Hirdetés
-
IT café
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
válasz
Tomi0703 #26663 üzenetére
Nem tudom lehetséges-e a ramokat külön kraftolni. Nekem is most válik el, most rendeltem új ramokat, de az újak 1.35V-on mennek, a régiek meg 1.7 felett. Ha megy együtt, akkor lesz sok ramom
de szinte kizártnak tartom. Az én biosomban csak olyat látok hogy RAM fesz, nincs részletezve, hogy melyik slot, pedig Premium lap.
-
Formaster
addikt
válasz
Tomi0703 #26640 üzenetére
Na szóval nem vagyok nagy ramguru, de mivel tényleg elmentek a "guruk", megpróbálom megválaszolni a kérdéseket.
"De ha kifognék ugyanilyen áron egy 1333-as 4 gigásat meg egy más márkájú 1333-as 2 gigásat, mondjuk hogy az időzítések sem egyeznek, de +2 giga miatt akkor is azt érdemes gondolom választani."
Itt most elveszett a fonál, az előbb még 1600-osokról beszéltél. A különböző időzítéseket nem tudom, hogy kezeli a lapod, plusz azt is nézd meg hány volton üzemelnek. Jobb lenne legalább specifikációkban ugyanazokat a ramokat keresni, pl CL9-1333Mhz-1.5V. Ez csak egy példa, de ennek a 3 értéknek egyeznie kéne.
(#26641) DJ. Ru$y: Nem tudom nálad ez mennyire bevett próbálkozás, de vannak termékek ahol a forgalmazó nemet mondhat erre a kötelezettségére, főleg ha azért nem működik, mert nem passzol a régi ramoddal. Ajánlani csak ezt tudom, kopp ugyanaz.
(#26642) kraftistvan: Nézz körül, ha nincs rángatva a proci, akkor bármilyen alacsonyabb késleltetésű ram megteszi. Kingston HyperX, Corsair Vegeance stb, CL 9 legyen legalább.
(#26643) Benir8: Ebben a videóban úgy látom nincs forrasztva, ilyet még nem is hallottam. Gari kérdésében az Asus-t kell kérdeznek, 99%-hogy náluk kell berakasd, de sanszos, hogy tőlük is kell ramot vegyél. Ez esetben viszont olyan árat fogsz kapni, hogy jobban jársz, ha eladod és nézel egy a számodra megfelelő specifikációjú gépet.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tomi0703 #16304 üzenetére
Azonos felépítés, méret, chip elrendezés kell hozzá. Tehát mind a kettő kétoldalas legyen vagy mind a kettő egy, 512-es legyen. Márka mindegy.
mod:
Bár azzal járnál a legjobban ha maradna az 512-ey és mellé csapnál egy 1GB-osat. 1,5GB vs DC-ből még mindig a több ram a nyerőbb.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tomi0703 #16302 üzenetére
Akár +70%-al is gyorsab lehet(P4 érézékeny volt még a ramsávszélességre), de ha találsz 1GB-osat egyben akkor vegyél azt nyugodtan (bár sztem nem űrtana 2x1GB sem ma már). Nem lesz érezehtően lassabb átlagos használat közben mintha lenne DC tekintve hogy önmagában is elavult ez a konfig már.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Tomi0703 #10355 üzenetére
Az ára és az alacsonyabb késleltetése miatt egyértelműen a Kingston legyen. AMD-nek mindegy a fesz, 2V-os RAM-ot is mellétehetsz. Az órajelet neked kell beállítani, nem hiszem, hogy gond lenne.
(#10354) Yogi Bear: Nagyon jó RAM-ok. A hűtőtől függően, ha lehet, akkor a normál magasságút vedd, mert az csak CL9-es. Egyébként, ha nem férne el, úgyis a low-profile típust kell venned.
A W sokkal többe kerül, mint amit ér a kicsivel alacsonyabb fesz. De elméletben kevesebbet fogyaszt, kevesebbet melegszik, és azonos feszen üzemeltetve a hagyományoshoz képest tuningosabb. De az 1,5V-os is teljesen megfelelő.HGyu
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tomi0703 #7022 üzenetére
Az a Patriot 1,65V-os az SB-hez túl mgas a feszültsége, a Corsair az 1,5V-os az jobb választás lenne hozzá mivel alapesetben az SB esetén max 1,57V-os ram fesz adható.
Az 1,65V-os is elmegy de akkor meg kell emelned a vtt feszt. Ha nem nagyon szeretsz turkálni a bios-ban akkor inkább a Corsairt vedd.
-
petike2014
aktív tag
válasz
Tomi0703 #6865 üzenetére
Helló, írtad,hogy spórolós ram lesz, ennek ellenére én várnék picit (gyűjtenék kicsit még) és a 8gb akkor tényleg ki fog szolgálni. Az én véleményem az,hogy i3-i5 alá 1333mhz ramot ne tegyünk már, ez olyan mint ferrari motorba egy renault adagoló lenne (lehet nem pontos a hasonlat
). Szóval szerintem 1600mhz 8gb cl9.
UI: A ram amit néztél átlagos, működni fog mindkét konfigban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrotik routerek
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Elektromos autók - motorok
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Speciális kamerával érkezik a Z Fold7
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720q / M920q Tiny mini PC- 8.gen Win11- Számla/garancia
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Irodai, Filmezős, Játszós konfig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest