Új hozzászólás Aktív témák

  • aleister

    veterán

    válasz Throme #21568 üzenetére

    A mérések alapján lehet, hogy ez jött ki, de ez nem jelenti azt, hogy életszerű használatban feltétlenül az lesz a sorrend, amit a DXO állít fel. Ez azért van, mert a DXO a saját szempontjai alapján súlyozza a mérési eredményeket. Ahogy nézem az ISO teljesítmény kevésbé számít latba. A konkrét eredményeket nézve pl 0.1-es színmélységbeli eltérést az életben nem fogsz észrevenni, ellenben a D300s kb a 70%-át tudja a 7Dm2 low light teljesítményének. Magasabb iso-n, aztán a Nikon kicsivel jobb dinamikatartománya is elkezd szűkülni, és (tippre) iso 1600-3200 között már egy szinten lesznek.

    Simán lesznek olyan szituációk, amikor a Canon szenzor jobb. A mérési eredmény csak abban a helyzetben állja meg a helyét, amit a DXO felállított.
    A fenti igaz a kb ugyanannyi DXO pontot kapott lapkákra. Ettől függetlenül egy mai belépő Nikon (D3200/3300/5200/5300) , de még egy D5100 is 80+ pontot ért el, amiknél már ki lehet jelenteni, hogy megfogják a 7Dm2-öt szenzorban.

    Én egyébként ezt írtam már régebben is. Node sosem volt titok, hogy a Nikonok jobbak szenzorban.

    (#21573) *Ropi* :
    Azért ez így ebben a formában elég meredek. :)
    Főleg ebben a kategóriában elég erősen megy a "kineknagyobbafasza" verseny. Szerinted a Canonnak nincs tesztlaborja? Ha minden alap nélkül hoz ki valaki egy ilyen ordító egyenlőtlenségről cikket (5 éves technológiai lemaradás), akkor biztos szétperelték volna már a DXO-t.
    Nem véletlenül nem teszik. ;)

    Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

Új hozzászólás Aktív témák