Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
Topikgazda
válasz freelanced #87684 üzenetére
"Van oka amiért állvány nélkül jön?"
Persze.G gallery tv.
Spec.saját fali tartója van amivel teljesen a falra simul mint egy festmény.
Én is a [Nedis ] tartót venném,jól mutat,láttam 65s tv van rajta több éve.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Quadgame94
őstag
válasz freelanced #87687 üzenetére
Nedis TSVM2330BK 19K. Szép is és jó is.
-
Vhiktor
veterán
oled topicban linkeltek a napkbna is hopzzá állványt, kb 30-40 ezer a szép, 10 ezer az egyszerű.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
szkutyi
addikt
Sdr oled fényerő nálam 20-30...hdr és dv esetében pedig ami kifer a koxon, és nem is szabad lejebb venni de hidd el nem lessz túl fényes.
-
Vhiktor
veterán
válasz freelanced #87679 üzenetére
Sok helyen lehet hülyeségeket olvasni, ez még azok közül is az egyik legnagyobb
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Quadgame94
őstag
válasz freelanced #87656 üzenetére
Az a pár szézalék másnak nagyon fontos, van akinek nem. A C3-ra nincs 5 év, G sorozatra van 3 év + 2 év panel gari.
A G2 is időtálló mert az idei C4 sem lesz olyan jó mint a 2 éves G2. C5 talán majd kap hűtést, vagy MLA panelt, de erre kisebb esélyt látok.
65G2 viszont már 570K szóval az nem biztos belefér neked. 55G2 viszont nagyon jó árban van. 65C3 felejtős, alig olcsóbb a G2-nél.
Szóval vagy 65G2 vagy 55G2. Amelyikre telik.
-
Quadgame94
őstag
válasz freelanced #87650 üzenetére
Így jönnek sorba minőség szerint:
LG G3
Samsung S90C
LG C3
LG B3Na most az S90C sok esetben még jobb is mint a G3, de a DV hiánya nálam lejjebb teszi. S90C is nagyon szép.
B3 és C3 között van +200 nit fényerő differencia a C3 javára.
Innentől neked kell döntést hozni, mi az amit megengedhetsz magadnak.
-
veterán
válasz freelanced #87641 üzenetére
Jelenleg az Oled technológia a csúcs tévé tekintetében, tehát mindenképpen megéri nézelődni ott, persze ha belefér anyagilag! Természetesen Oled és Oled között is van különbség, LG-nél például az A jelölésű a belépő szintű, a G a felsőkategória, közöttük a B és C, a B az alsó középkategóriás, a C a felső középkategóriás modellek, nagy általánosságban a C kategóriás modelleket választják a legtöbben, a jó ár érték aránya miatt...👍 A lényeg, hogy ezekkel nagyon nem tudsz mellé lőni, a többi már csak a pénztárca vastagságán múlik 🤔
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
-
Quadgame94
őstag
válasz freelanced #87599 üzenetére
Mármint a mostanidhoz képest? Lényeges az a miniLED lenne ahogy rainman72 is írta a C805. C845 attól is jobb, főleg fényerőben. És ez után jön az OLED.
-
rainman72
Topikgazda
válasz freelanced #87599 üzenetére
290e volt pár napja a Philips 65PUS8818.
Vagy a TCL 65C805 ára ha beesne újra 300ezerre.
Most itthon ráneztem a 65"-ra 2mről nekem OK de ez én vagyok.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Quadgame94
őstag
válasz freelanced #87590 üzenetére
Igen az. 65C745 esetleg de az "csak" FALD nem miniLED.
-
rainman72
Topikgazda
válasz freelanced #87588 üzenetére
Ki lehet próbálni.
Viszont 250ezerért nem igazán van normális 65"-os tv.
Az 58" ideálisabb volt de eltünt ez a méret szinte mindenhol,ahol eddig létezett pl Philips.[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz freelanced #87586 üzenetére
Szia!
TCL 55C805 ha új kellene.
Nekem van egy eladó OLED-em. Nézz rá ha érdekel. Garis még sokáig es hibátlan.
-
rainman72
Topikgazda
válasz freelanced #71693 üzenetére
Az nem igaz hogy nem ajánlok belépő modeleket,mert kb mindenkinek az megy amennyi a kerete.
De mint írtam 300e alatt nincs nagy difi.
Philipseket 2018 óta veszek/cserélek,akkor 04 volt a vége,az előtti 03-s modelekből csak a 7503 volt ami jó tv volt.De már itt is el maradt a 100hz pedig az előd 7502 még az volt.Azóta volt kb 20 mire eljutottam az oledig.Szóval ezt márkát én nyugodt szívvel szoktam ajánlani,de mindig csak az újakat.
A láb elhelyezés meg szimplán csak költség megtakarítás a nagy cégeknél.
Ahogy elhagyták a sokan a jack csatit a DTS támogatást vagy a hdmi-k
usb-k számával is spórolnak.[ Szerkesztve ]
-
HF77
őstag
válasz freelanced #71693 üzenetére
ennek a nagyobbja (65') van nekem azért merem ajánlani
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
rainman72
Topikgazda
válasz freelanced #71690 üzenetére
Szerk.lett még az előző üzi is.
Hogy mi hal ki a tv-ből,nem sok minden van már bennük manapság.
Az alaplap mondjuk.
Az a baj hogy az UH85-ből se tudsz nagyon fiatalt venni mert kb egy jó évig árulták utána jött a köv.model.
Használtból talán egy max.2-3 évesen.
Most annyira fent vannak az új árak hogy 200ezerért semmit se kapsz újonnan.
Ilyen szempontból lehet jobb egy használt.
Nézni kell a használt piacot ha meg tetszik vmi akkor meg teszteket keresni róla.
Sokszor én is mi is így tájékozódunk,mindent nem lehet megvenni.[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz freelanced #71688 üzenetére
Az a gond hogy régi tvk már.
Nem is az a baj hogy nem lesz jó képük,hanem nem lehet tudni meddig mennek.
Az Lg UH85 engem is érdekelne a 3D miatt,van is 65" hirdetve de nem merem,plus még drágán is adják.
Volt tavaly az előző évi UF85 is nálam,megállják a helyüket még ma is.
Meg a másik problema hogy már nem támogat szinte semmit,se HBO,se disney+,
ami megy az se sokáig.
300-ig nincs nagy difi az mostani tvk-nél se addig míg 50/60hz a panel,és alap direct vagy edge led a háttérfény,ami nem tud csak max 400nitet,mind ugyanazt nyújtja.
A régebbi tvk legalább tudtak 100hz-t alap szinten is majdnem.
Mennyi a keret?
Lg-t elengedném.
TCL kifut újak drágák.
Samsung min Q60.
Philips szintén jó mondjuk az 50 vagy 58PUS8506.[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
válasz freelanced #71670 üzenetére
Ezt javaslom SAMSUNG UE50AU7102KXXH 4K UHD Smart LED TV
-
rainman72
Topikgazda
válasz freelanced #71670 üzenetére
Használt tv nem igazán ide tartozik
Azt nézz a hardveraprón,jófogáson.
Új tv ebből az árból 43" talán ha szerencséd van akkor 50".[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz freelanced #24822 üzenetére
Szia ! A Sony topickban az elmúlt napokban többen is írtak a 7596- osról. IPS kiképző , 60Hz, Android, 2018 - as modell . Üdv.
-
AL
addikt
válasz freelanced #24804 üzenetére
Szia ! Nem írtál méretet, ezért 49 - 55 - ig szűrtem, de ezeket a szűrőket kívánság szerint módosíthatod .
Itt láthatsz néhányat a kínálatból : [link]
[link]
Filmnézésre legjobb a VA kijelző, ha nem nézitek oldalról ( "csak " szemből jó ) , jobb a kontrasztja, jobb a feketéje, de rosszabb a betekintési szöge, mint az IPS kijelzőnek .
Lehet, hogy Neked az IPS jobban tetszik, ez is ízlés dolga, nem mindig az adatokat kell nézni.
Ha ennek a táblázatnak a jobb felső sarkába beírod a típusszámot, akkor a legtöbb készülék adatai előjönnek ( új Samu és LG kevés van benne ) : [link]
Ha valamelyik megtetszik nézd meg üzletben és a saját topickjában érdeklődjél . Ha teheted vegyél + garanciát hozzá. Az MM - ben is vannak akciók most . Többnyire idei típusok vannak, már csak, de a tavalyi típusok mindig olcsóbbak Pl . : Samsungból a MU betűjelzésűek, Panasonicból az EX betűjelzésűek, Sonyból XE betűjelzésűek (amelyiknél ezt a betűjelzést látod mind 2017 - es modell és ezért olcsóbbak, de nem rosszabbak , mint az ideiek ).
Minőségnél fontos adatok ( ezeket az összehasonlító oldalon láthatod ) : kijelző típusa ( VA , IPS ) , függőleges frekvencia ( 60 és 120 Hz ) a nagyobb egyenletesebb mozgást biztosít , a panel bitmélysége ( a színeket befolyásolja ) nagyobb a jó , háttérvilágítás ( a közvetlen a jobb ) . persze mindegyiknél vannak minőségbeli különbségek .
Mérettől függően azonos típusnál változhatnak a kijelzők ( VA , vagy IPS ) A Sonynál XE7005 nél az 55 - ös VA paneles a kisebb, pedig IPS. Ha valamelyik megtetszik nézd meg üzletben és lÜdv.[ Szerkesztve ]
-
Dolphine
addikt
válasz freelanced #24799 üzenetére
Nincs téma összefoglaló!
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz freelanced #24799 üzenetére
Nekem se nyitja meg.(asztali nézetben probálva sem)
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest