Hirdetés
-
IT café
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bennedek
tag
Sziasztok!
Hamarosan projektort szeretnék vásárolni(még karácsony előtt, bár ez nem feltétel), szerintetek van az LG PA70G-nél a kategóriájában jobb alternatíva? Illetve mikor lenne érdemes vásárolni, vajon lesznek-e akciók esetleg érdemes lenne megvárni a januárt?
Köszi a segítséget előre is!
-
Bennedek
tag
válasz
KatonaT #9654 üzenetére
A PA72G Smart TV- illetve WiDi-t is tud. Én úgy tudom ennyi a különbség. Javítsatok ki ha tévednék. Egyébként nem tudok más különbséget.
*Magyarországon nem látom a 72G-nél hogy Smart TV-t tudna, viszont az lg oldalán benne van a leírásban? Na most akkor hogy is van ez?
-
Bennedek
tag
válasz
Celithrandi #9415 üzenetére
Nem kocsmába kell hanem akkor nem vennék külön boxot tévézéshez.
-
Bennedek
tag
válasz
Bennedek #9411 üzenetére
Néztem több tesztet is, valaki tudna esetleg pontos adatokat az LG PA70G tényleges fényáramáról? Mert az összes tesztben az LG PB60G-vel hasonlítják össze a projektorokat, de annak a névlegeshez(500 lumen) képest elég kevés a fényárama(200-277 lumen(több tesztet is néztem)). Nekem a képek alapján a BENQ GP10(413 lumen) jobban tetszik, bár a NEC L51W-se rossz(432 lumen). Ezeknél fókuszproblémáról sem tudok és hasonló árban vannak az LG PA70G-vel. Használ itt valaki ilyen gépeket, vagy van ezekkel tapasztalat? Bár tudom hogy nem feltétlenül a fényáram számít, de nekem a PB60G képe talán kicsit túlszaturáltnak tűnik. Ha esetleg valakinek vas megyében van ilyen gépe és meg lehetne egy pár perc erejéig tekinteni dobhatna nekem egy privátot. Köszönöm!
-
Bennedek
tag
Sziasztok!
Most már elég régóta nézegetem a projektorokat, de sajnos nem tudok dönteni, illetve amiket már nézegetek elég régóta kint lévő projektorok (LG pa70g, NEC l51w). Amit még néztem az az LG pa75u viszont ebben szerintem (mivel európában nem igazán látom hogy forgalmaznák) nem dvb-t-vevő van, illetve nem is lehet erre fele kapni.
Véleményetek szerint fognak a jövőben új led-es projektorok kijönni, amik esetleg jobb tulajdonságokkal fognak rendelkezni hasonló árkategóriában? Esetleg lejjebb nyomnák az árakat? Érdemes lenne karácsonyig várni, esetleg új projektorokra vagy akciókra? Milyen külföldi oldalakról lehetne esetleg ezeket a projektorokat olcsóbban beszerezni?
Így hirtelen ennyi kérdésem lenne
Köszönöm a választ előre is!
-
Bennedek
tag
Sziasztok, újra itt!
Falra vetítéssel van valakinek tapasztalata? Valami speciális festék esetleg? Olvastam hogy jobb lenne elvileg vászonra? De hiába veszek én akármilyen "high gain" vásznat, ha az nekem nagyon visszaveri a fényt a világos falak miatt nem lesz kontrasztom. De sokan azt mondják hogy a sima fehér fal meg nem alkalmas a vetítésre. Sötétbe a fehér fal is jó lenne véleményem szerint. Vélemény?
-
Bennedek
tag
válasz
szaszlaci #9028 üzenetére
Olvastam a fókuszproblémákat, de olvastam felőle azt is hogy egy kis buherral könnyen orvosolható! Igazából nekem egy sima szobába kellene, falra szeretnék vetíteni. Főleg sötétben nézném, de egyébként van jó függönyöm is szóval gyakorlatilag nem sok fény szűrődik be nappal sem. Olvastam a szürke vs. fehér falra való vetítésről is, úgy gondolom hogy mivel kevés a projektor fényereje inkább fehérre kellene vetítenem ugye? A szürke annyiból lenne jobb hogy nem kifejezetten mozi szoba szóval világosak a falak meg minden. Netezni nem szeretnék rajta, csak tévé, film, játék. Vélemény?
-
Bennedek
tag
Üdv!
Most kaptam csak bele ebbe a projektoros témába úgyhogy nem igazán vagyok jártas benne, de olvasgattam sok dolgot már felőle. Mindenképpen ledes projektort szeretnék(tv-re,játékra,filmre is lenne használva). Ezeknek a projektoroknak viszont nagyon gyenge a fényereje. Amit nézegetek az az LG PA70G projektor, ebben az árkategóriában létezik nála jobb? Nekem a felbontása elég lenne(720p bőven jó), viszont a fényereje nem lesz kevés? Esetleg ennél újabb projektor nem létezik, ami esetleg jobb? Mert ahogy nézegetem elég régi darab már(viszonylag) Egy 90"-es vászonra szeretnék vetíteni vele! Köszi a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Videós, mozgóképes topik
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Sorozatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Farming Simulator 25
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Részletfizetés elérhető , bérlési lehetőség elérhető LENOVO LEGION SLIM 5 16APH8
- 12 részletre elérhető Acer Predator Helios 18
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest