Hirdetés
-
IT café
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
válasz
#75912448 #30225 üzenetére
Nekem is csak előny a menü nélküliség, persze csak ha ki tudom választani MPC-vel a hangsávot, feliratot..
De akkor azt mondod egy alap MPC a legújabb LAV filterekkel nemcsak hogy dekódolja a 3D bluray formátumot, hanem ki is teszi frampacked hdmi 1.4 formátumban? Ez engem is érdekelne, főleg egy bevált link
köszi -
spiky03
veterán
-
spiky03
veterán
válasz
#75912448 #29925 üzenetére
Ez így van jól mondod.
Nem vertem tőle a fejem a falba, sőt haver sem akinek egy G30-as Panája van, neki is bejött a vetített kép.
Így vsz ha majd megadatik akkor ez lesz nekem is.Hát sajnos jelenleg a körülmények nem a legjobbak a tökéletes vetítési hely eléréséhez (vanillia falak, a vászon mellett közvetlenül fehér függöny, fehér plafon, világos parketta), de majd ha egyszer össze jön akkor majd igyekszek ezen változtatni.
Igen, ha nyernék a lottón akkor én is olyan moziszobát csináltatnék ahol minden el van rejtve.
Azt lehet tudni, hogy neked milyen rendszered van most? milyen proji meg házimozi, meg minden?
-
spiky03
veterán
válasz
#75912448 #29919 üzenetére
Hát ez az, hogy a moziban is mindig azt mondom magamnak hogy de jó lesz majd ezt otthon megnézni a plszmán mert ott jobbak lesznek a feketék.
Csak az a baj, hogy keret az kb a W1070-re lesz.De mennyit kellene gyűjteni a plazma szintig?
milszab
Azt a Sonyt nem ismerem.
-
m3ss
veterán
válasz
#75912448 #28838 üzenetére
azert sztem eleg nagy blama, hogy osszes benq 1070 es 1070+ is ilyen. vagy tenyleg tobbi vetitore is jellemzo ez? en elozo dlp vetitoknel nem vettem eszre ilyen szintu inhomogen fenyero eloszlast. valamit jol benezett a benq tervezesnel, azert en filmeknel is eszreveszem. pl hateful eightben idegesito volt, amikor full feher havas kornyezetben latni, hogy jobb oldalt szurkebb a ho. focimeccsen meg kifejezetten idegesito, hogy a jobb oldal a fenyero kulonbseg miatt szinekben is mas, pl a zold a jobb oldali sotetebb oldalon inkabb hidegebb arnyalatu, bal oldalon meg melegebb.
-
Márton
nagyúr
válasz
#75912448 #28838 üzenetére
Azzal vajon foglalkozik-e a szervíz, ha a világos, homogén területek enyhén vibrálnak?
Olyan CRT tv effektus. Ha nézed, átlagembernek nem nagyon tűnik fel (nekem mondjuk igen), de ha 1-2m-rel a kép mellé nézel, érzed a kb. 50-60hz-es lüktetést. Mi lehet ez? Izzó? Elektronika? Eco és normal módban is megfigyelhető. 50 óra van a gépben..
És van egy ugyanilyen projim, azzal teljesen nyugodt a kép. Még levideózni sem tudom a szervíznek.. -
Hobbbyt
őstag
válasz
#75912448 #24841 üzenetére
Sajnos a v2 EU verzió (vagyis az LG "Largo" ) Magyarországon "beszerezhetetlen" így marad a sima PF1500G amit legfőképp úgyis gépről hajtanék szóval sok előrelépést funkcionalitásban úgysem hozna. (de azért azt venném ha elérhető lenne)
Nem feltétlen a spórolás a fő cél, inkább az olyan költekezést kerülném ami "fölösleges" vagyis nem hozna értékarányos javulást (se).203*114 centis látható felület most a cél, pont ekkora vásznakat látni is mindenfele
-
_Smooth
senior tag
válasz
#75912448 #23734 üzenetére
Érdekes ez a módi is, de valóban, nekem is szimpatikusabb a másik (szélrózsa) verzió.
Köszönöm a ragasztószalag tippeket is. Nem tudom pontosan, mi mit használtunk, csak ennyit mondott, aki hozta. Viszont ez kb 4cm széles - én csak 2cm-t maszkoltam a széleken. Mivel fekete sálakat akarok köré, így felesleges lett volna 210-ről 204-re csökkentenem a látható képet. A sálakat kb 30cm szélesre tervezem, illetve el tudom távolítani (amikor épp nem mozizunk) és akkor a nappalit se zavarja. -
_Smooth
senior tag
válasz
#75912448 #23728 üzenetére
Köszi a tippeket.
Igen, a lap hátulján terveztem rögzíteni (vagy előnyösebb lenne az éleken?) és hagytam is rá - Szepitől kaptam tanácsot is ennek mértékét illetően -, illetve kapocsbelövőn gondolkoztam, amit majd még be is kell szerezzek.
A lap anyagát rosszul írtam korábban (nem tudom, miért keverem a kettőt néha), nem OSB, hanem MDF lapra kerül, aminek mindkét oldala festett és csiszolt, tehát elvileg nem fogja kiszaggatni az anyagot.
Mennyire kell erőltetni a feszítést? Éppen megfeszüljön, vagy az "első reccsenésig"?
Szalagnak mit használsz, mi a javaslat? Jelenleg az autók motorterében használatos fekete ragasztó szalagot dobtuk fel a mostanira - ami ugye mindenképp kukázódik a vászonnal. Érzésre ez se rossz, de nem láttam/próbáltam mást.Illetve mi lenne a másik technika?
-
jracz
tag
válasz
#75912448 #23692 üzenetére
"Keretnek funkciója van, kontraszt érzetet is növel, bár ha DIY nekiállsz, azt csinálsz amit akarsz. "
Egyetértek , hogy a keret növeli a kontraszt érzetet.
De csak amennyiben kitöltöd képpel a vásznat.
Ha 16:9-es vászonra 21:9-et vetítesz és nem használsz maszkolást, akkor ugyan mindegy van-e keret vagy nincs.Rolós , motoros vásznaknál ügyes megoldásokat mutattak be a fórumtársak korábban.
Fixnél már macerásabb a dolog.
Nem is foglalkozom vele egyelőre. -
válasz
#75912448 #23692 üzenetére
"Keretnek funkciója van, kontraszt érzetet is növel"
Ahhhaaa.... Ezt sem tudtam. OK, nagyon köszi a tanácsokat és a véleményedet!
szepi : "Hát most így elsőre nem tudom ki vagy"
Akkor lehet, hogy nem is nálad voltam?
......... Hülyülök, Tamoo-val együtt fogadtál minket egy demózásra.
Ide nem nagyon írtam még, de pár hónapja olvasgatom a topikot.
Bocs, elfelejtettem, mekkora is a vásznad és milyen messziről néztük? -
Mezga Aladár
veterán
válasz
#75912448 #23668 üzenetére
És ha a dobozok elé megy a vászon? Akkor lemehet normál magasságig.
Ez kb 80 cm-rel rövidebb nézési/vetítési távolságot jelent.
Tehát 270/280.
Van akusztikailag áteresztő vászon?
És még egy olyan rumli is lehet, ha megzavarom a sztereót akkor a reflexnyílás 3,5 méterre is jól érzékelhetően kifúj.(#23672) BBéci és (#23671) liszi70 Norbinál 260-as vászon van, szóval a 65" tv is "pindurka" utána.
-
válasz
#75912448 #23661 üzenetére
"Miért akarsz másfélről vetíteni?"
Félreértettél, nem mondtam ilyet.
A tévét tudom nézni, ha kell, 1,5 méterről is, a vetítés nézési távolsága nyilván más.
"Tévéműsorra marad a plazma, mozira 250-300 cm széles kép, 3,5-4 méter távolságból."
Pont ez a kérdésem lényege. Mennyivel jobb élmény-képminőség-méret relációban 3,5-4 méterről 250-300 cm széles kép, mint akár 1,5-2 méterről a 65"-os plazma? Van valami táblázat, ahol legalább a méreteket össze lehet objektíven hasonlítani?
dunkel :
"1,5m-re ülsz le a TV-től abból hogy lesz mozi(hang)?"
Nem ideális, de némi korrekcióval vállalható a hang is.
BBéci :
"Annyi pénzért csak olyan vetített képminőséget kapnál, amitől elsírnád magadat."
És felemelve a keretet 600k-ra, és használtak között keresgélve is elsírnám magam szerinted? Nem kizárólag a képminőség számít, hanem a képminőség és a méret által összeadódó élmény-faktor. Persze ez teljesen szubjektív, ezért vagyok kíváncsi, hogy egyénenként ki hogy gondolja.
-
Tonyo
őstag
válasz
#75912448 #23560 üzenetére
Konkrétan Szepi féle Screenline lenne az LG mellé.
Várni? Ó az menni fog, csak hónapok óta megy a tökölés
Sajnos én se vagyok biztos ebben az lg-ben nem véletlenül gondoltam arra, hogy inkább egy használt drágább modell legyen.
Van arról hír, hogy mit fog tudni a frissített modell?
-
gabika1969
aktív tag
válasz
#75912448 #23548 üzenetére
z123456789 fotóin én mondjuk nem látok semmi kivetni valót sőt, azért nálam sokkal rosszabb képhibák, illetve "negatív esztétikai jelenségek" voltak, de mostanra a fentieknek köszönhetően megszűntek ezek, de én azért nagyon kezdő vagyok e téren.
A kalibrálás természetesen cél, várom a barátom vetítő vásárlását. -
gabika1969
aktív tag
válasz
#75912448 #23544 üzenetére
"...Illetve egy szemléletesebb: keress zajosabb filmrészletet, jellemzően pl égbolt vagy graintől hemzsegő jelenetet. Egyik legnagyobb hátránya, hogy ezeket kiemeli a környezetből, esetleg zajtengerré változtatja..."
Nálam ugyanezt produkálta ráadásként az arcokon is. E mellett a színeknél, a fehér összetevői közül kellett a zöldet és a pirosat megfelelő irányba állítani, mert ezek megszüntették az egyébként kikapcsolt BC mellett is jelentkező zajos, maszatszerű foltokat, "képzajosodást". Bár nyilván egy kalibrálás is megoldja a hasonló problémákat.
-
z123456789
addikt
válasz
#75912448 #23529 üzenetére
(#23528) Norbi 72
...vissza is.(#23529) regger
Látod ezt most nem tudom neked megmondani, de ha hazamegyek, megnézem.
A fényképező tuti csal, mert abban totál amatőr vagyok, csodálom hogy ilyen "jó" képek születtek...sőt, kicsit még talán jobbak is mint valójában.(#23530) gabika1969
Kösz. Türelem rózsát termett.Én sem számítottam rá.
-
_Smooth
senior tag
válasz
#75912448 #23412 üzenetére
Ezt nem értem, miért nekem írtad
Igazából nem is passzol a hozzászólásom tartalmához (nincs tapasztalatom tápkábellel, mint ahogy nincs high end rendszerem se - de simán el tudom képzelni, hogy nem kicsit számít a kábel minősége is. - viszont én nem a témához szóltam hozzá, csak kicsit sokalltam már az ugyanarról a "poénról" lehúzott sokadik bőrt) -
törölt tag
válasz
#75912448 #23416 üzenetére
én a hátterére lennék kíváncsi, jelen esetben. miben befolyásolhatja az áramellátás minősége a digitálisan elindított, majd digitálisan összerakott képi jelet. elvileg nem torzul, vagy megérkezik, vagy nem, vagy hibásan érkezik és a hibajavító algoritmus dolgozik, aztán, ha nem boldogul, eldobja.
itt sok képpontra levetítve nem mondom, hogy nem lehetnek különbségek a kapott és ebből összerakott eredmény szempontjából, amiben a kábel is bőven szerepet játszhat, csak ez szerintem, amennyire értek hozzá, már nem úgy jelentkezik, hogy valami innentől konstansan homályos, sötét, a színek kifakultak és úgymaradtak. részletek biztosan veszhetnek el, az adatmennyiségtől függően, de ez látványosan glitchekben jelentkezik, amiket adott esetben nem is biztos, hogy észlelni lehet egy mozgóképen.
de ahhoz nagyon profi módon és mélyen kellene ismerni, hogyan működik a hibajavítás, ezért én kellő tudás híján nem zárhatom ki, hogy okozhat a végeredményben olyan folyamatos szín és fényerő torzulást, homályosodást, amelynél a kábelcsere után gyakorlatilag élesebb, szebb, jobb, dinamikusabb, színesebb, tisztább, szárazabb képet nyújt egy adott eszköz, vagy csak helyenként sérül a kép egy-egy, sokszor észrevehetetlen részlete. -
GmS
csendes tag
válasz
Komoly autóhifi építőktől hallottam hogy ők bizony beépítés előtt egy demó falban bejáratják a kábeleket ( több napi folyamatos működés közben ) , én kicsit furcsálltam ezt, de mikor én is új kábelt vettem az erősítőmhöz , eltűnt a mélyládából jövő mély hang ... azután 1-2 hét használat és újra jó volt a mély ... akkor hittem el hogy igen is be kell járatni a kábelt , nem hülyeség ....
Én a projektoromat vga kábellal használtam , de nemrég vettem hdmi-t a settopbox miatt és így a laptop is most már hdmivel megy ... első bekapcsoláskor nézem a hdmivel rosszabb volt a kép mit előtte a vga kábelen ... 5-6 film után teljesen megváltozott a kép ! Szerintem itt is igaz lehet ez a bejáratós dolog ... most már ha váltok bemenet közt a projektoron , látszik a különbség a hdmi javára ! és nem egy drága dolog volt , a 2x 5m és a toldó 7000.- ft volt !
-
törölt tag
válasz
látás és hallás elég szubjektív dolog. hallás esetén megvan a maga fizikai magyarázata, miben befolyásolhatja az analóg vagy digitális rendszer 1-1 eleme a végeredményt. ami sokszor nem is kézzelfogható, eltérően jelentkezik. szubjektív és egy bizonyos szint felett inkább már ezotéria.
a digitális képalkotás esetén is vannak törvényszerűségek, de már teljesen más a hibajavítás jellege és más hibák jelentkeznek, máshogy. egyetlen olyan, műszakilag hozzáértő embert sem olvastam, hallottam úgy nyilatkozni, hogy a kontrasztot, képélességet, fényerőt, színeket egyenként vagy együttesen befolyásolhatja az, ami egy analóg rendszerben, a hangalkotáskor megtehetné.
speciel jól láttam a különbséget hdmi és analóg be és kimeneten, laptop intel vga-ján, nvidián. sőt, anno, 10+ éve, mikor az első vga-t rákötöttem a tv-re, ati és nvidia és kábel és kábel közt is.
egyszer járt nálam drágább hdmi kábel. kikapcs, bekapcs. szétszed, elindít... aztán emlékezetből... na, hagyjuk.
de most az, hogy a high end cégek a digitális korszakban ugyanazt csinálják, mint régen... hát, nekik is meg kell élni valamiből.
és egyetlen embert sem találtam még a neten, aki úgy tesztelt volna, hogy két egyforma helyiségben, ugyanazon cuccokkal, belőve műszeresen, és ugyanazon feltételekkel nézte volna össze párhuzamosan. pedig ez lenne az alapja. ha valaki ilyet tud kreálni számomra, azt szívesen megnézem. vannak egyértelmű hibák, amik mondjuk egy adott széria projektorainak eltérő lencséi okozhatnak. na, ezen felül kell keresni akkor azt a valamit.
akinek van pénze, értelemszerűen megveszi a soknullás rendszeréhez az eggyel kisebb nullás kiegészítőket.
de hogy a tömegek számára is elérhető projektorok által vetített képhez érdemben hozzá tudna adni valamit az, hogy egy nullával több van a kiegészítő árcéduláján, vagy hogy az analóg rendszerben alkalmazott vudut is megcsináljuk? kicsit szkeptikus vagyok. -
spiky03
veterán
válasz
#75912448 #23322 üzenetére
Igen ezt tudom, hogy lehet tologatni a feliratot meg színezi médialejátszón.
De pl nekem a Pio BD lejátszóm az nem tud ilyet és ha emlékeim nem csalnak akkor ez a felirat "lelógás" eredeti BD lemeznél volt és nem kölcsönzött verziónál. Ha megtalálom akkor lefényképezhetem majd ha érdekel valakit?Csak érdekelt volna, hogy ezt, hogy lehet majd kiküszöbölni.
Nah de amúgy mindegy is, jelenleg ez a veszély sajnos nem fenyeget.
Mert még csak 42"-es plazmán filmezek. -
_Smooth
senior tag
válasz
#75912448 #23333 üzenetére
A videót megnéztem. Ami nekem ebből látványos volt az az, hogy nagyobb lett a kép.
Egy 16:9 vetítővel vetített először egy méretes 21:9 vászon közepére sávokkal egy (emiatt) kisebb 21:9 képet. Ezt "húzza" szét a nagy 21:9 vászon teljes felületére - ami tényleg szép, tekintve, hogy megmaradt a 16:9-es chiphez igazított kép magassága.Csak nálam ez kivitelezhetetlen - illetve teljesen felesleges -, miután a szoba átrendezése kellett ahhoz is, hogy az eredetileg tervezett 180cm széles kép helyett 210-es legyen. Nagyon durván sarkítva, most levághatnám a jelenlegi vászon alsó részét, így lenne egy 210 széles 21:9-es vásznam, ami kb az eredetileg tervezett 180as 16:9 magasságának felelne meg.
Egyáltalán nem kérdőjelezem meg ennek az opciónak a létjogosultságát, tényleg nagyon szuper és hasznos, de én spec jobban járok a jelenlegi felállással, képet eltolva lefelé és felülről maszkolva. (210-nél szélesebb vásznat semmiképp nem tudok betenni - csak emiatt nincs értelme nálam) -
c4
őstag
válasz
#75912448 #23335 üzenetére
Az ívelt vászon kérdése sem annyira egyszerű. Elég pontos számításokat igényel, ráadásul úgy, hogy fogalmunk nincs, hogy az adott vetítőnek milyen lencsekorrekciós adatai vannak. Szóval hogy számolod ki a palástot? Egyébként szerintem te a hordótorzításra gondolsz...
-
_Smooth
senior tag
válasz
#75912448 #23322 üzenetére
Valószínűleg ez lehet. Mindegy, nem is vitázni akartam - főleg nem az anamorf vetítéssel kapcsolatban. Se cáfolni se elítélni nem állt szándékomban... sőt, ha tehetném, én is inkább 21:9-es vászonra vetítenék (bár jelenleg szélességben van határom, tehát mindenképp kisebb képet kapnék - legalábbis 16:9 esetén biztosan).
mindenesetre - legalábbis bizonyos filmeknél - már csak a hangulata miatt is, szeretem a fekete sávokat(#23324) regger
Kipróbálom majd, bár 16:9 a vászon.(#23328) avman
Amiatt van, de gondolom (merem remélni, jóhiszeműen feltételezni) nem csak randomszerűen kapkodtak elő két különböző kamerát, hanem tudatosan használták, tervezték. -
c4
őstag
válasz
#75912448 #23274 üzenetére
A klasszikus értelemben vett DIY nem nagyon jön össze. Hogy tervezed, meg, gyártatod le, ha már megrendelted hozzá az optikai üveget. (Egyszer nekiindultam, nem nagyon jött össze. Pedig optikai manufaktúrával vettem fel a kapcsolatot.) A prizmatervezés és gyártatás még hagyján, a hengerlencse meg felejtős... Házilag egyik sem működik. Az 1,5 milliós ajánlat nem olyan rossz, ha az ISCO III-ra kaptad, asszem' 3 milla körül van most a teljes ára.Az ISCO III-al is ad a gyár némi konvergenciahibát. Emellett a fényerőveszteséget is be kell kalkulálni. Sokakat zavar, hogy csökken a fényerő, de ha kizoomolja a képet, akkor is ez a végeredmény.
-
_Smooth
senior tag
válasz
#75912448 #23223 üzenetére
Ezzel egyetértek, én is a THX által javasolt (és ami az adott körülmények között befért volna) 180cm széles vásznat terveztem, majd itt ajánlottátok, hogy próbáljak meg nagyobbat kipréselni.
Átrendeztem kicsit a környezetét (nem volt egyszerű és olcsó), de így már oda tudtam rakni 210cm széleset.
kb 3m-ről nézzük, és tényleg kell ekkora. Próbáltam odaképzelni a 180cm széles darabot (alatta a bútor pont ekkora), hát kicsi lenne. Hiába lenne az is nagyobb az eddigi 50-es TV-nél, teljes más az érzete. Valszeg, idővel ez a 210-es is kicsinek fog hatni, de mos még remekül megvagyok vele (páromnak jelenleg ez is sok).
-
AVhelper
senior tag
válasz
#75912448 #23156 üzenetére
Ne nekem írd ezt, hanem (#23134) cecil-nek
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
#75912448 #23080 üzenetére
Ha butaságot kérdezek bocsi, nem foglalkoztam eddig a témával.
A szürke vászon gondolom a fekete/kontraszt javítása miatt van, de nem veszi le nagyon a fényerőt?
A vetítési távolság milyen összefüggésben van a vetített mérettel?
Tehát 4 méterről miért nem jó a 90 colos képméret? -
Mezga Aladár
veterán
válasz
#75912448 #23075 üzenetére
Jó nagyot.
Amikor moziban vagyok mindig kénytelen vagyok megállapítani, a fekete nagyon sz@r.
Ez nagyon zavar, meg a rágcsáló/csámcsogó emberek.
A nappalit semmiképpen nem tudom átalakítani, drága oldalbordám megölne.
Igazából a mostanság bet-buy benő proji keltette fel a figyelmem.UI: hogy növeljem a zavart, a hang marad 2.0. Talán + 1-2 sub.
-
_Smooth
senior tag
válasz
#75912448 #22918 üzenetére
Végül 210cm széles "vászon" készül hozzá, amit nagyjából 3m-ről fogunk nézni (3D esetén, vagy látványfilmeknél pedig még előrébb fogom majd húzni akár 50-70cm-t).
Eredetileg 180-190cm széles képpel indultam, vaktában az 50-es TV-ről váltva, ahhoz viszonyítva biztosan elegendő lett volna (páromnak már sok is), és ez lett volna a THX féle 36°.
De többen is javasoltátok itt, hogy fontoljam ezt meg újra, így lett végül kis átrendezés, átalakítgatás után a 210-es méret.Most már elvileg jövő héten fel is tudnánk szerelni, ha minden igaz, addigra elkészül a polc is a hátfalra, amire majd a gép kerül, csak "szerencsére" egy külföldi meeting pont erre a hétre esik majd -.-
De ha meglesz, akkor kiveszem az összes szabimat és 2-3 hétre bezárkózom, leredőnyözök, klíma bekapcs és film maratonnal átvészelem a nyarat XDJa és a gép meg, persze, már február óta a kanapé mögött porosodik (mármint a doboza) - kb 2-3szor vetítettem vele próbából falra. De már tűkön ülök
Mire felszereljük, már csak alig több, mint fél év gari marad rajta(#22923) BBéci
Sajna nem, de csak ennyi szabit tudok erre elverni
nekem a szezon/a jó idő az az ősz és a tél...
28°C felett az országútit is szögre akasztom - max turista tekerészésre veszem elő - inkább tekerek esőben, mint hőségben -
BBéci
legenda
válasz
#75912448 #22857 üzenetére
Hármas kanapémnak csak a két szélső része relaxos, a kényelem pedig nagy úr. De amikor a hangzásra fokozottan figyelek, illetve arra érdemes a film, akkor szigorúan középre ülök, egyenes tartásban, semmi elterpeszkedés. Jelentősen jobbnak tűnik úgy, mint a relaxban félig hanyatt dőlve. Ezért számomra mindig furcsa, sőt, hátborzongató, amikor azt olvasom, hallom, hogy valaki ágyban fekve hallgat zenét, vagy úgy házimozizik.
-
AVhelper
senior tag
válasz
#75912448 #22777 üzenetére
Ha tényleg igaz, hogy lehetne jobb a fekete szintje és a fényereje annál, mint amilt ez a mostani európai változat tud, akkor egyszerűen bosszantó a dolog.
Most délelőtt újra bekapcsoltan azt a demó darabot, amit már próbálgattam, és kifejezetten sötét jeleneteket nézegettem vele. Azt nem mondanám, hogy alkalmatlan házimozi célra, mert megfelelő beállításban azért azt nagyjából tudja, amit a belépő DLP vetítők.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
#75912448 #22781 üzenetére
Ezt elfogadom, hogy "rossz terv", valószínűleg igazad van és hülyeség lenne ilyen feltételekkel ~82"-os vetítésbe pénzt ölni. Akkor ezt elvetem és gondolkozok, hogy máshol esetleg meg tudnám-e oldani.
Egyébként a hangrendszer elhelyezésére gondoltam. Ha mégis ide kerül, akkor valószínűleg egy nagyobb tv-re kellene hajtani és nem vetítőre. Amit korábban Te is ajánlottál. Ez tűnik ésszerűnek. De persze jobb lenne nagyobb kép ... még gondolkozom.
Egyébként még egy megoldás eszembe jutott.... és ha rohadt magasra a hangdobozok fölé vetítenék... nem tudom mennyire lenne gáz. Belmagasság 2.8m az hiszem.... dobozt meg majd lemérem.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
#75912448 #22778 üzenetére
Igazad lehet. Nappali is lesz, ott ablak elé elférne egy megfelelő méretű motoros vászon, de a hangrendszert nem tudom jól elrendezni és akusztikailag is nagyon problémás a helyiség. A képpel nagyobb kompromisszumokat vagyok hajlandó kötni mint hanggal. Szóval oda kerül a cucc ahol úgy ítélem, hogy hangilag többet lehet kihozni.
-
AVhelper
senior tag
válasz
#75912448 #22758 üzenetére
Csúnya dolgokat olvasok az LG PF1500G európai változatáról itt.
Az európai változat állítólag 300 lumen fényárammal kevesebbet tud, mint az amerikai verzió, ami max. 1100 lumen, míg az európai csak kb 800 lument a maximális fényerőt adó beállításokban. A legrosszabb azonban az On/Off kontraszt, amiben az európai változat csak 350:1-et, az amerikai verzió 1100:1-et illetve 2000:1-et produkál, beállításoktól függően. Az európai változatra vonatkozó mérések 3 különböző szakmailag hiteles forrásotól származnak.
Találgatások szerint vagy elrontottak valamit az európai verzió rendszerszoftverében, vagy más LED-eket használnak, mint az amerikai változatban.
Pletykák szerint júliusban megjelenik egy jobb európai változat tunerrel, és minden egyébbel, ami az amerikai változatban megvan.
Én egy órácskát próbálgattam a PF1500G-t, és tényleg nem volt valami jó a fekete szintje.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
#75912448 #22758 üzenetére
Igen, majd élőben meg kellene nézni.
190cm széles körüli képet tudnék vetíteni és 4-4.5m a nézési távolság. Tudom, hogy messze van az ideálistól. Amikor a pana plazmát vettem, akkor kellett volna a 65"-osat az 50" helyett és most nem is gondolkoznék projektoron.
Először a házon a tető lesz lecserélve, meg bent is kb. mindenhol tapétázás ... szóval lényegében ráérek agyalni.(#22761) Tonyo: Még az sincs, hogy hová.
Ez a helyzet is ritka, hogy a pénz meglenne, csak a körülmények nem.
-
Janaboy
Topikgazda
válasz
#75912448 #22708 üzenetére
Köszönöm a tippet, a kanapé előrébb húzása megoldható..ha jól értem, akkor az állványt kellene picit befordítani a hátsó hangfalakkal? Ugye mögé nem tudom betolni, mert akkor a háttámla bezavarna!
Esetleg el tudnék még képzelni egy magasabb faállványt, nem tudom, hogy az mennyire lenne jó ötlet..
...és azt se hogy mennyibe kerülne.
A kanapé háttámla magassága amúgy 100 cm..Esetleg még egy egyedi polc a falra? Valami vastagabb bútorlapból?
-
BBéci
legenda
válasz
#75912448 #22712 üzenetére
Azt is írtam, hogy pontosan ismertem ezeket a számadatokat.
Azért ilyen óriási a két érték közötti különbség, mert a SDEC processzorok és a Synthesis 7 db mérőmikrofonos installáló rendszere szinte csodákra képesek.(#22711) jer1cho
regger megválaszolta a kérdésedet, egyetértek vele. -
BBéci
legenda
válasz
#75912448 #22708 üzenetére
Saját tapasztalatod, vagy csak tippeled? A linkelt cikkben szereplő rendszert (nem Atlas, hanem az eggyel kisebb One Array) 25-28 négyzetméteres szobában hallgattam, eszméletlen jól szólt.
Természetesen én sem 22 négyzetméterről álmodozom, akkora a mostani nappalim, hanem cirka a duplájáról.Konzolon biztosan sokkal vacakabbul szólnának azok a hangdobozok, mint a mostani, kép alapján kiválónak tűnő állványokról. De surroundhoz rémesen alacsonyak, én is erről a magasságról váltottam 1,6 méterre.
-
robi222
senior tag
válasz
#75912448 #22253 üzenetére
Igazad is van meg nem is .Persze igazad van mert konkrétan tökéletesen nem lehet megmondani hogy ez meg ez 12.5%al jobb mint a másik.És szerinted ha nem lehet akkor ne is mondjuk mert szubjektív minden vélemény.Tehát csak a nagyon szakemberek(ez is szubjektív)tudnák pontosan müszerrel kimutatni h tényleg jobb-e az eggyik a másiknál.
De ez egy forum ,ahol mindenki (a leghozánem értő is)leírja a véleményét ,és tapasztalatát.H a másik ember, összerakja a huszadik egybehangzó véleményel, és azután döntsön h mit szeretne.
Mindig csak azt írom le amit jópárszor halálra tesztelgettem. Mint mindenki én is már a 10-ik projit média lejátszót erősítőt kábeleket stb.. mindent össze vissza cserélgettem és mindent mindenel kipróbáltam ,annélkül h szakember lennék.És NAGYON ÉLVEZEM. -
Dexar007
veterán
válasz
#75912448 #22130 üzenetére
W1070.
,,Érdekességként, összehasonlítva a nálunk is tesztelt W7000-rel (amely egy jóval magasabb árú modell), a W1070 határozottan jobban teljesít szinte minden téren. Igaz, kicsit több szivárvány látható, mint a W7000 esetében, de a kép 2D-ben és 3D-ben is jobb."
Szoval hw50 =w7500/7000 < w1070 < hc4000 < hc7800/7900-8000. Ez is kiderült.Köszönjük.
-
Q
senior tag
válasz
#75912448 #18992 üzenetére
Ez a projektor topik. Miért lenne unalmas, ha projektorokról és képminőségről beszéltek? Én többnyire csak olvasó vagyok, éppen ezekért. A rendszerem elmarad a Tiétektől (Pana6000/PCH400
), de ki tudja, hátha egyszer rászánom a pénzt és akkor ezek a beszélgetések jók lesznek alapnak a választáshoz.
-
szepi0808
senior tag
válasz
#75912448 #19005 üzenetére
Ez a puffogás nekem is tetszett, de persze nem utállak érte, csak így ránézésre megállapítani egy rendszer hangját kicsit furán jön ki.
Hiccusz tesztelte a Dune Base-el (azt hiszem Base volt) az Oppo hangját UMC-1-el, ahol HDMI-n nem volt különbség. A Base-t meg én teszteltem össze a Duóval, aminek jobbnak láttam a képét a jobbnak ítéltem meg a hangját is. Az egyik haver is most cserélte le a Base-t Maxra és ugyanezt tapasztalta.
De visszatérve a projis témához, nem tökéletes a Sony, de mint te is említetted el kell fogadni ezért az árért a hiányosságait, de így is a legjobb vétel a kategóriájában.
Március elejére ígérték, hogy kapok egy WV300 4K-t tesztelésre, majd meglátjuk, hogyan teljesít.
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Last Epoch
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen videókártyát?
- Ukrajnai háború
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- További aktív témák...
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1 év garancia
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest