Hirdetés
-
IT café
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
anytime #14083 üzenetére
Igen az a Kingston is 1,5V-on tudja az 1600 CL9-et. Kompatibilitás szempontjából inkább ezt venném mint a Corsair-t.
A Corsair nem gyárt ramot csak átcímkézi őket a saját logojával, ezért nem egyforma chippek kerülnek a modulokra (rev. számonként eltérő chippek lehetnek rajtuk) ami a későbbi bővítés esetén okozkhat inkompatibilitást.mod:
Ha később nem bővítenél akkor viszont szigrúan ár alapján dönts (mivel mind a kettő élettartam garis).
-
Qru
MODERÁTOR
-
KAMELOT
titán
válasz
anytime #12710 üzenetére
Általában elég. Nálam már pl. nem.
Virtual XP + game + progik 9-10GB ram már nincs is. Jó mondjuk extrém eset ez.
Haverom mégdurvább. Progik + net + game 20-22GB....neki 4x8GB ram van.(#12711) Qru: Azért írtam, hogy felesleges várni. Majd 2-3 év múlva lehet gondolkodni a váltáson.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
anytime #11329 üzenetére
DRAM Freqency-opciót keresd meg az AI Tweaker menüben találod meg. Választhatsz a 800/1066/1333MHz között.
mod:
Ne az spd fület hanem a memory fület nézd. Az spd azok a profilok amik el vannak mentve a ramba, a memory fülön látod a valós sebességét.
mod2:
zolee0307: Ha a szériaszám minden betűje egyezik a meglévőddel akkor 90%, hogy nem lesz gond.
-
törölt tag
válasz
anytime #11312 üzenetére
Gondban ám. Ha nem teljesen azonosak a modulok, jobbik esetben a Dual Channel mód nem megy. Rosszabbikban pedig bekapcsoláskor csak a fekete képernyő fogad.
A késleltetéssel kapcsolatban, én nem láttam az alaplapod leírásában erre vonatkozó opciót. De ahogy mondod, nincs sok értelme azt piszkálni, valószínűleg a JEDEC szerinti 9-9-9-24-en jár.KVR1333D3N9K2/2G
KVR=Kingston Value RAM
1333=1333 MHz
D3=DDR3
N=nem ECC-s (Non-ECC)
9=késleltetés (azon belül a CAS Latency-t jelöli)
K2=KIT+darabszám
2G=összkapacitás -
Qru
MODERÁTOR
válasz
anytime #11299 üzenetére
DC-hez 2 vagy 4 egyfoma ram kell. A lényeg, hopgy a felépítésük (1 vagy 2 oldalas leygen mind), a sebesség és időzítésük is azonos legyen. Ennek ellenére nem minden modul/kit hajlandó együtt menni egymással.
Amit kiír a cpu-z az a valós órajele a ramnak, amit a gyártó megad az pedig az effektív. Mivel utóbbi az előbbi duplája... már meg is van hol van a hiányolt 50%.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrotik routerek
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Elektromos autók - motorok
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Speciális kamerával érkezik a Z Fold7
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5500 / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ultimate előfizetés akár 2105 Ft/hó áron? Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest