-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabi__memo
nagyúr
válasz Samanbacsii #12995 üzenetére
Mivel kuldene? futar? Tracking?
-
Core2duo6600
veterán
Még akár ebből is lehetne jól építkezni :
Gigabyte GA-6KIEH-RH bár már régi ezért nem igen kapni.Konrétan itt láttam :[link]
[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
Találtam egy jónak tűnő boltot , így első pillanatra legalábbis
http://itx.webshop.co.hu/
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Mercutio_
félisten
válasz Core2duo6600 #12998 üzenetére
Egyben ott az aláírásomban
Goose-T: A 65W-osak áraira lennék kíváncsi, főleg A8-5500-ra. Persze biztos alul lehet feszelni majd idővel SW-szinten mint a Llanokat K10STAT-tal, de azt kivárni...
Bár ahogy nézem mostanság inkább a Llanot éri meg venni, azonos teljesítménynél lap+proci 5-8k difi.[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
HookR
addikt
válasz DiceBlade #12996 üzenetére
#11845 - A Cooler Master Elite 120 még az, aminek közel ilyen jó az ár/érték aránya. A szellőzése ugyan hagy némi kívánnivalót maga után, de úgy is át akarod alakítani.
(#13001) szabi__memo: DHL-lel.
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Ch4os
aktív tag
Van valakinek ötlete, hogy hogyan jutok hozzá egy ilyen csodához?
Van egy webshopja, de hát nem sokat értek belőle, még google-translate-tel sem.
HookR! Mindenek tudója! Kérlek segíts!Itt van több kép róla. A minőségre talán a legjobb szó, hogy japán.
-
Ch4os
aktív tag
válasz szabi__memo #13009 üzenetére
Szerintem nincs vám a honlap leírása szerint.
VAT-ID
As an european company with valid VAT-ID, you can provide this during the ordering process and no tax will be charged.Elnézést, ez a német oldaluk, azért vámmentes.
[ Szerkesztve ]
-
Ch4os
aktív tag
válasz szabi__memo #13012 üzenetére
Igaz. Közben javítottam már az előző hsz-emben is.
-
Kreash
aktív tag
Sziasztok.
Szeretnék építeni egy ITX gépet, netezésre és Full hd film nézésre, minél olcsóbban.
Eddigi kiszemeltjeim:
ASROCK H61M-ITX +INTEL Pentium G840 2.80GHz=34 000
ASROCK A75M-ITX+AMD A4-3400 2.70GHz FM1=35 000Dvga nélkül lenne,egy noti vinyóval vagy SSD vel.
Tudnátok ajánlani hozzá valami minél kisebb és olcsóbb tápot?Saját készítésű ház lesz, nem ATX szabványú táp kellene.
Néztem a paneltápokat, de nem nagyon értek hozzá.[ Szerkesztve ]
-
Kreash
aktív tag
válasz radi8tor #13015 üzenetére
Hát Hardveraprón nézegettem paneltápot:
[link]
meg találtam itt 2 picot is:
[link]
[link]
+van itt egy bolti paneltáp:
[link]
Csak azt nem értem, hogy akkor ez most hány wattos? 120 vagy 60?
De ha jól sejtem 60, viszont van itt 90es is+2ezerért.De amit írtam konfigot, túl sok nem kell neki.
Proci 65w+ssd vagy noti vinyo nem tudom mennyit eszik, de nem tul sokat az biztos+lesz 2db 12cmes venti, ennyi.[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Kreash #13014 üzenetére
Ha csak ennyire kell, arra elég egy Brazos-os alaplap ez, vagy picit többért USB3.0-val ez
A megspórolt pénzből meg vehetsz paneltápos komplett házat ezt, ezt, vagy ezt (LCD tartó leszerelhető)Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Kreash
aktív tag
válasz Mercutio_ #13017 üzenetére
Ez a Full HD -s mkv-t és youtube-t normálisan viszi?
Az a kis venti mennyire lehet hangos?
Itxes házat meg nem akarok venni, saját készítésű lesz mindenképpen, csak kellene 1 táp bele , és olyat szeretnék aminek nincs hangja, azért gondoltam nem integrált cpusra, mert akkor veszek a procira egy nagyobb hűtőbordát és nagyobb ventivel hűteném. -
Pista0001
addikt
Szerintem mondj le az Acubic-ról. Régebben sikerült annyit kihámozni az oldalukból hogy a legolcsóbb házaik szállítás és minden egyéb nélkül is 60-70K körül vannak, a webshopjukból meg csak úgy tudsz rendelni ha japán bankkártyával fizetsz.
Kreash: Panel és pico tápoknál külön meg szokták adni a külső és a belső rész teljesítményét is. A külsőből sokszor elegendő kisebb teljesítményű is, mert a belsőnek az összteljesítményét nem tudod kihasználni. Ennek az az oka hogy az összteljesítmény a 3 ág (3,3 V, 5 V, 12 V) teljesítménye összesen. A 3 ágból a 12 V-os a legfontosabb, erre célszerű méretezni a rendszert, főleg nem integrált proci esetén. Ez azért van, mert a proci szinte teljesen a 12 V-os ágról táplálkozik, tehát olyan belső rész kell neked ami a 12 V-os ágon tudja legalább azt a teljesítményt ami a procinak kell, plussz HDD(k) esetén amit az(ok) felpörgéskor felvesznek. Ezt az értéket célszerű túlméretezni legalább 30 %-al az apróságok (ventik, alaplap, egyéb kütyük) miatt. A probléma itt kezdődik, ugyanis az átlagos paneltápok 12 V-os ága jellemzően 4-5 A-t tud (48-60 W), ami nem integrált procis géphez édeskevés. Pico tápoknál már jobb a helyzet, ott már a 90 W összteljesítményűek (és afelett) tudnak 6 A-t (72 W, a nagyobbak 7-8 A-t is tudnak, ez 84-96 W), ezek már jók lehetnek egy SSD-vel és 2 ventivel (a nagyobbak akár HDD-vel is. Természetesen amit leírtam az a szubjektív véleményem, nem gyakorlati tapasztalatokon hanem katalógusértékeken alapszik!
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Kreash #13018 üzenetére
Brazos klubban írtak és saját tapasztalat alapján is igen, a megfelelő SW beállítások és IGP-nek biosban fixen beállított 512MB ram esetén
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
sb
veterán
Látott már valaki ITX FM2 lapot?
Ill. használ valaki paneltáppal, esetleg alulfeszelt Llano-t? Lehetőleg négymagost, de más is érdekel. -
Pista0001
addikt
válasz Kreash #13022 üzenetére
Nem!
Ez is csak 4 A-t tud a 12 V-os ágon. Lehet hogy elmenne vele a gép, de nagy kérdés hogy meddig! Egy barátom 2 db paneltápot elpukkantott mire belátta ezt (45 W TDP-s AMD proci + IGP-s alaplap + 1 db HDD).
Amúgy ha a filmezés is szerepel az elvárások között akkor mindenképp az AMD-t javaslom.
-
HookR
addikt
válasz szabi__memo #13009 üzenetére
Ekkora összegnél vám még nem, de a 27% ÁFA igen.
(#13010) Ch4os: Nincs jobb ötletem annál, mint amit mrbig25 említett a #13029-ben.
Amúgy kész vagy feláldozni a fél vesédet azért az E10-esért?(#13012) szabi__memo: "HookR vajon mire erthette a dhl-t?"
Igen, a DHL közvetlen a Realan-tól, Kínából történő rendelésre értendő.(#13024) sb: "Látott már valaki ITX FM2 lapot?"
Eddig csak az MSI FM2-A75IA-E53 rajtolt el hivatalosan. Illetve az ASRock FM2A75M-ITX, Sapphire Pure Platinum A75T és a Zotac (Ennek még a nevét se tudni) FM2-es deszkája bukkant fel valamilyen kiállításon.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
válasz szabi__memo #13032 üzenetére
Több termékre kérdeztél rá? Mert én valahányszor érdeklődtem egy-egy tétellel kapcsolatban - legyen szó akár kombinált rendelésről - mindig egzaktan meghatározott szállítási költséget mondott.
-
HookR
addikt
válasz szabi__memo #13034 üzenetére
A szállítási költség a méret, a súly és a rendeltetési cím függvényében változó. Amennyire látom, érdemben válaszolt a kérdésedre, hogy kb. milyen nagyságrendre számíthatsz.
Kérdezz konkrét rendelési tételre és konkrét árat fog adni.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
válasz szabi__memo #13036 üzenetére
Nem, félreérted. Az a ház ára. (Tényleg.)
-
Pista0001
addikt
válasz szabi__memo #13038 üzenetére
A 16 $-ra írta HookR hogy az a ház, a shippingre neki is kb annyit mondtak mint neked
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
(#13040) Kreash: "Majd megnézem a méreteket SFX vagy TFX lenne-e jobb,amúgy ezek és a paneltápok közötti méret nincs?"
De, pl. a Flex ATX (~40 x 82 x 150mm) (esetleg az 1U), ami még ilyen relatíve elterjedtebb méret. - [link]
Csak ezek már jellemzően pöttöm ventilátorral vannak felvértezve. Akad ugyan passzív és 80mm-es ventivel is, de vagy gyenge 12V-os ággal, vagy nem '80+'-os hatékonysággal.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Pista0001
addikt
válasz Kreash #13040 üzenetére
Flex ATX-nek szokták hívni azt a méretet ami a Shuttle gépekben is van, de azokban általában 4 centis venti van. Azt hiszem létezik egy olyan amiben nagyobb van, de nem biztos hogy elérhető. A Shuttle cuccok amúgy is elég drágák.
Szerintem ez lenne neked a legjobb egy 90-120 W körüli kockával.
Abban egy 350 W-os SFX Be Quiet.
-
Samanbacsii
őstag
Lényeg: Rendelünk Simontól kettőt - ezért rádumáljuk, hogy már felezheti is a delivery fee-t...
" ... ááhhh, zavaros ez Szilágyi úr, kérem...! "
-
HookR
addikt
válasz Samanbacsii #13043 üzenetére
A Realan termékek árszabása európai szemmel így is több, mint baráti, azt még ha lehetne se illendő tovább lealkudni - szvsz.
A szállítási költséget meg nem tudod, mert az a DHL-en múlik. Élek a gyanúval, hogy ez utóbbi is már kedvezményes a Realan-nak - mint nagy(obb) forgalmat bonyolító ügyfélnek - és ha ugyanazt személyesen akarnád feladni Shenzenből a nagyinak Magyarországra, nem úsznád meg ennyiből.
A termék árához mérten, fajlagosan valóban soknak tűnik, de csak azért mert a kis mennyiségen nem oszlanak el a járulékos költségek, illetve mert maga a portéka eleve alacsony árfekvésű.Példának okáért itt láthatod hogyan skálázódik a szállítási költség 10db-ig az LR1106-os paneltáp esetén.
[ Szerkesztve ]
-
DiceBlade
aktív tag
most látom mi értelme a linkednek, először átsiklottam felette
Fractal Design Node 304 mikorra várható forgalomba, és milyen áron?
ha drágább lesz mint a prodigy (gyanítom... :/) akkor nem szeretne rendelni valaki velem e.mini E-X6 házikót? (elosztanánk a postát és hasonló járulékos költségeket) -
mrbig25
őstag
válasz DiceBlade #13048 üzenetére
Nem 100%, csak a múlt héten olvastam valami külföldi fórumon és ezt írták. Remélem igaz.
ceaser:
Engem nem zavar, hogy csak az előlap szálcsiszolt alu. Ettől függetlenül nagyon letisztult, elegáns ház szerintem.
SG07/08 nálam is kiesett a horror ár és a "kötelező" tápegység miatt. Eddig SG05-öt akartam a pici mérete miatt, de a vízhűtésem mellett az SFX táp egy picit hangos lenne és a mostani 33k körüli árával ezt is drágának tartom.Így most én is erre a Fractal házra várok...
...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Újabb Redmi 14 érkezett
- Milyen notebookot vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- PlayStation 5
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Rap, Hip-hop 90'
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen