-
IT café
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
RAMyMamy
tag
Hali, bocs az offért, de hátha itt többen tudjátok a kérdésemre a választ.
Egy Razer Basilisk X Hyperspeed és Basilisk Ultimate-et vennék dongle nélkül, de egyszerűen nem találok róla infót sehol, hogy ezeknek a dongle-jüknek mi a modellszáma. Logitech Lightspeed egereknél kb. mind ugyanaz, csak rá van nyomtatva az egér típusa... Itt is így van, vagy tök más a vezetéknélkülni technológia egyes egereknél és nem lesz jó ugyanaz a fajta dongle a két egérhez? Amit Alin találtam elvileg Hyperspeedhez valót, azon két számot írnak, az egyik 201-180441, erre rákeresve Basilisk Ultimate-et, a másik DGRFG6, ennél meg egy Lancehead manualját dobja ki a Google... Szóval már teljesen belekavarodtam... Help, plíz. -
RAMyMamy
tag
Sziasztok.
Elovettem a regi Logitech G5 egerem, mert a melos G703-am javitasra szorul. Otthon is evek ota egy G703-at hasznalok, de multkor 1-2 ora jatek utan eszrevettem, hogy a gyurus ujjamat szetnyomtam vele, rendesen fajt. Nagyon zavaro, hogy nem tudom feltenni a jobb gomb melle, mert nem fer el. A G5-re pedig kenyelmesen fel tudom tenni, annyira kezre all, hogy hihetetlen. Kozel 10 evig hasznaltam es semmi gond nem volt vele. (Meg a gyari kinai Omronok vannak benne egyebkent es nem duplaklikkel!)
Ebbol a formabol nezegettem, hogy letezik-e vezeteknelkuli, de nem talaltam. MX518 Legendary jo lenne, de vezetekes...
Tudtok ajanlani valami hasonlo formajut? G Pro X Superlightot neztem meg, de az nem ergo forma. Nem muszaj Logitech, hasznalt is johet, 30e korul jo lenne. Minimalis RGB lehet benne, de nem erdekel mar. Nem jatszok kompetitiv jatekokat, inkabb co-op, single player, illetve munkara kell. Palm gripem van, neha netezesnel claw, 18cm hosszu a kezem.
Koszi elore is! -
RAMyMamy
tag
Meg tudja nekem mondani valaki, hogy a teflon talp leszedese, csereje garivesztessel jar-e? Szamomra ugy lenne logikus, hiszen nem veletlen az alatt vannak a csavarok...
-
RAMyMamy
tag
válasz DevilAqua #99392 üzenetére
Ja, valoszinu ezert jar nalam javitason hetente 5 egerbol 4 ettol a csodas svajci cegtol.
(G703-am van 7 eve, vagy 5x kellett mar megoperalnom, az osszes letezo gombja duplaklikkes lett, encoder az elso heten elszarodott, cseretermekben ugyszinten. Elotte egy G5-ot hasznaltam 10 evig, egyszer vhogy eltort a gorgoje, azt csereltem, amugy semmi baja. Ennyit errol...) -
RAMyMamy
tag
válasz TechN7ne #100677 üzenetére
Ez az eger egy gyalazat, par honapig hasznaltam, amig az elso G703-am gorgo szerviz alatt volt. Palm gripem van alapbol, ezt kenytelen voltam clawban hasznalni, mert nem eleg hosszu, de pont ugy allt kezre, hogy vagta az ujjam asszem a jobb szelen a jobb klikk eles muanyagja.
Elajandekoztam tesomnak, akinek kozben tulnotte a keze legalabb masfelszeresere, neki is csak fajt tole mindene allandoan. Az oldalso gumijai sem sokat birnak, az RGB miatt festve van a teteje, az is meg tud kopni hamar.
G305-ot meloban hasznaltam szinten csak par honapig, de annal ilyen tunetek nem jelentkeztek, tehat pont ellenkezoleg van szerintem, amit irtal. A G305 minoseget meg sem kozeliti ez a szutyok, pedig az is boven egy budget eger.[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz BBéci #101190 üzenetére
Szerintem csak kipattintottad a gorgo hazban a helyerol a kis rugos valto bizbaszt, szet lehet szedni az egeszet es osszerakni.
https://youtu.be/BwyTJaVsxvA?si=mTUjG7lzXWXanY1R -
-
RAMyMamy
tag
válasz camper #101268 üzenetére
A suritett levegos fujkalas semmit nem old meg sima mechanikus kapcsoloknal sem, raadasul ez nem mechanikai, hanem egy optikai kapcsolos eger, amirol beszelgetunk. Ugyanugy benne van a rendes mechanika, de nem a fem erintkezese femmel zarja az aramkort, hanem van benne egy optikai szenzor, ami erzekeli a lenyomast.
Vagy a fenykapu ala ragadt be valami szosz, ahogy az optikai gorgoknel is a kis kullok koze beakad valami es hulyeseget erzekel, vagy firmware frissites, vagy egyeb elektronikai baja van. De egy ~10 ezres egeret folosleges meg is probalni javittatni, mert penzkidobas. Kukazni es johet a kovetkezo.
A gombot nem nagyon kene felfeszegetnie, rendszeresen keresnek meg ilyen problemaval, hogy eltort a gomb... Raadasul a Razer sem a minosegi anyaghasznalatarol ismeretes. Illetve elottem irtak, hogy NEM a talpai alatt vannak a csavarok.[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz camper #101312 üzenetére
Abban szerintem tokre igazad van, hogy mire megszokod a 30-50+ ezres, elvileg minosegi egeret, addigra kb. el is romlik benne valami.
Az nem megoldas, hogy vegyel forrasztopakat (inkabb forrasztoallomast akkor mar), tanuld ki szinte a szakmat es javitgasd magadnak. En is igy csinaltam, de ez kb. nonszensz kategoria.
Viszont az eger sulyanak, formajanak igenis van jelentosege. Nekem ketto G703-as felteglam van, egy otthon, egy meloban. Ha fejemen pordulok huszonotezerszer sem tudok megszokni mas format, rengeteget megfogdostam mar, de egyik sem all kezre ugy, mint ez. Szetfarigcsaltam es moddoltam oket ~80g-ra es ezerhetoen kevesbe faj toluk a csuklom a nap vegen, de meg igy sem az igaziak.
Ez csak az en boomer velemenyem, de en ugy latom, hogy a mai fiatalok mind programozok, ilfluenszerek, e-sportolok meg ilyen, sok penzt kereso, de 0 erteket teremto valamik akarnak lenni, fizikai, ketkezi munkat vegezni felejtos reszukrol. Nekik biztos nem kell a 150g-os tegla. Szerintem itt van egy baromi nagy atfedes koztuk, meg azok kozott, akik evekig, evtizedekig akar nehez fizikai munkat vegeztek es kb. lerobbantak benne, igy nekik is csak ezek a lepkefing egerek jok mar. En is tobbe-kevesbe fizikai munkat vegzek es egyre inkabb erzem, hogy nem birjak a kezeim, mar a 130g-okostelefont sem, es amugy meg csak 30-as eveim elejen jarok...
A masik, hogy nemcsak lapatkezu ferfiaknak kell egereket gyartani, rengeteg no is van am ezen a bolygon, koztuk gamerek is, akiknek ugye eleve kisebb, esetleg gyengebb lehet a kezuk.[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz Synthwave #101320 üzenetére
Nem lenne rossz, tetszenek a Pulsar egerek egyebkent, nem a darabjaira hullos kategoria, jart mar nalam 1-2. Meg a Sprime PM1-et irja mindenki G703 klonnak, de az kisebb. A G703 fogombjairol igyis epphogy nem lognak le az ujjaim, ha teljesen rafekszik a kezem. Viszont a DPI valto gomb hianya miatt nem probalkoztam meg be veluk. Nekem az kell ra, mert atraktam ezen a G-Shiftre es teljesen meg vagyok vele aldva, hogy plusz funkciokat tudok igy adni a tobbi gombnak.
-
RAMyMamy
tag
válasz Oryctolagus #101394 üzenetére
Felejtsd el azt a Dremel gazos pakat, egy rakas kakkanattal egyenlo es nem egerjavitasra valo. (Leginkabb semmire amugy.) En HARMAT vittem vissza belole anno az edigitalba, 2 perc alatt szetegette a gyari, eredeti hegyeket.
A normalis forrasztos cucc 5x annyiba kerul, mint egy ugyanilyen uj eger.
[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz FireKeeper #101414 üzenetére
Meg amugy a Hero szenzor ala minek ilyen pad, amikor 100+ orat is bir elvileg? Szerintem tok felesleges.
Nem ertem, hogy ki talalja ki a Logitechnel ezt a sok baromsagot, de hogy nem valodi igenyek alapjan (G703 Superlight ) adnak ki uj cuccokat, az is biztos.
Ez a cucc ranezesre nekem egy G305 utod akarna lenni, formara is szinte ugyanaz, csak ketszeres aron, felesleges funkciokkal.
Ennyi penzert ennel fenyevekkel jobb motyohoz is hozza lehet jutni.Egyebkent azt nem latom sehol, hogy a gorgoje is optikai vagy valami gagyi encoder van benne?
[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz camper #101451 üzenetére
Egyébként full szimmetrikus egereknél miért nem tudja több gyártó alkalmazni a Logitech G Pro Wirelessnél, Pulsar X2A-nál alkalmazott mágneses oldalsó gomb megoldást? Így simán ki lehetne szolgálni a bal- és jobbkezeseket is. Úgysem lehet mindkét oldalon lévő gombokat normálisan használni egyszerre, kivéve ha nem "sztenderd" módon fogod az egeret, szinte mindig csak útban lesznek. Szoftverben persze ki lehet kapcsolni, de attól még fizikailag útban van.
-
RAMyMamy
tag
válasz camper #101453 üzenetére
Ne is mondd, gyalazat mind a ketto eger... A Naga Trinity-bol eddig 3-at javitottam, mind darabjaira esett szetszedeskor, ahogy tekered ki a talp alatt a csavart, a gagyi muanyag csavarfeszek mar torik is ki... A gorgot rogzito pockokkel is nagyon kell vigyazni. Az oldalso panelek javithatatlanok, en legalabbis meg nem mertem egyet sem szetszedni.
Multkor jart nalam egy Naga Left-Handed, azon az osszes oldalso gombot csereltem, mert mar csak 2-3 nem duplazott rajta. Az ultragagyi gyari kapcsolok helyere viszont szinten csak ultragagyit lehet tenni.[ Szerkesztve ]
-
-
RAMyMamy
tag
Ha cserelve lett egy egeren az egertalp jobb minosegure, attol meg fogjak garanciaban cserelni vagy javitani? Szetszetdve nem volt. Oazis Computerbol valo, valakinek tapasztalat veluk?
[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz Armisael2023 #101745 üzenetére
Vezetek nelkuliek manapsag mar szinte mind akksisok, ha esetleg az elemcserelgetes a problemad.
-
RAMyMamy
tag
válasz Santi22 #101915 üzenetére
Jo penzert a legtobb csatorna siman az egekbe emeli ezeket az elektronikai hulladekokat... Hama, Trust es tarsaik 15-20 eve is vicc kategoriak voltak, szomoru, hogy meg egyaltalan leteznek. Es meg szomorubb, hogy ennyire ismert influenszerek reklamozzak a gagyi dolgokat...
Valoszinu sokkal batrabban vesz valaki ugy egeret, hogy egy uzletnek van bemutoterme, ahol meg lehet nezni fizikai valojaban a termekeket, pl. az elobb emlitett MM. Bemesz, megfogdosol parat, ami nagyjabol jo, hazaviszed, 5-10 ezerert vilagit is meg minden, hudefasza. Egyszerubb, mint megkockaztatni kulfoldrol rendelni valami "noname" markat, amit csak kepen lattal, egy magyar teszt nincs rola es lehet meg se erkezik a csomag (valaki panaszkodott multkor itt errol, szerintem pont Pulsar eger volt), vagy ha gariztatni kell, akkor bajos.
[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
-
RAMyMamy
tag
válasz coco2 #101937 üzenetére
Vegyel egy olyan normalis, korszeru egeret, amire a sok gomb es a makrozhatosag ervenyes ES sztenderd 2/3 pines kapcsolok mennek bele mindenhova, majd csereld ki magadnak. Ennel jobb megoldas nem lesz sajnos.
Logitech vonalon pl. G305, G703 fullra csendesitheto, apron par ezerert tudsz venni hasznaltan, alapbol az altalaban felesleges, felul levo DPI allito gombjukat at tudod masra allitani, pl. G-Shiftre, es azzal gyakorlatilag lesz 10, de inkabb 9 gombod, mert a gorgo klikket es a DPI allitot egyszerre nem tudod benyomni.[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz coco2 #101946 üzenetére
Ha lekapkodod a NYAK-rol a padeket (forrasztasi pontokat), akkor valoszinu vagy a pakad vagy a technikad nem jo. De az is elkepzelheto, hogy ezeken az ocska egereken nagyon vekony a laminalt reteg. Ne ezekbol vegyel 6-ot, hanem 1 normalisat.
G703-amon mar legalabb 5x csereltem mikrokapcsolot es semmi baja a padeknek.
Ha ennyire koptatod a kapcsolokat, akkor vagy magas a paratartalom a helysegben, ahol hasznalod, vagy baromi izzados a kezed, de ezek a silent kapcsolok amugy sem jatekra valok. Esetleg a hot-swap foglalatozast tudom meg javasolni akkor, ezt is olyan egerhez, amit nem kell.darabjaira bontani, hogy hozzaferj. Huano Brownbol meg van 20m-es sarga nyomokaju, mintha par honapja azt irtad volna, hogy a feherbol vasaroltal be.
Nemreg egy Xtrify M4-et csendesitettem fullosra, abban viszont nincsenek a fogombok alatt ilyen torziok rugos, mint a Logitech G egereiben, es a linearis kapcsolok kicsit fura erzetuek voltak.[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz FireKeeper #102093 üzenetére
Regebben gondolkodtam PC-rol laptopra valtason es olvasgattam arrol, hogy ha jatszani is akarsz, kell egy eros irodai gep es ra kell kotni kulso vga-t (+ kulso tap, haz, atalakitok, stb.), ami Thunderbolttal csatlakozik, azzal mi a helyzet? Azt vagom, hogy nem olcso, de ha valaki ennyire ragaszkodik a Windows-os kornyezethez, lehet egy opcio. (Bar tenyleg mar eleg regen olvastam rola es nem vagyok benne naprakesz.)
[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz ADAM1337 #102152 üzenetére
Nekem eddig ezek a bezs-barna hazas Huano silent kapcsolok csak a Logitech torzios rugoval ellatott egereiben jottek be. Minden masban rettenetes az erzet, tul konnyu lenyomni es akaratlanul is duplaklikkelhetsz.
A linkelt hirdetesbol viszont ki sem derul sem az eger allapota, sem a kapcsolo pontos fajtaja, Huano silentbol van legalabb 5 fajta, ha nem tobb. A kis 2 pineseket biztos nem raknam fo gomb ala.
-
RAMyMamy
tag
válasz hibavissza #102284 üzenetére
Az MX Masterrel ellentetben ezzel lehet akar jatszani is (pont az ertelmes szenzor miatt), ott pedig a szabadon futo gorgovel nem mesz sokra, pl. FPS-nel fegyvervaltas.
[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz Roland861010 #102378 üzenetére
Razer, Logitech-et a minoseggel egy mondatban nem emlitenem meg...
-
RAMyMamy
tag
válasz Santi22 #102772 üzenetére
Multkor vittem gariztatni egy egeret, percekig nezegette, fogdosta, megrazta, szanaszet nyomkodta az ember a boltban, mielott atvette volna. A talpa cserelve lett, mondtam neki, hogy szetszedve ettol nem volt, csak mivel a gyari mar elkopott, ezert muszaj volt. 3x hivta fel a fonoket, hogy mi legyen vele. Mintha direkt a kamu indokot kereste volna, hogy miert nem foglalkoznak vele, holott "sima" encoderes volt, tipushibaja annak az egernek (TTC Silver ).
Nemreg egy itteni tag fordult hozzam, hogy a FixIt elhajtotta a meg boven garis, zörgős Superlight-javal, hogy biztos foldhoz vagta, mikor a gagyi ketoldalu ragasztoval felfogatott akksi jott ki a helyerol, ami tipushiba.
Ugyhogy en nem vennek ra merget, hogy egyszeruen cserelik, ha megis, akkor oda kell csapni az asztalra hozza...[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz Valkűr #102775 üzenetére
Nem nagyon lattam meg olyan egeret, amihez arulnanak ilyen potalkatreszt, max "kopo" cuccokat, mint talp, kabel.
Gorgot maximum eBay, Aliexpressrol tudsz venni, azokbol is keves van, aminek tejfeher a muanyagja, tehat atvilagitja a pici led, es tovabb szukul a kor, mert valszeg a tengely atmeroje egyik oldalt se lesz jo, a hatszog alaku pocokrol mar ne is beszeljunk, hogy az meg altalaban tul rovid, es pont nem megy bele az encoderbe. Max barkaccsal lehet egy tok mas eger gorgojet belemuteni. Esetleg meg 3D nyomtatas, de nem hiszem, hogy tartosabb lenne, illetve ott a tervezes+gyartasi koltsegen veszel 2-3 egeret.[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz Wolfskin #102793 üzenetére
Ha van eszed, Logitechet nem veszel.
Mind a 4 elavult es egy tegla.
A gumi boritas takony lesz par honap intenziv hasznalat utan, fel is valik, eltorik.
Kinai Omron mikrokapcsolos problemak elobb-utobb elo fognak mindegyiken jonni, inkabb elobb.
Gyari talp az osszesen ocskasag.
MX Mastereken gagyi a szenzor. Ezeknek tipushibaja a huvelykujj alatt kirohado gumi miatti gomb allandoan benyomodva erzekelese, emiatt a szenzor nem fog mukodni. Allitolag a 3-asnal is ugyanugy elojon!!!
A G903 meg ambi eger, tobbi ergo. Ha inkabb palmozol, attol megorulnel.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Formula-1 humoros
- PlayStation 5
- Honda topik
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- leslieke
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- SSD kibeszélő
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Új Aksi, ajándék USB átalakító kártyaolvasó MacBook Pro 2017
- AMD Ryzen 7 5800X
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- UHD INTEL CORE I7 GTX 1660 Super 6GB Gamer PC I7-6700K 8x4.2Ghz 32GB DDR4 512GB SSD RGB Számítógép
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest