-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz MaCS_70 #18597 üzenetére
"Nem igazán értem, hogy mi ezzel a gond."
Te felvetettél egy problémát, én jeleztem, hogy SMB/CIFS nincs így menüpontilag. Aztán jött az NFS, erre mondtam, hogy az meg csomag telepítés után elérhető.
De ha úgy gondolod, hogy felvetsz valamit, de választ az nem szeretnél rá kapni, akkor bocsánat, többet nem foglak irányba állítani!Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
-
Ilyet tapasztaltál?
A másik nagy hátránya az eszköznek a hangja. Ugyan a tesztek szerint csak 32dB, de a probléma nem is az általános hangosságával van (325 v2-nél halkabb a nagyobb ventilátor miatt), hanem annak érzetével. Az eszközben a ventilátor ugyanis 2-3 másodperces ciklusokban pulzáló hangot ad. Ami éjszaka elég zavaró tud lenni.
Ha nem tudod eltenni olyan helyre (előszoba, spájz stb), ahol nem zavar, akkor inkább keress másik eszközt (Thecus vagy Synology). Sajnos ezek mind drágábbak nála. -
Joker850403
csendes tag
válasz Kalandor #18607 üzenetére
Szia
Én is tapasztaltam ezt a NAS326-nál de én miután beleraktam 2 hdd-t megemelkedett a ventilátor fordulatszáma és így már egyenletesebb a járása. (amúgy cserélhető, kb 15 perc alatt ha nem kapkodod el)
Mellékesen azt vettem észre ha leveszem az elejét akkor konkrétan megszűnik minden zaj, még a hdd-k morgó hangja is sokkal halkabb lesz Valahogy a doboz akusztikailag felerősíti a benne keletkező zajokat. De énszerintem mindez csak akkor zavaró ha egy hálószobában vagy vele és csak tökéletes csendben tudsz aludni. amúgy baromi csendben van.Általános véleményem csak annyi hogy ár érték arányban főleg annak aki multimédia tartalmat akar tárolni annak tökéletes választás. nagyon jól kiszolgálja az okos tv-ket, felhőszolgáltatása egész jó, könnyen konfigolható, magyar nyelvű a menü, bármilyen háttértárolót bele lehet szerelni (2,5", 3,5") 16TB-ig.
Igaz használati utasítást nem nagyon mellékelnek hozzá azon kívül hogy hogyan kell összecsavarozni meg hogy hogyan kell csatlakoztatni a hálózati áramhoz meg a LAN-hoz.Nálam bevált
Üdv: Zoli
-
TCr
veterán
válasz Joker850403 #18609 üzenetére
Gondolom 3,5" HDD(ke)t tettél bele.
Nekem egyelőre 1 db 2,5"-os van benne, azzal kis túlzással szinte teljesen néma.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
-
TCr
veterán
válasz Kalandor #18613 üzenetére
Ha a torrentre gondolsz, akkor érdemben nem tudok válaszolni, ugyanis a szutyok 12/1,5 (nem röhög, UPC29!) ADSL-em maxon jár, vagyis 1,5 MB/s a le.
Az a hálózati másolást még nem próbáltam, de ma sort kerítek rá és megírom az eredményt.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
-
fogtunder
nagyúr
egyébként a tesztelési metodika nálam az szokott lenni, hogy leállítok minden forgalmat a hálózaton belül, fogok egy gépet, amiben SSD van, kábelen rácsatlakozok és lehúzok egy nagyobb méretű file-t a NAS-ról (egy film, nagyobb ISO file, bármi), majd visszamásolom, ez megadja a szekvenciális írás/olvasást. illetve meg lehet ugyanezt csinálni mondjuk fényképekkel, hogy a kis file-okat hogyan bírja.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
-
-
viktorio17
csendes tag
Van új firmware a NAS326-hoz:
V5.11(AAZF.4) -
hunostor
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a választásban!
Két NAS-t néztem ki:
Synology DS216se
és
ZYXEL NAS326melyik a jobb?
folyamatos torrentezés és
többgépes adatmegosztás lenne a célvalamint fontos még, hogy minnél halkabb legyen, mert a szobámban fog futni.
Köszönöm!
-
fogtunder
nagyúr
válasz hunostor #18625 üzenetére
a DS216 SE nagyon kiherélt hardver, ha csak erre kell, mindenképpen a ZyXel, mert a vas időtállóbb lesz. ha kellene valami funkció a Syno DSM-ből akkor is azt mondanám, hogy inkább egy 216j.
én általában nem szoktam ajánlani, hogy abban a szobában lakjon a NAS, ahol laszik az ember, mert ha annak nem is, a HDD-knek van hangja, villognak a ledek, és ennek az árkategóriának nem feltétlenül erőssége a zajcsillapítás, teljesen hangtalan úgysem lesz. esetleg ha megoldható és marad neki levegő, akkor be lehet pakolni szekrénybe, az enyém (QNAP TS-251) a TV alatt van, az üvegen keresztül már nem hallatszik, szabadban, mikor egyébként csönd volt idegesítő volt a HDD hangja.
-
Alex91
félisten
válasz hunostor #18625 üzenetére
HW-ben a Zyxel a jobb, software-ben meg valoszinuleg a Synology. En vagy a Zyxel-t vennem, es ha Synology, akkor meg a 216j-t! A 216se-t nem tartom jo valasztasnak.
Syno valoszinuleg halkabb.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
hunostor
csendes tag
Nagyon köszönöm a gyors segítséget srácok.
Akkor a ZYXEL NAS326 lesz.
Gondolom a szoftveres problémákra akad némi hackelt Linux vagy ilyesmi.
Ha variálni kell vele az nem probléma.Viszont a ruhásszekrény alját lehet megnyeri magának
-
ateszm
senior tag
Úton a NAS326 meg a Red3Tb. Köszönöm a segítséget!
Fanatikus Fanatec^*^ rallysimfans.hu -/- 55gz1500 -/- Epson EH-Tw9400, Homatics 4k Pro, Kinhank G1
-
PpenoO
őstag
QNAP topikba nem kaptam választ a kérdésemre, így hozzátok fordulok. A pluszos 251es nas megéri a felárat a sima 251el szemben? Ahogy néztem a fő különbség a cpuban van. 1000/200 hálóra lenne kötve, 2x4tb tárhely és 8gb memoria társaságában. 100-150 torrent futna rajta és párhuzamosan használnám a beépített médialejátszóját is.
[ Szerkesztve ]
-
Olympos
aktív tag
válasz PpenoO #18635 üzenetére
Erre, azaz 100-150 torrent futtatásra és közben média lejátszásra a Thecus N2560 is jó...meg eprsze sok más is.
Nekem ilyen van, 1000/200-as netet használom.
Most a Trónok harca őrület miatt egész nap kb. 7-12Mbyte/sec-el tölt fel, kb. 130 torrent van bekapcsolva, egyszerre kb. 20-30 aktív. Közben HDMI kimeneten filmet nézek.Árban is olcsóbb, majdnem fele annyi.
-
Na megvettem a Zyxel 326-ot, beüzemeltem, új kötet stb létrehozva.
A hálózatnál látszik is, 2 néven is, 4 mappát ki is ad (ezeket magától hozta létre, nem én), de hiába léptem be finderben adminként (jobb fel ső sarok, írja is hogy bontás), írni nem tudok a nas-ra (bal alsó sarokban ezt ikonnal jelzi).
Utoljára Windows alatt használtam NAS-t, de ott kb. egy pendrive egyszerűsége volt.
-
-
Volt vagy 10 éve egy reklám, hogy Józsi most tudta meg, az 5-ös lottó főnyereménye egymilliárd forint. Na így érzem magam én is röpke fél óra intenzív Google-zás után.
Az admin, music, video és zene az nem mappák, hanem share-k, amiket nem lehet csak úgy törölni. Lehet, de adminban.
Tehát fogtam, létrehoztam egy NAS nevű share-t és azt csatoltam fel SMB-n keresztül.Lehet, hogy nektek ez full egyértelmű, de amikor én legutoljára az hiszem WD NAS-t vettem, az nem így ment, vállalati NAS-ok sem így mentek, és így tovább. Szerintem ez nem korrekt így, nem zenéket meg videókat akar megosztani
[ Szerkesztve ]
-
-
TCr
veterán
válasz hunostor #18645 üzenetére
Semmi gáz nincs benne, legalábbis Windows-os oldalról nézve.
Még az asztali médialejátszómmal (Popcorn A210) is könnyedén kitallózom a megosztásokat.(#18641) Kalandor: letörölni nem tudod, de a megosztást (nyilvánossá tételt) le tudod venni róla, így a hálózaton nem fog látszódni egyik sem, nem fog aggatni.
[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
nagyúr
Megjött nekem is a nas-om, de csak szombaton tudok vele foglalkozni.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
fecke78
senior tag
Sziasztok
Szeretnék egy nas-t kizárolag filmek tárolására és elérésére , nekem egy dune d1-em van nálam lenne a nas , hozzáférést szeretnék adni a testvéremnek , ő is le tudja szedni rólam a filmeket és igy megnézni a ZyXel NAS542 válalható lenne
Synologyt néztem de az csak 2 fiókos , és mivel nekem tényleg csak a filmek miatt kell , kérdésem mi a tapasztalat a zyxel-el ?
köszi -
fogtunder
nagyúr
válasz fecke78 #18648 üzenetére
erre tökéletes a ZyXel, de én ilyen célra nem vennék 4 fiókost, mert minek. filmeket hülyeség redundánsan tárolni, és ha nem kell a RAID-5 akkor olcsóbban kijössz, ha veszel egy NSA326-ot és bele egy-két nagy HDD-t több kicsi helyett.
a Syno által nyújtott extra funkciókat ebben a szcenárióban egyáltalán nem használnád ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen monitort vegyek?
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- Milyen légtisztítót vegyek?
- 🖥️⛅
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest