-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
Tegnap megérkezett a 17-55 2.8-as Canon objektív. Szeretném megköszönni az útbaigazítást, mert ez valami veszett jó darab. Gyors, nem vészesen hangos, kegyetlen rajzolata van, tök jól megértik egymást az R10-zel, egyszerűen imádnivaló
Két apróság, ami picit zavaró: a mérete és súlya, illetve a stabi hangosabb, mint az AF
De mivel még stabi nélkül se vészes még az 55-ös végén sem, ezért ha nincs alapzaj felvételkor, ki fogom kapcsolni. Az a nagyon minimális kézremegés kevésbé zavaró, mint a 0 háttérzaj mellett hallható stabilizátor hang. 4k 60fps-sel meg még azt a minimális remegést is el lehet palástolni.
-
hito
nagyúr
Köszönöm szépen, nagy segítség volt!
Canon felé megyek el. Az AF zaj nem olyan vészes, legalábbis egyik yt videóban ezt mondta a tesztelő és tényleg nem tűnt vészesnek a tesztben sem. Még lehet, hogy kérdezek ha nem gond
-
hito
nagyúr
Fényerős alapzoomok közül mely a leginkább ajánlatt, legjobb rajzolatú?
Canon 17-55 2.8
Sigma 17-50 2.8
Tamron 17-50 2.8
Sigma 17-70 2.8-4
Sigma 17-70 2.8-4 ContemporaryFontos lenne a jó stabi és halk(abb) működés
-
hito
nagyúr
Ok, értem
-
hito
nagyúr
Köszi mindkettőtöknek! Tehát akkor a látószög ugyanakkora lesz FF és APSC vázon is. Most itt szigorúan arra gondolok, hogy ha felteszem egy FF és egy APSC gépre és mindkettővel lövök 1-1 képet ugyanonnan, ugyanarról, akkor ugyanazt fogom látni mindkét képen...ha jól értettem.
-
hito
nagyúr
válasz
p_adam #42373 üzenetére
Nagyon egyszerű mi nem volt érthető. Idézem a válaszod:
"A fénymérést eddig nem is figyeltem mert sose zavart, de úgy tűnik, hogy R6 v. azalatt ilyen funkciók nincsenek. Azt hiszem az R6 Mark II / R8 az a "szint", amitől elérhető."
Két kérdést tettem fel ott és akkor (egyik a fénymérésre, másik az rekesz videó módra vonatkozott), amire tőled válasz - az idézet szerint is - csak a fényméréssel kapcsolatban érkezett.
Hát ez nem volt érthető. Ha kaptam volna választ a másik kérdésre is, nyilván nem teszem fel itt is
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Tudom, hogy DSLR topic, de Canon MILC topicban nem igazán tudták a választ, hátha itt valaki.
R10 vázzal szeretnék rekeszt prioritás módban videózni, de csak automata, vagy manual módot találok. Azt szeretném, ha a rekeszt én állíthatnám, de a záridőt automatán állítaná hozzá a gép. Ha megfeszülök se találok rá megoldást. Esetleg azért, mert nincs?
-
hito
nagyúr
Sziasztok! 17. kerületben nincs valakinek véletlenül fölösleges töltője (akár kölcsön, akár eladó)? SOS lenne a dolog.
-
hito
nagyúr
válasz
copass #30212 üzenetére
Tény és való, hogy az AF-nek is megvan a hátránya videó közben. 1mm-t mozdít rajta az operatőr és már nyomja is rá a refocus-t. Az biztos, hogy ez a dolog nem a professional érzés irányába fogja vinni a szekeret, ha az ember visszanézi a felvételt. A continuous fókuszt pont ezért nem is szeretem, touch fókuszt használok. Így kijelzőre rábökve oda fókuszálok, ahova akarok. Ritkán téveszt, leginkább akkor ha apró dologra akarok fókuszálni. Bár ez sem a gép hibája, inkább a kis kijelzőjé. Ilyenkor AF ki és akkor jöhet a manual fókusz. De felvételen valóban a manual fókusznak van a leginkább profi hatása. AF túl gyorsan vált, szinte átmenet nélkül ha "jól" teszi a dolgát.
*Ropi*: meg idegbeteg is, ha rontok
-
hito
nagyúr
válasz
copass #30210 üzenetére
minden profi videós kézzel követi a fókuszt
Itt egy kicsit félresiklott a dolog szerintem
Nem hogy profi videós nem vagyok, de még félprofi, sőt amatőr sem.
Hobbi szinten vagyok a dologgal, persze ennek a család örül, amikor 5-10éves életképekről kerülnek elő felvételek a vinyómról.
-
-
hito
nagyúr
válasz
*Ropi* #30206 üzenetére
Sajnos le kell mondanom a 600D-ről. Eddig elkerülte a figyelmem, hogy videó alatt nem igazán használható az AF. Ha meg igen, akkor borzasztó hangos lesz. Videó alatt azért elég jól jön az AF. Nincs kedvem folyamatosan dülledt szemeket mereszteni a 3"-os egérmozira, hogy ok-e a fókusz. Azt hallottam, hogy Canon vonalon 5d II óta van normális AF videó alatt, de az meg nem ez az árkategória. Egyelőre maradok MILC-nél, legalábbis amíg sokat videózok, addig biztos. Köszi az infókat!
-
hito
nagyúr
-
hito
nagyúr
Sziasztok! D600-nál van lehetőség videó előtt/alatt manual iso állításra?
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS routerek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gitáros topic
- Exkluzív órák
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- Külpolitika
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- További aktív témák...
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest