Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vivaldi (böngésző)
- PHP programozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
zLegolas
őstag
válasz LineLord #1150 üzenetére
Ezzel a megoldással csak az a gáz, hogy a kapcsoló-üzemű (PC) tápok a működésükből adódóan nem kevés kihatással lehetnek az erre érzékeny elemekre, pl. a feszstab.IC-kre. Létrejöhetnek lengések, miegymás. Mindenképpen javallott valami kondikat rakni az IC be és kimenetére, de ettől függetlenül nem igazán javallott az ilyen megoldás. Ez az elmélet.
Gyakorlatilag én semmi ilyesmit nem tapasztaltam, pedíg elkövettem az alább leírtakat.Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!
-
LukE
veterán
válasz LineLord #1034 üzenetére
egyreszt 8 es ~10.5, masreszt szerintem vedd be a ma esti kavinto adagod, ha mar nem emlekszel arra, hogy delutan irta flacika, hogy hova/hogyan is kellene ez az ize
''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
flacika
tag
válasz LineLord #1030 üzenetére
Jaja úgy meg lehetne oldani, csak szereztem gyári krómozott T elágazókat frankón beleépítettem a termisztorokat, amik vízmentesek, meg kiméregettem fokonként, úgyhogy van már benne munkám bőven.(meg tök dizájnos lett)
Elvileg most szabályzott a venti, de az a baj hogy ha csak netezek, stb. akkor elég ha forog 6-700-at, ha meg megy a proci 100%-on ott már jó lenne akár 2000 rpm is(főleg hogy a Vga még rajta sincs a körön), és ezzel a megoldással max duplájára emeli a fordulatot. Ezért lenne jó a feszt. kapcsolgatni pl. 5V vagy 10V.
Tehát ahogy írtam ha lehet maradok a két lépcsős megoldásnál, majdcsak lesz rajz erről a komparator kapcsolásról.
De azért köszi az ötletet -
flacika
tag
válasz LineLord #1028 üzenetére
Ez nem lenne rossz, csak egyrészt ugye ezt a fajta termisztort hogy teszem víztérbe, meg hogy mennyit emel a fordulaton azt nem írja a srác.
Végülis meg kéne építeni akkor kiderülne(majd lehet holnap összedobok egyet próbára).
Ja meg nekem kellene rpm control azt viszont ezzel sajna nem lehet.
Azért köszi -
And
veterán
válasz LineLord #757 üzenetére
''Bonyolult'' számítás: #199-es hsz. (extranagy teljesítményű ventinél előfordulhat, hogy kisebb feszültségen nem nagyon csökken az árama, azokra ez sem feltétlenül igaz). Mindenesetre a számításhoz kell a venti ''nyugalmi'' - 12V-os feszültségen mérhető - árama. Egyéb megoldások: soros szilíciumdióda (ami elbírja a ventilátor áramát), azon kb. 0,7V feszültség esik, így pl. 4 db.-ot nyitóirányba kötve 9V körüli ventifeszültség áll be, ráadásul ez kevéssé függ a ventilátor áramától. Soros Zener-dióda: hasonló, de záróirányban kell bekötni (pl. egy elég nagy teljesítményű 2,7V-os típust 9V-os ventihez). Feszültség-stabilizátor IC: kényelmes, fix kimenőfeszt ad, de asszem' pont 9V-os típus nincs, viszont 8V-os van (7808), létezik változtatható feszültségű is. Egyébként ezek már mind-mind előfordultak ebben a topikban.
Más: a Volt a feszültség mértékegysége, X Voltos áram nincs. -
And
veterán
válasz LineLord #744 üzenetére
Ezekből én csak a második típust bírtam beazonosítani (2sc945), az egy teljesen hétköznapi kisjelű npn tranzisztor, a bc107..109, bc547, 2n2222, stb. kategóriából. Szvsz nem jó az a megközelítés, hogy a talált alkatrészekből akarsz összehozni valamit. Általában az adott feladathoz keresünk alkatrészeket, nem fordítva. Kivétel talán, ha valami extra ritka v. nagyértékű állatot találnál, de az egy joy-ban nem túl jellemző.
-
zLegolas
őstag
válasz LineLord #719 üzenetére
Az a gáz, hogy ott a venti teljesítményét a poti viszi át, ergo melexik, miegymás... nem elegáns megoldás. Azért nem rossz.
Az oldalamon látható kapcsolás mellesleg automatikusan szabályoz, nem kell tekergetni semmit...
[Szerkesztve]Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!
-
LukE
veterán
válasz LineLord #710 üzenetére
Bővebben: link
I_Am -> mermiér? csak fotokkal illusztraltam...
[Szerkesztve]''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
Esmein
nagyúr
válasz LineLord #697 üzenetére
cca 500 ohmos potira lesz szükséged, mondjuk 5 W-osra. 750 ftért vettem legutóbb...
Ebből a kapcsolásból meg kettő kerül annyiba és nem 5 hanem 15 W legalább."I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
Esmein
nagyúr
válasz LineLord #694 üzenetére
Bővebben: link
Ilyen. a 10k-s ellenállattal lehet szabályozni hogy 100 és hány % között szabályozzon a poti. Pl ha kisebbet teszel, mondjuk 5k-st akkor 3-3,5 voltig le lehet menni, igy kb 5,5 és 11,5 v között szabályoz."I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
-
Esmein
nagyúr
válasz LineLord #655 üzenetére
Van egy jó kis kapcsolásom, Zlegolas műve alapján. 1 db 10k-s poti, 1db 10k-s elélenállat, egy 4.7 ohmos, egy 2.2k ohmos ellenállás, 1*1n4148 dióda, egy 1mikrós kondi kell csak hozzá és szépen szabályoz.
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
And
veterán
válasz LineLord #686 üzenetére
''12V-re kötött venti szabályzásához mien tpotméter, és még mi kéne?''
Hi! Ugyan ebben a topikban (is) többször írtunk már róla, de nagyságrendileg olyan 47...220 Ohm, 1..2W -os potmétert kell a ventivel sorbakötni. Nagyobb teljesítményű (áramú) példányokhoz inkább a kisebb ellenállásértékű és fordítva.
''Jah és még vmi, termisztort a 8. ker közelében hol lehet kapni? ElektroKonthában 1 hete nem volt ''
: az Elektrokontha legfrissebb letölthető listája szerint 100 Ohm...100 kOhm nagyságrendben - 9 értékben - van raktáron náluk NTC-termisztor, értékenként százas darabszámban.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest