Új hozzászólás Aktív témák

  • Jim74

    nagyúr

    Sziasztok!

    Munkaügyi témában szeretnék segítséget kérni.
    Nemrégen tulajdonosváltás történt a munkahelyemen és a munkáltató ezáltal köztulajdonban álló társaság lett.
    Ennek következtében a meglévő Kollektív szerződésben többek között a rögzített felmondási idő nem térhet el a Munka Törvénykönyvétől.
    A kollektív szerződésben a társaságnál töltött évek függvényében mind munkáltatói, mind munkavállalói felmondás esetén sávosan növekvő idő került korábban rögzítésre (több hónap, mint jelenleg az MT-ben).
    Az MT 69.§-a szabályozza a felmondási időt, ami azzal kezdődik. hogy a felmondási idő 30 nap és úgy folytatódik, hogy munkáltatói felmondás esetén növekszik a munkáltatónál töltött évek számától.

    Az lenne a kérdésem, hogy a fentiek alapján, ha én, mint munkavállaló mondok fel, akkor legfeljebb hány nap felmondási idő letöltésére "kötelezhetnek"?

    Köszönöm a segítséget :R.

    Ui.: én úgy értelmezem, hogy mivel köztulajdonba került a cég és az MT 205.§-a rendelkezik arról, hogy ilyen munkáltató esetén a felmondási idő és a végkielégítés tekintetében nem lehet eltérni az MT-től sem munka-, sem kollektív szerződésben, így munkavállalói felmondás esetén a 30 napos felmondási idő a mérvadó a munkáltatónál töltött évek számától függetlenül.
    De mivel nem vagyok jogász, lehet, hogy rosszul értelmezem a jogszabályt.

Új hozzászólás Aktív témák