Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Mikrotik routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- TP-Link WR1043ND router
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
feri1
aktív tag
Sziasztok!
Esetleg erre is kaphatnék visszajelzést?
Látom az ilyen kis méretű tv-vel nincs is foglalkozva,de volna rá igény.
[link]Az olcsóbb Hyundai vagy Sencor tv-k képminőségben sokkal rosszabbak?
Köszi: feri 1
-
Vhiktor
veterán
Mert abban az ársávban akkor jó vétel volt.
De most is azok a led tv-k amik minimum nem faldosak vagy miniledesek kb teljesen ugyanazt tudják mint egy jobb 8-10 évvel ezelőtti tv, csak nagyobb fényerővel és 4k felbontásban.
Tisztán látható ez a kontraszt méréseken és a fekete szinten is.
Illetve megy rajtuk rendesen a streaming, a youtube úgy hogy nem akad.
De képileg nem sok előrelépés történt.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
HagaNRG
őstag
válasz Vhiktor #84889 üzenetére
"Mert a Q60 lényegében ugyanolyan tv mint amit 10 évvel ezelött is lehetet kapni, csak valamivel nagyobb fényerőt tud."
Igen? Naaa!
Akkor most már annál inkább kíváncsivá tettél. Lássunk hát csodát.
Az új TV-hez nem ártana néhány színvonalas és élvezetes, néznivaló film is, hogy ne csak az SD TV2-t kelljen nézni rajta (vicc volt, a YT adja a forrásom 99%-át)
Maximum majd rácsodálkozom, hogy Magyarosi Csaba videói mennyit javultak az új TV-n...
Bocs, cinikus vagyok, de kicsit tényleg az van, hogy mikor 2005-ben megtörtént a CRT-ről Plazmára váltás, akkor ott minden jól ismert, régi filmet egy új rácsodálkozással és teljes wow feelingben lehetett nézni, hisz az új TV-vel először jöttek el a HD MKV-k is. De akkor még sorban jöttek a jobbnál-jobb és nézhető látványmozik is... pár évig még, aztán meredek színvonalesés, míg a végén eljutottunk egy olyan, filmes szempontból akár futurisztikusnak is nevezhető jelenbe, amikor egyszerre 4-5 Streaming szolgáltató franc tudja milyen mennyiségű kínálatából lehetne real time válogatni... csak épp krvára, de semmi se érdekli már az embert és gyakorilatilag ha filmes kedvem van esténként, az is azzal telik,hogy hosszú percekig tologatom a streamerek borító ikonjait, ez is szr, az is, szr... míg végül vagy erővel megnézek egy ezredjére, unalomig látott Gladiatort, vagy hasonlót, vagy nyitom a YT-t és nézek valami autós-motoros tesztet, ilyesmit. (és itt merül föl bennem megint a kérdés, hogy erre biztos kell-e 300k-s új tv?)
Negatívnak hangzok, tudom, de ahogy a mondás tartja, egy ennyire pesszimista vevőnél szép nyerni. Ha nem, akkor legfeljebb fájó szívvel visszaküldöm és kész... -
balu.sch
csendes újonc
Üdv a hozzá-értőknek!
A válaszokat előre is köszönöm!1. Tévére szánt összeg, forintban?
Nagyon max 200 ezer, de inkább kevesebb...
filmnézés, később ps5
2 méterről nézem, max 50"
inkább este, sötétben
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Mindegy
A későbbi ps5 miatt hdmi 2.1
Mindegy
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Mindegy
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Nincs
Csak új -
Szotyi222
aktív tag
válasz Quadgame94 #84891 üzenetére
Még akkor sem ha 845 re 5 év garancia van 805 re még 1-2 év ?
-
Szotyi222
aktív tag
[kép] Mi a külömbség ?🤔 Az 5 év gyári garancia csak a 845 re van ?
-
Vhiktor
veterán
válasz HagaNRG #84888 üzenetére
Mert a Q60 lényegében ugyanolyan tv mint amit 10 évvel ezelött is lehetet kapni, csak valamivel nagyobb fényerőt tud.
Egyébkénr lrdekességként megmelíteném, hogy találkoztam már olyannal aki semmi különbséget nem látot egy ips paneles tv és egy oled között. Szerencsés ember
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
HagaNRG
őstag
válasz Quadgame94 #84866 üzenetére
"Mondjuk ha a neked az NU7500 gyönyörű volt akkor ez a C805 orgazmikus lesz."
Na jó, így legyen. Inkább úgy mondanám, hogy ha az egyik szobában néztem bármit a Q60 QLED-en és folytattam az NU7500-ason a másik szobában, akkor max az tűnt csak fel, hogy kisebb lett a kép, de ennyi. -
Diceee
csendes tag
Sziasztok!
Nyugdíjas anyumnak szeretnék TV-t vásárolni, és az alábbi kettő között vacilálok:
TCL 43P635
Hisense 43A6K
Azért is ez a kettő, mert Telekom hűségmegújítással lenne, készülék kedvezmény miatt, így sajnos a kínálat is szűkösebb.Valamelyikkel mellé lehet nyúlni, vagy van érdemi különbség?
Köszi előre is!
-
ben0it8
csendes tag
Sziasztok!
Tudnatok ajanlani streamelesre, filmenezesre max. 300.000 Ft-ig 60-65" 4K televiziot az alza kinalatabol? Fontos lenne az AirPlay es a Chromecast tamogatas.
Korabban egy 55" TCL 55C635-t hasznaltam, sajnos sok problemank volt vele (villodzo hattervilagitas sotet kepek eseten, borzaszto stream minoseg, borzaszto bugos operacios rendszer (Google TV)).
Koszonom elore is a valaszotokat! -
amstorm
aktív tag
55" Metz 55MOC9010Y - Televízió | Alza.hu
vállalkozó kedvűeknek budget oled tv 300k ért ALZAAKCIO10 kóddal[ Szerkesztve ]
Efficiency is clever laziness.
-
N4ri87
senior tag
Az imént néztem, hogy jelen esetben az emag-tól a CURIER szállít. Gondolom nem egy gls, de azért megbízhatók?
C805
-
amstorm
aktív tag
válasz nexuspolaris #84880 üzenetére
most már sehol, napokig emag születésnapi akcióban annyi volt, most alapáron az emagnál 322k
Efficiency is clever laziness.
-
Vhiktor
veterán
válasz s.Oliv3r #84874 üzenetére
DV hiánya ide vagy oda, az S90c-nek jobb képe van.
-
s.Oliv3r
senior tag
válasz Quadgame94 #84876 üzenetére
Sejtettem azért köszönöm szépen!
Semmi sem igaz, minden megengedett.
-
s.Oliv3r
senior tag
tcl 65C845 vagy samu 65s90c? Tudom hogy egyik miniled a másik oled, de érdekelne, hogy az igazi fekete tud e annyit, hogy 100-zal többet adjak érte. + a samuban dts, dv sincs.
Semmi sem igaz, minden megengedett.
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
43 vagy 47 col környékén keresnék led tévét a lányomnak. Leginkább xbox series x-hez (4k, 120 vagy 144hz), és wifin való youtube, netflix, stb-hez. Szemből nézné, hdmi port legyen, illetve wifit tudjon. Ha a talp középen lenne, az még hab lenne a tortán, de nem feltétel.
Használt, garis is szóba jöhet.
Létezik ilyen kis méretből 4k-s verzió 120Hz környékén?
Nagyon plafon 100K, de jó lenne minél kevesebből megúszni.[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz HagaNRG #84860 üzenetére
Erre most tessék, a nappaliba keresek fő tv-t, jó drágán...
És noname kínai lesz (előre látom, hogy amit most megpsórolok egy Sonyhoz, Samsunghoz képest, majd esetleg 1-2-3 év múlva, eladáskor sokszorosan fogom elbukni, mert a kutya se akar magyarban ismeretlen tv-ért sokat adniEz teljesen hülyeség már bocs. A TCl a világ második legnagyobb TV gyártója. Noname? Azért ne essünk túlzásokba szerintem. Senki sem tart fegyvert a fejedhez, hogy megvedd. Mondjuk ha a neked az NU7500 gyönyörű volt akkor ez a C805 orgazmikus lesz.
-
csibu99
tag
Azért trükkösek az emagnál, a szülinapi akció előtt a TCL 65C805 tv normál ára 350 ezer volt, hogy akcióval 300 ezer legyen. Most hogy vége az akciónak, a normál ára nem maradt 350, hanem lement 320 ezerre.
Filmes blogom: http://camera-obscura-csibu.tumblr.com/
-
HagaNRG
őstag
válasz Gino20 #84857 üzenetére
"Nagy buli volt, mikor a 75C835 esetén éltem az elállás jogával MALL esetén. Teherautót kellett hozzá szereznem és bevinnem BP-re, ami nem gond, mert csak ~20 kilcsi, de a TGK már problémásabb volt"
Épp ezért akkor tuti, hogy az EMAG ingyen hoz-visz?
Nem, nem csomagautomatába kértem a tv-t... Hanem házhoz nyilván.
Egyébként a C805 ambilight-os is, vagy csak a marketingfotókon mutatják annak?[ Szerkesztve ]
-
-
HagaNRG
őstag
válasz Gino20 #84857 üzenetére
Köszi szépen a hasznos és hosszas okfejtést!
Akkor szerintem sikerült dönteni helyettem is!
De én is úgy láttam, hogy a 75"-ből épp a C745 típus hiányzik, vagy nem kuponakciós, tehát a 645 lenne csak az, ami hasonló árú, vagy olcsóbb is akár nagyobb képe ellenére, mint a 65C805.
Nagyon nem ez volt a terv, a fene vigye el, 100-ért egy hete adtam el a gyönyörű (bár már nem fiatalodó, 2018-19 körüli Samsung NU7500-asom)- eleve azért, mert nem használtam, csak állt egy kiszuperált hálóban az asztalán.
Erre most tessék, a nappaliba keresek fő tv-t, jó drágán...
És noname kínai lesz (előre látom, hogy amit most megpsórolok egy Sonyhoz, Samsunghoz képest, majd esetleg 1-2-3 év múlva, eladáskor sokszorosan fogom elbukni, mert a kutya se akar magyarban ismeretlen tv-ért sokat adni -
csibu99
tag
-
aneda
senior tag
Nem bírok rendelni az emagról, egyfolytában azon pörög, hogy állítsam be a szálítási címnél az emeletet. Persze beálítom, de ne veszi be, ezért nem lehet leadni a rendelést...
Az oroszok már a spájzban vannak!
-
Gino20
őstag
válasz HagaNRG #84850 üzenetére
Abszolút egyet értek. Ez a fajta "tesztelés" nekem sem szimpatikus.
Jelenleg egy 65C805 ~300e Ft akciózva. Ennyi pénzért csak C645 van 75"-ban, ami egy full belépő kategória a minden vele járó szarságokkal, gyengeségekkel. Ha esetleg hasonló áron lenne egy FALD-os 75C745 és miniLED-es 65C805, akkor már érdekes lehetne a sztori ha nagy a nézési távolság.....Amúgy emag ingyé viszi a csomagot, ha nem tetszik. MM vagy pl MALL esetén neked kell megoldani. Nagy buli volt, mikor a 75C835 esetén éltem az elállás jogával MALL esetén. Teherautót kellett hozzá szereznem és bevinnem BP-re, ami nem gond, mert csak ~20 kilcsi, de a TGK már problémásabb volt.
[ Szerkesztve ]
-
vaksi73
újonc
Kuponkód : szulinap
-
HagaNRG
őstag
Kellene egy kis gyors ötlet!
Az emag szerint a -15% hozzá van adva a kosaramhoz, mégis hiába teszek egy Finish sót a kosárba a tv mellé, nem vonja le a kedvezményt... -
HagaNRG
őstag
válasz Kornel #84790 üzenetére
Na jól van, üsse kő, megrendeltem!
De már megfordult a fejemben az is, hogy rendelek egy 75" alapabb TCL QLED-et és egy 65 805-öst, aztán megnézem őket egymás mellett, itthoni körülmények között és majd döntök...
De egyszerűen nem megy nekem ez, hogy nézzük hülyének és károsítsuk meg a kereskedőt. Tudom, megvan a lehetősége, nem tiltja semmi, az is lehet, hogy nekik ez pont ugyanannyi, mint nekem két csomag rágó, de akkor is...
Ráadásul arról sincs fogalmam, hogy egy tv méretű csomagot tök magamnak kell vissza intéznem, vagy az emagon csak ki kell választani a visszaküldést és majd jön érte a futár és ingyen viszi, ha esetleg mégis a próba mellett döntenék? -
Gino20
őstag
válasz rainman72 #84815 üzenetére
Azért pár hónapja még inkább az OLED felé húztál , hogy jó a miniLED, de az OLED azért, na.... persze az ember véleménye az idő múlásával változhat . Volt C835-öm, QN90B-m és most C2. Én már nem adnám az OLED-et miniLED-ért pedig az sem volt rossz.
"de képileg nem ér meg mondjuk 100e ft plust"
Ez azért szubjektív . Nekem megérte (még többet is), hogy például blooming-nak nyomát sem látom. Persze Én TV nézésre nem használom. Jóformán csak 4K HDR tartalommal etetem. -
Mtex1
kezdő
Telnek múlnak a napok, a szerdára jelzett tv meg még sehol, sameday sameday.. Kezdek megijedni, hogy visszamondja az emag a rendelést, de talán nem, ki van fizetve. Aznap este már egyből visszadobták 700ra a g2 alapárát, bár a születésnapi kedvezményt meghagytak rajt.
-
So5ika
tag
Sziasztok!
Aki 43"-as méretben keresgélne jó miőséget, jó áron, most itt a lehetőség. Szerintem én is le fogok rá csapni, de előtte még kellene egy megerősítés a jobban hozzáértőktől is.
Samsung QE43QN90AAT - 188.080,- [link]
DisplaySpecifications, illetve Flatpanels szerint MiniLED VA panel 2021-es model. Nyílván jobb lenne az 50"-es méret a 120Hz miatt, de ezzel már ki tudnék egyezni
Azt szeretném klrdezni, hogy helytállóak fentebbi adatok?
Köszi szépen!
-
feri1
aktív tag
Sziasztok!
A [link] 3 féle közül melyik lehet jobb,érdemesebb megvenni?
Tv ill. youtube használatra.
Mi a különbség a saját op.rendszer és az android tv között,melyik op.rendszer tartósabb?Köszi: feri 1
-
-
Kolnok
csendes újonc
válasz N4ri87 #84829 üzenetére
én is rendeltem még kedden egy 65c805 tv-t emagon keresztül kedden, ma kellett volna kihozniuk, de nem hozták. Ha a Sameday fogja szállítani akkor érdemes jóval későbbre számítani. Még szerencse hogy nem fizettem ki előre, mert ekkora csöves futárszolgálat nincs a világon mint a Sameday…
-
Fricko1
lelkes újonc
Tudja-e valaki, hogy az Lg50nano763-hoz már magic remote van csomagolva?köszi!
-
Yános
csendes újonc
válasz Quadgame94 #84832 üzenetére
Méretéhez képest szerintem elég kedvezően, 70e Ft körül lenne eladó, pillanatnyilag egy 43 inches FHD Vortexet használok amit kb 4-5 éve vettem Black Fridaykor 60-ért. Csak szemléltetésképp, hogy annyira nincsen magasan a TV-vel kapcsolatos igény. Nyilván ez a Vortex sem a minőség csúcsa, de egyébként input lag terén tökéletesen játszhatónak tartom a dolgokat, édesanyáméknak viszont egy jó nagy LG-jük van amin szörnyű a dolog, ezért nem tudom mire alapozhatok ilyen téren.
Köszönöm a válaszokat!
Lehet elmegyek és kipróbálom, maximum ha nagyon nem akkor autóztam egyet.[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
Mióta a törökök gyártják nincs itthon nagy piaca.Az input lagja ha tippelni kéne szerintem nagy lehet.
Amik jók az a Samu,TCL,esetleg Lg modelek lesznek.
Most hogy vissza jött a köztudatba a 120hz panel meg a game támogatások a 2.1hdmi és VRR az input lag is jó lett.
Én nem játszok már egy ideje,pedig lett volna rengeteg tv-m amivel ki lehetett volna próbálnom,de így elmaradt.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Quadgame94
őstag
Tesztelni ilyen tévéket nem fog senki behatóan. Max kicsomagolás, de nézettsége/olvasottsága sincs egy ilyennek sem. Ez a TV márka teljességében radar alatt van. Az input lag pedig nagy lesz az tuti. Biztos nincs game módja sem. Nem tudom mennyiért jutsz hozzá de játékra én nem venném meg.
-
Yános
csendes újonc
válasz rainman72 #84819 üzenetére
De egyébként amit nem teljesen értek, hogy az interneten sehol sem, ha pl YouTubeon rákeresek konkrétan egy darab videó nincsen róla. Mi lehet ennek az oka? Úgy emlékeztem a Hitachi azért nem teljesen felejtős márka.
Összességében egyébként ebben az időszakban (2018-19-es a TV) még jellemző volt az olcsóbb darabok között az input lag?
[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
válasz rainman72 #84809 üzenetére
Régóta érlelődött bennem, hogy kellene már nagyon egy új készülék, de néha, amikor elkezdtem beleásni magam, az lett, hogy ez se jó, az se jó, ami jó, az túl drága, vagy nem elég nagy, ment vele az idő, stb...mire végig olvasok ezer véleményt, addigra legyintek, hogy jó, majd máskor...
Ma reggel beszéltük asszonnyal, hogy a régi mehetne mamának (megadta magát az 5 év garanciás Hitachi 2,5 év után...de a forgalmazó csődbe ment, így a garanciának annyi ), és beleegyezett, szóval megvan a jóváhagyás , na mondom nekiállok olvasgatni, és pár hét múlva majd talán lesz egy kiválasztott.
Ehhez képest benéztem ide, és ilyen értékű beruházást ennél gyorsabban még nem döntöttem el...
Megrendeltem
Jól gondolom, hogy így már nem kell Amazon fire stick tv okosító, mert ez tudja a Disney+-t, Netflix-et, Amazon Prime videot és Plex-et is, ugye?
-
Yános
csendes újonc
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy kinéztem egy TV-t, viszont nem vagyok benne biztos, hogy konzollal való használathoz is jó lehet. 2019-es vásárlás, a pontos típusa Hitachi 55HK4W64. A válaszidőről sajnos nem találtam információt, esetleg valakinek itt van tapasztalata?
Köszönöm, ha tudtok segíteni a kérdésben!
-
Yános
csendes újonc
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy kinéztem egy TV-t, viszont nem vagyok benne biztos, hogy konzollal való használathoz is jó lehet. 2019-es vásárlás, a pontos típusa Hitachi 55HK4W64. A válaszidőről sajnos nem találtam információt, esetleg valakinek itt van tapasztalata?
Köszönöm, ha tudtok segíteni a kérdésben!
-
rainman72
Topikgazda
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
Topikgazda
válasz chubii #84814 üzenetére
Nekem volt Philips meg Hisense oled.
Volt C825-C835 most van C805.
Ez model elért arra a pontra hogy nem adnék nagy felárat már egy oledért helyette.
El kell dönteni hogy neked megéri-e,lehet hosszú távon tartósabb lesz,de képileg nem ér meg mondjuk 100e ft plust.
Az Lg-nél is lehetnek panel gondok(több embernek cseréltek már gariban elég új korában is,ahogy olvasom),elég csak bele olvasni az oled topikba,ezért is tartok tőle,de ez az én gondom.A másik 2 márkával viszont meg voltam elégedve,vszínű lesz is még tőlük tv,de inkább Philips.[ Szerkesztve ]
-
chubii
senior tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Tönkrement egy TCL50C635, az utódját keresem.
1. Tévére szánt összeg, forintban?
Max 400k
Film (streaming, pendrive, BD lemez), PS4 (majd egyszer lesz PS5 is), TV műsor, sport nem.
Kb 4m, de a bútor 120cm széles, ahová befér. Szóval max 48-50". Konzol esetében kb 1-1,5m-re ülök a TV-től.
Oldalról nagy erkély ablak van, de ritkán süt direktben a fény, illetve be lehet sötétíteni
Néha oldalról is, de a C635-nél se zavart annyira a torzulás
Minél több HDMI (TV, konzol, soundbar, néha laptop)
Oldalt lenne a legjobb, de úgy nézem mindenképp középtalpas lesz.
Működjön rendesen a meglévő soundbarral (Samsung Q930C). TCL-nél voltak gondok a CEC-cel, illetve pl. Prime video esetén ha szünet után folytattam filmet, mindig újra kellett indítani a soundbart.
Új, garanciás TV-t keresek.Visszaolvasva a TCL C805 a best-buy jelenleg. Euronicsban 250-ért le is van akciózva az 50"-os.
Viszont ismerősnél láttam LG C2-t, és beletette a bogarat a fülembe, hogy kipróbáljak-e egy OLED-et. LG-től rendelve nincs rossz áron a 48C31, de azért kétszer meg szeretném gondolni, hogy ennyit kiadok-e egy TV-ért.
TCL mellett szól az ár, láttam élőben, nagyon szépnek tűnt. Viszont mivel TCL-ről jövök, tudom, hogy néha lutri a software része, a 635-nek is volt 1-2 olyan dolga amivel együtt kellett élni. Illetve a talp kicsit mély, épphogy elférne előtte a soundbar.
LG mellett szól nyilván, hogy OLED, ennek minden előnyével. Kevésbé mély a talpa, jobban elférnék a polcon. 3 év garancia. Talán jobb és stabilabb terméktámogatás (?).
Tudom kicsit almát hasonlítok körtével, de hátha járt valaki hasonló cipőben, megköszönök bármilyen véleményt -
rainman72
Topikgazda
-
rainman72
Topikgazda
válasz st6969 #84810 üzenetére
A C805 súrolja a premium kategória alját,semmiképpen sem alatta van.
Mini led ami már felső kategóriát jelent,vagy felső közép kategóriát.
Én nem látok sávosodást se DSE-t itthon,foci meccsnél se.
De ez bármelyik led tv-nél jelen lehet mind1 milyen márka.
Felhősödés se lesz,attól profibb tv.[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
Sziasztok,
ma eldőlt, hogy nagy eséllyel új tv vásárlás lesz hamarosan. Most egy Samsung 46F6400 tv-nk van, kb. 8-9 éves. Szeretjük, de a kezdetektől fogva ki nem állhatom azt, hogy homogén háttérnél (pl. focimeccs), felhős, foltos részek látszanak, ahogy pásztázik a kamera (talán ezt hívják DSE-nek?). Ez semmiképpen ne legyen!
Látom, mostanában a TCL 805-ös modell ajánlott, árban nekem ok, de a kérdés, hogy ha 400ezerig tart a keretem, akkor nem járnék-e jobban egy OLED-del? Leginkább HD tv adás megy (60%-ban), 40%-ban pedig Netflix, Plex, Disney+.1. Tévére szánt összeg, forintban? 400k (de jobb lenne 300k-ból megúszni )
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)TV és streaming szolgáltatók
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? 3,5m, 65"
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Többnyire este sötétben (kb. 70%-ban), de hétvégén előfordul nappal is, a nappali elég világos
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? Szemből 3,5m-ről, 3 fő nézi
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)Netflix, Disney+, Plex, CI+ kártya (Vodafone), Van egy Xbox Series S is, de nagyon ritkán megy
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) Optikai, de az is csak akkor, ha nem tudok BT fejhallgatóval rácsatlakozni.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Mindegy, mert falra akarom tenni.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) Android alapú rendszert szeretnék, de igazából ahhoz sem ragaszkodom, ha azt mondjátok más jobb. Márka mindegy.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) Semmi
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Csak új -
Quadgame94
őstag
válasz N4ri87 #84799 üzenetére
Teljesen jó a 1080p is. HDR-t próbálj meg többször, de streamen már rengeteg 4K van. Jelenlegi ára mellett minden más TV (kivéve az OLED 400 felett) ésszerütlen döntés ebben a kategóriában. Mi van ha 1 év múlva akarsz majd 4K HDR filmeket nézni? 645-el az fájdalmas lesz a 805-hez képest. De a 1080p SDR is sokkal szebb lesz.
-
szasanyi
félisten
Erre valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest