Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz Gubek-Einste #103133 üzenetére
. Ez egyre inkább 5D sakk formáját kezdi ölteni, szerencsére lehet kábellel is üzemeltetni a headsetet, az lesz még egy évig - addig a routerek is fejlődnek, a használtpiacra is több modern cucc jön majd le.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz Gubek-Einste #103128 üzenetére
1. Semmi fal, közvetlen a vr-t kiszolgáló pc-be lenne dugva.
2. Kettő, egy vargabetűvel: egyrészt a PC-ről továbbítaná a VR-headsetre a képet, másrészt az emeleten lévő modemrouter wifijére bridge-ként csatlakozna és az internetet kábelen továbbítaná a PC-nek. (A modem az emeleten van, PC a földszinten amit jelenleg powerline adapterrel szolgálok ki)
Ha ez nem kivitelezhető/bridge mód bezavar a vr teljesítményébe, akkor internetre marad a powerline adapter, amit kábelen bekötök a routerbe, így csak 1 wifi kliens marad.
3. Mivel kb 4k magas fps képanyagot továbbít, minél nagyobb+zavarmentes + szeretném, ha a következő, nagyobb felbontású headsetet is kiszolgálná majd. Gbps környéke.
4. Használtban 50GBP/20eFt
5. Legyen kicsi, amennyiben ez lehetséges, frissítgessék a firmware-ét.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz t72killer #103125 üzenetére
Itt talátam párat, de ezeket csillagászati árakon szórják . Ráadásul bazinagy egyik-másik.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Sziasztok! Vireless Desktop (oculus 3 VR headseten) témában kiokosítottak, hogy a PC-be varrt PCIe kari nem jó Nem örülük neki, mert egy ilyen 6GHz/ax5400 képes kari kijönne ~20fontnyi/dollárnyi/eurónyi összegből, a komolyabb routerek meg kb 5x ennyinél kezdődnek.
Angol fórumokon már olyanokat is olvasok, hogy az se mind1, hogy 2 vagy 4magos proci van szegény routerben.
Milyen modellt ajánlanátok? Quest tulajok előnyben, uis random FW-bukfencekről is jó lenne tudni
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Nem egészen router-kérdés, meg lennék hekkelve, ha igen, hol?
A devolo powerline adapteremen keresztül kapott vezetékes net valami rejtélyes oknál fogva amcsi IP-címet eredményez az asztali gépemen. Viszont a szintén erről az adapterről adott wifi már okés, kapom a helyi brit IP-met.
Az adaptert gyaluljam le, vagy a gépet ?
-
t72killer
titán
"Illetve egy normális antennás modem azért talán több sávszélt tud a telefonnál."
Bár nincs elméleti maximumán a környékbeli 4g háló, én semmivel se mértem gyorsabbra az új Hüvej b900-unkat (alexás "ai csoda") az 5éves s7e telefonomnál.
Kicsit csalódtam, de vigasztal a tudat, h extraolcsón szereztem és hogy nem durrantok így telefonakksit. A wifije viszont érezhetően jobb.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz szegto #91051 üzenetére
Ethernet kábelt szabad húzni? Akkor ezzel összekötött 2db mesh eszköz, ha nem, akkor egy 3 drótot kihasználó powerline adapterpár minél rövidebb, azonos fázison futó kábelen. Én utóbbival (devolo 1200) hozom le a netet "fentről", mesh-el nem foglalkozok, simán a fenti modemrouter 2.4Ghz only, a devolo lenti vége pedig 5GHz-et ad.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz tha_answer #90898 üzenetére
Ha nagyon macera a kábelezés, lehet egy próbát adni a powerline-nak. Egy időben nagy megelégedéssel használtam . (Devolo dlan 1200, mind3 eret használja)
-
t72killer
titán
Pontosan, neked kell kitalálni, mennyi a valós plusz sávszél-igény, amibe beruházol . A "sz.r, szaggat a wifi" (= hol van, hol nincs térerő) vs emberi sebességgel lejön egy-egy app, fullHD youtube vidik mennek, stb között kb 2-30Mbps-nyi valós, stabil sávszél választóvonal. Ha nagy fileokat (filmek, felvett videók) mozgatnál NAS-ról/ra akkor persze kell a sok, akár ennek 1x-ese.
Ha idővel valami ma még nem létező wifis 4kVR streaming csoda kerül az emeletre, akkor még több fog kelleni és esélyes, hogy akkor egyébként is át kell majd gondolni a technikát.
Ezek mellett a realitás a YT-FB-insta-dzsímél-hirlista szokott maradni .
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Azt írja, hogy a kérdéses, vasbeton feletti szinten a főfogyasztó egy PC, ami alapból kábelen megy. Rajta kívül csak apróságokat ír a kolléga. Egy telefonon nem tudom, mennyire zavaró/észlelhető, ha a gigabites netből csak 30Mbps jön át a gyakorlatban.
Ha a gamer PC is wifin lógna, természetesen egész más lenne a szitu
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
telók-laposok-stb alapszintű kiszolgálásához vennék egy párezer Ft-os random darabot Hardverapróról. [link] , openWRT támogatás persze kúlön előny,
Nemigen látom be, mennyi gyakorlati pluszt jelentene egy 6-8x-os áron vesztegetett modern router egy telefoonnak[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Lehet kicsit le vagyok maradva a technológiával: az lehetséges, hogy mezei 2.4GHz-es wifin hibahatáron belül ugyanakkora internet sebességet mérek, mint gigabites kábelcsatlakozáson, azaz nem bukik az ember semmit azon, hogy nem kábelez?
hardver: Dell latitude E7450, modemrouter: Huawei B900
Hálózat: Three UK LTE, telefonon max 20mbps-t mértem eddig, szóval nemigen feszegeti sem a 4g sem a 2.4GHz-es wifi elméleti határait. Közvetlen a router mellett üldögélve mértem, nem próbáltam mennyit vesznek le a falak.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Alex91 #90802 üzenetére
Értem . Egyszerűség kedvéért akkor a túlsó sarokban mezei vezetékes net lesz akkor egyelőre, oda úgyis asztali PC és egy raspberry kerül csak egyelőre. Tessék-lássék wifi-térerő egyébként a legtávolabbi sarokba is jut, esetleges telóról fórumozáshoz az is elég .
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Ezzel kapcsolatban, mi van akkor, ha egy második, más típusú routert teszek a ház túlsó végébe ugyanazzal az ssid-vel ? Összeakad a két hálózat és csak rontok a helyzeten?
Nekünk (is) a ház egyik sarkában van a modem, bárhol máshol sokkal sz.rabb a 4g térerő, amiből a netet szívja.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz t72killer #90774 üzenetére
Megérkezett a huawei b900 ai cube, javult a helyzet az őslelet moto g2-vel mobile hotspot módban osztott 3g-hez képest, de nem óriási a javulás, amit vártam a 3->4g ugrástól. Ritkán lakott vidéken vagyunk, nem valószínű, hogy olyan sok versenytárssal kéne megküzdeni.
A legfőbb előnye a normális modem/routernek, hogy az egész házat lefedi a wifi, ami telefonnal necces volt.
Összevissza szórnak egyelőre a webes netsebesség-mérők, este nekiállok precízebben kimérni.
-
t72killer
titán
Nem egészen router, inkább modemes kérdés: ktghatékony 4g modem megoldást keresek, kb minden érdekel a USB-sticktől (raspberrybe dugnám) kezdve a konnektoros megoldásig.
Alapkritérium, hogy a b20 menjen, de a környékünkünk a b32-őt is kiépítették, úgyhogy az is nagyon jó lenne. Hüvej AI-cube-okat viszonylag normális áron látok használtan, ezek úgy látszik tudják.Egyik felmerült kérdés: hüvej AI-cube B900-230 vagy az E5573 fog vajon jobb kapcsolatot adni b20-as hálózaton? Ahol vagyok (UK, Three-háló) elvileg megcsinálták a b32-es csatornát is SDL-ként, szóval a cube-bal elvileg jobban járnék
-
t72killer
titán
válasz Gubek-Einste #37903 üzenetére
Nekiálltam. Elég aggasztó dolgokat talátam biztonságtechnikai témakörben - ez a backdoor-sztori mennyire érinti a netgear cuccokat? sajna a 4500-ra még mindig nincs openwrt
-
t72killer
titán
válasz Gubek-Einste #37899 üzenetére
Hardware/firmware (stabilitás, biztonság...) rendben van mind2?
-
t72killer
titán
válasz Gubek-Einste #37895 üzenetére
Még megegyezés kérdése, de 10k alatt lesz, sacc/kb 6-7eFt.
-
t72killer
titán
A WNDR3800 és 4500 (Netgear n600, n900) mennyire ajánlott routerek manapság? Mind2-ből találtam használt példányt jó áron. A 10éves, még a wifi hőskorában usákiából hozott routerem elég gyenge jelet köhög ki magából, gondoltam valami komolyabbat kéne beszerezni.
-
t72killer
titán
Mobilnet-megosztásban van valakinek tapasztalata a Huawei 3-4G-s stickekkel (konkrétan ebayről az E8278-at néztem ki - ok, ez is tud wifit, de asztali gépekre is kéne osztani, vezetékesen)? Mennyire stabil a kapcsolat, ha egy USB-s routerbe dugom?
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Üdv mindenkinek!
Mobilnetet szeretnék megosztani 7/24-ben, a kulcsszó a stabilitás ill. gazdaságosság. Sajna a lefedettség elég gyenge.
Tudtok olyan routert ajánlani, amiben van SIM foglalat és nem kell usb stick-kel vacakolni? (főleg, h az USB nemigazán 7/24-es üzemre van kitalálva)
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- PlayStation 5
- Okoscsengőt hozhat jövőre az Apple
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Bestbuy játékok
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest