Hirdetés
-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elemental
addikt
válasz negyedes #3926 üzenetére
Raid 1-ről (tükrözés) annyit, hogy otthoni használatnál szerintem felesleges pénzkidobás.
Nem hinném, hogy van olyan elvetemült, aki a fontos adatokat csak a nas-on tárolná.
Ami pótolhatatlan, azok a fotók. Az nekem 4 külön vinyón van tárolva, köztük egy külső.
Ami pótolható, de fontos, az a munkával kapcsolatos iratok. 3 vinyón vannak.
Zenék 2 vinyón.
Filmek csak a nason.[ Szerkesztve ]
-
Jamboo529
senior tag
válasz negyedes #3926 üzenetére
A NAS-oknak általában az a lényege, hogy állandóan, bárhol rendelkezésre áll (megfelelő beállítások mellett), emellett jóval kevesebbet fogyaszt, mint pl egy számítógép, valamint biztonságosan tárolja az adataidat (ha olyan RAID-be teszel 2 winyót).
Nincs értelme kikapcsolgatni. -
8nemesis8
veterán
válasz negyedes #3923 üzenetére
Ha mindkettő adott, akkor gond nem lehet.
N-es routered van egyébként?Hozzáférést levédeni, egészen pontosan mit?
Mindenhez lehet jelszót rendelni, sőt kell is.
Így a nashoz, külön a torrenthez, mert akár több user-t is hozzá lehet rendelni.1 kisebb hdd-vel is lehet indulni, most én is ezt tettem...
Most akarok venni kb 2 héten belül egy 2 TBosat bele...
Amúgy bármikor át tudsz rántani mindent rá, csak utána az a gáz, hogyha belerakod a NAS-ba az a saját fájlrendszerének használata miatt formázni fog.
Tehát először irány a nas és valami programmal linux alól kellene áthúzni az adatokat rá majd...
XFS partíciót használ, ha jól emlékszem, de erről inkább az NSA-210 topicban érdeklődj/olvass Itt. -
8nemesis8
veterán
válasz negyedes #3920 üzenetére
1 HDD-set ajánlanám azt amire itt a kollégák beszéltek rá.
ZyXEL NSA-310, ahogyan fentebb is írják.
FullHD filmeket tökéletesen viszi, zenét még nem játszottam le vele, de mivel sokkal kevesebb adat a hálózaton, így biztosan megy az is szépen.
TV-vel PC-vel vezetéken vagy wifin akarod használni? -
krealon
veterán
válasz negyedes #3014 üzenetére
Penztarca (csokkeno) es barkacsolasi kedvtol (novekvo sorrendben) fuggoen szerintem :
Synology DS212+
Synology DS212
QNAP TS-212
Synology DS212j
Thecus N2200
Zyxel NSA320szerk:
Illetve a fenti lista dragabb versenyzoi helyett szoba johet a HP Microserver (FreeNAS, OpenMediaVault, OpenSolaris stb oprendszerrel).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen program, ami...?
- Eurós ártippek a Redmi Note 14 családhoz
- Mobil flották
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen autót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest