Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
BB555BBB
tag
Sziasztok,
Tri-Band Router érdekelne 110k körüli összegig maximum. -
BB555BBB
tag
Én nem írtam, hogy ASUS router-t szeretnék, csak hogy amit most használok az az és az se volt olcsó.
Semmi gondom azzal ha másik márka lesz ami tudja az elvárásokat.Külön VLAN-ba szeretném tartani a home office-os forgalmakat minden mástól.
2.5G-s uplink azért jönne jól, mert gondolkozom a net bővítésén, mert előfordult már az hogy a sok 4K streaming mellet nem maradt másra erőforrás.
Azt hogy nem támogatják az eszközeim azt nem tudom miből állapítottad meg, mert pl a PC-ben van 1db 10G-s kártya illetve a NAS-ban is, de ezeket azért nem írtam, mert nem releváns a router szempontjából.
Ha tudtok ajánlani Mikrotik/Synology router-t az nekem tökéletes.
Azt tudom, hogy a hAP ax³ támogatja de a VLAN-t de Ő viszont nem támogatja a 160MHz-t.
Synology-ból gondolom a RT6600ax lenne az ajánlott? -
BB555BBB
tag
válasz Gubek-Einste #99773 üzenetére
Köszönöm az ajánlást, de ebből a VLAN kritériumnak maximum az utolsó felel csak meg.
-
BB555BBB
tag
Sziasztok,
Keresem a meglévő RT-AC87U utódját.
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
- Társasház, tégla falak, 5 különböző WiFi-t látok
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
- LAN: PC/TV/XBOX/Philips HUE/Apple TV (van egy extra switch-em így a szokásos 4 port elegendő)
- WiFi: 3 laptop / 2 tablet / 4 telefon (talán csak 1 eszköz nem tud AX-et)
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
- T 1GBit/1GBit, lehetőség szerint a 2.5G-s uplink jól jönne
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
- AC87U se volt olcsó és inkább a tudást fizetném meg
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
- VLAN support != Guest WiFi -
BB555BBB
tag
válasz MaCS_70 #97110 üzenetére
oké akkor elengedem a sok Lan port-ot és beszerzek egy 8 portos switch-et, viszont mit értesz az alatt hogy gyengébb a WiFi-je? Azért kérdezem, mert viszonylag sok ~10 eszköz van ami WiFi-t használna csak? Illetve ebben az esetben lehet elég lenne csak 1 sima TUF-5400 pl?
-
BB555BBB
tag
Hello,
Keresem az utódját a szeretett ASUS RT-AC87U-nak.
Kit mit ajánl?
RT-AX88U > a sok LAN portja miatt jönne nekem számításba, de lehet egy TUF-AX5400 is megtenné.... -
BB555BBB
tag
Sziasztok,
Sajnos az elmúlt hónapokban nem volt időm a Routerem cseréjére így a kérdés a következő lenne: Adott egy RT-N18U amit le kell cseréléni az 5GHZ és az AC miatt. A hasonló teljesítmény és megbízhatóság mellett még mindig az AC68U az ajánlott vétel?
-
BB555BBB
tag
válasz Gubek-Einste #55783 üzenetére
Hello,
Köszönöm a segítséget. Esetleg lenne valami más alternatíva is ami szóba jöhet csak én nem írtam le?
-
BB555BBB
tag
Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni. Jelenleg egy ASUS RT-N18U teljesít nálam szolgálatot, amit le kellene cserélni a 5GHZ-es mobil eszközök miatt amelyek időközben elszaporodtak a háztartásban.
Digi 1000/200-as net mellé keresem az N18U utódját ami tudásban, teljesítményben és megbízhatóságban legalább azt hozza amit az előd és emellett az 5GHZ-es tartományba is tud teljesíteni.Az alábbi eszközöket néztem ki:
Asus RT-AC68U
D-Link DIR-879 EXO AC1900
Linksys WRT1900ACS
Asus RT-AC87USzerintetek ezek az eszközök megfelelőek az N18U pótlására/kiváltására vagy ezek a termékek már overkill kategória lennem, és lenne sokkal jobb ár/érték aránnyal rendelkező alternatíva is?
A segítséget Köszönöm!!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Projektor topic
- Iqos cigaretta
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest