-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
-
fogtunder
nagyúr
az a nagy igazáság, hogy QNAP termékeket nem használtam soha, szóval erről a vonulatról nem tudok nyilatkozni, a Synology DSM nagyon jó, régóta reszelgetik már és ez látszik is rajta. meg ugye az árakon is, egységnyi pénzért nem kapsz akkora teljesítményt. ennyiből már lehet építeni is, van kismillió NAS oprendszer, aminek a nagy része ingyenes. és ha megnézzük a play szériás cuccaikat, akkor ott már nem kérdés, hogy össze kell rakni egy gépet inkább.
szóval szerintem vagy 325v2, vagy építés, ha érdekel az ár/érték arány. ha kényelmes vagy és sok a pénzed, vegyél egy syno-t, csak ne a j szériás cuccokat, hanem valami értelmeset.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
nagyúr
Per spec igen, de a garancia miatt megfontolandó. Nekem majdnem 1 évig Green volt, viszont elkezdett furcsa dolgokat csinálni. Nem biztos, hogy a HDD bűne volt (a WD support határozottan állítja, hogy nem ), de inkább lecseréltem - adott pillanatban 5e FT-tal volt drágább a Red, úgyhogy az lett belőle.
(#15802) Rick4: honnan jön, hogy a Red negyedannyi hőt termel? Majdnem egyforma a fogyasztásuk. A "a 3d active balance plus" szerintem bullshit, nekem semmivel nem halkabb a Reddel a Nas, mint a Greennel volt.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Multibit
nagyúr
Mert nem a torrentek száma számít, hanem az aktív torrentek által létrehozott kapcsolatok száma és ezek együttesen felhasznált sávszélessége! A NAS-sal is tudsz majd 600 torrentet a listában tartani, mert ezeknek csak a töredéke lesz aktív. Azaz, az aktívan seed-elt torrentek együttes feltöltési sebessége és a connection-ök száma lényeges.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
Ez csak azoknak van kitalálva, akik alapból nem tudják hogyan derítsék ki a saját hálózatukra kötött új eszköz IP címét. Pl. a routered webes admin felületén szerintem a legkönnyebb - csak egy böngésző kell hozzá.
Ha megvan az IP, akkor azzal be tudsz lépni már a NAS webes admin felületére is - csak egy böngésző kell hozzá.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
CactuS
Arcképgyáros
Köszönöm a tippet. Közben nézegettem a Zyxel cuccokat kicsit részletesebben, de számomra annyira nem bőbeszédű a honlapja. Árban ugye a legolcsóbb a ZyXEL NSA310S (~14k bruttó), ez ugye 1 lemezes, ez tiszta sor. De nagy különbséget a honlap alapján nem találtam az NSA320S és 325 (v2) között, annyi, hogy árban van köztük kb 6000 Ft (22k, 28k). Mondjuk a műszaki adatoknál én nem találtam meg, hogy milyen processzorok vannak ezekben a cuccokban, vagy, hogy mennyi ram van bennük. Fogyasztási adatok alapján túl nagy különbség nem lehet köztük.
Biztonsági mentés szempontjából lehet jobb megoldás lenne egy 1 lemezez Nas + 1 külső USB-s HDD egy raid-es kétlemezes rendszernél?
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
félisten
Ez persze nem mindenhol működik, de egy kis szerencsével / nem túl nagy igényekkel (gigantikus fájlok szinkronizálása) működhet.
Mivel ez egy biztonsági funkció, nem is feltétlenül kell teljesen valósidejűnek lennie, a net sebességéből származó késedelem mellett némi szolgáltatáskiesés és a háttérbe szorítás is beleférhet -- persze megintcsak igényektől függően.MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
CactuS
Arcképgyáros
Úgy értette, hogy inkább legyen benne 2 hibás képkocka, mint, hogy kimarad 2 másodperc, amíg átfutja a hibás adatokat és újra ellenőrzi. Az nagyobb gáz lenne.
Baszki, eddig ez fel sem merült bennem, hogy a Synokban lévő vasak annyira gyengék, hogy elég erőteljesen korlátozó tényező lehet belső hálózati másolás és torrentezés közben is. Mondjuk a torrent nálam annyira nem érdekes, arra van egy kis AMD apu-s htpc. Közben naponta kétszer elbizonytalanodom, hogy kell-e nekem ez a NAS (215j) a fényképek tárolásához, megosztásához a családdal. Mármint jó dolog, de lehet a google picassa is megoldaná a dolgot (bár nem tudom mennyire lehet abban rendezkedni, tagelni).
[ Szerkesztve ]
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
-
Dave™
nagyúr
A JBOD nem fájlrendszer, hanem egy szervezési struktúra mint amilyen a RAID is. JBOD-ot ahhoz, hogy értelme is legyen több diszkből tudsz csak csinálni, benne van a nevében, ahogyan a RAID0 is értelmetlen egy diszkkel (egylemezes konfigurációban szokott így megjelenni).
szerk: egy lemeznek csak akkor látja, ha összefűzöd őket, de ezt nem tudod megtenni, ha a másikon adatok vannak, legalábbis meglepne ha ki tudná terjeszteni online állapotban (szinte biztos, hogy nem fog menni).
[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
Hasonloak a tapasztalataim.
A gyari, 2.82-es transmission 2000-2100 torrentig mukodokepes a ZyXEL NSA325 v2-n.
A hetvegen 2120-nal kezdett el kiakadni az enyem (16% cpu a szokasos 1-2 helyett). Visszanyestem 1500-ra, es egybol meggyogyult.
Persze a kephez hozza tartozik, hogy az uplink sebessegem 1 (egy) mega(!)bit per sec.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, XPC slim sorozatú barebone gépek a Shuttle égisze alatt
- PlayStation 5
- Nintendo Switch
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Építő/felújító topik
- trek81 károsultjai
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest