- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
válasz tvamos #38950 üzenetére
Valahogy nem érzem otthon magam az MFT világban. Pedig probálkoztam több vázzal is, több fajta és kategóriájú obival is.... Valahogy a képpekkel nem voltam elégedett, meg a fotózási élmény sem volt olyan, pedig nem egy öregember vagyok aki tükörreflexeseken nevelkedett... 30as éveimet taposom... De még is...
A kézzel foghatóbb ok a kevesebb fényben nyújtandó jobb képi és AF teljesítmény meg az objektívek rajza.
Amíg nem láttam meg a d7200 képeit nem voltam biztos a váltásban... Gondolom a kevesebb számjegyű vázak még jobbak, de ez nekem egyelőre elég... Talân De a családi pénztárca ennyit bír....[ Szerkesztve ]
-
szecsgeri
tag
válasz mikrofon #38951 üzenetére
Én a helyedben a D7200-at venném. Ideig-óráig jó lesz a D5600 is, de hamar hiányozni kezdene a jobb kezelhetőség, esetleg a státusz kijelző. (én folyton azon állítom a D7k-m) A nagyobb kereső is jól jön. Persze én most magamból indultam ki. Na meg szerintem AF-ben is messze jobb.
[ Szerkesztve ]
Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
subidu
tag
válasz #65675776 #38954 üzenetére
Egyetértek szecsgerivel. Anno 8-9 éve D90-nel kezdtem, nulláról, és nem bántam meg. Volt a kezemben d3300 de számomra a menüs állítgatás nehéz volt. Most D750-nél, nikon 24-70 vr-nél, 70-200 f4-nél tartok. Ezeket sem bántam meg. Csak hobbi fotós vagyok.
ThinkPad X230, Dell XPS M1530, NIKON D90, Nikon D750, Nikon 18-105/F3.5-5.6 AF-S DX ED VR, Nikon 35mm/1.8G AF-S DX, Nikon 50mm/1.4G AF-S, Nikon 24-70mm f/2.8E ED VR, Nikon 70-200mm f/4G ED VR
-
szecsgeri
tag
válasz #65675776 #38954 üzenetére
Már elnézést, de a kedves kérdező vetette fel a D7200 lehetőségét, nem D3000 helyett mondtam neki. A minimális árkülönbözet pedig a D7200 felé dönti a mércét. A felhozott Nikon szegmenes vitához pedig semmi közöm. Ennek most nem tudom mi értelme volt?! ...
Illetve oda írtam, hogy ÉN D7200-at vennék a két váz közül. Nem erőszak a disznótor.
[ Szerkesztve ]
Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
-
mikrofon
veterán
válasz subidu #38955 üzenetére
Tegnap valahol találtam egy érdekes összehasonlítási pontot. Miszerint a d5600-ban az AF-mód csak menüből állítható. Ez igaz? Ez nagyon fájna...
Ilyen szempontból a Panasonic gx8 is nagyon jó, mert van 8 (fizikai) + 5 (érintős) szabadon programozható gombja + 2 tárcsa és még egy EV tárcsa
Na most ennyire nem biztos, hogy szükségem van! De ha a felvételi fázisban nem tudnám gyorsan beállítani az elsődleges és a másodlagos expozíciós beállításokat gombokról csak menüből, akkor az nagyon zavarna. Ezek közé tartozik nálam a Rekesz, zársebesség, ISO, EV, AF mód, az AF mező.
Ezek alapján gondolom d7200.
Természetesen az összehasonlítósdi közben össze akadtam a d7500 vázzal. Ami tetszett az érintőképernyő, ami nem az a 20.9 MPx szenzor. Gondolom utóbbi a 4K videó miatt kellett. Én inkább vágyom most 24.2 MPx-re mint 4k videóra.
Szerintetek milyen ez a d7500?[ Szerkesztve ]
-
subidu
tag
válasz mikrofon #38959 üzenetére
Szia!
Nem tudom, hogy milyen a D7500, mert nekem D750 full frame van. Szerintem biztos jó, ha van benne 2 sd slot. Nekem ez fontos. Nincsen benne. Csak 1 kártyát fogad. Nálam e miatt ki lenne lőve. Mondjuk a mozgatható Lcd az pozitívum. Én is sokat használom a D750-esen.[ Szerkesztve ]
ThinkPad X230, Dell XPS M1530, NIKON D90, Nikon D750, Nikon 18-105/F3.5-5.6 AF-S DX ED VR, Nikon 35mm/1.8G AF-S DX, Nikon 50mm/1.4G AF-S, Nikon 24-70mm f/2.8E ED VR, Nikon 70-200mm f/4G ED VR
-
subidu
tag
A 4k-t felejtsd el. Nekem a D750 is olyan méretű fájlokat generál rawban(a 24-70 vr nikon kirajzolja), hogy alig győzöm tárhelyel.
-
Throme
veterán
Nikon belépők nem nagyon vannak ellátva kezelő gombokkal. Ezen némiképpen segít már az érintő kijelző (jaj de nehezen jutottak el idáig, miközben nem egy nagy kaland, milc, okosteló,...stb).
Ez egy lehetőség, hogy valaki belekóstoljon a tükrös világba.Ha nem elégít ki az alap auto mód, az egytárcsás kezelés, kisebb méretek, motor, státuszkijelző hiánya, akkor engedd el a d5x00 sorozatot, mert megveszed, aztán majd bukóval úgy is átnyergelsz nagyobb vázra.
szvszAmi nekem nagyon tetszik a 7x00 vázakon (lehet pentax-en is volt ilyen alsóbb kategóriákban is, talán volt olyan váz amin 4 ilyen is elérhető... nem tudom..), sz a user 1-2 módválasztó tárcsás lehetőség.
Itt minden beállításodat lementheted és azonnal rendelkezésre áll, ha user módra kapcsolsz.
Természetesen eltekerheted bármelyik paramétert, de ha már ott tartasz, hogy nincs idő/türelem visszaállítani, akkor csak újra user mód, és hopp ott van minden újra. -
tvamos
nagyúr
válasz Throme #38964 üzenetére
Igen, annal egyelore nincs kisebb szam, majd esetleg, ha kijon a Nikon 0.
+ kicsi.
Raadasul "majdnem" van 4K video, es hat a hiper-szuper slow-motion.
Ahogy megtudtam tegnap, a D7500-ban van AF auto fine tune.
Ez a funkcio engem nagyon lelkesit.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Viperator
őstag
-
mikrofon
veterán
válasz Viperator #38976 üzenetére
Élőlényeket fotózok, mozgó embereket és állatokat leginkább. Makrózni nem makrózok. Próbáltam de az nem jött be. Leginkább a természetben fotózok. Így szóba jön még táj is. Alapból a nagy látószög nem vonz inkább a tele. Mindig valami részlet... Meg jobban szeretem a kevesebb fényt, mint a tűző napot. Ráadásul most fog megszületni a 3 gyermekem, így a családomat is fotózom...
Persze viszem magammal a szettem szinte minden hová, így azért előfordul városi fotózás is..... Kirándulások, túrázások is játszanak. Emiatt gondoltam a DX-re és nem az FX-re.....
DX-ből meg a d7200-ra gondoltam.Bevallom, hogy a d500-at nem is néztem, mert azt hittem az FX.....
Valahogy azt gondoltam, hogy a d7500 a DX változata a d500 FX-nek... -
rottbali
csendes tag
Sziasztok,
Van egy nikon d3100-as szettem és időnként elkap a vágy, hogy valamit fejleszteni kellene. Jelenleg van (50 f1.8, 18-105, tamron 70-300).
Azt vettem magamon észre, hogy sok dolog zavar a vázban amit nem tudok megszokni és az előző vázamban benne volt (oly e-420). Vakuval derítés, expozíció sorozat, sok mindent a menüben kell tuklászni, keresőben alig lehet látni valamit, és a fókuszálás sebességével sem vagyok kibékülve.Jobb kép miatt gondolkodtam tamron 17-50 f2,8 képstabis és tamron 70-300 képsatbis beszerzésén.
Viszont a zavaró dolgok miatt megfordult a fejemben, hogy d7200-ra váltok és maradnak a jelenlegi obiajim.
Szerintetek mi lenne "előrelépés"?
-
Throme
veterán
válasz mikrofon #38977 üzenetére
Én pont a gyerek (1) miatt, illetve a családos kiruccanások miatt szereztem be milcet másod váznak.
Nincs lehetőség azzal vackolni, hogy a cuccon felül, még egy 5 kilós hátizsák is rajtam csüngjön, nem beszélve arról, hogy ilyenkor nehézkes azzal foglalkozni, hogy ideális fényviszonyok, kicsit arrébb megyek, hogy előnyösebb helyről fotózzak, kivárni a megfelelő pillanatot, vagy épp gyorsan cserélgetni...stb.Szóval le a kalappal, hogy 3 gyerek mellett ezeket dslr-el tolod!
-
Viperator
őstag
válasz rottbali #38979 üzenetére
Az objektívek maradhatnak, inkább vázcserét érdemes megfontolni! (több beállítási lehetőségek, gyorsabb, stb. Pl. D7200) Később is lehet cserélni, bővíteni az objektíveket...
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
mikrofon
veterán
válasz Throme #38980 üzenetére
Két vázat nem szeretnék... Ahhoz értékesek, hogy valamelyik a polcomon heverjen.... Na meg akkor biztos az asszony is elkéregetné az egyiket..... Akkor meg nekem egy maradna
(Egyébként a Pentax-nál úgy volt, hogy nekem volt a k10d páromnak meg *istD, így legalább nem kellett obi duplikáció.....)Pont emiatt, mármint a súly és méret miatt MFT-ben gondolkodtam... Próbálgattam is, de nem jött be.... Uh most jövök vissza.
Inkább az obikat választom meg úgy, hogy ha gyerekek a téma, akkor elég legyen egy-kettő... Ráadásul engem a képi minőség jobban izgat. Ha lenne két különböző vázam akkor jobban kijönne a különbség .....(Egyébként megfordult a fejemben egy Strapagép beszerzése is. Ha lesz használt piacon nyomott áron az Olympus TG-5, akkor szerintem egy olyanra a móka kedvéért beruházok)
Meg azért én szeretem birtokolni és próbálgatni a cuccokat, így ez is közbejátszik a cserében... Ahelyett hogy élvezném és használnám ami van. Az sokkal ésszerűbb lenne.... Bár azért az MFT jobban korlátoz, mint a DSLR.... Legalább is most ezt érzem....
[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
ISO-t érdemes automatán használni FX vázon? Vagy manuálisan az "igazi"?
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Lac-coo
őstag
Ha jol beallitod nagy segitseg.
En ugy szoktam, hogy az auto ISO beallitasoknal beallitom az adott obihoz hasznalhato leheto leghosszabb zaridot (pl200mm 1/320...) , es 100-as ISO -t allitok be.igy ha a zarido le akarna menni 320 ala a gep automatikusan emel az ISO.n, nem kell folyton figyelnem ra....
Sot ilyenkor elvileg nem a szabvany ISO .t tudja csak hasznalni, hanem koztes ertekeket is, bar ezt meg nem figyeltem meg, csak olvastam...[ Szerkesztve ]
I love latte-avokado !
-
mikrofon
veterán
válasz Throme #38980 üzenetére
Azért érdekesség képen a méret.
Azért nem ezek a legjobb MFT Zoom-ok, van ennél jobb képileg de azok nagyobbak és nehezebbek. Képi minőségben is elmaradnak...
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz mikrofon #38985 üzenetére
Hát azért ha csak az első képet nézzük, akkor illett volna a nikonra a 70-300 VR-t rakni
Mindenki úgy hasonlít - a milc-dslr vitában - össze, hogy a legjobban bizonyítsa az igazat.
Nálam most ez a szitu
Nadrágzsebben elfér.
A többi keresős milcet, pláne az aps-c szenzorosakat nem is néztem, mert drága, felesleges 2 főrendszer, és kb akkorák méretben meg súlyban, mint egy belépő dslr...
-
Lac-coo
őstag
A kozepresulyozott fenymeres mindig kozepre sulyoz, vagy az aktiv elesseg fole...?
I love latte-avokado !
-
sarasota123
aktív tag
sziasztok, D5100-hoz szeretnék egy második akksit venni. az egyik kérdésem, hogy tud-e ajánlani valaki bevált utángyártott típust vagy, ha eredetit veszek, akkor ez az EN-EL14a kompatibilis-e a korosodó D5100-ammal? Mert ha jól láttam ez valami frissített kiadás.
(PATONA és QUMOX utángyártott márkákat találtam amazonon 25, illetve 16 euroért, az eredeti ugye 50 körül van)[ Szerkesztve ]
He scales the mountain because he's not afraid of it. He slays the dragon because he's not afraid of him. And he walks through hellfire because Broomhilda's worth it.
-
slashing
senior tag
Sziasztok
Ezt a problémát vajon mi a fene okozza, a nyomógomb mozog tuti nincs beragadva, semmi reset-re nem reagál. mindegy hogy 18-70 vagy 50mm 1.8 objektív van rajta, menübe nem tudok belépni mert folyamatosan megy... ha nincs rajata objektív se tudok menübe lépni így.... nincs error code semmi
Nikon d70s
-
mikrofon
veterán
Ha használtan veszem a vázamat, akkor szükségem lesz egy alap zoom obira. Amíg kitben gondolkodtam addig ez a 18-140 lett volna. Így azonban már több is szóba jöhet. Az alábbiak közül melyiket érdemes venni? Még annyi, hogy amint a keret engedi egy 70-300VR-t még be fogok szerezni fölé.
Első körben ezek jöttek szóba:
Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC MACRO OS HSM - Nikon
Nikon Nikkor 18-140mm f/3.5-5.6G AF-S ED DX VR
Nikon Nikkor 16-85mm f/3.5-5.6 G AF-S DX ED VR
Vagy esetleg van más? -
fireman123
őstag
válasz sarasota123 #38990 üzenetére
Én ezt vettem D5300-hoz, 2 éve használom tartalékként, kb. annyit bír mint a gyári EN-EL14a, csak éppen 1/4-ébe kerül.....
-
jlaudio
tag
Az EL 14a az kompatibilis, ebayen olcsóbban is kapsz ha nem sürgős és ki tudod várni, hogy kinából tovább tart a szállitás. Utángyártottnál arra ügyeljél, hogy kompatibilis legyen a gyári töltővel és a vázzal is, mivel az olcsóbbakat nem ismeri fel sem a gyári töltő sem a váz, ezek jellemzően portrémarkolatokhoz valók, csak abban működnek.
-
Viperator
őstag
Tőle kétszer vettem (másfajta, EN-EL15) akkut és nem volt gond vele!
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Lac-coo
őstag
Itt PH apron a fotos cuccok kozott is arul egy srac akksikat, en 10 000-ert vettem gyari, hologrammos , dobozos nikont.....
I love latte-avokado !
-
mikrofon
veterán
válasz Lac-coo #38995 üzenetére
Az 50-es véget kicsit keveslem ezért tetszettek a nikon kitt-ek..
Egyébként Nikon vázak esetén van valami korlátozás, ha nem saját obit, hanem harmadik gyártó objektívét használja az ember? Azért kérdezem, mert mft világban sok extra csak saját obival volt elérhető....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest