Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
Topikgazda
válasz Real_Necro #54461 üzenetére
Nekem nincs bajom a saját op.rendszerrel a Saphival se.
Egyedül az HBO GO hiányzik róla,most hogy előfizettem rá!
Egyálatán nem lassú,böngészője is jó,Netflix is kellően gyors!
Hdmi problemám sincs,kettő van állandóan használatban!
De egyik tvn se volt az elmult 3 évben.
Viszont ajánlásomra vett itt egy srác 7505-t,neki pár nap után elszállt elvileg egy a háromból.Ui:Megvettem a 159ezres 65PUS7354-t az előbb,lehet te is azt nézted ki,ha igen sorry
[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
Topikgazda
válasz Real_Necro #54456 üzenetére
Philipsnél nincs edge led!
Én a droidos változatot venném,Kodi megy rajta meg más is,Plex meg társai,ebben nem vagyok otthon.
Az olcsóbb 70s-en nincs ambiligth,akkor lehetne venni akár más márkát is.
Innentől tied a döntés![ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz Real_Necro #54453 üzenetére
Nekem is van egy olcsóbb mozi szobám,120"-os vászonnal illetve 110s fal,mert még odáig nem jutottam hogy vegyek egy jobb projektort,keresgélek egyenlőre még csak.
Nagy nappali,meg több féle szögből nézés gondolom,oda jobb az IPS.
Ha tényleg 150+ a 65s tv ára akkor nem érdemes 70sbe gondolkodni.Meg ezt az árat még könnyebb beadagolni is
Meg ennyiért amugyse.
-
rainman72
Topikgazda
válasz Real_Necro #54451 üzenetére
Sztem minden model direct ledes
2019-20-ban
Van 58PUS7505 is itthon,Va panel,nincs felhősödés,de eladnám,pont egy 65PUS7354 vásárlása miatt.
Kezd jobban szimpatikusabb lenni az ips panel,főleg ha tényleg jó.Hiába kicsi a kontraszt,Netflix Dolby vision-nél egyáltalán nem jön ki ez a hátránya.
Tv hd adásokkal mind2 panel jó.
720p-1080p filmekkel szintén.
Ezért is kérdeztem mire használnád?
70sbe is inkább a 7304-t választanám mégha drágább is,de megéri.
Tehát a 2 típus 65PUS7354-70PUS7304.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
Topikgazda
válasz Real_Necro #54448 üzenetére
Sztem vedd meg mert nagyon jó képminőséget hoz,eddig a legjobbat az összes Philipsem közül.
Az ár meg nagyon baráti
Felhasználási terület amúgy?
SD adások felejtős,Hd nagyon jó,Netflix-HBO-GO szintén.[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz Real_Necro #54435 üzenetére
Nem ismerem a Panákat.Tavaly lett volna egy jó lehetőség de kimaradt.
Így nem tudom összehasonítani,mondjuk az VA volt.
Én ajánlom ezt a típust mert van ilyen,meg úgy általában a brand-et is.
Viszont valószínűleg lesz a panelre jellemző ips glow jelenség,ami végülis tartalom nézéskor nem zavaró.
Ha így is megfelelő akkor egy jó tudású és jó képminőségű tvt kapsz ennyiért.[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz Real_Necro #54430 üzenetére
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Real_Necro #24461 üzenetére
Az UHD az fontos, vagy maradnál FHD-én?
-
AL
addikt
válasz Real_Necro #24445 üzenetére
Szia ! A jelzett Sonyknál nem írtad a méretet, nem mindegy melyiket szeretnéd, mert méretenként változik a panel is ( IPS, VA ) . [link]
Üdv. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Real_Necro #24456 üzenetére
Gondolom, nem ismerik azt a típust. Én sem, ezért nem lehet tudni, hogy a felsoroltak közül, hozza-e valamelyik a szintjét. Ezt neked kellene látni.
-------------Az előbbihez meg annyit még, hogy az a sony tv valamikor (bő másfél éve) 800 ezer volt, azóta annyit fejlődött a technika, hogy ezért a pénzért kapsz egy kibaszott jó oled tv-t ekkora méretben. De te nyugodtan vedd meg a valamikori kiadott árán. Olyanról szó sem volt, hogy van-e ennél jobb, csak egyszerűen nem ér 400 ezret sem már, amiről leárazták. Folyamatábrát nincs kedvem rajzolni, ha nem érted, márpedig biztos nem! :-D
-
Real_Necro
veterán
válasz Real_Necro #24445 üzenetére
Bonyolultat vagy hülyeséget kérdeztem, vagy senki nem kompetens a kérdés megválaszolásában?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Piftuka
veterán
válasz Real_Necro #23181 üzenetére
"Én is szemezgetek ezzel az 55"-al, de nem tudom megéri e váltanom a 46"-os ES6560-ról. Minőségben előre vagy visszalépés, ha a képátlót nem nézem?"
Én azt mondom, hogy nem. Azok a Samu tévék még nagyon korrekt, közép kategóriás cuccok voltak, fényerős, kontrasztos képpel, jó fekete szinttel, szép színekkel, nem is beszélve a 120 Hz-es panelről.
Összességében, ha nem nézem a képátlót, akkor én erre azért nem cserélnék a helyedben.
Egyébként a 46 col képátlóról 55 colra ugrásnál sincsen meg szerintem az a bizonyos "WOW!" faktor...
Mondom ezt úgy, hogy egyébként meggyőződéssel hiszem: "a tévé képe soha nem lehet elég nagy"!
Ha viszont fontos számodra a (valamivel) nagyobb képátló mellett a 4K felbontás, némi HDR képesség, modernebb Smart funkciók, fejlettebb csatlakozási szabványok, és hajlamos vagy a 3D-t, valamint a jobb mozgásmegjelenítést feláldozni, akkor lehet érdemes elgondolkodnod, hogy lecseréled.
"Aquila non captat muscas."
-
Pro Koryak
addikt
válasz Real_Necro #23191 üzenetére
Azt nem neked írtam.
Ő talán abban hisz, hogy jobb lehet az 55", mint a 49"-os verzió vagy fordítva.Neked szerintem nem érdemes váltanod, főleg erre a típusra.
Azt ugye nem hiszed, hogy ennyiért kapsz egy brutál jó tévét??!!"Van e különbség HDR és HDR között?"
Van, ehhez kell a nagyobb fényerő és a minél sötétebb szürke (fekete), annál látványosabb lesz a hdr. Pl.: 10bites 120Hz VA panel, nagyobb színtér, homogénebb/kevésbé zavaró bevilágítás, direct led megfelelően jó vezérléssel...stb.
Egy pl. sony xe85xx/9005-re már inkább megérné váltanod.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Eredeti játékok OFF topik
- AliExpress tapasztalatok
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Azonnali fotós kérdések órája
- Apple asztali gépek