gyári felújított (ha kellett egyáltalán, de infót nem kapsz a részletekről), korlátozott garival. Én inkább hozzáraknék, és legyen ÚJ, full garival.
A D300-at USA-ból vettem, refurbished termék volt, voltak vele gondjaim. Mondjuk a srác vette felújítottként, akitől vettem.
Más azt mondja, nyugodtan vehetők ezek a termékek, gondja nem volt még velük.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
espista
senior tag
Sziasztok. A 18-105 mellé keresnék egy hosszabb telét. Kettőt néztem ki. A Tamron AF 70-300 F/4-5,6 DI LD Macro 1:2-t és a Nikkor AF-S 55-200 F/4-5,6G ED VR. Melyiket ajánljátok inkább? Tudom, hogy mindegyik olcsó obi, de most csak ennyire futja. Árban gyakorlatilag nincs különbség a kettő között. Használtan persze.
[ Szerkesztve ]
Romani ite domum!
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest