Új hozzászólás Aktív témák

  • Genius007

    őstag

    válasz Borisz76 #26053 üzenetére

    Igen, először 2x 4TB-be gondolkodtam, de aztan meseltek ezt a Raid5 dolgot, hogy ha barmelyik hdd meghibasodik, akkor egyszeruen csak kicserelem, es megy minden tovabb, plusz az adataim is biztonsagban lesznek, es nem vesznek el.

    Ha esetleg 2 lemezzel kezdenem (es akkor nem 4x 2TB-be gondolkodnek, hanem 2x 4TB, aztan idovel bovitenem, utana is attudnek allni siman es egyszeruen Raid5-re, vagy akkor elveszne az osszes adatom, es ujra kellene tenni mindent a Nas-ba? (Gondolom utobbi mert maskepp allitja be a Hdd-ket).

    A “kitolni tv-re” alatt azt ertettem, hogy van otthon okos Tv-nk, egy Samsung Q8F, es egy sima Sony.
    Ha az eszkozok kozott latnek egy halozati Nast amire ratudok menni, ahol a videok, kepek, zenek, filmek kozt tudok csemegezni, az jo lenne.

    Otthonra nem akarok semmilyen Media Servert, HTPC-t meg semmi ilyesmit, szimplan olyan Nas-t szeretnek, amit barhonnan elerek, es fixen tudok szinkronizalni barmit a Pc-rol. Igazabol az lenne a legjobb ha egy adott meghajtot /mappat a laptopomon mindig valahogy “real time” nezne, es ha valtozik valami, akkor a Nas-on is valtozzon. Nem tudom ez mennyire megoldható.
    Ha esetleg az Iphone-on levo kepeinket is realtime szinkeli, mint egy google fotok pl, az mar csak hab lenne a tortan.

    Mivel ugye otthon digi optika van 1000, ezert torrentre is hasznalnam. No nem esz nelkul, 1-2-3-4-et toltenek max egyszerre, vagy annyit se, lenyeg hogy az is gyorsan lejojjon a Nasra, es ha mar tud a net 130mb/s-el jonni, akkor ne 20mb/s-el toltson le a nasra egy filmet.

    Erre szeretnem a legkoltseghatekonyabb es hosszutavon jo, mukodokepes opciot kitalálni, es a segitsegeteket kérni.

    Az olvasnivalóval nem bántottál meg, koszonom mindenkeppen elolvasom. ;) :R

    [ Szerkesztve ]

    https://hardverapro.hu/apro/razer_blade_16_2023_i9_13950hx_rtx_4090_16gb_32gb/hsz_1-200.html

Új hozzászólás Aktív témák