Hirdetés
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Crypto Trade
- Windows 11
- Windows 10
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- DIGI internet
- Milyen routert?
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Ubiquiti hálózati eszközök
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FrigoCoder
csendes tag
Helló srácok! Elérkezett az ideje hogy vegyek egy új billentyűzetet.
> 1.Mekkora összeget szánsz rá?
30 alatt lenne a legjobb, legfeljebb 40 ezer.
> 2.Használt szóba jöhet-e?
Újat preferálom. Használt nem kizárt, de nagyon jó ajánlat legyen.
> 3.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod?
Programozás, internetezés, játék. Gyors gépelés érdekelne legfőképpen.
> 4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus)
Mechanikus. Cherry MX Red és Brown kapcsolók keltették fel az érdeklődésemet, de bármi hasonló megfelel. Low actuation force, linear or tactile, no clicky please.
> 5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények (kell-e numpad, világítás, csuklótámasz, vezetéknélküli, ergonomitás, programozhatóság, stb?)
Teljes 100%-os billentyűzetet preferálnám, de numpad nélküli tenkeyless is szóba jöhet, vagy akár numpad a kurzorok helyett. Egzotikus kialakítások nem érdekelnek.
Multimédia funkciók legyenek elérhetőek akár közvetlen gombokkal akár Fn kombinációkkal. Context Menu gomb legyen mert nem szeretem jobbklikkel elérni. Fn gomb ha van, normális helyen legyen, ne egy szokványos gomb helyén.
Háttérvilágítást preferálnám, de ha nincs nem baj. Csuklótámasz ne, vagy levehető legyen. Vezetékes vagy vezetékes módú legyen. Ergonomitás nem érdekel, legyen szokványos kialakítása és kész. Programozhatóság nem érdekel.
> 6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? (amennyiben nem, sokkal testhezállóbb billentyűzetet is találhatsz/ajánlhatunk)
Magyart preferálnám, de ISO is megteszi. ANSI köszönöm de nem érdekel.
Amiket eddig nézegettem de nem biztos hogy megfelelnek:
Tesoro Durandal G1N, Cherry MX Red/Brown
Gigabye Force K85, custom Red
Tesoro Excalibur V2, Kailh Brown
Logitech G610, Cherry MX Brown
különféle Corsair billentyűzetek
különféle Cooler Master billentyűzetek -
FrigoCoder
csendes tag
Kicsit átfogalmazom az igényeimet: Milyen magyar/ISO kiosztású, Cherry/Kailh/Outemu Red kapcsolós billentyűzetek elérhetőek manapság?
-
FrigoCoder
csendes tag
Genesis Thor 300 TKL van magyar vagy normális ISO kiosztásban? Nagyon pöpec egy billentyűzet lenne, Outemu Red kapcsolókkal, Fn billentyűvel, háttérvilágítással, jó olcsón, de az a hülye í nélküli majdnem-ISO kiosztás nagyon eltántorító.
-
FrigoCoder
csendes tag
Ma Media Markt közelében jártam és beugrottam hátha ki tudok próbálni egy-két billentyűzetet.
RAPOO VPRO V500 elnyerte a tetszésemet, isteni rajta gépelni, mégha kicsit szűkös is az elrendezés. Viszont hangos mint a fene. Tudja valaki hogy milyen kapcsoló van benne és hogy lehet-e valami halkabbal beszerezni? Deskthority wiki azt írja róla hogy Kailh Yellow / Black / Brown / Blue kapcsolós lehet, gondolom ez egy Blue kapcsolós volt.
ROCCAT RYOS MK az viszont pocsék volt. Lötyögős kupakok, hülye kialakítás, semmi különbség membránoshoz képest.
Volt egy RAPOO fehér slim wireless billentyűzet ami aranyos volt dehát nem olyat kerestem. Többi membrános vacak volt, felejtős.
Van még valami hely ahol ki lehet próbálni mechanikus billentyűzeteket?
-
FrigoCoder
csendes tag
AUKEY KM-G9 pár napi használata után tudok nyilatkozni. Outemu Blue kapcsolós, ISO kiosztású, angol nyelvű, 88 billentyűs TKL billentyűzet, háttérvilágítás nincs, csatlakozó nem leszedhető. Tartozékok a kézikönyv, egy kupakhúzó, és egy tépőzáras kábelkötegelő. Kialakítása minőséginek tűnik, billentyűk szépen állnak mint a cövek mindenféle lötyögés nélkül, stabil talpak és pöckök, nehezebb mint vártam szóval nem nagyon lehet tologatni emelgetni, vastag board ami eleinte kényelmetlen volt de aztán hamar hozzászoktam. Fn billentyűn keresztül elérhetőek szokásos multimédia funkciók illetve levelező program, böngésző, számológép, billentyűzet zárolás, és Win billentyű zárolás. Szeretek rajta gépelni, programozni, LoL játékra jó, otthoni használatra teljesen megfelel, de munkahelyre nem vinném be a hangos kapcsolók miatt. Ez volt a legolcsóbb mechanikus billentyűzet amit találtam, vakon rendeltem kb 8 + 3 ezer forintért, de hatalmas szerencsém volt és teljesen megérte. Időtállóságról természetesen még nem tudok nyilatkozni.
Továbbá megint voltam két másik Media Marktban is billentyűzetet fogdosni. ASUS STRIX TACTIC PRO Cherry MX Red kapcsolóval szerelt változatát sikerült megtapogatnom. Nem nyerte el a tetszésemet, ennek is hülye kialakítása és lötyögős, összevissza álló kupakjai vannak. Ez a kapcsoló természetéből fakad vagy csak pocsék gyártási minőség? Azért egy 40 000 forintos billentyűzettől elvárná az ember hogy szépen egyenletesen álljanak a billentyűk mint a cövek, ha már a 8000 forintos billentyűzet tudja produkálni...
[ Szerkesztve ]
-
FrigoCoder
csendes tag
Milyen olcsó ISO TKL billentyűzetek vannak normális kialakítással és lehetőleg háttérvilágítással amiket lehet használni irodai környezetben? (Avagy semmiféleképpen se blue switch, csakis red, brown, black, vagy hasonló.)
ANSI billentyűzetekből látom van rengeteg, Natec RX75, Natec Genesis Thor 300, Modecom Volcano Hammer, Modecom Volcano Lanparty. ISO billentyűzetből csak Rapoo VPRO V500(S) van aminek hülye a kialakítása, Tesoro Durandal G1N ami fullos és nincs háttérvilágítása, és Gigabyte Force K85 ami fullos.
[ Szerkesztve ]
-
FrigoCoder
csendes tag
válasz Ringman #37313 üzenetére
Nézegettem már Sharkoon Skiller billentyűzeteket, de eltántorítanak a bal oldalon a makró billentyűk. Purewriter TKL az fasza lenne ha lenne magyarban, de sajna csak német van, és nem standard kapcsolókat használ amihez meg nincs keycap, meg ahogy nézem úgy tűnik hogy Blue kapcsolós.
[ Szerkesztve ]
-
FrigoCoder
csendes tag
Lehet hogy leteszek a törekvéseimről hogy olcsó halk ISO TKL billentyűzetet szerezzek. Az úgy mennyire tűrhető hogy SharpKeys segítségével átmappelem a jobb oldali Shift vagy Ctrl gombot hogy í betű legyen, vagy esetleg a Scroll Lockot?
-
FrigoCoder
csendes tag
válasz Domonkos #37380 üzenetére
Kipróbáltam mindhármat. Azonnal kiderült hogy jobb oldali Ctrl és Shift billentyűket használom, de Scroll Lock egyelőre nem okoz problémát. Tehát legalább elviekben kivitelezhető. Mindenesetre azért még várok egy kicsit hátha valamelyik kínai gyártónak eszébe jut halk ISO TKL billentyűzetet csinálni.
-
FrigoCoder
csendes tag
-
FrigoCoder
csendes tag
Melyik a leghalkabb mech billentyűzet 25k alatt?
-
FrigoCoder
csendes tag
Hali skacok! Keresnék ilyen jellegű billentyűzetet:
- ISO kiosztású, nagy Enterrel és í-nek megfelelő billentyűvel. Nem kell hogy magyar legyen de nekem kell az ISO és az extra billentyű. Ebből a kritériából nem engedek.
- Outemu Red kapcsoló de Cherry MX Red vagy Kailh Red is megfelelő. Brown kapcsolóval is megelégszem ha a többi kritéria stimmel. Blue nem megfelelő mert irodai környezetbe is kéne.
- Fullsize vagy tenkeyless. Nagyobb vagy kisebb illetve nemstandard kialakítás nem nagyon érdekel.
- Háttérvilágítás nagyon jó lenne, főleg olyan amivel látnám a billentyűken levő karaktereket. Ez nem feltétlenül szükséges, beelégszem háttérvilágítás nélkülivel is.
- Olcsót keresek értelemszerűen, nem akarok egy vagyont kifizetni. Tegyük fel hogy 30, esetleg 40 ezer forint amit még hajlandó vagyok kiadni érte.
- Aukey 88 billentyűs UK layoutos Outemu Blue switches billentyűzete nagyon bejött. Valami hasonlót szeretnék csak Red kapcsolóval illetve opcionális numpaddal.
- Munkahelyi laptop mellé kéne programozni meg estleg szöveget írni. Játékra kialakított billentyűzet abszolút nem érdekel, Outemu Blue kapcsolóval is tökéletesen tudok játszani.
Köszönöm szépen előre is!
[ Szerkesztve ]
-
FrigoCoder
csendes tag
Aukey KM-G9 billentyűzetem van, angol ISO kiosztás 88 billentyűvel és Outemu Blue kapcsolókkal. Szeretnék hozzá magyar kupakokat venni, lehetőleg retró írógéphez hasonlítóakat. Létezik-e egyáltalán ilyen, és honnan lehet beszerezni?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- EA Sports WRC '23
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Renault, Dacia topik
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Külpolitika
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- További aktív témák...
Állásajánlatok