- Synology NAS
- VoIP - mélyvíz (Asterisk és társai)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Magától cselekvő AI-rendszerrel kísérletezik az energiaipar
- Adobe Photoshop
- DIGI kábel TV
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Linux kezdőknek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
burny
aktív tag
Remélem nem volt még:
-
törölt tag
válasz Goose-T #31998 üzenetére
Lehetne hátra nagyobb statikus nyomásra képes ventit is rakni.
pl.:
Ebből fut nálam két db lassan 5 éve egy 4U-s rack elejében, nem rég került át egyikük a nas hátuljába.
Drasztikusan nagyobb légszállítást csinál beépítve, mint bármelyik 120mm-es ventim ebben a 25mm-es vastagságban. Pedig volt mit kipróbálni, és még halk is. Olyan erős, hogy a dobozon két oldalon lévő perforációra határozottan odaszív 1-1 bontatlan borítékot pedig csak 1000RPM-el megy
Ilyen áron van:[link]Vagy még egy enermax twister pressure
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
válasz #16939776 #32002 üzenetére
Majd meglátom. Az ablakos verzióra azt írják, hogy érdemes megfordítani úgy a ventit, hogy befelé fújjon (mert kifelé fúj gyárilag), és ha toronyhűtő van a procin, akkor el lehet vonatoztatni a levegőt a tápig, ami kifújja. Mivel én nem az ablakos verziót veszem, és top flow procihűtőm van, ezért először megpróbálom úgy, hogy kifelé fúj a házventi. Így a három venti egyszerre csökkenti a légnyomást az ablak helyett lévő szellőzőrács alatt, ahol így nagy mennyiségű friss levegőnek kell beáramolnia. Legalábbis így spekulálok, aztán majd meglátom, hogy működik ez a gyakorlatban. Az a tapasztalatom, hogy ha egy venti úgy fúj befelé, hogy sok dologban akadhat el a levegő, akkor hatékonyabb megfordítani, mert egyébként csak csapkodja a levegőt feleslegesen a tárgyaknak, amivel elveszik a légáram energiája. Kis házakban pedig elég gyakran ez a szituáció.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
félisten
Új, alacsonyabb árfekvésű FM2+ deszka: ASRock A68M-ITX
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Goose-T
veterán
válasz Goose-T #31998 üzenetére
A fenébe, kettőre megérkezik a Metis és a táp, de kettőtől négyig beraktak egy meetinget a munkahelyen, nem tudok addig kilógni, hogy átvegyem a cuccot.
[ Szerkesztve ]
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Mercutio_
félisten
Szakik, a Wi-Fi-n kívül miben gyengébb (ha gyengébb) az MSI B150I Gaming Pro a Gigabyte GA-B150N Phoenix-WiFi-től?
Valamint milyen DDR4-es ram felel meg valós teljesítményben egy HyperX Savage 1866/CL9 DDR3-nak?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Goose-T
veterán
válasz Mercutio_ #32007 üzenetére
Valamint milyen DDR4-es ram felel meg valós teljesítményben egy HyperX Savage 1866/CL9 DDR3-nak?
Miért kérdés ez? A késleltetés nem sokat oszt-szoroz, egyébként is a CL értékét az órajel függvényében lehet csak vizsgálni. Olvasnivaló erről.
Ha mégis egyszerű válasz kell: bármelyik DDR4 RAM gyorsabb lesz, amelyiknek nagyobb az órajele.
[ Szerkesztve ]
-
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
A Fractal Design Node 202-be bele lehet tenni az SFX-L tápokat?
Pl egy Silverstone sx500Lg-t?
Az oldala nem tünteti fel, csak az sfx-et, ezért kérdezem.
YT videók alapán befér szerintem hosszra, csak nem tudom hogy a tápnak szánt szellőző rács az elég hosszú e az sfx-L 12cm-es ventiéhez?A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
HookR
addikt
In Win Chopin review - bit-tech.net
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Goose-T
veterán
válasz Goose-T #32006 üzenetére
Elhoztam, beszereltem. Ez volt, ez lett. Amennyivel halkabb lett, annyival idegesítőbb a percegés. Szerintem a VRM lesz az, mert a tápot kicseréltem. Bár jelentősen nem lett halkabb, este kipróbálom befelé fújó hátsó ventivel, mert most kifelé fúj.
Szerk.: kemény volt a szerelés, még kanyarcsavarhúzót is használtam.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz Iginotus #31993 üzenetére
Na, első nekifutásra ezt sikerül összekattintgatni. Bár még néhány részlet érlelésre szorul, kezd összeállni a dolog.
ITX-Box v10 alias iNAS, a digitális lexikon. - [link]
Igyekeztem igazodni a WD My Book Duo arányaihoz, ebből kifolyólag nagyobb rádiuszú a hátsó lekerekítés és ez rányomta a bélyegét a méretekre, az alkatrészek elrendezésére:
- bővítőkártyának immáron 3 nyílás áll rendelkezésre. Akár kamatoztathatóak azon Mini-DTX-re hajazó MicroATX alaplapok is, amiken 2 közül az alsó a PCI-e x16 foglalat. De a gyakorlatban hasznosabb, hogy:
- a GPU chipje és a 25/26,5mm vastag alsó venti között elfér 30mm körüli kisebb CPU-hűtő (ahogy azt például flashpointer is alkalmazta), azaz nem kell feltétlenül a HIS HD7750 LP-hez, vagy az MSI GTX 750 Ti-hez hasonló bordájú modellre szorítkozni, mert kvázi bármelyik alacsony profilú kártya megteszi, amelyiken az alkatrészek nincsenek útban olyan hűtőknek, mint: Xigmatek Praeton, ID-Cooling IS-40, Alpenföhn Silvretta, DeepCool HTPC-200, Raijintek Zelos...
- a 'teljesítményorientált' összeállítás helyett NAS-ként is hasznosítható a kuckó. Mivel szimmetrikusra hízott, az azonos szélességű hátsó túlnyúlások lehetővé teszik, hogy a jobboldali 3,5"-es HDD helyek tükrözve legyenek a bal oldalra is, összesen akár 4db 3,5"-es HDD-nek otthont adva a 2db fix 2,5"-es meghajtó mellett. Utóbbiak az előlap mögé kerültek egymás mögé, egymáshoz képest kissé eltolva, hogy mindegyik csavarhoz könnyen hozzá lehessen férni, ne kelljen feltétlenül kivenni az elsőt a hátsó miatt. NAS-ként célszerűbb a dVGA helyét üresen hagyni, hogy az alsó venti a HDD-k között egy alacsonyabb fogyasztású rendszert is átszellőztethessen. Ilyenkor a CPU-hűtő számára maximum 63mm áll rendelkezésre a HDD-tartó lemezig (nélküle ~97mm), de ebbe belógnak a HDD gumigyűrűs rögzítőcsavarjai vagy 3mm-t.
- A VGA nyákja teljesen az előlapig nyújtózhat, ami max. 210mm-es hosszt jelent.Az első függőleges tartók helyett eredetileg elegánsabb szerkezetet szerettem volna, de valahogy sehogy sem akartak megfelelni minden funkcionális szempontnak. A kész L-profilokkal amúgy is könnyebb itthon dolgozni. Noha egy kicsit kilóg a lóláb és kiviláglik a házibarkács jelleg, de talán nem olyan vészes.
A hízókúra 155 x 250 x 250 mm-es (9,7l) befoglalóméretet eredményezett (+ talpmagasság).Mi a véleményetek?
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Goose-T #32008 üzenetére
Érdekes, bár egy ram gyártó nyilván hazabeszél és olyan paramétereket vizsgál amik vásárlásra ösztönöznek
Nekem valamiért az rémlett, hogy hiába a magasabb ramfreki, a rosszabb késleltetés miatt clock-to-clock ugyanott vagyunk a gyakorlatban és mintha ez ddr3-nál (és eleinte ddr2-ről ddr3-ra váltásnál is) igaz lett volna, 1600/cl9~=1866/cl10, vagy csak igp esetén[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
HookR
addikt
Ilyesmi befoglalóméretben már elférnének az említett kártyák, de akkor 3,5"-es HDD-ből csak 1db lehetne és az is az előlap mögött. Táp kapcsán meg mindenképp valamilyen kompromisszumot kellene kötni.
- Jelenlegi méretben és arányokkal SFX táp csak a processzor fölött férne el. A hűtő rovására.
- SFX, vagy ATX tápot az alaplap és előlap közé lenne érdemes helyezni, ami a ház hosszának növekedését eredményezné (rendre +5, illetve +7cm).Igen, a burkolat alu lemez. A hátsó, függőleges palástot 2 réteg összeragasztása alkotná, ami bár jelenleg a modellen még 3+2 mm vastag, a végleges valószínűleg 2+2 mm lesz. És azon is töprengek, hogy megmaradjanak-e a dekor betétek felül és hátul. Natúr alu esetén egybeolvadna a környezetével és lényegében csak a sziluettje látszana, ahogy a képeken. A többi felület feketére eloxálása esetén ellenben kontrasztot képezhetne.
-
HookR
addikt
válasz #16939776 #32019 üzenetére
Igen, így hogy van alsó venti, ami szellőztessen, jó lehet az alaplap és az előlap közé, ahol most a 2,5"-es meghajtók vannak (azok kerülnének az alaplapi tálca túloldalára, míg 3,5"-es hely nem lenne), viszont 2 cm-rel mindenképp meg kellene növelni miattuk a ház hosszát. A CFM361SC-nek kedvezőbb a mérete, az nem lógna le a VGA elé, mint a PU400.
-
HookR
addikt
Nem csak a mélységet, de a szélességet is növelni kellene a dVGA-n a tápcsatlakozó miatt, ami ennél az elrendezésnél jellemzően a bal oldallap felé néz. Olyan 270 x 170 x 250 mm-es befoglalóméretet eredményezne (HxSzxM). A mélység/szélesség lényegében megőrizné a 16:10 körüli arányt, a magasság 270 mm-re növelését viszont nem látom indokoltnak. Hacsaknem egy negyedik nyílásnak a bővítőkártyák számára, az pont 2cm plusz.
-
-
félisten
Közben én átköltöztem a kis gépet egy Prodigy M házba, tudtok ajánlani valami mITX 1151 lapot amin kifejezetten jó az integrált hangkártya?
Esetleg van hír arról, hogy mikor jönnek már a "rendes" IGP-vel szerelt procik?
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Benőke
őstag
válasz D1Rect #32023 üzenetére
Hát ez irányban nem is nézelődtem igazán, nem vagyok vájt fülű, de alaplapi zajkeltő nem igazán a minőség netovábbja, ha kimeneti hangokról beszélünk. ITX nél ugye még inkább kérdéses mert max egy darab PCI-E csatlakozóval vagyunk megáldva és vagy VGA vagy hangkártya, na most nálam nem kérdés , mert nincs direkt VGA, és a korábban 1151 előtti időkben még sok PCI -os bővítőhely volt a jól bevált hangkeltőknek. Ahogy látom kevés alaplapon van már PCI, úgyhogy megváltam kedvenc PCI -os hangkeltőmtől mikor ITX -re ültem át. Ha kicsit is szebb hangzást szeretnél oda nem igazán elégségesek szerintem az alaplapi vezérlők. Nem igazán foglalkoztak ezzel a témával, szóval irodalom tekintetében is cefetül áll a helyzet. Szóval vagy VGa vagy hangkártya a jelenlegi opció. Ráadásul pl a Sound Blaster Audigy Fx már olyan különbséget ad mint ide Makó, és félmagas kártya, szóval legalább kis házakban is elfér. Z ről meg ne is beszéljünk.
Na persze vannak az USB -s megoldások, de ezekről nem tudok sok mindent.
Ha pedig nem akarsz külön 10-30k -t hangkeltőre költeni, szerintem akkor meg kb mindegy milyen az alaplap.
-
félisten
válasz Benőke #32025 üzenetére
"max egy darab PCI-E csatlakozóval vagyunk megáldva és vagy VGA vagy hangkártya"
Igen, ez a legnagyobb bajom. Gondolkoztam abban, hogy valami USB-s erősítő és minőségibb hangfalak, de az összes "már megéri" hangfal egyszerűen túl nagy volt.
Most volt akciós fadobozos genius, vettem is belőle, szóval innentől jó lenne valami rendes alaplapi és kalapkabát, a YT-nak meg ilyeneknek úgy is mindegy.
Persze ott van a külső hangkártya lehetősége, de az megint egy fölösleges doboz az asztalon.
De az is lehet, hogy teszek az egészre és maradok mATX-en."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Benőke
őstag
-
törölt tag
válasz D1Rect #32026 üzenetére
Hint:
Alaplapi hangkártyából olyat keress, amin van legalább 1db műveleti erősítő, a vonal szintű kijáraton, aminek az a feladata, hogy meghajtsa azt.
Mert a legtöbb esetben arra nem alkalmas az on-board hang-csipp és a bele épített lévő áram-buffer, hogy meghajtsa a kábelt és az annak a végén végén lévő erősítő bemeneti ellenállását egyszerre.Ha erre odafigyelnek, máris 2-3 nagyság-rendel javul a "hang minőség"
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Az új ITX deszkákon én azt látom, hogy a csúcs példányok kivételével mindegyik gyártó csak alap hangkeltőt használ. Ez van.
Megoldás lehet az ASRock H110M-HDS, B150M-HDS: ezeken két PCIE-sín található, így VGA mellé is tudsz hangkártyát pakolni, mégis beleférhetnek még egy husibb ITX-házba.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Goose-T
veterán
A hangminőség-probléma gordiuszi csomóját egy ilyen erősítővel vágtam át az egyik ITX-es gépemnél. A tévére kötött gépnél meg adta magát a HDMI-s erősítő. Le is tilthatnám az alaplapi hangkártyákat, csak az egyik gépen jackes mikrofonnal Skype-olok néhanapján, oda még kell. A másik gépre webkamera van kötve, annak van saját mikrofonja.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Az van, hogy tegnap este elolvastam a válaszokat és még az élettől is elment a kedvem, nemhogy az mITX konfigba normális hang építésétől.
Valószínűleg az lesz, hogy veszek egy jobb lapot ALC1150-vel."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz varmi2 #32036 üzenetére
Viszont plusz egy doboz, a végső cél az egy pár literes gép lenne.
Tényleg olyan érzésem van, hogy csak magamat szop@tom ezzel az egész mitx mizériával.
Már "szétbontottam a gépemet" kettőbe, a nagy elvan ATX-en, a kicsit meg szeretném minimalizálni.Egy normális lap ~50eFt, arra jön majd még rá valami élhető igp-vel szerelt proci, egy szett gyorsabb ram, egy sfx táp és ott tartunk, hogy hagyom az egészet... eladok mindent, veszek egy i7-6700K-t, rácsűrök egy nagyobb bordát, kap egy 970-et és nem nyúlok hozzá 3 évig.
Mindez elérhető mATX magasságokban."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Benőke
őstag
válasz D1Rect #32037 üzenetére
Nem erőszak a disznótor, csak a malacnak
mITX nem azt jelenti, hogy egyszerűbb és olcsóbb. A méret oltárán ezt azt fel kell áldozni. Ezért is van ez a topic...
Ez a mATX méretű de alig nagyobb az mITX nél alaplap nekem tetszik, házat kell keresni hozzá, meg hogy hol lehet beszerezni őket. Belelapítasz egy neked tetsző Hangkártyát meg egy VGA -t aztán csókolom
Ja persze meg kell nézni, hogy a házba mekkora hűtőt lehet betenni, ha a proc a táp alatt van... -
Mercutio_
félisten
válasz Benőke #32038 üzenetére
És vga-ból is csak 1 slotos fér el
Ha már vga: jó választás lehet SG05-be egy MSI GTX960 vagy van vele negatív tapasztalat, terheletlenűl ez se pörgeti a ventit?
Ha jól látom zárt a hűtés és kitolja a meleget a házon kívülre, vagy attól még fűti a házat is és jobb egy strix?[ Szerkesztve ]
-
Benőke
őstag
Azért akad pár jó házikó.
pl:
Thermaltake Urban SD1 Micro Case (Kapásból mATX)Thermaltake Core V21 Micro Chassis (Szintén mATX)
-
törölt tag
válasz D1Rect #32037 üzenetére
Én mATX-ről jöttem, a hang része ott sem 100%-os, hiába tudsz külön kártyát bedugni, mert egy izmosabb VGA olyan zajt csinál a +12V-on, hogy adott esetben rosszabb lehet a végeredmény, mintha az alapi-hangkeltőt használnád ami +5V-ról megy.
Amíg volt FW-port a prémium mATX lapokon, addig egy Terratec producer Phase 24-et használtam nagy megelégedettséggel. Miután eltűnt a natív FW-port, külön FW bővítővel szopt@am sokat, nem volt stabil a kapcsolat játék alatt, ledobálta a hangkártyát, elment a hang és kilépett a játék "sound device lost" üzenettel.
Ugyan így dühös voltam az egész sz@rra.-ra mint most Te. Ezzel utolsó mATX-hez kötő dologról is megváltam, és jöttem-át ITX-re. -
HookR
addikt
válasz #16939776 #32022 üzenetére
ITX-Box v11 - 3D - [link]
Egyelőre ez csak amolyan tessék-lássék átméretezése a főbb komponenseknek.
- A szélesség másfél, a hosszúság két centit nőtt, így 270 x 170 x 250 mm (H x Sz x M) a befoglalóméret. Házkonstrukciós sajátosságból (Jobb hátsó lekerekített túlnyúlásnak is kell hagyni egy minimum szélességet. Célszerű a 2,5"-es meghajtóhelyek vastagságigényével számolni.) és a dVGA tápcsatlakozójából kifolyólag kb. ez a legkisebb reális szélesség teljes magas bővítőkártya esetén.
- CPU-hűtő maximális magassága 129,5mm lehet. Az elrendezéshez egy nagyobbacska top-flow hűtő illik (Pl. Be Quiet! Shadow Rock TopFlow SR1 100mm + a venti), de ebbe a magasságba már befér az Alpenföhn Atlas is a maga 125mm-ével.
- Képen látható R9 Fury X dVGA tápcsatija és a baloldal perforált lemeze között 22mm van.
- A hátlapi kivezetések (hátsó U-alakú betüremkedés) belső oldala és az alaplapi tálca eleje között 225mm áll rendelkezésre (míg a függőleges L-profilokig 200mm), ennél max. 1-2 mm-t lóghat előrébb a dVGA, amennyit az előlapi ív még megenged.
- Az alaplap nyákja és az alaplapi tálca eleje között 52mm van. Alaplaptól nem árt 1cm-t szabadon hagyni, így ez most ~4cm vastag táp elhelyezését teszi lehetővé. Vastagabbhoz vagy a ház mélységét kell növelni, vagy ha muszáj, a hátsó U-alakú lemez betüremkedését le lehet csökkenteni a hátsó lekerekítésnek megfelelő 30mm-ről 20mm-re. Ez esetben a hátlapi kivezetések lemezének belső síkja nem a ház sík tetejének végétől kezdődne, hanem csak 10mm-rel azután, hogy elkezdődött a lekerekítés hátra lefele.
- Alaplapi tálca síkja és a bal első függőleges L-profil között 136mm a távolság, ez határolja be a tápegység szélességét.
- A képen látható dVGA burkolata és az aljlemez között 26mm áll rendelkezésre, így a TY-147 nem fér el alatta, pláne nem a leendő (és a modellre még be nem rajzolt) adapterlemezének kihagyott 2mm-rel együtt.
- Az alsó TY-147-es venti mögött még van 80mm a hátlapi kivezetések lemezéig, azt akár 2,5"-es meghajtóhelyek kialakítására is fel lehet használni.
- Ezek a méretek már lehetőséget adnak a képen láthatónál nagyobb IO portra is, amit lehet például nagyobb nyomógombok és/vagy audio csatlakozók elhelyezésére 'költeni'.
- Az alaplapi tálca még nincs a 2,5"-es meghajtók rögzítési pontjaihoz igazítva. Elvileg akár 3db is elfér egymás mellett, állítva.Dillemmák:
- A ház magasságát a v10-esnél egyrészt a hátoldali 30mm-es ívek, másrészt a DA-2 Molex Mini-Fit Jr csatlakozója és a billenőkapcsoló megléte határolta be. Utóbbiak kiiktatásával lehetőség van a magasság csökkentésére akár 30mm-rel, de gyakorlatban a bővítőkártyák hátlapi kivezetésének 20mm-ével érdemes számolni. Növelni tetszőlegesen lehet. Így lényegében azon múlik, kell-e 3 bővítőnyílás, illetve pontosan milyen hűtési megoldásban gondolkodik az ember, ami a dVGA-t illeti. Az ideális az lenne, ha lenne egy nagy hőcsöves passzív borda, amit az alulra helyezett TY-147 szellőztetne át úgy, hogy egyúttal a tápra is jusson a fuvallatból. Tehát a dVGA ne nyúljon túlságosan előre.
- Ha a dVGA nagyon előre nyúlik, akkor a tápot max a CPU-ventilátor által keltett örvénylés öblögetné át valamelyest. Kérdés, hogy az elegendő lenne-e?
- Ha a dVGA nagyon előre nyúlik, akkor a tápcsatijába dugandó tápkábelnek útban lehet a bal első függőleges tartó, mert csak 8mm van közötte és a tápcsati között.[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Ha még tovább hizlalnám 192mm szélesre, ismét szimmetrikusra, hogy az alaplapi tálca mögött 2db 3,5"-es meghajtóhely legyen, akkor már 180mm-es venti is beférne és az úgy nagyjából ki is töltené a helyet alul.
-
törölt tag
A passzív hűtő + szelőztető ventivel 150-170W TDP-ig gondtalanul boldogulhat.
Mennyire problémás beépíteni egy Artic accelero S3-at műanyag keret nélkül? Ez elérhető és nem is vészes az ára. Lehetne kiindulási alap?Még a kábeleknek kellene látni hogy mennyi hely kell, de megnyugtat hogy 6,9L ilyen szellősen befér.
-
törölt tag
lehet nehezet fogok kerdezni es az is lehet h a laptop topikba kene inkabb, de ez az a topik, ahol szerintem megvan a kritikus tomeg ertelmes forumozokbol, bocsi
kulso videokartya haz.
ugye tiptopnal ertelemszeruen arra lenne pl jo h amig hordozhatosag es munka fontos, addig ember hurcimbalja a laptopot, jatekhoz (v 3D tervezeshez, stb) pedig osszecuppantja a kulso, sajat hazas/tapos videokartyaval. szerintem ugyanez ervenyes lehet pl egy passzivhutesu (vagy szeles hatarok kozott szabalyozhato hutesu) mini-itx hazimozi gepre, szoval nem feltetlenul 100% offtopik.
viszont nem videokartyat tennek bele, hanem halokartyat. ami azert lehet erdekes, mert sokkal kisebb tap es kisebb hutes elegendo neki. tehat akar lehetne tervezni hozza hazat.
szoval a kerdes: melyik az a kapcsolat, ami stabilnak szamit, nincs egekben a kesleltetese es tud minimum PCIe 2.0 x8-at?
illetve mennyire problemasok azok a megoldasok, ahol egy-az-egyben a PCIe van kivezetve? van-e tipikusan ajanlhato maximalis vezetekhossz, aminel feljebb mar nem erdemes menni?
lattam persze az AMD mostani bejelenteset, de hasznaltan szeretnek ilyesmit venni kiserletezes celjara, szoval fontos h ne legyen csillio dollar.
koszi,
&rew -
HookR
addikt
válasz #16939776 #32044 üzenetére
Túl nagy. Ha ezt a képet vesszük alapul, a ház bal oldala felé kinyúlna ~20-25mm-t. És hacsak a nyákon a GPU elhelyezkedésének köszönhetően a hűtő hátsó része nem kerül egészen közel a hátlapi kivezetésekhez, akkor gyanús, hogy előre is kinyúlna a házból.
Ennél kisebb, sűrűbb lamellázatú (a venti miatt nem kell passzívra tervezettnek lennie) hűtőt érdemes keresni.A 6,9l az micsoda?
-
törölt tag
Nézek még alternatívákat.
Azért lenne jó, ha nem lenne második venti a VGA-n /semi-passzív tudna lenni/, hogy ne legyen a két hangforrás között, interferencia miatti lebegés. Ha ennyire egymáson van két venti, az szülhet ilyen gondot.az micsoda? Elütöttem a gépen, még jó hogy látok ~11,475L
(#32045) &rew: szerintem a legkevesebb oda-vissza alakítás esetén tartható a legkisebb késleltetés.
Itt megtekinthetőek a natív kábelek a pci-express-hez, beljebb: minden oda-vissza alakítóval egyetemben.[link]Hossz-ra 17cm-mondanak az okosok, de itt van 5m-es is, úgyhogy pasz.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz #25954560 #32045 üzenetére
Én már itt elakadtam: "viszont nem videokartyat tennek bele, hanem halokartyat."
Konkrétan milyen problémára keresed a megoldást?Leszögezem, a kérdéseidre nem tudom a választ. Szerintem kérdezd Fiery-t (Aida64), netán Abu85-öt.
(#32044) Duracellm...: Kábelvezetésről jut eszembe: youtube
(#32047) Duracellm...: Közben eszembe jutott, hogy arra is kell ügyelni, hogy a dVGA nyákja milyen magas (Lásd: előbb linkelt kép). Mostanában divat arrafelé is növelni a nyák alapterületét. Ilyen esetben a ház bal oldaláig nagyobb távolság kell, mert a tápcsati azokon is a nyák szélére kerül.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz #25954560 #32045 üzenetére
Egy kis olvasnivaló: PCIe over Cable Goes Mainstream
Bónusz: PCIe Expansion Components▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest