-
IT café
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz Redplee #62518 üzenetére
Igen, viszont a Redragonban egy Brown switch volt, a Kailh meg blue, és az alapból jobb gépelési élményt ad szvsz. Amúgy nem mondtad (vagy nem láttam ) de gyanús, hogy közös a PCB valahol, mert a booting effekt, és a világítás vezérlése is ugyanaz, mint a Redragonnál. (Ha lehet még kritikát megfogalmazni, 18-féle effekt, az nem 1000-féle, nekem az kicsit fura volt - de egyébként az jogos, hogy akinek ez nem elég, ott nem biztos, hogy a mechanikus a jó irány )
@copass: viszont ugyanúgy a Kailh is cserélhető, szóval végeredményben nem biztos, hogy rosszabb, a kábel azért sokkal jövőállóbb, mint a Redragoné, a házzal kapcsolatban vannak kétségeim (mondjuk én a sajátomra már ráköltöttem az árát, úgyhogy amíg nem lesz valami 65%, ami annyira megdobogtatja a szívemet (Ikki68 mondjuk azért erős versenyző ), hogy szembemenjek asszonypajtás haragjával, marad ez )
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Redplee #58986 üzenetére
Menekülési útvonal lehet, ha magyar és angol kiosztást is telepítesz a gépedre, aztán ha ismeretlen helyű karakter jön, akkor Alt+Shift US kiosztáson lenyom Alt+Shift és készen van. Nekem a speciálisabb karaktereknél, mint []{}#&, nem is azzal van problémám, hogy hol vannak, hanem azzal, hogy a fejlesztéshez használt US kiosztáshoz képest marha kényelmetlen helyen vannak, ezért ilyenkor bőszen nyomogattam az Alt+Shift-et előtte-utána. Aztán rájöttem, hogy ha már nyílt firmware-ű, programozható billentyűzet van előttem, akkor dolgozzon az, így egy rétegre került nálam a másik kiosztáson gépelés, a Caps+Tab+Ő lenyomásával tudok [-t írni magyar kiosztáson, az Alt+Shift virtuális lenyomását és felengedését pedig a billentyűzet végzi.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Domonkos
addikt
válasz Redplee #58976 üzenetére
Szuper!
Meg mielott nagyon belekezdenel a visszakuldozgetesbe, addig erdemes lehet kiprobalnod, hogy mennyit valtoztat a hangjan egy deskmat (aka. egy giganagy egerpad a billentyuzet alatt). Ha az nincs, akkor egy torolkozovel is lehet helyettesiteni. Jol meg szokta fogni a magasakat, igy sokkal "thock"-osabb lesz a leutes hangja.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Domonkos
addikt
válasz Redplee #58972 üzenetére
Koszi az osszehasonlitast a videot es a velemenyt!
De kerlek, hogyha hangot szeretnel osszehasonlitani, akkor azt ugy tedd, hogy valami normalis hasznalatot improvizalva veszed fel! Magasrol, egy ujjal potyogve nincs sok ertelme az ilyennek, mert senki sem fogja igy hasznalni a billentyuzetet.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
dqdb
nagyúr
válasz Redplee #58963 üzenetére
Itt felsoroltam az összes opciót jó minőségű magyar kupakra.
Úgy tűnik, hogy javult kissé a Corsair stabilizátorok hangja, már nem borzalmasan csattognak, mint korábban és amiért hírhedtek voltak. Ellenben azt a silent redes billentyűzetet silentnek hívni eléggé mókás, rendes házban sokkal halkabbak azok a kapcsolók.
-
tusi74
őstag
válasz Redplee #58862 üzenetére
Pff. És ennyi billentyűzetet most ki is kell fizetned, és ha visszaküldesz belőle, visszakapod a pénzt? Csak mert amikor én vettem az MX Board 3.0-ámat huszon párezerért, nekem az "nagyberuházásnak" számított. És bár azóta is bosszankodom a műanyag minőségén, mégiscsak ez a legjobb billentyűzetem. El nem tudnám képzelni, ennyi mechát bespájzoljak. Egy kicsit irigylem, aki így előre ki tudja próbálni. Bocsi, nem bántásból, csak dobtam egy hátast ennyi billentyűzet olvasásán.
-
Domonkos
addikt
válasz Redplee #58857 üzenetére
Tovabbi problema, hogy a feliratozas a nagy peldanyszamuaknal double-shot technologiaval van megoldva, mig a magyarra "martogatos" jut csak. Ez pedig kb. a spektrum 2 vege.
Hogy miert kulonbozo? Mert a double-shot ontoforma nem terul meg ~1000 darab alatti peldanyszamnal.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
dqdb
nagyúr
válasz Redplee #58845 üzenetére
A véletlen leütés az 1,2 mm-es érzékelési pont miatt van valószínűleg, esetleg a kupakok formája és magasabb kialakítása miatt. Ha 1 hét alatt nem áll be javulás, akkor küldd vissza, ha beáll, akkor örülj neki
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Redplee #58806 üzenetére
A kapcsoló csak egy dolog, egy közepes kapcsoló köré is lehet olyan körítést tenni, hogy egy nagyon jó billentyűzet lesz a vége, és léteznek nagyon jó Cherry MX-szel szerelt billentyűzetek a piacon.
És amúgy de, az én szempontrendszerem alapján a 60k-ba kerülő Cherry vagy bármilyen más kapcsolós billentyűzetek 95%-a
sz*rfeleannyiért szódával elmenne minősítést kap tőlem. De ez én vagyok és ez az én szempontrendszerem, nem kötelező egyetérteni velem.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Zizi123
senior tag
válasz Redplee #58806 üzenetére
Mintha itt is tobben irtak volna, hogy vettek, es nem pengett, tehat szerintem jo lesz.
Viszont amikor meg ugy nezett ki, hogy kicserelik a billentyuezetem red, vagy silent red-re, akkor ők (P.xel) mondtak, hogy megneztek, es a red, vagy silent red is peng. (Kezdem azt hinni, hogy nem akartak kicserelni, es azert mondtak ).
Mondjuk nem ertem a logikat, hogy ha nem a kapcsolokkal van a gond, akkor miert nem pengenek... Nem hiszem, hogy masmilyen lenne belulrol, esetleg a red nem ad ki olyan frekvencian hangot, amit a plate fel tudna erositeni???
-
dqdb
nagyúr
válasz Redplee #58799 üzenetére
Olvasgattam a switchekről, nem volt szimpatikus, hogy nem Cherry hanem "utánzat".
Az az utánzat sokak véleménye szerint jobb, mint a Cherry, és én is közéjük tartozom.A kapcsolók terén az a furcsa helyzet állt elő, hogy a "másolók" folyamatosan fejlesztenek, jönnek ki az újabb és újabb innovációkkal, folyamatosan javítanak a minőségen, addig a Cherry ül a babérjain és egyre rosszabb minőségben gyárt. Az átlagember szemében a Cherry mégis a csúcsnak számít, mert ezt a nevet ismeri csak, ebből élnek meg, miközben évek óta már csak középkategóriásnak nevezhető az összes kapcsolója. Nem azt mondom, hogy rossz (mondjuk a kék tényleg az), mert egy barnájuk minden hibája ellenére szerethető, hanem azt, hogy kevés A vagy B jobb vaktesztet nyerne meg Cherry kapcsoló.
-
Domonkos
addikt
válasz Redplee #58794 üzenetére
Jatekra szant billentyuzetnel osszesen 2 kritikus tenyezot kell figyelembe venni:
- legyen legalabb 6KRO (vagy amennyi billentyut egyszerre le szeretnel rajta nyomni)
- olyan kapcsolval legyen szerelve, aminek nincs (pontosabban nagyon pici) a hiszterezise. - itt ha nem clicky-t valasztasz, akkor nagyjabol jo is vagy.Tobbi meg izles kerdese.
Tobb penzert persze kevesebb kompromisszummal jaro lehetosegeid lesznek, de ezt most nem fejtenem ujra ki; errol szol ez az egesz topik.Miert ejtetted ki a CK550-et?
[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Autóhifi
- Delta Force (2024)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest