Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Claude Leon

senior tag

válasz smallmer #28907 üzenetére

Lehet, hogy a jobb elhelyezés volna szerencsésebb, mert a teljesítmény, mint tudjuk, törvényileg behatárolt.
    (az érzékenységben persze lehetnek minimális különbségek, de az az ellenoldalon is múlik, másfelől kérdés, hogy az abból kinyerhető többlet jelen-e megoldást a problémádra)

A wds eleve felezi a légből kinyerhető sebességet, tekintve, hogy minden csomagot ismételni kell a másik oldal felé, azzal szerintem normális az a határ, amit írtál, persze az, hogy az nem stabil, egyéb problémákra utal.

Kérdés még a dologban, hogy a csatornák mennyire zavarodottak a környéken fellelhető további rádióforrásoktól, ha vannak ilyesmik
    (ha eddig nem nézted, leszkennelhetnéd a router környékét, a wds-es állomás környékét, és a végpontod könyékét is, hátha találni zavarmentesebb csatornát)

Ha az elhelyezés érdemben nem változtatható, de valamennyi kábelezés belefér, a wds-nek használt cuccot AP-nek beüzemelve, a 1043 felé tyúkbélen, letudhatnád a wds hátrányait. (persze, az eszköz típusát azért írhattad volna)

A torrentkliensed korlátainak beállítása is érdekes lehet, mert a túl sok egyidejű kapcsolat eleve mehet a rádós átvitel kárára, a rádós csomagok bővebb időkerete miatt
    (pl. fele csomagmérettel a kb.felére esik a hasznos kapacitás)

#28909) avman:
    A range extendernél nincs jelentősége az ip-címének, csak rádón ismétli a kereteket.
    Ha mégis szeretnéd menet közben elérni, talán érdemes megpróbálni fix ip-címmel a megfelelő tartományra (gondolom, erre csak tyúkbélen van alkalmi lehetőség), de sajnos nem próbálkoztam ilyesmivel, nem tudom, hogy ettől elérhető lesz-e repeatelés közben.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák