-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Grave_444 #19351 üzenetére
igen.
viszont ha jol latom, neked a shurikened a proci fele fuj, nem?
az sg05-ben nekem is volt a tap igy is, ugy is. most a lian-ban nagyon hasonlo a helyzet, csak talan meg kozelebb van egymashoz a tap es a processzorhuto es megnagyobb az atfedes. ezert gondolkodom rajta, hogy ne egymas ellen dolgozzon a tapventi es a procventi.szerk:
shteer:
koszi. biztam a tapom minosegeben viszont masik iranyba sem tunik jo otletnek, hogy a tap a procira fujja a meleg levegot, de megnezem majd konkretan mennyire melegszik. hiaba no, kicsi hazba zsufoltam a sok kalyhat lehet inkabb egy e3-1200-at kene betenni es megoldodna a problemam. talan.[ Szerkesztve ]
-
akom
őstag
Sziasztok!
Asrock H77M-ITX alaplapban szeretném lecserélni a mostani i3-as procimat, egy i5-4440-re
Processzortámogatási listában ezt a CPU-t nem látom, így a véleményetekre lennék kíváncsi hogy működne e a lapban? -
HookR
addikt
Be quiet! SFX Power 2 300W és 400W-os változatban. - cowcotland.com
Mindkettő 80 Plus Bronze minősítéssel.Be quiet! TFX Power 2 300W-ból kétféle. - [link]
Egyik 80 Plus Gold, másik 80 Plus Bronze minősítéssel.=========================================
SilverStone FW122 120x120mm-es vékony ventilátor - cowcotland.com
Egyelőre nem leltem adatot a vastagságra vonatkozóan.=========================================
(#19360) ocso: "H87/Z87 chipsetes alaplap kell ehhez a procihoz."
Továbbá jó még a H81, B85, illetve Q87-es chipset is.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
akom
őstag
Sziasztok!
Újra én.
H77M-ITX és i5-3330 mellé szeretnék egy komolyabb, halk CPU coolert.
Húzva nem lesz a processzor. Maximum 80mm magas fér el.Olyan 10-15k környékén ki mit ajánlana?
Úgy olvastam, hogy figyelni kell, mert némely típus belelóg a PCI-E foglalatba.
Ezt el szeretnék kerülni.[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
"Olyan 10-15k környékén ki mit ajánlana?"
Amiket &rew-nak is: #19343
Valamint 70mm-ben elfér még a Deepcool Gamer Storm GABRIEL is, az lemaradt.80mm-es megkötés esetén meg hozzácsaphatjuk a listához a Thermalright AXP-200-at is.
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
Raijintek Pallas - dgxtech.com
- 153 x 150 x 68 mmés
Raijintek Zelos
- 94 x 93 x 44 mm==============================================
Raijintek Aeolus α - [link]
- 140 x 150 x 13 mm==============================================
Kiderült, hogy a Thermaltake Urban SD1 valójában microATX-es ház. - [link]
==============================================
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Rick4
félisten
válasz #25954560 #19342 üzenetére
Ez a hűtésprobléma azért is érdekes, mert én talán a legolcsóbb alkatrészekből raktam össze a gépet , tehát valószínű, hogy itt hőtechnikai, meg légáramlási szempontból kevésbé mentek rá a tervezésre, kokcadoboz és csá... Persze semmi extra hűtés nincs benne, mégis rendben van ( lc power 1360-as ház, asrock h81-es lap, i3-4130 a gyári hűtőjével, wd 2tb hdd, samsung 830-as ssd). Ami tuti rossz neki, hogy a ház állítva van, egy nagyméretű nyomtató és a számítógépasztal oldallapja közé van betolva, épp annyi hely van, hogy a talpa befért oda, kb 1-1cm hely van a ház két oldalán, úgy szív hűvösebb levegőt, ahogy tud.... A bios-ban kézzel lőttem be az egyszem ventit, 45 fokig 1500-as fordulaton megy, utána kicsit feljebb, 1700-2000 fordulatra.. A proci így 38-40fok, a hdd 40-41fokon megy. már az is sokat számítana, ha oldalt több hely lenne, de ha így is csak ennyi, mit küzdjek még vele? Lehet persze venno 10k-ért is hűtőt, de attól nem fog gyorsabban betölteni a ph....
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
sb
veterán
Nagy különbség, hogy 50W vs 100W.
Amúgy nagyrészt igazad van, én sem sokat vacakolok a hűtéssel. Pl. a desktop tuningolt i5-2500-amon is egy 3k-s TX3 van 1000rpm-re letekert fix 8cm-es ventivel és röhögve elbírja. De sok múlik a házon, ITX-ben azért egy rossz kialakítás és máris küzdeni kell 30W-tal is. Nekem ITX házban sem volt soha nagy hűtésem a 30W körüli procikra (meg MX31-ben a 65W-os AMD-re sem), de pl. most belefutottal a kockaházba ahol felső nyílás híján megreked a levegő. Tehetsz rá kis procihűtőt, nagyot, stb... tök mindegy. Rossz szellőzés, idő kérdése hogy a ház teteje langyos lesz és bent a minden felmelegszik.
És ez ugyanaz a 30W-os proci ami lehet, hogy egy másik, fele méretű házban majdnem passzívan is elmegy. -
törölt tag
en meg azert szivok vele, mert kicsi helyre probalok tulsok mindent bezsufolni. egy nagy hazban valszeg elfelejthetnem a problemamat, akkor tap tuti nem zavarna semmilyen bazinagy procihutot, az atx alaplapon jo esellyel nem kene filoznom h hogyan hegesztek ra egy kilos alutombot mert elfer es lehetne haromszlotos videokartyam, ketto tehat nem a megfelelo eszkozt valasztottam a feladat megoldasara. ittvan viszont ez a buzeria a kicsi hazzal, az 5.25-os helyre betett negyvinyos rack-kel, stb. egyebkent elvezem, de legkevesbe sem mondhatjuk h koltseghatekony. a gond ott kezdodott, hogy sosem akartam bele videokartyat, tehat minden klappolt. a mult hetig.
es most mit csinalok? nezegetem a kaveri procikat es lapokat, mert ures az sg05-om. es a baj az, hogy meg is tudom indokolni h nagy nagy szuksegem van egy kaverire -
Rick4
félisten
válasz #25954560 #19371 üzenetére
Nem mintha ebben a házban nagyobb hely lenne, mint bármi másik mini itx házban... Szerintem ott valami más dolog lesz, egy modern proci 60W alatti TDP-vel simán hűthető kielégítő mértékben a gyári hűtőjével is, főleg ha a speedstep is megy, és az idle-ben visszaveszi a frekit is meg a feszt is. Itt ráadásul a paneltáp is passzív, a 2TB-os vinyó is melegedne ha akarna, egy vacak intel ventivel van minden hűtve, pontosabban csak a levegőt kavargatom körülöttük, de úgy látszik elég, a gépház többórás használat alatt se melegszik fel kézmelegnél melegebbre....... A vinyónak akartam külön ventit, de az se kell... Pedig szeretem a meleget, 22°C-ra van állítva a termosztát....
Mivel a ház alján gyárilag van egy 6 centis ventinek hely, még gondolkodtam, hogy oda berakok egyet, de ezt látva felesleges....
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Mattanyahu
tag
na végre megjelent a kaveri
megint elkezdtem gondolkozni egy új gépen: lehetőleg msata-s alaplap + legtáposabb apu + 2×4gb ddr3-2133 + 64gb msata & 500gb hhd + chieftec ix-01b (tesztek @tomshardware @computerbase) & mk-35dv & 120w táp + max. 40...45mm magas hűtő (monnyuk egy közúti, annak úgyis bírnia kell a 95w-ot) + slim odd
már csak 100khuf kéne hozzáamúgy a fő cél az, hogy a lehető legcsöndesebb legyen, lehessen vele dolgozni (catia, excel, gimp) meg pár játékot is vigyen (pl. tf2, ksp @1600×1200), tehát hozza a mostani x2 240e + hd4830 teljesítményét
remélem a tesztek még nem voltak
The right man in the wrong place can make all the difference in the world
-
Mercutio_
félisten
Kaveri ezen az áron ilyen ram sebesség igény mellet alig +10% teljesítmény toblettel a leghosszabb választás jelenleg.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
válasz viperabácsi #19368 üzenetére
Talán így generálják az igényt az olcsó - egy-be-vizes hűtésekre...
Maga a ház konstrukciója nagyon jól sikerült, "kis" átalakítással 400-450W hőt tudtam belőle kitolni, moderált zaj mellett.Az SG05 is sokkal jobban használható lenne, ha hátul a táp helyén lenne egy 120mm-es fan-nak nyílás, a táp pedig az alaplap és a doboz eleje közé kerülne, úgy hogy ott is meg tudna élni a 120-as légkavaró...
Gyárilag...[ Szerkesztve ]
-
kormi75
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! 10-20 éve még magam bütyköltem a pc-imet, így nem vagyok full tech analfabéta, de közben 3 gyerekes családanya lett belőlem és elszállt mellettem a hardvervilág.
Van nekem egy öregecske Asrock ION 330 gépem,ebben egy egymagos 1,6 Ghz-es (64bites) Intel proci, összesen 2 Gb 400 Mhz-es DDRII memória, 320 Gb-os winchester lakik. Több sebből vérzik már a drága, az optikai meghajtó évekkel ezelőtt kipurcant, amiért imádtam, hogy nagyon csendes volt, na az se igaz már mert zúg veszettül, a memória is kevéske/lassú és amióta tavaly megleptem magam Karácsonyra egy LG IPS235 HD monitorral, azóta nem tudom teljes képernyőn nézni a sorozataimat, mert gyenge már hozzá. Webporgramozóként Linux alatt több böngésző sok ablakkal az alap használati módja, de több ládányi pár éves játék miatt tartok windowst is, a fiaim lassan abban a korban vannak, hogy nyúznák. Első körben ezt a gépet szeretném rendbe hozatni, ha abszolút nem érdemes, akkor vmi újat (persze minél olcsóbban) beszerezni helyette. Ha jól sejtem, kellene mondjuk 4 Gb ram, egy új hűtőventillátor és egy új optikai meghajtó és elfelejtem a filmnézést, mindezt egy szervízben összerakatva, mennyibe kerülne?
Ha új gép, akkor tudjak már filmet nézni, a fiaim pár éves játékokkal játszani, maradjon az asztalon ilyen kis helyes méretben, mint az Asrock és szép csendesen, akár 0-24 üzemmódban. Mindezt 100 eFt alatt. Nézegettem konfigokat, pl egy ilyet:
Alaplap: Asrock AD2550B-ITX alaplap
Processzor: Alaplapi integrált Intel Atom D2550 Dual-Core 1,86GHz
Memória: Kingston 4GB 1066MHz DDR3 notebook memória (KVR1066D3S7/4G)
Winchester: Seagate SV35 1TB 64MB cache SATA3 merevlemez (ST1000VX000)
Optikai meghajtó: Samsung SN-208DB/BEBET Slim notebook DVD író, fekete
Videokártya: Alaplapi integrált Intel PowerVR SGX545
Ház: Codegen MX31-A2 miniITX számítógépház 300W táppal fekete-grafit
Mindezt 65 Eft-ért. De nem tudom, ez elég lenne-e az én igényeimnek, plusz nem látom, ennek mennyi usb portja van, nekem hármat elvisz a billenytű,egér, wifi stick kombó és min. még egy kell, mert sokszor dugdosok sokfélét a gépre.
Előre is köszönök minden segítő hozzászólást! -
Mercutio_
félisten
válasz kormi75 #19379 üzenetére
Integrált atom felejtős, helyette Asrock H61MV-ITX (4 usb2-es csati a hátlapon, +2 az alaplapon, amit a ház előlapi csatlakozóira köthetsz, hdmi kimenet a VGA-hoz) és bele egy Intel G1610 vagy G1620 proci nem sokkal drágább, de messze időtállóbb. Értelemszerűen ramból is normál DDR3 javasolt, 1600-as CL9-es pl. Corsair Vengeance Low profile (arra figyelj, hogy az inteles lapokba nem tehetsz bármilyen 1600-ast, mert van ami magasabb feszültségen üzemelne mert AMD-s rendszerhez optimalizálták)
Az 1TB-s HDD helyett +3ezerért 2TB-set vennék a helyedben. Még jól jöhet, és esetleg, ha később eladnád is többet ér, pl. Toshiba 2TB 7200RPM (DT01ACA200 2 év gari) vagy Seagate 2TB 7200RPM (ST2000DM001 3 év gari)
ODD-t nem tudom mennyire gyakran használod, de ha ritkán illetve ha más eszközhöz is később használnátok 8ezer körül már vannak usb-re köthető külső eszközök LG, Asus, de ha nem lesz ilyen használat jó amit taáltál.
Házként szeretjük az MX31-et, mert van benne hely bőségesen, de a tápja nem egy életbiztosítás, picit többért érdemes lenne elgondolkodni egy Chieftec BT-02B-n.
Játékok terén azért az intelbe integrált VGA-tól ne várj csodát, de az atomnál azért jóval erősebb.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
prmcsk
addikt
Bizonyára válaszolnak még, de...
Értem a problémádat és ha mITX-ben gondolkodsz, én Brazos lapot ajánlanék és persze sokan mást. Mi könnyen tesszük ezt, de te döntöd el, mi a rá szánt pénz.
Elnézve a kiszemelt lapod portjait és grafikus képességeit, már most avult, nincs benne bővíthetőség és jövő. Ha jól látom DX9 és PCI port, na ezt nem...A kiszemelt házba később beletehetsz egy teljes és PCI-E-s VGA, ha a gyerekek kinőnék a brazos alaplapiját, ami szerintem sokkal jobb, mint a megjelöltén.USB is van gazdagon...
[ Szerkesztve ]
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
ST05
őstag
válasz Mercutio_ #19381 üzenetére
erre a configra plusz 1, az E-350-re egy minusz 1 notiba tapasztalatom vele a két magot egy egyszerübb yutub video igen megterheli már , fogyasztása nagyon kellemes, cpu ereje 1,6GHz viszont már böngészésnél is zavaró tud lenni.. 1155-el jár legjobban a kérdező, de már 1150 sem elvetendő jo itx választék, és cerka sem több 14k-nál
-
Mercutio_
félisten
válasz prmcsk #19382 üzenetére
Brazos sem sokkal jobb az atom+ion lapnál, VGA-ban picit erősebb, de CPU-ban alig.
Ha a játék miatt kukázni kell a lapot, akkor már egyszerűbb most olyan lapot(+procit) venni ami egy majdani VGA beépítése után is megállja a helyét, vagy ha annyira erős VGA megy bele, akkor is csak a CPU-t kell majd cserélni i3-ra.ST05: 1150-nel csak annyi a gond, hogy a H81-es alaplap drágább alá (persze picit fejlettebb) és ez az árdifi+a proci 4-5k-ja már kiadja egy használt HD7750 DDR5 VGA vagy új 4GB ram árát.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Az FM2A78M-ITX+ már kapható itthon rendes boltban 22,5k-ért, az FM2A88X-ITX+- még csak ilyen-olyan webshopban látom, kérdés megér-e +9k-t a felsorolt difi
-
prmcsk
addikt
válasz Mercutio_ #19384 üzenetére
Tisztában vagyok vele, ez egy alternatíva volt. A brazosnak is már megvannak a korlátai, de a PCI-E révén még mindig modernebb és alapból jobb, mint amit kinézett.
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
Mercutio_
félisten
válasz prmcsk #19386 üzenetére
Persze, annál modernebb, de nagyságrendileg az egyik kb. az intel proci teljesítményénak 20%-át, a másik 30%-át tudja.
A PCI-expressbe meg hiába dug VGA-t, mert nem lesz mögötte CPU erő ahhoz, hogy játékot futtasson, másrameg elég elvileg a brazosban lévő integrált VGA is.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Benőke
őstag
Ha alaplapra integrált a proci, akkor inkább egy ilyen. 4k körül van a többletköltség, és össze sem lehet hasonlítani a teljesítményét.
Ezen felül ha rászánod a pénzt, akkor érdemesebb komolyabbat venni ami kijön a pénzből, mert ahogy telik az idő, egyre avulni fog. Adott esetben használtan is érdemes lehet körbenézni, egészen jó masinákat lehet venni, akár 1-2 alkatrészt is össze lehet szedni a hardverapro.hu -ról.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Én most vettem Asus H81 ITX-et, sikerült olcsón hozzájutni, de a többi H81 lap elég fapados.
Ezen is csak 2db SATA port van és másik 2-3 lapon is ugyanennyit láttam. Az Asuson szerencsére 4db van.Persze egy netezős 1db SSD vagy 1 SDD+1 HDD konfignak elég, de mondjuk NAS célokra már felejtős sajnos.
-
-
Kornl23
tag
Sziaszok,
az ivy-bridgek, mennyire bírják a meleget? Aida szerint terhelve eléri a 59°C-t. Illetve van egy olyan is, hogy PHC dióda ami 67°C fokra is felmelegszik. A régi kuckómba nem volt ilyen meleg.
Mi lesz itt nyáron
[ Szerkesztve ]
-
Enton
addikt
Ilyen kialakítású házat tudunk ami nem matx-es hanem itx-es lenne, csak annyi hogy legyen két bővítőslottal kevesebb, meg pár centivel alacsonyabb:
Az úgy tetszene nagyon.
[ Szerkesztve ]
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus H81M-K alaplap+ i3-4130 proci+ 4GB DDR3 memória eladó egyben!
- MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI
- ASRock Z87 Pro4 alaplap, hibátlan működéssel eladó! OEM, csak a lap maga. Nincs tartozék!
- ASRock B650E Steel Legend Wifi VADI ÚJ! 3 ÉV GARI!
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest