-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
Ugyebár ezek a gépek tudnak videózás közben USB kábelen élő képet stream-elni számítógépre.
Létezik olyan megoldás is, hogy adott egy dobozka, amit be kell dugni a gép HDMI aljzatába, és Wi-Fi-n stream-eli a videójelet (h.264), arra alkalmas eszközre, akár egy tablet-PC-re (K* drága).
Namost ez az Eye-Fi kártya vajon tudja-e ezt önmagában? Tud-e előnézeti videójelet küldeni, vagy csak azt az adatot továbbítja, amit a gép mentés céljára küld a kártya felé?
Szeretnék használni tabletet monitornak, videózás közben.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
marcias
őstag
Canon 50mm f 1.4 vásárlásán töröm a fejem, guglizás közben ezt találtam, talán másnak is érdekes lehet: TESZT.
Igazából az jön le nekem, hogy az 1.4 racionális választás, az 1.2, bár nagyon szép képeket csinál, azért árban el van szállva eléggé.
-
atyuska
tag
-
dota1
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni az öreg 20D vázamat egy kategóriával kisebb új 600D-re.
Sokat nézegettem teszteket a 600 és 60D-ről. Lényegében az anyagminőséget, zárélettartamot, akkukapacitást, sorozatot leszámítva valóban nincs különbség képminőségben (RAW) a két gép között? Ha megtudtok erősíteni benne akkor szerintem a kisebb szériára váltok.
Leginkább makrozásra használnám, ill. erdőben való túrázáskor szoktam kattogtatni, de a 20D iso 400 felett már nem nagyon használható az erdőben levő gyenge fényviszonyok között. Canon 60mm 2,8 macro, és tamron 17-50 2,8 az obiparkom amivel használnám.Köszönöm előre is ha tudtok segíteni eligazodni.
-
-
fattyu
veterán
nincs hátsó tárcsa ami azért különbség.
plusz a keresője SOKKKKAL ergyább a 600dnek mint a 60dnek. Ez normál esetben is lehet bosszantó de makrózni nem nagy élmény egy tű fokán át.
hogy ez neked megéri-e a pénzt azt neked kell tudni.
a szenzor ( képminőségre valóban szinte ugyanaz, vagy jobb ( idő eltelt sw javult. ) )
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
dota1
aktív tag
Az az igazság , hogy van jó állványom és vakum is , de azokat beállított makron vagy hosszú záridős (éjszaka, tájkép stb..) használom. Erdei gyalogtúrákra, nem szoktam cipelni a 4kg-os Vanguard állványt inkább magasabb iso és rövidebb záridő kell. Valójában csak azt szeretném tudni , hogy az egyéb kategóriából adódó
hátrányokon kívül a 600d ás a 60d azonos képminőségű-e szerintetek? Ha jól tudom a 60D az egy lassú és megépítés minőségben gyengébb 7D (ua. az érzékelő 60d-ben csak 1db digic4 proci)Szóval a 600D vs. 60D elvileg ua. képminőségben. Akkor most jön az a feltételezésem , hogy a 600D az képminőségben az (úgymond APS-C etalon) 7D-t is hozza?? (Csakis kizárólag a képminőségre gondolok RAW-ban!)
Remélem érthető a gondolatmenetem
-
Ed Parker
nagyúr
Nekem volt 7D-m es volt a kezemben 60D is.
A két gép között a különbség jelentős.
Azt nem tudni pontosan, hogy ugyanaz e a szenzor vagy csak ugyanolyan felbontású.
Erről voltak régebben is találgatások hogy az 550D ugyanaz mint a 7D, csak kisebb meg műanyag.
Egy frászt.
Ha 20D-d van sztem egy használt 50D-vel beljebb vagy mint a 60-al.
A dpreview.com oldalon megtudod nézni hogy milyenek lettek a stúdió képek, azért valós körülmények között lehetnek eltérések. -
-
dota1
aktív tag
válasz fattyu #13768 üzenetére
Én sem látok nagy difit. De ha nagyon keresni kell akkor én úgy látom , hogy iso3200 és 6400 egy hajszállal jobbnak jön ki a 7D. Viszont 400-800-on élesebbnek látom a 600d-t A 7D képe picit kontrasztosabb viszont
Sokat nézegettem már én is ezt a tesztábrát az oldalon.
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz fattyu #13768 üzenetére
De ezek stúdiós képek, aki meg megveszi nem biztos hogy így fogja használni, ezért írtam hogy valós körülmények között lehet eltérés.
Mikor vettem az 550D-t sok cikket elolvastam erről, sehol nem jelentették ki egyértelműen hogy 1:1-ben ugyanaz a szenzor dolgozik egy 600€-s es egy 1400€-s vázban.De a képek elég hasonlók.
-
marcias
őstag
válasz atyuska #13758 üzenetére
Köszi! Most tényleg össze tudtam vetni, meg a részletes teszteket is elolvastam. A nyers képek alapján úgy láttam, a Sigma nyílt állásokban jobb képet csinál, 2.8 és afölött a Canon élesebb. A tesztben pedig kiemelték, hogy az AF elég pontatlan. Ezt más is tapasztalta? Igazából pont úgy vagyok vele, hogy jobb obi a Sigma, de drágább is, meg ha tényleg szar benne a fókusz, akkor nekem nem biztos, hogy megéri a felárat.
-
*Ropi*
félisten
válasz marcias #13773 üzenetére
Az én példányomat F2-őn használom jellemzően (ugye azért vesz az ember egy ilyen üveget, hogy nyitva használja: rekeszelve sörösüveget is lehet ), ott pedig össze-vissza veri a Canont.
Az AF pedig sokkal többször talál kevés fénynél, mint a Canom 17-55/2.8-amé (Canon 50/1.4-gyel még nem volt alkalmam fej-fej mellett összehasonlítani az AF működését)...
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
marcias
őstag
válasz *Ropi* #13774 üzenetére
A teszt ún. OOF eseteket említ, ezekkel te nem találkoztál a Sigmánál? Meg - mondjuk ez lehet, hogy bullshit - de azt is említi, hogy azért a Canon-Canon az igazi, a más gyártótól származó mindig tartogathat meglepetéseket. Amúgy f2-n a tesztképeknél csak minimális eltérést látok a Sigma javára, de 1.8-nál már tényleg sokkal jobb.
-
fattyu
veterán
válasz marcias #13775 üzenetére
canon canon
5 canon üvegem volt állítólag egyik sem szar. Elégedett kettővel voltam/vagyok és már csak egy van meg.... Attól hogy canon van ráírva még jó eséllyel lehet szar.beleértve mainstream fixeiket is... olcsó zoomnjaikról ne is szóljak.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
.DLL
veterán
válasz Ed Parker #13767 üzenetére
A 600D képminősége kicsivel jobb, mint az 50D-é.
Ha nincs szüksége az 50D méretére, szolgáltatásaira, akkor a 600D jobb választás, ha kell, akkor lehet hozzá portré markolatot csatolni, s máris sokat javul a fogás, és az üzemidő is megduplázódik. Ha nem kell lecsatolható.
Én is 20D-ről váltottam 550D-re, bár elsősorban a videó képessége miatt, nincs hatalmas kezem, így érzem kényelmetlennek, bár tény, hogy a 60D-t megfogva nosztalgikus érzés fogott el, a régi szép 20D-s és Minolta A2-s időkből.(P.H.)
-
Ed Parker
nagyúr
Ez így van, újabb gép 1-2 dologban jobb es párban rosszabb.
Csak 4000-es zár idő,nincs külső vakucsati,pentatükrös,műanyag ház,lassabb fps, a fogás,bár ez szubjektív, Micro adjustment, most így hirtelen ennyi jutott eszembe.
Az 550D-t én is szerettem,de nekem nagy a kezem. -
k1csi
senior tag
válasz marcias #13775 üzenetére
f/2-n a Canon jobb, az 1.4 marginálisan az 1.2 észrevehetően:
http://www.lensrentals.com/blog/2012/01/the-great-50mm-shootoutGyártása szórás ill. használat (gyengébb felépítésű cuccoknál mint a Canon 1.4) okán persze egyes példányok lehetnek jobbak vagy rosszabbak.
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
k1csi
senior tag
Ha jól emlékszem a 550/600D marginálisan jobb is zajban mint a 7D vsz. a 7D-nél a több csatornás gyors kiolvasás volt fontosabbra véve.
Az ML-nek makróra is van egy-két trükkje (bármelyikkel használható):
http://magiclantern.wikia.com/wiki/UnifiedEgyébként ha lenne ML a 650D-re makróra az is megfontolandó lehetne (az érintőkijelző Liveview-ban ad némi +-t).
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
Ed Parker
nagyúr
válasz *Ropi* #13786 üzenetére
De a két váz picit más
Olyan full sötétben sikerült vele exponálnom,hogy kb 15m-re voltak előttem világos ruhában,de már a szem nem nagyon érzékelte.
Vadászott picit,nem lett éles,de sikerült képet csinálni
A Canon 100L meg picit kevesebb fény van,azt vadászik oda vissza.[ Szerkesztve ]
-
-
fattyu
veterán
válasz Zozzer888 #13795 üzenetére
gyors=fényerős...
Nem ez a lényeg.vegyél egy 1.4es üveget és egy témát a tűző napon ami világos és sok fényt ver vissza ( legyen akár egy fehérbőrű modell ), de mindeképp kis doffal akarod meglőni. Simán bele lehet szaladni hogy rekszelned KELL mert kiég 1/4000en...
Őszinte leszek sikerült már 1/8000 iso 50 kombóval is ilyet találnom. mondjuk az már ritka azért...
de 1.4nél van gyorsabb ugyebár.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest