Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Google Maps
- Mikrotik routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jól reagáltak a befektetők az Intel új vezérigazgatójának hírére
- Proxmox VE
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Mozilla Thunderbird
- Direct One (műholdas és online TV)
-
IT café
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackSoft
addikt
válasz
headhunter #13598 üzenetére
Ez X-es, nekem a Z kellene. Az X széria dul-channelbe való, és inkább s1155-höz. Sokaknak nem működik quad-ban...
Itt vannak a Z szériák: http://www.gskill.com/en/finder?cat=31&series=32
-
BlackSoft
addikt
Sziasztok!
Szeretném a véleményeteket kérni, hogy milyen ramot vegyek?!!
Ami lényeg, hogy 2133, és 4 csatornába menne 32gb, egy asus rampage iv extreme lapban...
Az ajánlott a G.Skill Ripjaws Z 2133 CL9 széria, de ebben a tetű országban 2 órás keresés után sem találtam boltot, aki forgalmazza ezeket a remek modulokat.
Ami szóba jöhetne, az Corsair Dominator Platinum. Az biztosan jó, sokan ajánlották a ROG oldalán is, viszont azért közel negyedmilliót ramra nem akarok áldozni
Néztem a Vengeance-eket, árban nagyon jók, 50ezerben meglenne a 32gb. Viszont azt mondják akkora kaki, mint az ára is
Valakinek valami tapasztalata, vélemyéne a dologról? Nekem a G.Skill tetszik a legjobban, tehát..M.O...
-
andrasko
senior tag
válasz
bombibmw #13591 üzenetére
Igen, neked tökéletes az első is: 1866/ 9-10-9-27/1.5V
A tuning lutri, főleg a Corsair-nál. Mivel ez egy 1600/1.35V-os, ezért nagyon nagy szerencsével menne 2133/1.5V-on. Ha nem menne, akkor még mindig ronthatsz a késleltetésén, hátha segít.
... az ötlet alapjában véve nem rossz.... -
WayneGace
őstag
-
KAMELOT
titán
Ramot keresek 8GB-s modul és, hogy későbbiekben QUAD channel-ben tudjon menni. LGA2011-es foglalatba kéne, de mivel az illetőnek nincs egyszerrre annyi pénze azért kéne csak 1x8GB, természetesen ha van ilyen!?!? Vagy csak KIT-ben lehet kapni 4x8GB? Köszi előre is a segítséget!
-
bombibmw
veterán
Esetleg ez?
1,35V-os,ez miben előny-hátrány?
1,5-ön tudhat mondjuk 2133-at? -
bombibmw
veterán
Sziasztok ez a RAM jó lenne a rendszeremhez?
Köszi a választ. -
Pucma
csendes tag
Miért nem tudom beállítani a RAM órajelét?
CPU: Intel i5 3570k
Alaplap: Asrock Z77 Pro4-M
RAM: Kingston HyperX Predator 2400Mhz
Az lenne a probléma, hogy alapból a RAM-ok 1333Mhzn futnak.
Ha beállítom a 2400Mhz-s XMP profilt, elmentem, és amikor újraindulna, mindig leáll. Utána megcsinálja ezt még egyszer, aztán visszaállítja alaphelyzetbe. A BIOS a legfrissebb.
http://upload.hardver-teszt.hu/imgs/tests/2012/516/kingston-hyperx-predator-9-b.jpg
A kép alapján megpróbáltam manuálisan beállítani a RAMot, de a tWR-nél a max érték 16 lehet, tehát nem tudtam beírni a 20-at. Lehet hogy emiatt nem megy az XMP profil?
Hogy tudnám megoldani hogy 2400Mhz-n menjenek a RAMok?A válaszokat előre is köszi.
-
SaitoX
tag
Sziasztok!
Jelenleg 3x 1GB Kingmax DDR2-800 memóriám van, szeretnék venni egy 4.-et, viszont ahogy elnézem eléggé felment az ára (majdnem 5000 ft).
Transcend JetRAM pedig már 3k-ért is kapható, erről mik a vélemények, megéri megvenni?
Jól menne 3 db Kingmax mellett? -
P-SZ-S
aktív tag
-
n.gab
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Kérdésem a következô lenne. :
Asus Crosshair V Formula-Z alaplapba jelenleg Fx6200-al használva késôbbiekbe Fx8350-re váltással milyen memória lenne a legjobb választás szerintetek? Alacsony profilù memóriák jöhetnének szóba. Vagy egy kicsivel magasabb. Piros illetve fekete színbe.
Elôre is köszönöm a segítséget! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
andree04 #13579 üzenetére
Ha Intel mellé is kell(ene) akkor csak 1,5V-os ram jöhet szóba. Vennék egy 1600-asat az aranyközépút. APU mellé teszed felhúzod 1866-ra ha meg dedikált vga-s gépbe teszed maradhat alapon.
APU mellé amúgy csak akkor kell/van értelme gyors ramnak ha használod a cpu-ba integrált vga-t, különben annk is elég bőven egy 1333-as vagy max 1600-as ram.
-
andree04
aktív tag
Ha jól tudom
intel mellé:CORSAIR 8GB XMS3 DDR3 1333MHz való
AMD APU mellé:CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1866MHz
AMD FX mellé meg szerintem elég az 1600MHz is
Ha veszek pl egy CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz KIT,ez akkor jó lesz az INTEL CPU mellé,felhúzva 1866MHz körül jó az APU mellé és alapon jó az FX mellé?Csak ez a "Vengeance" nem zavarja a másik CPU-t?
Köszönöm. -
andree04
aktív tag
Sziasztok.
Kérlek segítsetek.Kinéztem Corsair RAM 8GB-t
XMS3,Vengeance,1333MHz,1600MHz,1866MHz?
Melyiket ajánlanátok Intel pl:i3, illetve AMD FX,AMD APU pl:A8 5600K mellé,olyan kell nekem amelyik mindegyikbe jó.Ha mégis cserélnék gépet akkor legalább a RAM ne kelljen cserélnem. -
WP14
őstag
Leendő RAM vásárlók figyelmébe ajánlom az új Corsair modulokat.
-
scope2007
addikt
sziasztok!
TeamGroup Xtreem Dark 8GB [2x4GB] 1600MHz DDR3
vagy?
TeamGroup Xtreem Vulcan 8GB [2x4GB] 2400MHz DDR3Z77 Sabertooth laphoz menne, 3770 procival..
über tuning nem lesz az biztos.. max 4ghzre lenne felhúzva!4ezer forint a különbség a két ram között...
-
SRII
őstag
válasz
nyaflaty #13573 üzenetére
hát igen már kitalálhattak volna valami megoldást erre a ram dologra a hűtő gyártok, nézd mérd meg a jelenlegi Corsair Vengeance ramod szélességét,(mivel írtad hogy nem fér el rendesen) és a gyártó oldalon megnézünk milyen szélesek a kiszemelt ramok, hátha van róla infó.
A Kingston [link] magassága (46.41mm)
-
nyaflaty
tag
válasz
andrasko #13570 üzenetére
Jelenleg most egy 1866-os Corsair Vengeance set van benne, csak nem fér el rendesen a procihűtőtől, ezért akarok cserélni. Csak ahogy olvasgattam a hsz-eket nem vagyok benne biztos hogy a Corsair LP-vel járok a legjobban. Szóval inkább a márkára kérnék tippet.
Kingston Corsair Patriot vagy Geil?
-
andrasko
senior tag
válasz
nyaflaty #13569 üzenetére
Én ehhez a konfighoz egy 2*4GB-os 1866-os dual-channel szettet vennék.
Ezt hivatalosan kezeli a procid.
Típusra Kingston HyperX -et javaslok, de jó neked más akár 1.5V is.
(a későbbi bővítés egyezősége miatt is...)
Ha esetleg árban ez sok lenne, akkor 1600-as is választhatsz, nem vesztesz vele sokat. -
nyaflaty
tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz szeretnék memóriát, csak nem tudom hogy milyet:
Asus M5A99FX pro
AMD FX 8320
Asus Radeon 7950első körön 8 giga, de lehet lesz majd bővítés.
Köszi előre is a válaszokat
-
-
attilav2
őstag
Memóriát szeretnék bővíteni, alaplap proci az aláírásomban, néha egy kis játék, és esetleg szolid tuning.
Erre gondoltam: Geil 8GB DDR3 1333MHz Evo Leggera Kit2 (2x4GB)[link]
Ennek a bordája kicsi, nem akad bele semmibe, nem világít mint a dragon, ezért kizárásos alapon erre esett a választásom. Jó döntés lenne ha ezt venném?
Most 2x2GB kingmax nano van, de ezt már kevésnek érzem. -
mSchumi87
senior tag
Koszi mind2toknek
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
mSchumi87 #13557 üzenetére
1,5V-os 1600-as jó lesz. Corsair Vengenace pl, de figyelj rá, hogy a Noctua alá nem fér be csak alacsonybordás ram.
Ha játékra kell oda nem kell gyors ram, mert a játékok nem profitálnak a gyors ramból de mivel alig drágább az 1600-as mint az 1333-as.
Mehet a 2x4GB, a kétcsatornás mód miatt picit gyorsabb lesz a gép.
-
mSchumi87
senior tag
Sziasztok tanácsot szeretnék kérni milyen RAM-ot vegyek ehez a konfiguráciohoz:
CPU: Intel Core i5-3570K
Hutés: Noctua NH-D14
Alaplap: Asus P8Z77-V
Ház: Fractal Design R48GB szeretnék, nemtudom hogy érdemeseb (2x4GB? vagy egy 8GB) modult?
Es azt se tudom eldonteni hogy jobb 1333 vagy 1600Mhz-est?
Es a 1,5 vagy 1,65V-ost?A lényeg hogy stabil legyen, nem akarom tuningolni ilyesmi es komptibilis legyen az alaplappal a huto csak nem fog neki ártogatni.
Koszi
-
andrasko
senior tag
válasz
benvolio #13529 üzenetére
Asrock ajánlása szerint az ajánlott/elsődleges ramslot-pár a processzortól számítva a 2. és 4. slot. (DDR3_A2 and DDR3_B2 slots)
Tehát hivatalosan van különbség a 2.-4. és a 1.-3. slot párosítás között.
Persze attól még a ram-od gond nélkül mehet az 1.-3. slot-ban is.Ha vásárlás előtt megkérdezel, vagy megnézed az alaplapi használatit (asrock.com) , akkor utólag nem bosszankodnál, szélesebb palettából választhattál volna. De ha megy, akkor jó ez így!
-
Berguson
tag
Hali!
Kaphatok egy kis segitséget?A 2 ramtipus közül,melyiket érdemesebb megvenni? (Game-re)
Big thx!!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
technoboy19 #13547 üzenetére
A memóriavezérlője nem túl korszerű, így 800MHz mellett nem képes 4GB-nál több ramot kezelni. Ha 8GB ramhoz ragaszkodik akkor 667 vagy 533MHz-es sebbesség mellett lesz csak garantáltan stabil.
Mivel ez órajelre él, ezért azt jelenti, hogy mehet bele 800-as ram is csak akkor visszább kell venni az órajelét 667-re.
-
technoboy19
tag
Sziasztok! Egy ismerősöm kért meg, hogy bővítsek memóriát a gépében. Futtat egy olyan alkalmazást (valami hajótervező program, a nevét valamiért nem árulta el )ami miatt szeretné, ha 8 giga memória lenne benne a pc-jében.
Ilyen processzora van, illetve ilyen alaplapja. Az alaplap oldalán, ha jól értelmezem, akkor ddr2 533 ból és 667-ből tudok max 8 GB-ot beletenni, modulonként max 2 gb-t. DDR2 800 mhz-esből csak 4 gb-t, ezt nagyon furának találom, nem is tudtam, hogy van ilyen..Nem tudom, hogy ti találkoztatok már ilyennel esetleg, de ha valaki igen akkor megköszönném, ha mondana erről valamitEgyébként ha így van akkor Transcend DDR2 2 gb 667 ből dobnék bele 4-et
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Howkeddlee #13544 üzenetére
1600-as CL8/9-es bőven jó/elég játékra.
G.Skill nagyon jó, élvonalbeli márka, csak ajánlani tudom.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
r3dsnake #13539 üzenetére
Lec portékájával szemezel, mi?!
Az korrekt arra figyelj, hogy ez magasított bordás, nem minden óriás cpu hűtő alá fér be. De amúgy teljesen ok. 1600 CL9 1,5V-on az korrekt.
mod:
Howkeddlee: Felesleges játékra mind a kettő. 2x4GB 1600-as ram bőven elég. Gyors ram csak tömörítéshez kell, a játékok nem gyorsulnak a gyors ramtól. Méretben meg egyelőre tök felesleges 8GB fölé menni, kivéve ha ramdisk-ként is használnál kicsit, oda kell viszont a 2x8GB. Akkor marad egy 10-es a drivenak az többnyire elég szokott lenni egy játékhoz.
-
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy (játékra) milyen/mennyi ramot lenne érdemesebb venni? 2x4gb de gyorsabb (2400mhz) vagy 2x8gb de "lassabb" 1600-1833mhz?
A G.skill tridentX (piros) ramok jók amúgy? (2x4gb-2400mhz) S mit érdemesebb a 16gb-nál? 2 db 8gigás modult vagy 4db 4gigás modult venni?Köszönöm a segítséget!
-
bombibmw
veterán
Helló!
Mennyire érdemes Dominator Platinum ramokat venni eg "sima" helyett?
1600-asok lennének a Viper helyett. -
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Ez a ram mennyire számít jónak? TeamGroup Elite 8GB [2x4GB] 1600MHz DDR3
Valamint egy Ivy-s i3-hoz vagy i5-höz jó párosítás lenne? Köszi!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bacusuz #13533 üzenetére
Van rá esély. Tekintve, hogy hivatalosan 1600MHz-ig támogatja a ramokat a memvezérlőd ezért az is lehet, hogy hiába veszel 2133-as ramot nem fog menni 1600MHz felett. Ez persze extrém eset, általában bírják ezek a memvezérlők a magas(abb) órajelet is. De ha mégsem, nem tudsz felvágni sehol. A tuningra soha nincs garancia.
De kvázi biztos, hogy nem lesz gond a 2133MHz-es működéssel.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bacusuz #13528 üzenetére
Semmi előnyt nem hoz a qc esetedben, mert qc esetén 2 modul kerül egy csatornába a 1 modul/csatorna helyett. Inkább csak hátránya lesz.
Több modulból valószínűbb hogy kifogsz egy kevesbé jól húzhatót, márpedig nem tudod külön órajelezni a modulokat (Z77 esetében legalábbis).
Több modul több fogyi, több hőtermelés, nagyobb teher a memvezérlőnek 4 modul megcímezni/kezelni mint 2 modult, bezárod magad előtt az egyszerű ram bővítés lehetőségét (egyszerűn még egy dc kit bepattintása az üre slotokba).Szóval esetedben csak hátránya van magyarul.
mod:
midian: Jó lenne tudni a rev számát a 2 modulnak. Vengeance-t többféle chippel szerelik, jó lenne ha egyfomrák lennének rajtuk, az a tuti.
-
Bacusuz
őstag
Köszi a választ.
És miben lesz külömbség egy 2x8gb dc ,vagy 4x4gb qc között a használat során.(z77,3770k)
Érezhető,vagy mérheő e a külömbség.
Azt tudom hogy a proc csak a dc ben támogat,de ez a gyakorlatban hogy müködik a qc nél? -
midian
tag
Sziasztok
Meg tudnátok mondani hogy ez a ram CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 CMZ4GX3M1A1600C9B kék )normálisan működik párban is ?
Van belőle egy és szeretnék még egyet .
A másik kérdésem pedig ,hogy nem férek el a procihűtő miatt az A ban.Így a két B slotot kell majd használnom.
Szerintetek jó lesz a B ben ?
G -
andrasko
senior tag
válasz
benvolio #13521 üzenetére
Remélem ezt a választ kaptad:
A processzortól számítva a 2. és 4. slot az elsődlegesen ajánlott.
(DDR3_A2 and DDR3_B2 slots)
Alaplapi user manual: 15. & 20. oldala. -
Qru
MODERÁTOR
Igen, az 1,5V-on megy 1600 CL10-ben, ez jó lesz a procid mellé.
Bacusuz:
1: csak hosszútávon károsítja a memvezérlőt, tesztre mehet 1,65V is.
2: a szabály, az hogy a memvezérlő és modul feszültség között ne legyen nagyobb a különbség mint 0,5V. Alapból 1V-ot kap így jön ki az ajánlott max 1,5V-os érték. A memvezérlőnek a max fesz 1,2V, tehát ha megemeled a vezérlő feszültségét akkor hosszútávra is mehet akár 1,7V-on is a ram.
-
Bacusuz
őstag
Erről mi a véleményetek ?
Itt simán tesztelnek 1,65v ramokat is ,sőt quad channelban is ,méghozzá az intel....
-
ot93
senior tag
Hellósztok!
Délelőtt írtam ide, majd válaszoltatok is (amit nagyon köszönök mégegyszer, hasznos volt )!
Most azért írok, hogy akkor megint választottam és jó-e???CPU: Intel i3-3220 3,3Ghz
LAP: ASRock B75-Pro3
és a választott memória:
Kingstone KHX16C10B1B/8Tehát most jó a ram?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
benvolio
őstag
Sziasztok!
Ebbe az Asrock alaplapba a 2x4GB-os RAMkitet az első és harmadik slotba kell tenni vagy az első és másodikba vagy ez mindegy?
Üdv!szerk:Már kaptam választ, köszi!
-
andrasko
senior tag
Megtaláltam a Haswell datasheet-jét. (17.oldal)
"DDR3/DDR3L I/O Voltage of 1.5 V for Desktop" -
andrasko
senior tag
Mindig a memória vezérlő határozza meg, hogy milyen ram kell a rendszeredbe.
Ahogy Qru írta, régebben az alaplapban volt a mem.vezérlő, de az újabb rendszereknél már a processzorban.
Ahogy a te i3-3220 (Ivy) processzorodban is.
Hivatalos infó az Intel által kiadott Ivy processzorok hivatalos, gyártói, technikai leírása: >link< (23.old.)
... habár szerintem átalakították, módosították nemrégiben ...Az általad leírt ram nem 1.5V-os: KHX16C9B1B/4
- 1333/1.5V-on (általában minden ram teljesíti ezt a feltételt... jedec szabvány)
- 1600/C9/1.65V-on.Alaplaphoz csak annyiban kell igazodnod, hogy tudja a chipset-je tudja, azaz a BIOS-ba beállítható legyen az adott ram sebesség. (pl: B75 alaplapba 1600-nál nagyobb ram OC nem működik)
Tehát neked 1600-osnál nagyobb ram-ot felesleges is nézned!Kompatibilitás szempontjából másra nem kell figyelni, más lenne a helyzet, ha már meglévő ram-kittet bővítenél... akkor igen.
Érdemed figyelni a memória modul magasságára, hogy elférjen a nagyobb cpu hűtő alatt/mellett.
Habár ez Asrock esetén nem akkora gond, mivel a cpu-tól távolabbi ramslot-pár az elsődleges, ajánlott.
Van, akkor modding, design szempontok szerint megválogatja a ram színét is. (de ez már csak a hab a tortán) -
Qru
MODERÁTOR
Van egy hivatalos qvl lista de azon csak a gyártó által tesztelt ramok vannak fent. Már pedig ők nyilván nem vesznek midnen ramból egy kit-et, hogy leteszteljék. Mivel szigorú szabványoknak kell megfelelnie minden ramnak, nagyon ritka, hogy ne menjenegy ram egy adott gépben. Nyilván ha a szabványtól eltérő órajelen/feszültségen használod a ramot akkor adódhatnak gondok.
Hogy melyiket kell nézni? Az attól függ... Igazából a memóriavezérlő a lényeg az pedig régebben az alaplapokon volt de ma már a processzorokba van integrálva.
-
ot93
senior tag
válasz
andrasko #13508 üzenetére
Akkor a Kingstone HyperX Black 4Gb DDR3 1600Mhz KHX16C9B1B/4 -nek jónak kell lennie, nem? hiszen teljesül rá, amit írtál: 1600/CL9/1,5V
vagy még milyen szempontból kellene kompatibilisnek lennie? Illetve hol tudom megnézni, hogy melyik ramok ajánlottak? oké, hogy leírtad, de mégis hol van hivatalosan leírva? valamint, hogy a processzorhoz vagy az alaplaphoz kell nézni (vagy mindkettőhöz) a memóriát?válaszotokat előre is köszönöm!
-
Chrystall
senior tag
válasz
andrasko #13513 üzenetére
Hát nem tudom. De megtaláltam a technikai leírását a memóriámnak, ugyan az elvileg, mint amit néztem, hogy árulnak a kettő, így végül is mindegy. Nem írja, hogy van különbség 10600 és 10600s között, lehet csak azért írták oda, hogy a speed rövidítéseként ott legyen. De az adatpal szerint csak egy féle van, szóval így mindegy.
-
-
andrasko
senior tag
Ugyanaz, mint az Ivy-knál: DDR3-1333/1600
Sajnos az intel datasheet még nem elérhető... abban pontosan leírják a feszt is.
De az intel a jedec szerinti szabványra szokott hivatkozni, ami 1.5V.
Egyébként, ha megnézel egy extreme Haswell-t (i7-4930MX) az már DDR3L-1333/1600, tehát low-voltage (1.35V).
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a teljesítmény növekedés ellenére szó sincs az 1.5V-os modul feszültség emeléséről, sőt 1.35V-os az előírt.Hogy miért írják, hogy Haswellhez, van optimalizálva?!
Marketing! Aminek egy része igaz is....
Max ennyit még elbír a proci, igaz a normál fesz.hez (1.5V) képest emelt fesz-szel (1.65V).
De a nevükben is benne van XMP (eXtreme Memory Profil). Az extreme sebességhez (2400-3000) extreme fesz. tartozik, ami folyamatos nagyobb fesz.terhelést jelent a mem.vezérlőnek. ... erre írja az intel, hogy esetlegesen sérülhet a prociban a mem.vezérlő és garit veszthet.
Másrészt ezekből a ramokból létezik még magasabb feszültségű modulok, amiket már nem is ajánlanak az intelhez.
Ne aggódj, jól választottál! -
SRII
őstag
sziasztok, ismét én, engem kicsit megzavart ez a cikk: [link]az üzemfeszültség egységesen 1,65 V, ami ugyebár az Intel CPU-khoz alapkövetelmény. most akkor mi van? és 1.5V ramot rendelek, mivel a Haswell proci mellé ez az ajánlott, akkor most meg intel -hez 1,65V az ajánlott? nem értem , csoda ha összezavarják az embert!
-
andrasko
senior tag
válasz
nuwbi2 #13504 üzenetére
Én ehhez a procihoz egy Kingston Hyperx 1866-ot vennék... ha árban meg tudod engedni.
A procid hivatalosan kezeli és némely progiknál előnyt is jelent.
Ha ezt nem tudod, akkor 1600/C9-et válassz, pl: ugyanebből: Kingston Hyperx.
A feszültség korlát neked nem lehet gond, jó neked szinte minden... 1.35-1.65V, stb... -
andrasko
senior tag
Csak a színében tér el! Mitől lenne neked jobb?
Ez amúgy sem ajánlott a te konfigodba, már ha az intel előírását be akarod tartani.
(ha nem, akkor meg azt raksz, amit akarsz)Egyszerűen vegyél egy 1600/C9/1.5V/4GB-os dc-kittet.
Márka ajánló 1hsz.
(patriot viper 3, geil corsa/veloce/leggera/black dragon, kingmax nano, kingston pnp, corsair venegeance, stb...)
A Corsair a végén szerepel... nem véletlenül. Össze-visszavásárolják a chip-eket, ez sok kompatibilitásra ad okot. ... de ha egyszer megy, akkor nem lesz gond.
Ha árban nem találsz ilyet, akkor első körben, adj le a késleltetésből. (C10, C11)
Ez sokkal kevesebbet jelent neked, mint a sebesség.
Ha ez még kevés lenne, akkor viszont a sebességből vegyél vissza 1333/C9-re.
(Kingmax value, Kingston Value) -
Sonja
nagyúr
Te atya isten, hogy felmentek a memóriák árai!
Most néztem Iponon a memóriámat, amit vettem. Még 24500HUF-ért vettem év elején itt Gyöngyösön, ami az Iponban akkor 22500HUF volt. Most meg 41eHUF-ba kerül!
Eszméletlen.
-
tixem
addikt
válasz
nuwbi2 #13504 üzenetére
ha nem tervezel több ram-ot akkor 2x2 gb kitben vedd, de ha 8 gigára bővítenéd később, akkor most vegyél egy 4 gb-os modult, hogy később majd tudd dual channelben tolni.
Ha elég a 2x2 akkor a Corsairt vedd, egyrészt mert a geil-lel akadhatnak kompatibilitási gondok, másrészt meg a corsair 1600-as. Nekem egy fx 8320 mellett megy 2x4 gb ilyen lp blue Corsair és hibátlanul dolgoznak. Ajánlom a márkát.
Ha egy 4 gigás akkor ezt és később még egy ilyet. Ha a hűtőd engedi és be fog férni belőle kettő akkor meg ezt
-
nuwbi2
csendes tag
Én ugyan ebbe a dilemmában vagyok....
Csak nekem a gépem:
Alaplap: ASUS M5A97 LE r2.0
Processzor: AMD FX6300
HDD: Toshiba 500 gb SATA III 32 mb
RAM: ???
VGA: Sapphire HD 6850 1GB
TÁP: HKC USP 5565win7-el lesz használva...
Na most én nézegettem a ramokat, de nem tudtam dönteni, ugyanis nem vagyok tisztába azzal hogy pontosan milyen ram is illene a procimhoz (márka)!
1., Geil Enhance Corsa 4GB DDR3 1333MHz GEC34GB1333C9DC memória
2., Corsair Vengeance Blue 4GB DDR3 1600MHZ CML4GX3M2A1600C9B memóriaezt a kettőt néztem ki... Melyik a jobb választás és miért?!
Előre is köszönöm a válaszotokat!
-
ot93
senior tag
válasz
Moddingboy #50 üzenetére
Hellósztok!
Lenne két kérdésem:
1. Melyik a jobb választás? Pl. egy 8gb-os ram vagy kettő db 4gb-os?
2. Szerintetek milyen lenne az alábbi konfigba a következő ram?
- Kingston HyperX 4GB DDR3 1600MHz KHX16C9B1B/4 memóriaLAP: Asrock B75 Pro3
CPU: Intel i3-3220 3,3 Ghz
VGA: Sapphire 7770 1Gb GDDR5 11201-17-20G
SSD: Kingstone V300 120 gb
HDD: Western Digital WD5000AAKX 500Gb 16Mb SATA3
RAM: ???
TÁP: FSP 400W 400-60APN
HÁZ: Sharkoon Vaya ház+ Windows7 64 bites op. rendszer
ha tudtok ajánlhattok jobbat kb. 8k körül...
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Chrystall
senior tag
Ami nekem van a gépben, annak kideríthetetlen a márkája, nincs rajta semmi márkajelzés, ami számok vannak rajta, arról a google semmit nem talál.
Ebből a kettőből melyik lenne akkor jobb:
vagy:
Patriotról sok jót írtak, nekem van ilyen pendrive, jó gyors, megbízható. Vajon a másik memóriapanellel megfér?
-
Spin
aktív tag
Üdv!
Athlon x2 255 mellé mit ajánlanátok 2x4gb kivitelben(lap: Giga 880gm-ud2h)?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest