Hirdetés
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
-
IT café
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KFORboy
senior tag
válasz tvamos #38744 üzenetére
Jobb választás volna vennie egy használt D5200-at, D90-et vagy ilyesmi, hozzá valamilyen üveg, pl 18-105/140, 50mm 1.8 G/D
Pénzénél lenne és később is ugyan ennyit vesz ki belőle ha ráun, a boltit kihozza és 0Km-esen már -30% eladási ár :")
(Ezen sorokba most biztos sokan belekötnek...)Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
Throme
veterán
válasz jattila48 #38746 üzenetére
Amikor a nikon elkezdte a 24MP szenzorokat bedobálni a vázaiba nagy lázongás volt fórum szerte.
Egyik ilyen probléma az objektív "tudása", mennyire rajzolja ki a szenzort?
A másik, hogy minimális bemozdulás jobban láthatóvá válik a nagy felbontásnak köszönhetően.Nekem van egy 18-140-es kitobim (is), ami elméletileg az újabb szenzorhoz lett dizájnolva.
Szerintem ezen a szinten nem igazán látni különbséget a 18-105-höz képest.
Én eddig a nagyobb felbontásnak csak az előnyét láttam (leszámítva, hogy a régebbi memóriakártyára lassabban írja fel a file-okat, a megnövekedett méret miatt).Zajszűrést (bár iso 100-on nem kéne lennie) állítottál bármelyik vázon? Lehet canonnál on, nikonnál off.
Az élesség mire van állítva? -
jattila48
aktív tag
válasz Throme #38753 üzenetére
Nem állítottam semmit, szerintem alapon van minden. Canonnál szintén, ami +1 élesség, me még nem tudom mi. Kipróbálim majd állványról is, hátha az segít. Vagy ha az optika úgysem tudja kihasználni a szenzort, akkor elég lehet a medium kép méret is. Talán akkor a bemuzdulás és a zaj is kevésbé látszik. Ez igaz?
„Kétségtelen, hogy nem tudjuk, mit tegyünk, de felkészültek és elszántak vagyunk.” - Olaf Scholz német kancellár
-
tvamos
nagyúr
válasz KFORboy #38752 üzenetére
Ezek az opciok abszolut nem erdeklik. En a D7k-t javasoltam. Vehetne egy uj D750-et is, futna neki ra, csak nem. Es lehet, hogy neki van igaza. Eladni tuti nem fogja, max. nekiadja valakinek, ha mar 1 evnel hoszabb ideig nem hasznalta.
Amugy teljesen igazad van."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Throme
veterán
válasz jattila48 #38754 üzenetére
Első körben szerintem azt próbáld ki, hogy a nikon kép felbontását leredukálod 24MP-ről 12MP-re, és így is összehasonlítod a canonnal, ahogy itt nemrég említették is.
Azért is fura ez a zajosság, mert pont a nagy felbontású szenzorra írják azt, hogy - igaz nem iso 100-on!! - a zajosodás is kisebb méretű, mert a pixelek kisebbek, mint a kisebb MP-es gépeken.
Azt is mondják, hogy a fizika adja, hogy a kisebb pixel kevesebb fényt képes fogadni, így nagyobb jel erősítés mellett zajosabb lesz a kép.
Persze ott van még a jel feldolgozó processzor is, ami a szenzorhoz van fejlesztve....A kisebb képméret beállítás nem hiszem, hogy megoldás lenne.
Attól még a szenzor ugyanaz, csak kevesebb pixelt használ (ha jól tudom), viszont a pixel méret nem változik.Na de majd megmondják, ha nem jól írtam valamit...
-
KFORboy
senior tag
válasz Throme #38756 üzenetére
A kisebb pixel nem fogad kevesebb fényt, ennél kicsit összetettebb a dolog, vannak a mikrolencsék, szűrő rétegek, AA filter (ha van) és a szenzor egység bázis kalibrációja/finomsága... de a képzaj az az elektronikus vezetők "elektromos" zavarából fakadnak, amire hatással vannak a kiolvasásra kialakítot csatornák, annak kifolgozási finomsága, anyaga (arany, aranyozott réz, réz... stb...) és persze a hő...
Nagyobb pixel arányra kevésbé zavaróbb a képzaj mert logikusan nagyobb a képi adat amiben eltud veszni (ezt is egy a tűréshatáron belül megfogalmazva... azaz nem HI2 ISO túltekerésen 30mp-es hosszúzáridővel mert azzal így is úgy is teljesen szétesik a kép)
Ellenben több pixel esetén a reciprok szabály 1,5-2x -ződik (főleg inkább 70mm fölött végtelenhez közelibb / távolabbi dolgok esetén) mert jobban kilátszódik a bemozdulás..
A bemozdult kép meg életlen hatást kelt, aztán arra már csak még egy lapát a képzaj ami exponenciálisan többet dob rá a szubjektív zavaró értékeléshez mint kissebb megapixeles társainál azonos szenzor, mikrolencse, trallala felszereltséggelEz amolyan vakamit valamiért jellegű dolog, de inkább jár kevesebb "kompromisszummal" a több Mpx mintsem a kevesebb... azaz teljesen jó dolog!
Amm meg ha leméretezi 12Mpx körülire az totál irrelevánsan jobb arány lesz mint az alapból 12Mpx-es vetélytárs...
Több részletet besűríteni és ezzel hibákat elrejteni lehet!
Kissebb képet felnagyítani, vagy nem létező részleteket előcsalni NEM lehet... ugyebár...Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
N.GÁBOR
aktív tag
Szerintetek mint ronthattam el:
- a lightroom-ban feldolgozott majd exportált képeknél korábban mindig megtudtam nézni a záridőt, isot, stb
3 hete az export után már nem látom ezeket az adatokat.Köszi
May the force be with you!
-
Lac-coo
őstag
Nikon D7100 : hol lehet azt latni ( ha lehet....) , hogy bkt sorozatnal hany kepet lottem el a sorozatbol ?
I love latte-avokado !
-
veterán
válasz Lac-coo #38759 üzenetére
Nem lehet - legalábbis vázból biztosan nem. Talán valami nagyon mélyre turkászó EXIF-elemzővel, utólag... de még azt is kétségesnek tartom. Láttál valamilyen más rendszernél ilyesmi funkcionalitást, és azért hiányolod, vagy csak eszedbe jutott, hogy lehetne ezt ist...?
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
veterán
válasz jattila48 #38746 üzenetére
Lehet.
Ez egy villamosra várva készült etvaszlófasz, a travelzoom Sigma 18-200 C tele végén (ISO 100, f/8, 1/125), és 6000x4000-ból vágtam ki ezt a kb. 960x640-es részletet, IrfanViewban egy háromkattintásos 20% sharpeninggel megspékelve (tehát még csak Lightroom se kellett hozzá).
Itt a teljes verzió, összehasonlításképpen:
Azért jó a sok megapixel, mert minimális munkával szarból is lehet ha nem is várat, de valamit barkácsolni. (BTW, jajj de utálom Jared hülyeségét, hogy a crop az ördögtől való - aztán meg közben feltolja a szaturációt meg a kontrasztot az egekbe...)
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
KFORboy
senior tag
válasz anaqer #38762 üzenetére
Fro nem szokta mondani, hogy a vágás rossz, pont hogy van is egy videója ahol valamelyik kamera képeit nyálazza át LR-ban és külön kitér, hogy a fölösleges dolgokat le kell vágni mert csak elvesznek, nem hozzádnak a képekhez... meg eleve a képzajjal is barátságosabban bánik, amivel pl én bármennyire is senki vagyok de személy szerint tudok azonosulni, mert pár finom szemcse nem kúrja el a képet, teljesen jó úgy, ezt nem nevezzük képzajnak...
Meg ugye a szokásos ritmusa, hogy ha a színek valamiért neki kicsit is nem tetszenek azonnal dobja rá a B&W filtert, ettől pl itt-ott hülyét kapok, mert nem egyszer van mikor az amúgy teljesen rendben lévő képből az ő szubjektív elve érzése alapján csinál egy totál középszerű xart ezzel a módszerrel...
Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
Throme
veterán
válasz KFORboy #38757 üzenetére
Azért hoztam fel, mert ezzel pedáloztak anno sokan.
Lehet ezek csak féligazságok. Ugyanazon a területen több, de kisebb pixel kevesebb fényt (fotont) képes fogadni, ezért erősíteni kell a jelet, ami zajosodáshoz vezet. Asszem ez volt az elmélet...Én nem hittem azt, hogy ezzel a nikon nem számolna és balga módon rosszabb vázat hozna ki, mint az előzők...
Nekem is 24MP-es vázam van, ráadásul nem sony szenzoros.
Jobbnak tartom, mint a belépőm 12MP-es szenzora.
Mivel nincs szükségem a 6000x4000 felbontásra, így le is méretezem a képeket.
Lehet ha majd 1x lesz 8k tévém, akkor anyázni fogok, hogy csak kb 4k-t tudnak a képekMondjuk a bemozdulásra jobban kell figyelni, azt is tapasztalom, ráadásul nincs beton kezem....
Végső soron nagyon nincs is miről már beszélni, mert egy ideje nem hoznak ki 24MP szenzornál kisebb felbontású verziót nikonék, APS-C kategóriában.
-
seven7
aktív tag
Nikon visszatérítésnél az adatok beírása / doksik feltöltése után ádobott a termékregisztráció oldalra.
Amikor azt is megtettem, az eredeti oldal már "elhalt".
Arról kaptam e-mailt, hogy beregisztráltam a terméket a Nikonnál, de a pénzvisszafizetéses oldalról nem. Ez így oké?Köszi!
ui.: Boldog tulajdonosa lettem egy d7200-nak 18-140-el
[ Szerkesztve ]
-
Anubis_9
őstag
válasz seven7 #38768 üzenetére
Én is D7200-est vettem, de csak vázat, mert obik már vannak (D3200-est vált az új gép). Szóval kb. 1,5-2 hét múlva jött a mail a Nikon-tól, hogy sikeres a regisztrációm a pénz visszatérítésre, utalni fogják a pénzt, amint tudják. Ha biztosra akarsz menni, írj nekik a megadott mail címre, kérdezd meg, beérkezett-e a regisztrációd, de nem számíts arra, hogy 1-2 nap alatt visszaírnak.
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
rukh
senior tag
Kb. 3 hét alatt megkaptam a 7200 után járó visszatérítést.
[ Szerkesztve ]
Üdv mindenkinek, Rukh
-
veterán
Sziasztok,
Vagy egy Nikon D3300om van valami trükk hogy állitható legyen a rekesz egy ai-s objektiven? Nekem az is jó (sőt az lenne a legjobb) lenne ha az obin tudnám állitani, nem kell hogy a gépről tudjam.
-
szecsgeri
tag
válasz Pulsar #38772 üzenetére
Ha ai-s, akkor nincs rajta rekesz állító gyűrű? Vagy csak beállítod, és beugrasztó van?
Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
törölt tag
válasz Pulsar #38774 üzenetére
Ahhoz, hogy egy AI obival elgyen rekeszvisszajelzésed olyan váz kell, amelyiken van AI gyűrű. Ez D7k szériától felfelé található meg. Bár a D7500-ról már lemaradt. Azonban ezeknél a vázaknál is be kell állítanod, hogy mennyi is a fényereje az obinak, és mennyi a gyújtótávolsága, mert máskülönben nem lesz fénymérés.
Alacsonyabb sorozatú vázaknál nem tudod használni azt az obi teljes értékűen.
-
oszy
veterán
Ez a szilikontok jó lehet?
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
ggf8600gts
tag
Nikon D5300-as gépet nézegetem. Egy kirándulós mindenes gépet keresek, a méret nem probléma.
JPEG-ben fotóznék inkább, minimális utómunkával. Éjszakai felvételek is fontosak néha, ezért nem bridge-t keresek.
A Medimarkt-os vélemények között egy felhasználó visszajelzésén akadt meg a szemem.
Jó minőségű műanyag, patent gombok, de mégis nagy és nehéz - főként az a kompaktról áttérőnek írom. Szükséges lehet hozzá a tartalék akkumulátor, ha sokat akarjuk használni. Persze még kell hozzá ez meg az: táska, szűrők. Aztán szükséges lehet még nagy fényerejű fix 35 vagy 50 mm-es objektív az esti/éjszakai témákhoz. Így már nem olcsó játékszer, viszont nagyon szép képeket lehet vele csinálni és tudatos képkészítésre ösztönzi használóját. Csak 4/3-as képet készít, így vágni kell néha utólag, ha pl 16:9-es képet szeretnénk. A RAW kitűnő, de vicc, hogy gépházban a JPEG belőle lencse korrekció nélkül készül, így vicces, amikor az egyenes vonal helyett egy hajlított vonalat látunk (pl. ajtókeret a kép szélén, gömbölyű). Persze ez szoftverrel javítható, de így már annyi a 24 Mega pixelnek.
Ezt hogyan kell elképzelni? Minden JPEG képet szoftveresen korrigálni kell a hatalmas hordótorzítás miatt, vagy az illető még nem ismeri eléggé a gépet?
Annak ellenére, hogy van WiFi, képek mentéséhez ki kell venni a memóriakártyát. Csak androidos alkalmazással lehet menteni a képeket, de csak egyesével. Vagy több képet kis felbontásban... Extrém gagyi. Tegnap kb. ötször kellett kivenni az SD kártyát. Ezután kiírta, hogy hibás az SD kártya. Hurrá.
Ez a másik vélemény... Tudna segíteni egy tapasztalt NIKON user, hogy milyen tapasztalatok vannak a készülékkel kapcsolatban? Milyen a videója? Köszönöm előre is a segítséget...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ggf8600gts #38781 üzenetére
ez inkább csak nagy látószögű objektívnál tűik fel.
30mm felet a hordótorzítást az emberek 99% nem veszi észre, csak akkor ha a képhez tesz egy vonalzót,
de a fotósok nagy része sem, mert annyira jelentéktelen,"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Byk01
őstag
Nem tudom, mivel rakjátok össze, de nekem kb. 5 év alatt egy karcolás sem esett a gépemen, pedig nem hordom szilikon tokban, és nem babusgatom, hogy "jaj, baja ne legyen".
Nem egy mobil puha műanyagjából csinálják ezeket a vázakat."Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Byk01
őstag
Csak két észrevétel a véleménnyel kapcsolatban: nem 4:3, hanem 3:2 a képek oldalaránya. A másik: ha a váz korrigálja az objektív hibáját, az ugyanúgy elvesz a megapixelekből, mert pontosan ugyanabból a nyers fájlból dolgozik, mint az asztali gép feldolgozó szoftvere.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Throme
veterán
Nekem még az akksi időre írt panasz, ami fura. Sem kompakton (bár újabbakkal már nem találkoztam), sem milc-en nem lehet annyi képet lőni 1 feltöltéssel, mint a tükrösön.
A 24MP-ből elvesz... akkor nem 6000x4000, hanem kicsit kevesebb lesz a felbontás? Jaj, világvége!!!
Ilyen vélemény után tényleg nem kell az illetőnek tükrössel bajlódnia, használja a telefonját....
(#38781) ggf8600gts: Ha már hozzányúlsz a jpg képekhez, miért nem használod a RAW-ot?
Jobban meg lehet "cibálni" a képet, mert több a tartalék benne.
Torzítás korrekcióval rendbe lehet rakni a képet, a váz is segít benne, és mondjuk egy LR is, hogy ez automatikusan megtörténjen. LR is felismeri a legtöbb obit.[ Szerkesztve ]
-
fireman123
őstag
Szia,
Nekem is D5300-as vázam van 18-105-el, 35mm f1,8G, Tamron 70-300VR és Helios 2/58 obik vannak még hozzá. Ebben az árkategóriában szerintem teljesen jó és használható.
Torzítása minden obinak van, de én ezt soha nem veszem észre ha önmagában nézem a képet, csak akkor látom a különbséget ha LR-ben rányomok a korrigálásra, tehát ez szerintem nem gond, minden hasonló kategóriájó váznál-obinál ez van.
A képarány 3:2, előtte nekem is bridge gépem volt, így eleinte furcsa volt a 16:9-hez képest, de teljesen szokható, még egyszer sem vágtam 16:9-re, és nem is fogom.
A wifit még nem használtam semmire, nyilván lassabb mint ha zsinórón töltöd át a képeket. (nem fontos kivenni a kártyát, a váz usb kábellel összeköthető a számítógéppel, van hozzá megfelelő nikon szoftver).
A videó képminősége is jó, de ott az AF-et el kell felejteni (egyébként is videónál a manuális fókusz a célszerű, .....honnan tudná a váz, hogy mit akarok élesen megmutatni és mit elmosva), talán már az új AF-P obikkal az AF jobb, értem ezalatt hogy csendesebb és pontosabb, de az sem fogja tudni a szándékomat .
Bridge-el egyszerűbb videózni, mert ott a kisméretű érzékelő miatt minden éles lesz, viszont nagyobb érzékelő esetén pont az a jó (és cél) hogy ki tudj emelni egy témát és az legyen éles, a háttér pedig mosott, és ezt tudd változtatni, átmenetet képezni, ...ezért célszerű ezt manuálisan.
De úgy általában ha videó az elsődleges cél akkor egy megfelelő milc jobb választás a dslr-nél.Összegezve, kategóriájában teljesen rendben van a D5300.
-
espista
senior tag
Sziasztok! D3300-hoz tudtok ajánlani megbízható utángyártott akkumulátort? Alin láttam csomagban 2 db + USB-s töltő dokkolóval. Ilyet vett már valaki?
Romani ite domum!
-
marcitp
őstag
Nekem inkább a szennyeződés miatt érdekes (nem is a karcolás annyira, vigyázok rá) nem minidg tudok kezet mosni, nyáron izzadtság, stb.
Ha picit nedvesebb a markolat, terepen a por is jobban tapad rá, sztem absz nem hülyeség. Főleg van ez a guminyúlás a markolaton, (nehezebb obikkal hamarabb), meg valahogy nekem szimpibb lenne, hogy nem a gyári gumit kell takarítgatni; máshol megy a találgatás, mivel is lenne célszerű a markolat tisztítása.
Szóval sztem egy szilikontok nem hülyeség, attól függetlenól, hogy tudom, nem cukorból van a váz.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
updog
őstag
válasz szuszinho #38786 üzenetére
Mindenki úgy gondolja, hogy neki nincs szüksége tokra, amíg le nem ejti / oda nem vágja / karcolja össze De maradjunk annyiban, hogy ki így, ki úgy, nem vagyok én az Easycover nagykövete
Ha már szóba került (#38777) oszy A linkelt toknak max. duplája egy Easycover, egy D610-nél ezen már minek spórólni
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Throme
veterán
Azért egy fényképezőnek, pláne dslr-nek van súlya. Míg egy telót - ami kb 150 gramm - a szilikon tok valamennyire megvéd egy leesésnél, addig egy 1,5-2kg váz+obi kombót nem igazán.
Ráadásul, ahogy látom a linket, az obit semmi nem védi. Még ez az easycover sem
Leesésnél lehet a váznak bajonett problémája, az obinál meg bármi.
Míg a vázak szépen veszítenek az értékükből, addig az obik kevésbé, és pont az obit nem véditek.Nem tudom milyen mostoha körülmények közt használjátok a gépeket... vagy mennyire ütitek vágjátok...
Lebeszélni sem akarok senkit semmiről, felőlem vegyen mindenki UV szűrőt, szilikon tokokat, lcd fóliát...stb.
Be kell tartani pár íratlan szabályt és nem lesz gond a masinákkal.szvsz
-
updog
őstag
válasz Throme #38792 üzenetére
Csak nem értem, miért a leejtésre, meg az objektívekre lett kihegyezve ez a nagy ellenkezés Valóban, obira nincs hasonló védelem, kb. nem is lehetne. De nem is az volt a kérdés, hogy ha leejtem a gépet és az objektív 45 fokos szögben érkezik, akkor a szilikontok megvédi-e.
Pl. az Olympus tükrösöm anno egy picit rossz irányban lendült oldalra a nyakamba akasztva, nekikoccant valaminek, és valahogy a memóriakártya ajtaja egy fél mm-t elmozdult, kb. ezzel gazdasági totálkárt okozva (nyitottnak érzékelte a gép, nem volt hajlandó képet csinálni, sehogy nem tudtam a jó pozícióban újra rögzíteni).
Én azóta használok tokot a DSLR-re (de mondhatnám azt is, hogy a D3200-on simán egy felsőbb kategóriás géphez mérhető fogást adott a tok).
Nade az UV szűrő az objektívre, az tényleg hülyeség"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
törölt tag
Ejtettem le anno a D60-at 70-300VR-rel kombinálva ~1,5 m magasságból betonra. Az összes baja annyi lett, hogy lepattant a napellenző. Szaros műanyag váz, de még így sem karcolódott meg sehol sem. A napelenző tompított annyit, hogy az megvédte az egész rendszert. Köszöni szépen azóta is jól működik mind a váz (az új tulaj azóta beletolt még 70k expot probléma nélkül), mind az obi (szintén van benne azóta 60-70k expo). D200-at is vágtam már földhöz. Azon meglátszik pár helyen, mert ugye festett váz, nem anyagában szinezett műanyag. Illetve egyszer sikeresen a vakupapucsra esett, az kicsit meghajlott, de vissza lehetett egyengetni. Szintén semmi baja.
Azért veszek egy eszközt, hogy használjam, nem azért, hogy babusgassam. Nem palotapincsi, hanem doberman.
-
Byk01
őstag
válasz marcitp #38789 üzenetére
Volt nyáron egész nap a kezemben a váz városnézésen. Én sem tudtam kezet mosni minden sarkon, és voltam poros helyen is. Most így ránézve a gép markolatára, nem mondanám meg, hogy nem vadonat új. A guminyúlásra meg van olcsó és jó kínai megoldás. A D90-re kb 300 Ft volt a hátsó gumi. Megjött kb. két hét alatt, és volt további 5 perc, míg kicseéltem. Emiatt tokot venni kicsit ágyúval verébre esetnek tűnik.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
lenkei83
tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki D7500-al? Dilemmában vagyok. D7200-ra válatnék, de elgondolkodtam D7500-on és D610-en. Ki mit választana? A cél abszolút hobbi fotózás (most egy D5200-al kattogok), de szeretnék egy kicsit komolyabb gépet.
Átrágtam pár tesztet és fórumot és kezdek a tanácstalanság felé sodródni....Üdv.:
P.
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Külpolitika
- Sorozatok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen routert?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest