- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Windows 11
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Milyen routert?
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Manjaro Linux
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hát most nem azért ... de nem sok az egy picit érte? ...
Zyxel NSA320 on ebay -
-
Mankó
veterán
Hardver ügyben hogy néznek ki a kiépítések?
Nem mindegy hogy hány mhz-es a proci és mennyi az a ram. Volt egy médialejátszóm 750es proci, 512 ram és a beépített torrent kliense kifagyott már 3 torrent letöltésénél. A NAS esetében nem szeretnék ilyenbe belefutni, akkor inkább fizetnék többet a józan ész keretein belül persze. -
krealon
veterán
"Routeren nincs nyitva a 25 -s port, de minek legyen? Kifelé engedélyezve van minden, befelé meg felesleges.... Nem?"
Nem kell nyitva lenni a 25-os portnak a routereden. De ilyet nem is irtam.
"Miért van az, hogy helyi hálón Wifin keresztül (Intel® Centrino® Wireless-N 2230 wifi kártya) és TP-link TL-WR1042ND, ami elvileg 300M Wireless N Gigabit Router között miért másolok 500kb -al a nas és a laptopom között?"
Pl:
- alacsony a linksebesseg a kornyezo zajok miatt
- sok kornyezso WiFi forgalmaz ugyanazon a csatornan
- inkompatibilis egymassal a ket eszkoz
- stb. -
krealon
veterán
" Connection fail... Ez mitől van?"
Egy csomo dologtol lehet pl:
- elirtad az SMTP szerver cimet
- elirtad az SMTP szerver portjat
- routeren tiltva van az SMTP szerver portja (pl nem szabvanyos)
- az SMTP szerver nem fogad el kapcsolatot a te IP-drol
- ervenytelen <from> e-mail cim miatt megtagadja a hozzaferest az SMTP szerver
- az SMTP szerver csak titkositott kapcsolatot hajlando letesiteni (SSL)
- stb. -
krealon
veterán
"Visszaírtam 21 -es portra, így működik... Hmmm érdekes"
Mivel az FTP ketto portot hasznal, igy a router (NAT) mogotti FTP szerverhez a routernek kell portokat nyitogatni. A routeren a port tovabbitast egy conntrack_ftp modul vegzi, ami az FTP command csatornat (port 21) figyeli.
Ha masik portot hasznalsz --> nem veszi eszre a portnyitasi kerelmet --> nem mukodik.Tehat nem az eszkoz hibas, hanem a te tudasszinted alacsony a temaban.
-
Darbo
tag
Ha ki tudod használni az usb 3 at akkor igen. de én ha tehetném nem vennék még egyszer zyxelt, mert nem vagyok mazohista. Én a 3. at nyúzom mert behaltak.(221,210 most 320) Support, mint előttem szóló is mondta, minősíthetetlen.
Anno próbáltam a fórumukon infót szerezni, kb 1 hónap után válaszoltak és akkor is hülyeséget!
Emailban is volt több próbálkozásom, el se olvasták, mindig egy sablon levél jött válaszul hogy reseteljek, holott pont azt írtam hogy nem tudok resetelni. Az volt a hatalmas szerencsém hogy a gar nem hozzájuk szól hanem az asus szervízbe a véső utcába. Mint kiderült ezeket nem javítják semmilyen formában, hiba esetén újat kapsz. amikor én bevittem természetesen a 2 es sorozat kifutott a 3 as még nem ért ide, így bő 1 hónapot vártam.Közbe vettem egy használt 210 et mert muszáj dolgozni, ami meg is halt kb 1 hónappal az után hogy meglett a 320 cserébe.
A ventije hangos, még a szekrényből is, az email küldést csak az elsőnél sikerült beállítani, azon kifogástalanul ment a másik kettőnél kapcsolati hibára panaszkodik. beállítások ugyan azok.
Fordítás pocsék, de legalább van, torrent megy, ha elég 10 letöltés egyszerre nem kel buherni se.
egyetlen pozitívuma hogy akár több gépről is nézhetnek róla HD filmet, nem szaggat még wifin se -
depmod
aktív tag
Barátomnak Zyxel 310-ese van, 500GB-os hdd-vel. Kb egy hónapja vette, kicsit nyüszögni kellett a torrentjével, de igazából teljesen jó alapgép, gyors is, ennyi pénzért nem rossz. A 320-as ugye csak a 2 hdd-s verziója, ennek az utódja a 325-ös, usb3.0-val és 1,6GHz-es cpu-val, gyorsabb, satöbbi, de a szoftver nem különbözik sokban.
Ráadásul transmission-t rárakva az alap 10 torrent növelhető bőven.Én a múltkor kicsit túlzásba estem torrentet illetően és 78db-ot futtattam a QNAP 212-esemen, egyszer be is dőlt szegény, mire észrevettem, hogy 2MB cache-t adott nekik alapból a kliens. Felvittem 16-ra, tökéletesen ment aztán, csak az állományok fogytak el
-
ATM_automata
őstag
Magyar supportra/garoztatásra ne nagyon számíts, mert a Zyxel magyarországi képviselete az egyik, hanem a leggecibb gyártói képviselet az országba. Többször volt hozzájuk szerencsém viszonteladóként és végfelhasználóként is. Óriási arc, rettenetesen nagy egó és maximális flegmaság és kivagyiság jellemzi őket. Nekem a múltkor NSA310-el kapcsolatban kellett velük beszélni, annyival intéztek el, hogy mit képezelek én, hogy majd pont rám lesz idejük, amikor egész kelet európa hozzájuk tartozik és "2 ember A suppor csoport", akiből egy most szabadságon van, Ő meg (akivel beszéltem) pont nem kíván ezzel foglalkozni...
A magyar nyelv amúgy egy fos, kb olyan, mint a support hozzá állása, szóval ne a miatt vedd meg, ha ezt akarod venni. A HDD-n lévő szabad helyek szerintük "ingyenes" helyek a fordítás szerint...de van még pár ilyen. Nálam pl. be van állítva, hogy a NAS elvileg 5 perc üres járat után állítsa le a HDD-t, de sose állítja le...szóval nem egy mérnöki csoda, mint ahogy a hálózati eszközeik se azok, viszont olcsó. Én inkább vennék most már egy Netgeart, mint Zyxelt.
Még annyi, hogy volt nekik egy support fórumuk, oda írtam be, hátha valaki reagál rá. Természetesen semmi választ nem kaptam. Mondtam a supportnak a telefonba, hogy oda írtam, mire azt mondta a Mókus, a telefon végén, hogy: "Az még működik? Na majd mindjárt lekapcsoljuk, mert úgysincs rá időm, hogy foglalkozzam vele."
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Apple MacBook
- Építő/felújító topik
- SSD kibeszélő
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Philips LCD és LED TV-k
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- ASUS ROG GAMER PC: i7 9700K / 32GB DDR4 / 256GB SSD+1TB HDD / RTX 2080 SUPER 8GB / Win 11 !!
- KIVÉTELES áron eladó HP ZBOOK STUDIO 15 G7 WORKSTATION! 7-10850H/32GB/256 SSD/NVIDIA T2000 4GB/GARI
- Intel ARC A770 16GB GDDR6 / Cooler Master 600W Elite V3
- micro:Macqueen Lite - robot készlet, mikrovezérlő nélkül
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest