-
IT café
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz
thomasvold #8910 üzenetére
Van több 5 év garis SSD is. Téma összefoglalóban alá vannak húzva az ajánlásban ezek a típusok.
-
spiritex
veterán
válasz
thomasvold #8863 üzenetére
Az Aqua-ban.
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Bodor
veterán
válasz
thomasvold #8861 üzenetére
Idézet innen:
Az 520-as sorozathoz képest az Intel valamivel alacsonyabb minőségű NAND-lapkákat használ a 330-as modellekben, így 5 év helyett csak 3 éves élettartamot jósol a gyártó. Az Intel előrejelzései szokás szerint rendkívül konzervatívak, a gyártó napi 20 gigabájtnyi írásra vonatkoznak, ezt a felhasználók elsöprő többsége biztosan nem fogja elérni. A 3 éves előrejelzésnek megfelelően azonban a meghajtók jótállása is 5 évről 3 évre zsugorodott, függetlenül az írott adatmennyiségtől.
Lehet megér 3K-t a +2 év garancia, bár ez egyénfüggő, az gondolom viszont, hogy a 330-as is el fog menni 5 évig, sőt.
-
spiritex
veterán
válasz
thomasvold #8861 üzenetére
Ugyanígy voltam én is. Jelenleg is kb. 30 gigát foglal a win7-em, és fenn van minden, ami kéne, így aztán a 23.500 ft-os Intel 520-at választottam inkább az MLC, a SF és az 5 év gar miatt is a 23.900 ft-os TLC-s sima 840-es Samsung helyett.
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
válasz
thomasvold #8824 üzenetére
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
válasz
thomasvold #3740 üzenetére
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
válasz
thomasvold #3738 üzenetére
Ami nem plusz 8G, mert betartva a szabad hely fenntartását, akkor "ugyanakkora" a 2 meghajtó felhasználható kapacitása...
(pl egy 480GB-os SF vezérlős(nem feloldott) SSD felhasználható kapacitása "ugyanannyi", mint egy 512GB-os, tömörítést nem használó SSD-nek)[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz
thomasvold #3733 üzenetére
Majdnem egy percig pásztáztam a szememmel az oldalt, de nem vettem észre csak a CTRL+F --> SSD szöveg beírásával a keresőben vált számomra láthatóvá az a rész.
Köszönöm!
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
válasz
thomasvold #3725 üzenetére
A linkelt bejegyzésem végén pont azt találod, amit a Samsung Magician-al tudsz kivitelezni.
Igénytől függ, hogy milyen szolgáltatást tiltatsz le vele vagy, én az egyéb(néha túlzott) optimalizálásnak nem vagyok híve, de ha úgy érzed, akkor ezen topik első hozzászólásban találsz 2 cikket a témában (beüzemelés/optimalizálás)[ Szerkesztve ]
-
Zadia
senior tag
válasz
thomasvold #2980 üzenetére
Ez így van.
Nem is figyeltem,hogy a Crucial csak 1 évet vállal.
Akkor meg van a befutó a Samsung személyében.
Együtt rendelem meg az Asrock lappal. -
Zadia
senior tag
válasz
thomasvold #2977 üzenetére
Ez az,hogy én se.
Mivel kizárólag az op rendszer és progik lesznek rajta ezért lehet elég egy 90GB-is.Én hatalmas teljesítménynövekedést várok el,mert jelenleg egy 5400rpm-es sataI-es notivinyó van a gépemben.
-
válasz
thomasvold #2928 üzenetére
Ez a lehető legoptimálisabb felállás, OS-t SSD-re, hogy pörögjön, letöltésekhez, adattároláshoz meg egy HDD. Teljesen jó elképzelés, jelen pillanatban(tekintve, hogy a nagyobb kapacitású SSD-k ára még magas) ez nagyon jó elgondolás.
-
Coolmat
őstag
válasz
thomasvold #2920 üzenetére
Szia!
Ajánlom figyelmedbe ezt a két cikket: [link], [link]. Ezek alapján én inkább maradnék a különálló SSD mellett, és nem azért mert az SATA3-as, hanem mert még nem elég kiforott ez az SSD cacheként való használata.
Szerk: a teszt alapján ez a Kingston mSATA modell magában is elég gyengusz teljesítményt nyújt, semiképp se ezt válaszd.Moonwolf: Nem kell külön AHCI drivert feltenned, nézd meg HDSentinel-el hogy működik-e a TRIM.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Tudományos Pandémia Klub
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Kuponkunyeráló
- Az OpenAI nem kér Musk 97,4 milliárd dolláros vételi ajánlatából
- SSD kibeszélő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Tőzsde és gazdaság
- Motoros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- További aktív témák...
- BONTATLAN! WD Western Digital Blue SN580 1TB M.2 PCI-e Gen4 SSD!
- Hibátlan - TOSHIBA 3TB PC P300 HDWD130 3.5" 7200rpm 64MB SATA HDD merevlemez
- Crucial P3 1TB M.2 NVME PCI-E 3.0 x4 - Új - Eladó! 22.000.-
- BONTATLAN/Samsung Portable T7 Shield 1TB
- NVME/SATA SSD külső ház + 256GB - ORICO M.2 NVMe Cloner Dual Külső SSD dokkoló és klónozó állomás
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest