Hirdetés
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
veterán
válasz Mercutio_ #42000 üzenetére
Ha jól tévedek, akkor a win updattel kellett valamit mókolni, mert éppen akkor jutott eszébe frissíteni (vagy letölteni azt), amikor éppen El Hallufban próbáltam kinyírni egy tigrist, nem volt kellemes, amikor egy 10-15 mp-re befagytam.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
vegyszer
addikt
Ha jól emlékszem, akkor a Windows áruház nézi az ideálisnál jóval többször, hogy mi van fent a felhőben új app. A vicces az, hogy nem is használtam ezt...
Régebben próbáltam Slax Linuxot. Az tetszett, de az önálló Linuxos Kodi-t valahogy nem sikerült jól behangolni a teljes film állomány akadás mentes lejátszására (3 éve. Azóta nem volt újabb próba).
[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Ispy
veterán
válasz vegyszer #42003 üzenetére
Én LE-t használok egy pendriveról több éve, nekem ez is bőven megteszi, soha nem akad egy pillanatra sem, igaz nekem a torrent nason van és csak filmezésre használom, de lehet inkább a HTPC topikban kéne érdeklődni a win10 beállításai miatt, ha ragaszkodsz a winhez.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
pappesz
tag
Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni!
Maximálisan 100.000 Forintot tudok költeni egy pc-re. Fő célja, hogy teljesen csendes legyen, ne legyen mozgóalkatrésze. Csak szöveget szeretnék gépelni vele. Monitor és egyéb perifériára nem vonatkozik a bruttó 100.000 Huf. Csak a házra és ami benne van. Windows 10 és egy word futna rajta.
előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv
PappeszA sakk szabályok nélkül játszhatatlan, azonban a néhány szabály a játék szabadságának szinte végtelen lehetőségét nyitja meg.
-
törölt tag
Erre egy +1 hardver csere előtt.
100%-on tekerő diszket a taskmanager-ben a túl sok lemezre várakozó feladat/CPU okozza, az így keletkező akadás "mértékét" meg az átlagos válaszidő mutatja.
Win10-el HTPC-zni drágább lesz a végén a lemez igénybevétel miatt, mintha valami célszoftvert használna.
(#42005) pappesz: Egy használt H61+ivy-b i5 T/xeon procis gépet tennék össze Pico psu-val, kínai led tápegységgel. Ez használt alkatrészben <50K. kell még hozzá memória + nagyon patent SSD, borítás.
Nem dadog W10 alatt és néma, kis szerencsével 100K alatt össze lehet vadászni.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz pappesz #42005 üzenetére
Én erre egy ilyen gépet raknék össze:
Proci: Intel G4600
RAM: 2X4GB corsair
Háttértár: 120-as SSD HyperX Fury
Lap: valami alap H-s itx (asrock H110M, biosfrissítést kérni kell a boltban)
Ház: Raijintek Metis ( )
Táp: nem tudom most mi a bestbuy, tápos topikban meg kell kérdezni, nem biztos, hogy a 100k-ba belefér egy félpasszív táp.Mondjuk a RAM árak miatt ez már nem fér be 100k-ba, de én ez alá nem adnám.
Ja és 100k-nál sokkal több kell, hogy teljesen hangtalan gépet építsél, vannak itt páran, akik már megpróbálták, nem tudom sikerült-e nekik.
[ Szerkesztve ]
-
pappesz
tag
Köszönöm a válaszokat!
Sajnos nem lehet használt, mert egy cégnek kellene.Iponon sikerült összeraknom egy ilyen gépet:
Asrock j4205-itx
2x4 hyperx cl9 1600Mhz
Es egy 128 Gb ssd!
Táp külső laptopszerű. Azt lehet külön számlázni.
Ez tökéletesen megfelelne w10 word es esetleg videók, ppt-k lejátszásához?
A sakk szabályok nélkül játszhatatlan, azonban a néhány szabály a játék szabadságának szinte végtelen lehetőségét nyitja meg.
-
Ispy
veterán
válasz pappesz #42008 üzenetére
Azt a lapot nem raknám be egy wines, officeos gépbe, ahhoz szerintem karcsú, ez inkább ilyen HTPC-be való lap, filmezéshez.
4GB rammal kb. 105k, házon még lehet fogni, mondjuk egy chieftec ház 350-es táppal és akkor belefér a 8gb ram is, de csendes nem lesz, persze a hangját nem fogod hallani 1 méterről, szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
Nem fogsz sose. Ha minden passzív, akkor előbújik a fránya cicergése a tápellátó áramköröknek... Na az legalább tényleg idegesítő a frekvenciája miatt.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
törölt tag
válasz pappesz #42008 üzenetére
Magára a Video+ppt. feladatra nevetségesen erős a hardver, egyedül a win10 miatt keresnék sokkal erősebb hardvert, hogy egy esetleges háttérben futó frissítés alatt ne lehessen megégni vele a főnökség előtt.
Ha valakinek magán célra megy, és nem múlik azon pénz hogy megy/nem megy akkor OK.
(#42007): Egy kéz fent!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ahogy én értelmezem prezentációs célra használná ahol nincs ekkora párhuzamos terhelés. De hátha leírja ő is.
Mi i7+16GB rammal lövünk ilyen feladatokra, mert nem lehet tudni mit hoz az előadó, 10 percel kezdés előtt érkezik. Ami kijönne a gépből azt 600-an néznek, ha kijön. Win10 meg jajdejó ehhez.
(#42015) Diocles: Ki vannak száradva a kondik a monitor tápjában, párat már rendbe raktam ilyen tünetekkel.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz mpierre #42011 üzenetére
Nekem a desktop gép cicereg, főleg amíg tölt minden vackot a win.
Viszont a kis Q1900 teljesen hangtalan. Cserébe a monitor cicereg
Mondjuk azt a gépet zenehallgatásra használom és kikapcsolom a monitort. Szóval így síri csend van.
Amúgy egy csöndes ventit egy rendes házban nem hallani.
Nagyon sok esetben egy szar ház miatt csörög zörög az egész és az generálja a hangot.[ Szerkesztve ]
-
vegyszer
addikt
Én melóhelyen hasonlóan minimális célra egy Raspberry Pi 3 van belőve. Teszi a dolgát. Igaz nem sok az, de zajtalan. Ha egy M$ kompatibilis szövegszerkesztő elég, én átgondolnám, mint alternatíva.
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
törölt tag
Ja, de azért is folyót kellett sírni, majd csodát tenni, mert bármiről kaptam árajánlatot, annak max.: a felét voltak hajlandóak kifizetni.
Fél-pénzből lett egy used, de full-os mobil WS, de a rendszer SSD+OS-t még én szponzorálom bele, cserébe megengedik, hogy dolgozhatok vele.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Pista0001 #42021 üzenetére
a cegnel nalunk a hivatalos gepek vindozosak. en hulye persze linuxon nyomulok. nem keves kompatibilitasi problema van pl az ms word es a libreoffice szovegszerkesztoje kozott. de a ppt/pptx is tusszog csunyan. tipikusan a linux->win irany egesz hasznalhato, mig a win->linux szanalmas eredmenyt ad soxor. valoszinuleg ez persze arra is visszavezetheto, hogy a libreoffice kisebb ficsorlistaval rendelkezik es ok kovetik az MS-t nem forditva.
Duracellm:
most koltozott az e3-1265L egy megkisebb hazba, majd tolok kepeket. nem hangtalan, de nagyon csondes. -
Pista0001
addikt
válasz #25954560 #42023 üzenetére
Ritkán használok irodai szoftvereket, eddig nem volt gondom velűk. Ha meg csak megjelenítésre kell az egész, akkor a Huawei Mediapad 8.4-emen van minden, ami kell gyárilag, csak abban nem vagyok biztos, hogy MHL kompatibilis-e az USB-je, hogy lehessen kötni rá külső megjelenítőt, viszont teljesen néma, és kevesebb, mint 100e forint
-
MPeter87
őstag
Ha használt cuccok is szóba jöhetnek (a ram miatt) akkor én az alábbit venném:
Asrock Deskmini 110
G4600(ehhez kell előtte egy BIOS frissítés), de pl egy G3900 (ez nem igényel frissítést) is simán elég erre a feladatra, vagy valami használt proci
apróról 2*4 giga laptop ram (ilyen kell a deskmini-be, ezért min 15k-t spórolsz a ramon)
120as vagy 240es SSD, pl Goodram Iridium Pro
+ egy wifis adapter bele, ha wifire van szükséged (a Deskminiből van wifis is, de nem tudom kapható-e itthon)Nekem ilyen gépem van (+1 WD 1TB Black). A proci gyári hűtőjével is csendes lesz, de egy ID-Cooling IS-40V3 hűtővel +5k-ért totál csendessé tudod tenni (20% venti fordulat bőven sok a procihoz és hangtalan).
Minden felsorolt tétellel együtt is 100k alatt vagy. -
Nirvanus
aktív tag
Mindig közbejön valami... Teljes magasságú Gigabyte GT1030-at sikerült hamarabb szereznem és jött mellé egy Fractal Design Integra 550M, szóval a Chieftec Flyer házproject módosul picit. Megy bele a QC5000 lap meg a GT630, az 1150-es konfig meg vissza a Metis-be, dee... a Panorama vajon feltehető egy GT1030-ra és az így a Metis-be? Mert nem picit vicces a hajtogatott alulemez a Giga kariján...
[iTX-or-GtfO!]
-
Ringman
nagyúr
válasz #16939776 #41970 üzenetére
a tápkábel pozícióját még nem volt időm lemérni, de a gigabyte GA-AB350N-Gaming WIFI lappal a kama cross rev B így nézne ki nagyjából:
szerk:
nem fog a kábeltől beférni
[link][ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
félisten
válasz Ringman #42030 üzenetére
Sajnos ennek (és jópár múltbeli Giga AMD ITX lapnak) a rákfenéje a 24pin-es alaplapi tápcsatlakozó. Pl. egy Raijintek Metis-ben emiatt szerintem nem is lehetne a ház aljába HDD-t szerelni, egyszerűen útban lenne a kábel.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Ringman
nagyúr
válasz AxBattler #42031 üzenetére
ha rászánom magam a vásárlásra, akkor egy kolink satellite itx házba menne (ami már megvan, egy nem üzemelő home server van benne), ott nem lenne ezzel gond, ha nem rakom rá az oldalsó hdd-tartót.
a házzal a belső tápkábel lesz a gond, vagy csak nagyon-nagyon szűkösen fér el a cpu-hűtő.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
félisten
válasz Ringman #42032 üzenetére
Akkor vagy válaszd a B350-es ASRock lapot, vagy cseréld le a CPU hűtőt egy 92mm-es ventivel rendelkezőre.
Én pl. egy ID-Cooling IS-40v3-re kötegeltem egy Noctua Redux-ot (de mehet rá SWIF2-92P is), teljesen jó ITX házba, 65W TDP-ig.
Úgy tűnik, hogy az egyik ujjadat meg kell harapnod, valaminek mennie kell: lap, hűtő, táp.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Ringman
nagyúr
válasz AxBattler #42033 üzenetére
az útban lévő tápkábel az a ház része, a hosszabbító ami a táptól a ház külső burkolatáig vezet.
kicsit abban is elbizonytalanodtam, hogy kell-e otthonra ryzen, vagy elég egy g4560+hozzá való lap, meg van hozzá egy jelenleg használaton kívüli gtx 750 ti-m is. max ha nem elég a g4560, akkor mehet bele nagyobb cpu is.
így egyből nem kell egy 35-40k-s lapot vennem, meg a fiókban lévő hyper 212 plus és scythe samurai zz is felhasználható lenne intel lapokhoz.
a z370-et megint kizárnám, mert horror áron van hozzá lap.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
nagyúr
válasz Ringman #42035 üzenetére
Ha nem játszol, akkor a G4560 Pentium IGP-je is bőven kiszolgál.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Ringman
nagyúr
válasz jokeph #42036 üzenetére
vsz néhányszor cad-et is fogok használni itthon (allplan), az meg nem megy intellel rendesen. de a gtx 750ti arra jó lesz. az allplan meg amúgy is csak 1 magot használ sajnos.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz Mercutio_ #42038 üzenetére
árgépen 22-25k között van
vagy MSI B250I PRO ez már 25-30k
GIGABYTE GA-H110N - 23-25k
egyébként vsz lecsúsztatott satás ssd lesz benne, mert az irodai gépbe akarok egy 960 evo 500gb-sat venni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Ringman #42035 üzenetére
El kellene döntened, hogy mi a fontosabb: az igényeidnek megfelelő konfig, vagy a már meglévő alkatrészek felhasználása.
2400G-s konfig jobb, de 35-40k HUF a lap, és a memória is horror.
Garishasználtan s1151-be olcsó a proci (i5-6500 30-35k, i7-6700/7700 ~50k), és a RAM-ból sem kell a leggyorsabb, lapot szintén tudsz apróról halászni. Viszont ide kell a 750Ti, amit ha aprón elpasszolnál, akkor az AM4 felára már nem lenne olyan nagy.
-
Ringman
nagyúr
válasz AxBattler #42040 üzenetére
El kellene döntened, hogy mi a fontosabb: az igényeidnek megfelelő konfig, vagy a már meglévő alkatrészek felhasználása.
ebben igazad van
előtte gondoltam körbejárom, h egyáltalán mennyire van szükségem erőgépre, ill. mi az amit fel tudok használni a meglévő, de használaton kívüli cuccaimból.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
energy4ever
addikt
válasz AxBattler #42031 üzenetére
Baratnomnek Raijintek Metise van, es olyan lapja ami alulra adja ki a tapcsatijat. Boven elferne meg egy HDD, SSD ott. (neki felul van, de attol meg latszik)
FM2A75M-ITX a lap. Bar hozzateszem, a tapkabel se a megszokott egybe az egesz harisnyazva, hanem laposan van osszefogva. SF600-as a tap.
-
félisten
válasz energy4ever #42042 üzenetére
3.5"-os, vagy 2.5"-os?
-
Ringman
nagyúr
válasz energy4ever #42044 üzenetére
(vekony 3.5-ost gyartanak meg mindig?
az 1TB-s 20mm vastag - ennél vékonyabb szerintem nincs.
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
olcsó házat keresek a következő konfignak (NAS-nak van használva)
N3150 paneltáppal, 1db SSD, 1db 3.5" WD RED. ezt lehet, hogy később bővítem mégegyel, egyelőre elég a tárhely, de nem akarok majd ezért házat cserélni.
minimális méret, elfogadható külső,
2 db 3.5" hely 1db 2.5"
nem kell feltétlenül atx tápnak hely.
eddig a cm elite 110-et néztem, van ennél jobb megoldás hasonló árban -
gaben1117
aktív tag
Hali!
Van egy Asrock qc5000 alaplappal szerelt kis gepem, amihez most jutottam hozza. Elegge zavar a kis venti, ami gyarilag van rajta.
Tudnatok ajanlani olyan hütöbordat, amivel passzivva tudnam tenni?
-
törölt tag
válasz gaben1117 #42049 üzenetére
a legautentikusabb az lenne, ha tudnal hozza vadaszni az eredeti passziv bordabol:
qc5000-itx/ph
15W-ot nem kene ordongosseg legyen huteni, talan a haz merete lehet korlatozo tenyezo.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Xbox Series X|S
- Vicces képek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motoros topic
- AliExpress tapasztalatok
- Torrent meghívó kunyeráló
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft