- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Papa-Het
aktív tag
Valaki próbált d700-ba 8gb-os kártyánál nagyobbat tenni mindenféle firmware frissítés nélkül? A kézikönyvet bújva 8-ast teszteltek, ha nagyobbat kívánok beletenni, kérdezzem a gyártót.Most látom a Nikon honlapján hogy Sandisk extreme/pro akár 64-ig is elmegy.
[ Szerkesztve ]
-
ujtzjani
tag
Sziasztok.
Biztos volt már téma de nem találom... Bulgáriába utazok repcsivel és nem tudom hogyan szállíthatom a gépemet. Nikon D7000+18-105+35-1.8G. Fotós hátitáskában kézipoggyászként vihetem? Vagy a gép és kit obi nyakba a 35-ös ruhák közt jól becsomagolva a vöröndbe? Hogy szokás? Előre is köszönöm a válaszokat...
-
Viperator
őstag
Üdv! Ausztriában a Nikon hány év garanciát ad hivatalosan a vázakra?
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
rekid
addikt
válasz ujtzjani #38810 üzenetére
Jellemzően már felvihetsz a kézipoggyász mellett egy laptop vagy fotóstáskát is. Én hátizsákkal meg egy lowepro 170-el utaztam a fedélzeten.
Amúgy a légitársaság honlapján ezeket az infókat feltüntetik. Arra számíts, hogy a reptereken kibontatják veled és lakmuszpapírral megnézik.Gyáva népnek nincs hazája!
-
Papa-Het
aktív tag
Rizikófaktor egy kamera 120-160e shutter counttal? Még mindig d700-ról van szó. Az egyik amit néztem abban 119e van, a másikban 160e körül. A 120-nál a gumi viseltes, de azt gondolom lehet cserélni, igaz? A 160-asnál festék leverődés van, bár ezek esztétikai hibák csak. Tökéletesen működnek, csak kérdés meddig. Ezért vacilálok még mindig, hogy mennyit bír még a shutter. Számtalan fórumot, írást felforgattam már és olvastam. Mindegyik mást ír a tapasztalatokról. Van ahol bőven megy 250e-nél is stb. Ötlet, segítség, tanács?
-
#Morcosmedve
veterán
Ilyet se láttam még soha, hogy nekiállnak tesztelgetni. Viszont annak nézzen utána, mennyire (nem) rugalmas a légitársaság, amivel utazik, mert két bármilyen kézipoggyász véleményes lehet. Én inkább mondanám, hogy nem engedik.. el szoktam tenni a hátizsákomba én is.
© asszongya'hogy
-
marcitp
őstag
válasz Papa-Het #38815 üzenetére
Kérdezz rá, mennyi egy zárcsere!
az a legrosszabb eset (hogy cseréltetned kell), alkudd le, számold bele, a többi expó meg az ajándék.
De úgy tudom, nagyon strapabíró gépek, és egyre elérhetőbbek árban még a kevés expósok is.
Persze semmi garancia nincs a zárra, de nem szoktak azért elhullani, nem jellemző.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
tvamos
nagyúr
D80-hoz milyen kartyat vegyek? Valahol azt irjak, 32GB a max.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
szacsa82
tag
Gyerekek, milyen a Tamron 70-200 f2.8?
Van egy régi 80-200-as push-pullom, amit nagyon szeretek, de:
- olyan nhéz mint egy ágyú
- igen lomha a fókusza
- 200-on életlen
- nincs tripod collarja, ami miatt ha pl. videózok vele, akkor végig rezeg mint a nyárfalevél
Mivel a Tamron ára használtban szinte ugyanannyi, talán csak kicsit drágább, elgondolkodtam, hogy becserélném.
Jó ötlet?https://www.flickr.com/gp/147950305@N06/2VsXP4
-
dualcore
őstag
Üdv urak. Gyakorolni szeretném a csillagfotózást. D5300 a gép még mindig. A kérdés, van e értelme a 12Bit-ről 14-re váltani. Ne feledjétek, kezdő vagyok.
Köszönöm. -
rekid
addikt
válasz #Morcosmedve #38816 üzenetére
Legutóbb Ferihegyen és Frankfurtban is megnézték.
Lufthansánál külön méret is meg van adva mekkora lehet a plusz táska:
"Also allowed in the cabin: another item of carry-on baggage (max. 30 x 40 x 10 cm, e.g. handbag, laptop bag)"Nem hiszem, hogy nagy ügyet csinálnának belőle, elég sok embert látni a reptereken hátizsákkal/kis gurulóssal plusz laptoptáskával. Deltánál sem volt gond pedig ők eléggé fapadosak.
Gyáva népnek nincs hazája!
-
subidu
tag
válasz szacsa82 #38820 üzenetére
Szia.
Én 70-200 f4 Nikont vettem. A súlya miatt. Ennek is nagyon jó a képe. D750-hez van, alapnak pdig az új nikon 24-70 f2.8 vr. Utóbbi nagyon brutál, de cipelni kell. Ezért maradtam a telénél az f4-esnél.ThinkPad X230, Dell XPS M1530, NIKON D90, Nikon D750, Nikon 18-105/F3.5-5.6 AF-S DX ED VR, Nikon 35mm/1.8G AF-S DX, Nikon 50mm/1.4G AF-S, Nikon 24-70mm f/2.8E ED VR, Nikon 70-200mm f/4G ED VR
-
TV Béla
tag
Üdv mindenkinek!
Néhány fotómnál a kék égnél ilyen nagyon halvány fehér sávokat látok egy kis részen, de nem feltűnő egyáltalán.
Nem tudom eldönteni, hogy ez most valami égi jelenség lehet, esetleg a fényképezőgép hibája?
D7200-al fotózok, de úgy rémlik találkoztam már ilyennel a D3300-al is. Utómunka nélkül is látszik. -
szacsa82
tag
válasz subidu #38824 üzenetére
Aham. Nincs gondom az f4-gyel, Sonyn is az volt a legjobb obim, a Minolta Beercan, és elégedett voltam vele, meg hát a push-pullon is azért inkább ot kezdődik az élesség. De olybá tűnik, ez az obi még mindig jóval többe kerül, mint a Tamron 70-200 f2.8 olcsóbbik típusa, szóval továbbra is érdekelne, ha valaki tudná véleményezni, netán összehasonlítani. Megfordult a fejemben, hogy ráköltök egy kicsit (kb +60k) és megróbálkozom a Nikon 80-200 f2.8 kétgyűrűs változattal, de nem tudom, hogy nyerek-e vele valamit...
https://www.flickr.com/gp/147950305@N06/2VsXP4
-
subidu
tag
válasz Viperator #38825 üzenetére
Igaz. A D750 elég jó isoban. Főleg kint használom, de a gyereket szoktam csarnokban is videózni, fényképezni vele. Nálam a súly volt a döntő. Ja, és nekem ez hobbi, nem hivatás. Az f2.8-as volt a gépemen, de nekem nehéz volt. Csak néha érzem a hátrányát.
ThinkPad X230, Dell XPS M1530, NIKON D90, Nikon D750, Nikon 18-105/F3.5-5.6 AF-S DX ED VR, Nikon 35mm/1.8G AF-S DX, Nikon 50mm/1.4G AF-S, Nikon 24-70mm f/2.8E ED VR, Nikon 70-200mm f/4G ED VR
-
szuszinho
őstag
Bedobom ide, hátha kapok választ: 50-es obi
-
Sukta 95
aktív tag
lenne egy nagyon buta kérdésem: van egy d5300, af-p 18-55 vr objektívvel, amikor vásároltam magánszemélytől kaptam hozzá 2 db 52 mm-es szűrőt, most azonban szeretnék egy nd szűrőt vásárolni, nekem gyanűs, hogy 55 mm-esre lenne szükségem, mi a megfelelő méret?
www.maon.hu Online marketing. Neked.
-
Sukta 95
aktív tag
-
fireman123
őstag
válasz Sukta 95 #38847 üzenetére
ha 55 mm-es szűrő kell az obidra, és adapterrel raksz rá 52 mm-est akkor az úgy nem lesz túl nyerő, belelóghat az 52 mm-es szűrő és az adapter kerete az 55-ös obi látómezejébe (bár kicsi a méret különbség, lehet hogy még éppen szerencséd lesz).....felülről lefelé célszerű adapterezni
Nekem a legnagyobb méretű obimra (67mm) vannak szűrőim és adapterezem a kisebbekre (62-re és 52-re)[ Szerkesztve ]
-
Sukta 95
aktív tag
válasz fireman123 #38848 üzenetére
pont akkora a meretbeli kulonbseg, hogy ha minden macera nelkul beletolom az objektivbe akkor koromheggyel epp hogy ki tudom piszkalni. egy eurot meger, hatha nem kell venni.
www.maon.hu Online marketing. Neked.
-
psycroptic
őstag
A D7200-on lévö státuszkijelzö kikapcsolt állapotban is jelenít meg adatokat? Miket? Ki lehet kapcsolni? Tegnap vettem meg a D7200-at...
PSNID: Tomy83PS
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest