Új hozzászólás Aktív témák

  • lacam

    aktív tag

    Sziasztok

    Lehet hogy egy büdös paraszt vagyok, de rákérdezek. Ha le van írva, őszintén, bocs a kérdésért...de rákérdezek.

    Hogy működik ez?

    Szitu, amibe kerültem.
    Falun élek, netem max 30M, kábelszolgáltató: KalászNet.
    KalászNet lépett egy nagyot és "juppi, digitálissá válunk" azt nem mondják, hogy a jelenlegi 38 csatorna helyett 33 lesz s azok a csatornák, amiket alapvetően nézek kikerülnek a csokorból. (AXN, Cool, ComedyCentral, Discovery, Viasat Explore) ...de lesz helyette Ozone, Life TV ..szóval minőségi váltás! 6000ft-ért, 33 ilyen és ehhez hasonló válogatott kiváló csatorna...váltás időszerű, 6 év után.

    Elkezdtem körbenézni a lehetőségeinket:
    Kábelen nincs más, IPTV-t nem akarok, a net alapvetően bizonytalan a faluban így is.
    Marad a SAT TV és a MindigTV.
    SatTV-t valamiért nem tartom annyira biztosnak, nomeg a parabola sem mutat szépen a házfalon ezért a MindigTv lenne a legjobb megoldás ...szerintem.

    De ez hogy működik?
    Mi az a kódkártya? Olyasmi mint a SIM kártya amit ha beteszek a TV-be a készülék képes dekódolni az antennáról érkező jelet? ...gondolom.
    De ezt én hol veszem meg? Ezt cserélgetnem kell havonta/évente vagy mint a telefonnál, fel kell töltenem lóvéval? Láttam már SPAR-ban is ilyet...de akkor ki fogja küldeni a számlát, vagy hová kell fizetnem, ha SPAR-os cuccot veszek 30.000ft-ért? Vagy azt felhasználom, lejár és ennyi volt? Nem értem.

    2 TV-m van, egy "lapos", aminek van kártya foglalata egy régi 2016os modell LG 43LH5100 (asszem DVB-T2 képes...hogy milyen kodeket ismer?! Passz!) illetve egy CRT.
    Ha a mindigtv-t választom, kell egy antenna a padlásra, nemgond.
    Kell egy kártya a laposba (nemtom hogy kezeli-e a HEVC-t) és egy box a crt mellé...ha jól gondolom.

    Most olvastam hogy jövőhónaptól nem értékesítenek kártyát, szóval még a hónapban lépnem kellene, ha nem akarok 2 box-ot (már így is 4 távkapcsolóm van, nem kell egy ötödik a LaposTV-s szobába.)

    Ha szerzek még kártyás MindigTV-s cuccot, akkor azt évekig használhatom? Hogy kapok csekket, ha havi fizetést választom? Huh de homály ez nekem, van egy bolt, a közelben, ahol értékesítenek MindigTV-t de nem akarok teljesen hülyén odaállítani, mert megvezetnek.

    Vagy legyen inkább SAT Tv? :Y

    Köszönöm a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák