Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
RAMyMamy
tag
válasz FireKeeper #104063 üzenetére
Ez amugy szerintem gaz, millio mas kapcsolo van ezeken kivul, ami jobb. Raadasul pont te irtad multkor asszem, hogy ezek forrasztva vannak, nem csak kipattintod es be az ujat, mint pl. razernel, meg ugye a mechanika az optikaiban is tonkre tud menni.
Az Asus megoldasa a legjobb, tudom, volt mar itt rola parszor a temazgatas, hogy levedettek es mas ezert nem hasznalhatja, de kitalalhatnanak valami hasoblot igazan (+ ott nem a talpak alatt vannak a csavarok se...)
Nehany egerbe egyebkent a billentyuzeteknel hasznalt hot-swap bigyot bele lehet muteni kis barkaccsal.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
RAMyMamy
tag
Pulsar X3-rol van valami info, hogy mikortol lesz kaphato?
-
RAMyMamy
tag
válasz Santi22 #103972 üzenetére
Igazabol szerintem ha nem jatszol kompetitiv jatekokkal, nem kell annyira betonbiztos stabil wireless technologia, nyilvan van a SS-enel jobb is, de egy mezei usernek valszeg az is mar megvaltas a kabel utan, es megsem gagyi BT. Persze jo szivvel nem ajanlottak az egereik (en inkabb a gyari encoder miatt nem ajanlanam az Aeroxokat, TTC White van bennuk, ami nagyon lutris).
[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
Ha nem 2-3 evre akarsz egeret, es nem jatszol kompetitiv cuccokkal, akkor hosszabb tavra megerheti egy ilyen dragabb motyo, foleg mert nem muanyagbol van. Csak szerintem mint minden egernel, itt is a legnagyobb lutri a forma, tehat hogy adott vasarlonak kezre all-e. Alapul lehet venni az eredetit, amirol koppintva van, de sokszor az eloshapeses osszehasonlitas nem er semmit, csak ha mar fizikailag a kezedben tartod, akkor derul ki, hogy mizu van. En pl. ezert nem mernek ilyenekre beruhazni, egyebkent jopofak.
Nekem a Logi G5 es G703 formavilaga kozott lenne az arany kozeput, 65g korul, de ilyen nem letezik.
[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
Szerintem te nem feltetlen az en hsz-emre akartal valaszolni, mert en kb. semmilyen stilusban sem irtam neked semmit, ugyhogy ezt inkabb most ignoralom, de egyebkent azzal a reszevel egyetertek, hogy neha nagyon okadek stilusban tudjak itt oltani egymast az emberek.
Gondoltam beleszolok, mivel en tok mas perspektivabol kozelitem meg ezeket a periferiakat, mert nyakig bennuk szoktam lenni altalaban. Synthwave pedig ahogy szokta irni, nem szedi szet az osszes egeret, amit hasznal/tesztel. De ha senkinek nem akarsz hinni ezzel kapcsolatban, ezzel aztan tenyleg nem lehet mit kezdeni.
De amugy akkor en is megnyugtatnalak, konkretan tele vagyok Logitech periferiakkal otthon, es a topik temajahoz passzoloan pont G703 HERO egerbol van kettom is, amiket hasznalok napi szinten, de egy alapos pimpeles utan lehet csak jo egernek mondani. Tehat en pont nem utalom a markat, csak egyszeruen nem erik meg az arukat a termekeik es ezt a tapasztalatomat hetrol hetre az ujabb es ujabb hozzam erkezo tonkremeno egereik (neha billentyuzet, fejhallgato) is csak megerositik.
[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
Ha neki nem hiszel, hogy szar a Logitech, akkor csak halkan megjegyzem, havonta kb. 10 egerbol, amit megjavitok, altalaban 10 Logitech markaju. Neha csak 9. Es az esetek 99%-aban a gyari gagyi, filleres alkatreszek okozzak a problemat. Ugyanaz a nyomora a 16 ezres egeruknek meg az 50 ezresnek is.
Nem veletlenul irja itt mindenki, hogy:
NE. VEGYEL. LOGITECHET.Maximum akkor, ha mazochista vagy es/vagy tudsz es van mivel forrasztani.
Ar/ertek aranyban nem a legjobbak manapsag mar es a regi hirnevukkel elnek vissza es fossak tele a piacot az ujabb rokabor lehuzasaikkal (G502 X, GPX 2, stb...)[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz maximilian4 #103811 üzenetére
Legalabb a fogombok alatti kapcsolok es a gyari talp csereje, meg egy kis sulycsokkentes utan korrekt eger varazsolhato belole, de a moddolashoz szet kell szedni (+forrasztani) es ezzel mar ugrik is szepen a gari. (A gorgojet is erdemes femre cserelni, ahogy irtak par hozzaszolassal visszabb, mert kinyulik a gumi boritas rajta elobb-utobb es hasznalhatatlan lesz.)
[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
Amugy kulfoldi rendeleseknel, pl maxgamingnel miert nem fogtok ossze es rendeltek egyutt? Postat harmadolva, stb. mar kb. nincs is mirol beszelni, mert nem tetel.
[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz FireKeeper #103715 üzenetére
Es minel tobb gomb van rajta, annal tobb dolog tud elszarodni.
[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
Nem a nyák vastagsag a lenyeg, semmi koze hozza. Azert nem tudod kiszedni a gyari kapcsolot, amit mar irtunk. Illetve a furat atmeroje kisebb a Razereken, mint a Logitechen, szerintem magasabb olvadaspontu ont is hasznalnak, ezert nehezebb kimuteni a kapcsolot. De ha par masodperc alatt nem megy, akkor lasd a hsz elejet...
[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
Nincs ragasztva!
Tovabbra is a pakad gagyi hozza. Draga egernek ne par ezer Ft-os pakaval menj neki. Es minimum egy hofokszabalyzos cucc, de nem 100 ezerbe faj egy ertelmes, 20-40e kozott mar lehet venni erre a celra.
A holegfuvos otletet most felejtsd el, csak szet fogod egetni, vagy leszedni rola mikro alkatreszeket.
A Toolcraft nem marka, Aliexpressen is kaphato szutykokat arul a Conrad, csak ra van nyomtatva egy logo...
Akkor mar inkabb egy Lidl-os Parkside forrasztoallomas.
[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
A görgőjével semmi gond nincs, a vezeték nélküli G502-nek (Lightspeed) gumírozott a borítása, és amúgy is optikai, max a retek megy bele, amitől nem érzékel, sűrített levegős befújás megoldhatja. (Amire te gondolsz, az az encoder, ami csak forrasztással orvosolható.)
Tök más bajai vannak, pl. hogy dögnehéz, az oldalsó gumi borítás hamar takonnyá válik, gagyi gyári talp és mikrokapcsolók, csak a f0s G HUB-bal megy, stb.
Formára amúgy nem lenne rossz.
[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz FireKeeper #103360 üzenetére
En a porvedos White-ra lennek kivancsi, az taktilisebb elvileg. De sehol nem talaltam meg nem horror aron.
-
RAMyMamy
tag
válasz Zaied #103354 üzenetére
1 mm-es alatettel amugy lehet mindegyiket magasitani, ugy mar 7-12 mm-ig le van fedve. (En erre tok magamtol jottem ra amugy, aztan lattam gyarilag vmi Asus gamer egerben.)
FireKeeper, ez a Kailh GE is dustproof? Kepen nem latszik.
En is szoktam ebbol a store-bol vasarolni, nagyon megbizhatoak es 2 het alatt nalam szokott lenni a cucc, mindig alaposan becsomagolva.
[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz sacren #103350 üzenetére
En megkerdojeleznem, hogy az egy arban levo Geniusnal egy meg noname-ebb marka tobb gombosa jobb lenne.
Vegyel inkabb hasznaltan hardveraprorol egy normalisabbat.
Minel tobb gomb, annal tobb minden tud rajta elromlani.
@#103343: TTC White es Gold encoderek is lutrisak, ahogy Zaied is irta. Multkor valakinek nalam 2 het utan mar ossze-vissza gorgetett a Gold... Az ujabb Dustproof talan jobb lehet tartossag szempontjabol, de szerintem recsegosebb a hangja. A simat legalabb egy picit meg lehet zsirozni.
[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz Csandi #103341 üzenetére
Na, hat ezt meg minden masodik kommentben meg lehetne emliteni, hogy a kinai Omron kapcsolokkal menjenek mar a pics@ba. Ezek valami eletre szolo szerzodest kotottek veluk vagy nemtom.
Kailh, Huano, TTC, Kailong, ezek mind sokkal jobbak es biztos az az ekkora darabszamnal kb. 20 filleres kapcsolo dobna meg az amugy is 2x-esen tularazott szutykaikat 3x-osara...[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
Tudom, hogy hogy mukodik es nyilvan van az a helyzet, amikor ez rohadt jol johet, de tovabbra is a csodas svajci cegen kivul nem nagyon lattam meg masik gyartonal ilyet. Ezeknel is egy 15-20 grammos fem gorgokerekkel van megoldva, pedig nem 1 es nem 2 egerben csereltem mar sulycsokkentes miatt muanyagra es ugyanugy muxik tokeletesen, tehat tul van tolva a dolog gyarilag. Nekem semmi bajom a free scrollal, aki akarja hasznalja nyugodtan, de nem kellene foggal-korommel ragaszkodni ehhez a funkciohoz, ha csak ar/ertek aranyban gagyi egerekben van, amikor siman - akar ahogy te is irtad - billentyuzeten, egeren is ezt a funkciot be lehet allitani masra es csa. Es normalis egeret kapsz helyette normalis aron.
[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz Csandi #103325 üzenetére
Az is egy opcio, csak a gorgo klikkre meg altalaban ultragagyi, kemeny kapcsolokat tesznek es hamarabb elromlik ugy, mint az encoder, vagy eltorik a gorgo.
Viszont a fel-le gorgetesre allitott extra gombnak meg hot mindegy, hogy ha elkezd dupla- vagy triplaklikkelni.[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz Synthwave #103323 üzenetére
Egyebkent miert eroltetik sokan ezt a szabadonfuto gorgo dolgot? Ha van legalabb 1 extra gomb az egeren, pl. DPI valto, amit szinte a kutya se fog hasznalni, siman at lehet allitani a legtobb eger szoftvereben arra, hogy tobb sort gorgessen egyszerre. De kulso szoftver is biztos van ra.
Ha meg 2 "folosleges" gomb is van, akkor a fel-le gyors gorgetes is siman meg van oldva.[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz Mephike #103302 üzenetére
Na de akkor mi tartozhat a feladatkorukbe?
Pl. firmware frissites, meg ehhez hasonlo, tok alap dolgok?Nem ertem, hogy miert eri meg jobban ilyenkor egy zsir uj cuccot adni egy jobb esetben parszaz ft-os tetel csereje helyett. Hiszen a szervizesek munkaidoben vannak, amit ugyis kifizetnek nekik, ha van melo, ha nincs. De biztos megint csak en vagyok alomvilagban...
-
RAMyMamy
tag
válasz boogie84 #103297 üzenetére
Azert ez vicces, hogy egy szaros encodert nem tudnak kicserelni. Az meg megviccesebb, hogy gyarilag ilyen ocska alkatreszeket tesznek ezekbe is. Bele lehet kakkantani az optikai kapcsolokba igy...
Milyen "szakemberek" dolgozhatnak ezekben a szervizekben?
[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz Csandi #103237 üzenetére
Az meg a jobbik eset, ha valaki annyit keres, de a legtobben joval ezalatt visznek haza kis hazankban... Tehat sokszor meg a 20-30 ezres is draga valakinek, foleg, ha csaladja is van, akkor ertelemszeruen annak kellene az elsonek lennie.
Amugy epp ezert kell az erre szant keretet saccperkabe megadni, ha valaki segitseget szeretne kerni. De amikor sem a fogas, sem a kezmeret nem relevans a segitseget kero szerint, akkor veszett fejsze nyele az egesz.
-
RAMyMamy
tag
válasz FireKeeper #103190 üzenetére
Szvsz a Logitech egerek moddereknek valók, akik hajlandóak a gagyi kopó alkatrészeket normálisakra cserélni (forrasztgatni), súlyból kicsit farigcsálni. Plusz ugye a talpak...
De a szenzor valóban bitang módon energiatakarékos! Bár nagyon ritkán játszok csak, 1-1,5 havonta töltöm az otthoni G703 HEROmat... Melósat 500Hz polling rate-re állítva kb. 3 hetente. Ja, és breathing effecten halványan világít világoskéken és kéken mindkettő.
[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz FireKeeper #103142 üzenetére
Hat mert "csak" duplaklikkes az eger, amugy teljesen meg van vele elegedve es ez egy olcsobb megoldas, mint ujat venni.
Masoknak szoktad ajanlani, azert kerdem.
-
RAMyMamy
tag
válasz FireKeeper #103139 üzenetére
Most hogyhogy nem ajanlottad a hot-swapos nyakot?
-
RAMyMamy
tag
válasz Rinkasime #103130 üzenetére
Aliexpressrol is tudsz venni.
Choice-osat erdemes, lehet ez par ezerrel dragabb, de el lehet allni a vasarlastol, vagy ha gebasz van, ingyen vissza tudod kuldeni (csak sok ido, mire megerkezik visszafele es visszakapod a penzed, olyan 30 nap).
Nekem ezzel kb. 2 het alatt megerkeznek a cuccok.
1-2x 1 heten belul mar itt volt, csak pislogtam.[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
Nekem mindenbol fekete van, de mar en is kezdek rajonni, hogy nem is az, hogy unalmas, hanem nalam pl. a fekete asztallapon fekete cuccok a termeszetesen es mestersegesen is szarul megvilagitott nappaliban neha mar bantjak a szemem, hogy semmi nem veri vissza egeszsegesen a fenyt.
-
RAMyMamy
tag
válasz Szellem. #103041 üzenetére
Nalam is vilagit minden, bill, eger is, bar utobbiban tenyleg felesleges. Multkor valaki mutogatta itt az uj egeret, aminel nem az eger, hanem a vevoegyseg vilagitott es az tok jopofa megoldas, de meg nem mondom, mi volt.
Itt speciel a magneses gombok viszik el, azt tudom, de amugy egy kb. 1mm-es smd led dioda nemtom miert dob ra 10-20 grammot egy szutykos egerre.
Az osszes ilyen vilagitos Logitech egerbe froccsontessel van a tejfeher muanyag belerakva, ami atvilagitodik, nem pedig a tejfeher muanyag van lefestve, kimaszkolva ugymond a logoval, mint pl. a Razernel, de jozan paraszti esszel nem gondolnam, hogy anyagosszeteteleben akkor tok masnak kene lennie az egesz burkolatnak es ettol nehezebbnek kene lennie.De ez konkretan SEMMIVEL nem jobb eger, mint az eredeti. 5 ft-os talp virit rajta a kepeken. Rohej szint, amit ez a csodas svajci ceg muvel. Nem akarjak mar abbahagyni esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz Csandi #102983 üzenetére
Basilisknek nem szabadonfutora allithato a gorgoje, de balra-jobbra dontheto es alapbol az fel-le scroll, asszem'.
Ha a DPI valto gomb az eger tetejen van, akkor pl. Logitechnel be lehet allitani azt G-Shiftre, ezt lenyomva tartva a tobbi gombnak uj funkciot tudsz adni, tehat pl. oldalso gombokra ra lehet rakni a fel-le gorgetest es meg is van oldva a problema. Szerintem barmelyik masik egernel mukodhet ez, vagy akar kulso programmal is, ha full pnp a cucc.
[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz Mephike #102979 üzenetére
A kolleganomnek adtam egy javitott EGG XM2we-t, mert allandoan fajt a csukloja. Teljesen beleszeretett. Egesz nap e-mail, Excel, stb. "basic" irodai munkara hasznalja. Elotte egy Logitech M170-et hasznalt evekig, allandoan fajt a csukloja, utana vetettem neki egy M190-et, formara jo volt, de nehez. Ezekhez kepest eg es fold a kulonbseg.
En is csak megerositeni tudom, hogy egy also-kozep kategorias gamer eger sokkal jobb irodai munkara, mint egy kimondottan irodai.[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
En evek ota ezt a szutykot hasznalom, sulycsokkentve (~80g) is neheznek erzem egyre inkabb, de nem talalok masikat, ami csak fele ennyire kezre allna.
Razer Mamba pl. tok jo lenne, csak kicsinek erzem, illetve tul elol van a pupja.Az eloshapesen neztem, elvileg nekem pont jo lenne a DEX, mert a kozepso (jobb klikk) ujjam a G703-rol par mm-t lelog, illetve a gyurus ujjam nem tud ala behajolni rendesen es neha faj mar, ha sokat jatszok. De nem mernek latatlanban ennyit kiadni ra.
@Csandi: Igen, azt is nezegettem mar, az kifejezetten tetszik kulsore, a DEX nem igazan.
[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz Synthwave #102825 üzenetére
Lehet alomvilagban elek, de 2024-ben amiket felsoroltunk, egy 50e koruli egernek ezt mar majdnem mindet tudnia kene, markanevtol fuggetlenul. A dobozba rakott extrak meg csak hab a tortan, de legalabb +1 szett talpat odabszhatnanak. Hamarabb elkopik a talp, mielott lejarna az egerrol a gari...
En nem vagyok a lepkefing kedvenceid hive, de azert az nem normalis, hogy 100+ grammos egereket arulnak horror aron. Es emberek megveszik, mert azt hiszik, hogy "van benne anyag". Nemtom hany egerbol mutottem mar ki az extra folosleges sulyokat, 99%-ban Logitech cuccokbol. A napokban pl. MX Anywhere 2-bol. Egy fingertip egerbe aki beletervezte ezt, hat azt minimum elkuldenem az anyukajaba.
Annyi gyarto van a piacon es nem azt latom, hogy lenne egeszseges verseny. Az innovativabb ujak a legtobb embernel labdaba se rughatnak, mer "jajjkinai", mikor mar a tobb szazezres kutyutol kezdve az utolso bizbaszra is az van irva, hogy "Made in China", a nagyok meg visszaelnek az ezer eves hirnevukkel (megint csak a Logitechet tudom felhozni peldanak, egyszeruen rohej, amit muvelnek.)
[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz Valkűr #102821 üzenetére
A szenzoron kivul a forma, anyaghasznalat, kopo alkatreszek milyensege, vezetelnelkulieknel a WL technologia, amiket most hirtelen fel tudnek sorolni es ugy gondolom, hogy fontos egy egernel.
Sokszor sajnos a markanevet fizeted ki a minoseg helyett, de azert van ez a topik, hogy a mezei user tajekozodjon es relative jol tudjon donteni, ne az elso szutykot vegye meg, ami szembejon vele netes hirdetesben van a boltban.
(Es hogy pl. NE Logitechet vegyen... )[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz Wolfskin #102796 üzenetére
Nekem is van egy mai napig tokeletesen mukodo G5-om, amin a gorgo, talp es kabel kivetelevel semmit nem kellett cserelni, ezeket is csak azert, mert rengeteget kockultam vele. De az mar a mult, mar nem ilyen cuccokat gyart ez a csodas svajci ceg, el kell oket kerulni es felejteni nagy ivben.
-
RAMyMamy
tag
válasz Wolfskin #102793 üzenetére
Ha van eszed, Logitechet nem veszel.
Mind a 4 elavult es egy tegla.
A gumi boritas takony lesz par honap intenziv hasznalat utan, fel is valik, eltorik.
Kinai Omron mikrokapcsolos problemak elobb-utobb elo fognak mindegyiken jonni, inkabb elobb.
Gyari talp az osszesen ocskasag.
MX Mastereken gagyi a szenzor. Ezeknek tipushibaja a huvelykujj alatt kirohado gumi miatti gomb allandoan benyomodva erzekelese, emiatt a szenzor nem fog mukodni. Allitolag a 3-asnal is ugyanugy elojon!!!
A G903 meg ambi eger, tobbi ergo. Ha inkabb palmozol, attol megorulnel.[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz Valkűr #102775 üzenetére
Nem nagyon lattam meg olyan egeret, amihez arulnanak ilyen potalkatreszt, max "kopo" cuccokat, mint talp, kabel.
Gorgot maximum eBay, Aliexpressrol tudsz venni, azokbol is keves van, aminek tejfeher a muanyagja, tehat atvilagitja a pici led, es tovabb szukul a kor, mert valszeg a tengely atmeroje egyik oldalt se lesz jo, a hatszog alaku pocokrol mar ne is beszeljunk, hogy az meg altalaban tul rovid, es pont nem megy bele az encoderbe. Max barkaccsal lehet egy tok mas eger gorgojet belemuteni. Esetleg meg 3D nyomtatas, de nem hiszem, hogy tartosabb lenne, illetve ott a tervezes+gyartasi koltsegen veszel 2-3 egeret.[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz Santi22 #102772 üzenetére
Multkor vittem gariztatni egy egeret, percekig nezegette, fogdosta, megrazta, szanaszet nyomkodta az ember a boltban, mielott atvette volna. A talpa cserelve lett, mondtam neki, hogy szetszedve ettol nem volt, csak mivel a gyari mar elkopott, ezert muszaj volt. 3x hivta fel a fonoket, hogy mi legyen vele. Mintha direkt a kamu indokot kereste volna, hogy miert nem foglalkoznak vele, holott "sima" encoderes volt, tipushibaja annak az egernek (TTC Silver ).
Nemreg egy itteni tag fordult hozzam, hogy a FixIt elhajtotta a meg boven garis, zörgős Superlight-javal, hogy biztos foldhoz vagta, mikor a gagyi ketoldalu ragasztoval felfogatott akksi jott ki a helyerol, ami tipushiba.
Ugyhogy en nem vennek ra merget, hogy egyszeruen cserelik, ha megis, akkor oda kell csapni az asztalra hozza...[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz Roland861010 #102378 üzenetére
Razer, Logitech-et a minoseggel egy mondatban nem emlitenem meg...
-
RAMyMamy
tag
válasz hibavissza #102284 üzenetére
Az MX Masterrel ellentetben ezzel lehet akar jatszani is (pont az ertelmes szenzor miatt), ott pedig a szabadon futo gorgovel nem mesz sokra, pl. FPS-nel fegyvervaltas.
[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz ADAM1337 #102152 üzenetére
Nekem eddig ezek a bezs-barna hazas Huano silent kapcsolok csak a Logitech torzios rugoval ellatott egereiben jottek be. Minden masban rettenetes az erzet, tul konnyu lenyomni es akaratlanul is duplaklikkelhetsz.
A linkelt hirdetesbol viszont ki sem derul sem az eger allapota, sem a kapcsolo pontos fajtaja, Huano silentbol van legalabb 5 fajta, ha nem tobb. A kis 2 pineseket biztos nem raknam fo gomb ala.
-
RAMyMamy
tag
válasz FireKeeper #102093 üzenetére
Regebben gondolkodtam PC-rol laptopra valtason es olvasgattam arrol, hogy ha jatszani is akarsz, kell egy eros irodai gep es ra kell kotni kulso vga-t (+ kulso tap, haz, atalakitok, stb.), ami Thunderbolttal csatlakozik, azzal mi a helyzet? Azt vagom, hogy nem olcso, de ha valaki ennyire ragaszkodik a Windows-os kornyezethez, lehet egy opcio. (Bar tenyleg mar eleg regen olvastam rola es nem vagyok benne naprakesz.)
[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz coco2 #101946 üzenetére
Ha lekapkodod a NYAK-rol a padeket (forrasztasi pontokat), akkor valoszinu vagy a pakad vagy a technikad nem jo. De az is elkepzelheto, hogy ezeken az ocska egereken nagyon vekony a laminalt reteg. Ne ezekbol vegyel 6-ot, hanem 1 normalisat.
G703-amon mar legalabb 5x csereltem mikrokapcsolot es semmi baja a padeknek.
Ha ennyire koptatod a kapcsolokat, akkor vagy magas a paratartalom a helysegben, ahol hasznalod, vagy baromi izzados a kezed, de ezek a silent kapcsolok amugy sem jatekra valok. Esetleg a hot-swap foglalatozast tudom meg javasolni akkor, ezt is olyan egerhez, amit nem kell.darabjaira bontani, hogy hozzaferj. Huano Brownbol meg van 20m-es sarga nyomokaju, mintha par honapja azt irtad volna, hogy a feherbol vasaroltal be.
Nemreg egy Xtrify M4-et csendesitettem fullosra, abban viszont nincsenek a fogombok alatt ilyen torziok rugos, mint a Logitech G egereiben, es a linearis kapcsolok kicsit fura erzetuek voltak.[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz coco2 #101937 üzenetére
Vegyel egy olyan normalis, korszeru egeret, amire a sok gomb es a makrozhatosag ervenyes ES sztenderd 2/3 pines kapcsolok mennek bele mindenhova, majd csereld ki magadnak. Ennel jobb megoldas nem lesz sajnos.
Logitech vonalon pl. G305, G703 fullra csendesitheto, apron par ezerert tudsz venni hasznaltan, alapbol az altalaban felesleges, felul levo DPI allito gombjukat at tudod masra allitani, pl. G-Shiftre, es azzal gyakorlatilag lesz 10, de inkabb 9 gombod, mert a gorgo klikket es a DPI allitot egyszerre nem tudod benyomni.[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
-
RAMyMamy
tag
válasz Santi22 #101915 üzenetére
Jo penzert a legtobb csatorna siman az egekbe emeli ezeket az elektronikai hulladekokat... Hama, Trust es tarsaik 15-20 eve is vicc kategoriak voltak, szomoru, hogy meg egyaltalan leteznek. Es meg szomorubb, hogy ennyire ismert influenszerek reklamozzak a gagyi dolgokat...
Valoszinu sokkal batrabban vesz valaki ugy egeret, hogy egy uzletnek van bemutoterme, ahol meg lehet nezni fizikai valojaban a termekeket, pl. az elobb emlitett MM. Bemesz, megfogdosol parat, ami nagyjabol jo, hazaviszed, 5-10 ezerert vilagit is meg minden, hudefasza. Egyszerubb, mint megkockaztatni kulfoldrol rendelni valami "noname" markat, amit csak kepen lattal, egy magyar teszt nincs rola es lehet meg se erkezik a csomag (valaki panaszkodott multkor itt errol, szerintem pont Pulsar eger volt), vagy ha gariztatni kell, akkor bajos.
[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz Armisael2023 #101745 üzenetére
Vezetek nelkuliek manapsag mar szinte mind akksisok, ha esetleg az elemcserelgetes a problemad.
-
RAMyMamy
tag
Ha cserelve lett egy egeren az egertalp jobb minosegure, attol meg fogjak garanciaban cserelni vagy javitani? Szetszetdve nem volt. Oazis Computerbol valo, valakinek tapasztalat veluk?
[ Szerkesztve ]
-
-
RAMyMamy
tag
válasz camper #101453 üzenetére
Ne is mondd, gyalazat mind a ketto eger... A Naga Trinity-bol eddig 3-at javitottam, mind darabjaira esett szetszedeskor, ahogy tekered ki a talp alatt a csavart, a gagyi muanyag csavarfeszek mar torik is ki... A gorgot rogzito pockokkel is nagyon kell vigyazni. Az oldalso panelek javithatatlanok, en legalabbis meg nem mertem egyet sem szetszedni.
Multkor jart nalam egy Naga Left-Handed, azon az osszes oldalso gombot csereltem, mert mar csak 2-3 nem duplazott rajta. Az ultragagyi gyari kapcsolok helyere viszont szinten csak ultragagyit lehet tenni.[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz camper #101451 üzenetére
Egyébként full szimmetrikus egereknél miért nem tudja több gyártó alkalmazni a Logitech G Pro Wirelessnél, Pulsar X2A-nál alkalmazott mágneses oldalsó gomb megoldást? Így simán ki lehetne szolgálni a bal- és jobbkezeseket is. Úgysem lehet mindkét oldalon lévő gombokat normálisan használni egyszerre, kivéve ha nem "sztenderd" módon fogod az egeret, szinte mindig csak útban lesznek. Szoftverben persze ki lehet kapcsolni, de attól még fizikailag útban van.
-
RAMyMamy
tag
válasz FireKeeper #101414 üzenetére
Meg amugy a Hero szenzor ala minek ilyen pad, amikor 100+ orat is bir elvileg? Szerintem tok felesleges.
Nem ertem, hogy ki talalja ki a Logitechnel ezt a sok baromsagot, de hogy nem valodi igenyek alapjan (G703 Superlight ) adnak ki uj cuccokat, az is biztos.
Ez a cucc ranezesre nekem egy G305 utod akarna lenni, formara is szinte ugyanaz, csak ketszeres aron, felesleges funkciokkal.
Ennyi penzert ennel fenyevekkel jobb motyohoz is hozza lehet jutni.Egyebkent azt nem latom sehol, hogy a gorgoje is optikai vagy valami gagyi encoder van benne?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest