- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Hálózati / IP kamera
- OpenMediaVault
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sweet.tv - internetes TV
- AliExpress tapasztalatok
- Kriptovaluták és az adózás
- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
LógaGéza
veterán
Sziasztok,
Apósoméknak keresek valami egyszerű autót. Falun élnek, főképp rövidebb távon használnák, de néha azért futóznának is vele. A jó utak (és a rossz derekak) miatt nem lenne hátrány a magasabb építés. Most egy Meriva A van nekik, de befürödtek vele (most volt motorcsere benne, de már megint hengerfejes...), egyébként jó lenne nekik.
Minél egyszerűbb/megbízhatóbb, annál jobb. Keret ilyen 1M körül mindennél.
Merre felé nézelődjünk?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz rbalint88 #178724 üzenetére
Pontosan, Belgiumból lett behozva, szoftveres fojtás van csak rajta, de egyébként megegyezik a 150 lovassal.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz rbalint88 #178206 üzenetére
Basszus, most nézem, hogy itt meg elfelejtettem válaszolni a kérdésre... Sorry
Szóval röviden 2006 végi 1.9 JTDm 16 szelepes, 100kW (136Le)-s változat. ~161e km-el vettem át, a volt gazdájától megkaptam 2007-től az összes számláját az utolsó javításról/műszakiról is. Hétvégi autónak volt szinte csak használva, a hozzá adott téli gumi még az, amivel átadták 2007-ben.
Kívül-belül gyönyörű állapotban van, belül bézs bőr belső, bicolor műszerfallal. Elektromos ülés és BOSE kivételével minden extra benne van, nagy navitól kezdve a hátsó szélvédő előtti árnyékolóig.
Majd dobok fel pár képet (a másik topikba), ha érdekel valakit[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz máyköl #177959 üzenetére
Köszönöm a választ neked is, megtörtént a generációváltás
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Megvan a kiszemelt, holnap mennék is érte - viszont: van már egy autó a nevemen, azt párom fogja majd egyszer használni (perpill jogsija sincs). Hogyan tudnék ebből a helyzetből biztosítás szempontjából jól kijönni (a bónusz besorolás miatt)?
Ha üzembentartónak megjelölném páromat a régi autómnál úgy, hogy 10 Ft-ért megveszi ezt a jogot? Esetleg vegye meg tőlem a régit? Bár ott az átírás összege se kevés...
Esetleg át lehet kérni a bónuszt az újabb autóra? Bár mondjuk az se lenne rossz, ha az ő nevén nőne a bónusz szintje évente...[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz vzsryl #177952 üzenetére
Megtartanánk páromnak a mostani benzines 147-esem, úgyhogy lenne ilyenkorra is terv.
Igen, pont egy 1.9 JTDm-et nézegetek."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Autócsere előtt állok, és nem tudok dönteni, hogy benzin vagy dízel üzemű legyen a következő kiszemelt.
Főleg ingázok az M0-n, napi 60-70km, valamint havonta/kéthavonta egyszer egy út meglátogatni a 200km-re lévő rokonokat. Tavaly augusztus óta 18ezret mentem. Erre a felhasználásra melyik oldalt válasszam?
Valamint ajánlásokat is szívesen fogadok, 1,5-2M között, bár mivel régóta szeretnék egy Alfa 159-est, ezért nagy hendikeppel indul ."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz rbalint88 #146700 üzenetére
Köszi! Ha minden úgy alakul, akkor a ápr8-án megyek a Kecskemétire - ha nem szól bele a meló... Tovább meg nem tudok tervezni
tboy93
Lövök majd pár képet, csak amilyen szerencsém van, nem sokkal azután hogy elhoztam megálltam Szegeden rokonoknál a panel tövében, és mire visszaértem akkora az első lökösön egy vonóhorog alakú lyuk fogadott Na mondom, nem is az én szerencsém lenne...Civic után hát... Másabb. Pörgetni ezt is lehet, a hangja sokkal szebb így is, hogy teljesen gyári. Futóműve talán masszívabb, meg úgy az egész felépítése másabb érzés. Maga a váltási élmény rosszabb mint a Hondában, ott gyönyörűen bekattantak a fokozatok, itt gyengébb valamivel - viszont a fokozatok hossza sokkal jobban van itt beállítva, teszem azt 130nál a Civic 4200 körül pörgött, ez éppen 3000 felett.
A belseje valami eszméletlen szép, és kényelmes. Azt mondtam, hogy nekem sose lesz bőrös autóm, de ahogy ebbe beleültem, éreztem, hogy kell - ráadásul vajbőr.
Ami nekem fontos volt, hogy van benne tempomat (igaz valamiért nem működik, de rajta vagyok ).
Szóval nem bántam meg a cserét, az okát mondjuk inkábbIntegrale
Nekem is úton vannak az olajcseréhez szükséges dolgok, viszont ami érdekes volt, hogy a kézikönyve Selenia 10W40-et ajánl, viszont én Motul 8100 X-cess 5W40-et rendeltem bele, remélem nem nyúltam nagyon mellé..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz !Overdose! #146696 üzenetére
2002-es 147-et (1.6TS 105LE). Dízel Stiloért indultam, és ezzel jöttem haza
-
LógaGéza
veterán
válasz BigBlackDog #146692 üzenetére
Selespeed nem a legjobb automata, kétezres motorban pedig elég sűrűn kell cserélgetni a vezérlésmódosítót.
Azt viszont nem tudom elképzelni, hogy ebben ennyi van. Mondjuk az Alfák elég szépen öregednek...rbalint88
Kb két hete Alfás lettem, kezdem átérezni[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz rbalint88 #146690 üzenetére
Ráadásul 1M-ért már a tetejét kapja az FL előttiből, vagy ki lehet fogni egy kis szerencsével egy jót FL utánniból - ami azért sportosabban néz ki.
De azért élőben érdemes megnézni, mert nekem pl nem nagyon tetszett a pre-FL képekről, ám élőben teljesen más hatása van"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz Integrale #146669 üzenetére
Igazából egy Xsara Picassot akar lecserélni, azt mondta, hogy egy faceliftes 147be is beleülne, mert eleg lenne neki, de nem akar lejebbadni a magasabb hasmagasságból. Nagyjából ennyi az igény, na meghogy 2millió a nagyon plafon, és tetszen neki.
Mit ajánljak neki, miket nézzen?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Egyik ismerősöm városi crossovereket nézeget, és nagyon megtetszett neki ez a Grand Vitara. Mit kell tudni ezekről, mikre kell figyelni?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz diegho #141022 üzenetére
Én is most Stilokat nézegetek, csak pl a 140 lovas dízelből 1db eladó van...
Amúgy külföldről nem tudom mennyire éri meg behozni, ha jól számoltam olyan 250e körül áll meg csak a bepapírozás, ergo olyan 1500EUR környékén kéne behozni mindennel együtt, hogy megérje."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz alázógyík #140896 üzenetére
és tboy93: Köszönöm a választ!
Visszakerestem itt a topikban, és csak a 2004 utániakra szűrtem kezdetnek
Kutyacsontok amúgy is fogyóeszközök nálunk, jók az utak erre... Át fogok tuti nyomkodni mindent, és hidegen egyébként se taposom.
Két dolog van ami még felhívta a figyelmem: ugye a kiszemelt az 140 lovas. Fizikailag van különbség a gyengébb 116 lovashoz képest, vagy csak szoftveresen van visszabutítva?
Kettőstömegű mennyit bír ezekben? Mennyire könnyű észrevenni, ha csereérett, mik a hibajelenségek?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz focvis #140891 üzenetére
Köszi, ez megnyugtatott
Konkrétan ezt néztem, lát benne valaki valami olyat, amiért el se induljak megnézni?
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Stilokat nézegetek, és egy 140 lovas 1.9JTD-n akadt meg a szemem. Falusi vagyok, ergo innen minden messze van, kivéve a melóhelyem - ezért gondolkodok most dízelben. Mennyire nem szeretik ezek a 10km-es távokat?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
-
LógaGéza
veterán
válasz tboy93 #132937 üzenetére
Mondjuk ezt az kp zár motor dolgot már FB-n is néztem ahogy itt rémítgetik a népet... Mikor elhoztam az autót a jobb oldali nem volt jó. Bementem a Unixba, talán 2k/db áron megvettem az egyetlen 2 kábeles motort (kedvezmény nélkül!), otthon beszereltem, és azóta is köszönik szépen jól vannak... Minek 10k-ért megvenni a gyárit, nem értem... Ennél nem...
Tempomat meg csak a 2.0VSA-ban van sajna...
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz footy #132480 üzenetére
Zajszigetelés nem zavar, futóműben nagy volt a változtatás? Csak mert Ha.Hu-n egy darab sincs ebből az időszakból...
Szerk.: (#132484) bitpork kedvéért egyértelművé varázsolva
Amúgy szerintem csak a megszokás mondatta velem, de van benne ráció
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz barack1997 #132450 üzenetére
Nekem meg pont az tetszik a legjobban, az óracsoport kialakítása mindig magával ragad.
Na a hátulja már nem annyira, minek rajta az a két nagy piros paca?Mondjuk most nagyon elgondolkoztam a cserén, lehet betolom a Civicem egy kereskedésbe, és elhozok egyet.
Ez mondjuk mitől lehet ilyen olcsó?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz barack1997 #132443 üzenetére
IS200? Ott körül már találsz jót
-
LógaGéza
veterán
válasz Kornel #132400 üzenetére
Első generációsokat nézegettem én is, végre egy olyan, ami tetszik szüleimnek is, és reális választás lenne.
1.6CRDi gondolom elég ehhez a kasztnihoz, 2m körül meg már elég jókat kapni belőle."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
-
LógaGéza
veterán
Nem az alacsony fogyi miatt
Amúgy már hajlanak arra, hogy ne csak dízel legyen, mert az amúgy se tesz jót neki... De hajlanak közbe a Kia Sportage meg a CR-V felé is... Ki érti ezt...
-
LógaGéza
veterán
válasz runner 125 #132069 üzenetére
Dízel kell, Jazzből meg nincs...
rbalint88
Automata semmiképp nem kell, bár ahogy nézem ez eléggé le is szűkíti a kínálatot...
-
LógaGéza
veterán
Első generációs B osztályú Merciről mik a vélemények (2.0 dízel)? Ez tetszik édesanyámnak, és olyat akar, eddig nem tudtam meggyőzni, hogy nem kell neki ilyen...
-
LógaGéza
veterán
Ezt a gyári specifikációt hol lehet megtalálni? Mert én kerestem, de csak a 195/60R15-öt találtam, semmi mást...
-
LógaGéza
veterán
válasz Tsebacsi #131980 üzenetére
Sokkal logikusabb lenne a benzines, de ha traktor kell nekik, akkor azt kapnak... Pedig egy kis turbóbenzinessel sokkal jobban járnának...
-
-
LógaGéza
veterán
Toyota dízelekből mit nézzek 2-2,5M körül?
-
LógaGéza
veterán
válasz bitpork #131918 üzenetére
Én magamnak tuti azt vennék, de szüleimnek traktor kell
Akkor nézegetjük tovább a B8-as A4-eseket, esetleg a faceliftes MK2 Octaviákat Ezeknek van valami típushibájuk, amire figyelni kellene?Fogorvosomnak van egy RX450h-ja, párszor már utazgattam vele, érdekes egy gép biztos. Eszik azért ahogy kell, de előzésénél ahogy nyom egy parkettát, és a két villanymotor meghúzza az akksikat az érdekes egy élmény
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz Acheron #131916 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Akkor melyik dízel motorral ajánlottak a hátsó kerekes Lexusok, ebben az árkategóriában?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Lexus dízelmotorokkal mi a tapasztalat? Ilyeneket nézegetünk, csak nem tudjuk mennyire merjünk belevágni. Csak jó lenne a hátsó hajtásnál maradni W203 után
-
-
LógaGéza
veterán
válasz LógaGéza #130330 üzenetére
Véletlen valaki? Semmi tapasztalat az újabb dízeles Mazdákkal?
-
LógaGéza
veterán
Jövhéten megyünk jobban megvizslatni ezt: [link]
A héten beszaladtam rápillantani, szerintem az eleje valamennyire törött volt (alsó rács rosszul volt visszarakva), ám ha minimális baj volt, akkor nem zavar.
Mire figyeljünk még ezen kívül? Mennyire problémás a Mazda dízel?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz rbalint88 #130179 üzenetére
TaaT is foglalkozik autókozmetikával? Pont a napokban gondolkoztam, hogy nekem is keresni kéne valakit kis megyénkben, de csak gondolat szinten marad meg...
-
LógaGéza
veterán
válasz MunezXBK #129918 üzenetére
Elhiszem, de tőlem nem kérték semmilyen formában Lehet, hogy rendszám alapján látta a rendszerben, hogy érvényes-e?
-
LógaGéza
veterán
válasz z123456789 #129914 üzenetére
-majd a többit meg már mondják igaz? Bemutatom az eredetvizsgát, meg a KGFB-t meg az adásvételit és kész?
KGFB-t nem kérik.
-postán/postaablakon befizetem
Tudsz helyszínen, kártyával fizetni
De amúgy ja, kb ennyi, ha jól rémlik.
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz SzlobiG #129892 üzenetére
Pontosan így gondoltam én is, majd ha valami baj lesz vele, akkor csere helyett lehet ezt választjuk - na de ne a legrosszabbról induljunk
Ilyesmi Mazda 6-okról lehet tudni valamit?
-
LógaGéza
veterán
válasz focvis #129890 üzenetére
A részecskeszűrő-kikódolást autószervizeknek, autóversenyzőknek, valamint a közúti forgalomban részt nem vevő gépjárművekhez kínáljuk.
Bár ez simán lehet, hogy csak a saját maguk bebiztosítására írjákMindenesetre köszönöm a tippet, nem tudtam, hogy ilyenre is van lehetőség
-
LógaGéza
veterán
válasz focvis #129880 üzenetére
Audinál egyedül a DPF-től remegünk, ugyanis lesz faluban is használva bőven. Na meg a híg kínálattól, ugyanis van választék belőle, de ki tudja, hogy mennyi ebből a jó...
Flashback
Én is logikus döntésnek ezt tartom - kérdés, hogy honnantól FL? My06 modellek?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Erre valaki?
Közben annyi változott, hogy Hondából szóba jöhet a 7gen is"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz kalmanchris #129600 üzenetére
Nem feltétlen minden kis futás kamu kilométer. Egyik ismerősöm tavaly beadta az A5-ös 2007-es Jettájukat kereskedésbe, valami 70ezres futással. Napi 2-3km ment bele (az se mindig), meg évente egy olasz út. A kereskedő azt mondta, ha előretekeri az óráját hamarabb el tudná adni
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Szüleim idén év végén/jövőre szeretnének váltani, feljött számításba a 8gen Accord (2.2 i-DTEC), Audi A4 B8 (2.0 TDI), és Mondeo MK4 (2.0TDCi) - eddig
Mindenféleképpen dízel kell, szedán kivitel, és 3M körül kellene beférni.
Eddig jó az irány? Ezek közül ilyen kerettel van valamelyik, amit el kellene vetni helyből? Esetleg plusz ajánlat?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Kaptam egy ajánlatot egy 2005-ös Alfa 156 2.0 JTS-re, 160 lovas, ilyen színben. Hozzáértő szerelőtől jönne, aki előtte alaposan átnézte, friss műszakival adná. Az autó állítólag full extrás, bőr belső, napfénytető, tolatóradar, 12 légzsák, gyári BOSE Hifi, Selespeed stb, szóval elvileg minden ami kapható volt hozzá. Így adná 1.100.000 kezdőárért.
Használtautón nézegettem, nem nagyon van bő választék ott ezekből, nem tudom belőni mennyire reális ár érte. Szóval a kérdésem az lenne, hogy megérné belevágni?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz rbalint88 #121825 üzenetére
Van egy szerelő ismerősöm, elég sok ideje csak Alfákkal foglalkozik, ő szokott behozni ilyeneket, nála láttam a 156os kékmetált is amit fentebb írtam. Lepapírozza, rendberakja ha van valami baja (itt is a Selespeedel van annyi baj, hogy nem rakja a rükvercet, bekuplungol, csak nem húzza be a fokozatot - elvileg minimális hiba és könnyen javítható - a többi sebesség megy frankón), és eladja, ha veszek is mindenféleképpen tőle fogom.
Viszont pont az utolsó bekezdés miatt kezdtem nézegetni az AlfákatMennyire komoly bajai vannak a 2.0JTS-nek? Vezérlésmódosítót olvasgattam, ennyire vészes?
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz Tsebacsi #121808 üzenetére
Kedves barátomnak ilyesmi van, csak 2ezres dízellel, tán 136 lovas, bordó színben, csak Ti felszereltség, elölről brutálisan néz ki a szélesítéssel, és a 19"-os gyári felnikkel, de a hátulja kicsit butácska.
Az ülések piszkosul kényelmesek, jó vele utazni, még ezeken a "jó" utakon is... Viszont nagyon alacsony, múltkor parkolóházból lefele jövet lekoppant, pedig óvatosan jött le"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz Integrale #121803 üzenetére
Röviden akkor ennyi választásom van
Bár a bordónál az a világos szövet belső nagyon nem
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz Integrale #121799 üzenetére
Dízelt nem szeretnék. Szeretem pörgetni, szeretem a szívó hangot, városban is használom, úgyhogy nem pálya a traktor
1.8TSből 140 vagy 144 lovas? Azokból is Faceliftes? Sajnos az FL előtti nem annyira tetszik
-
LógaGéza
veterán
Alfa 156-ot milyen motorral szabad venni végülis? Láttam a napokban egy Faceliftes 156-ot ilyesmi színben (csak nem kombi), és piszkosul megtetszett. Sajnos nem rémlik milyen motorral volt, csak annyi, hogy Selespeedes.
-
LógaGéza
veterán
válasz tboy93 #119059 üzenetére
178cm vagyok, és nekem se mindig kényelmes - pl a kulcs mindig a térdem simogatja, és a középkonzol lehetne egy kicsit keskenyebb...
-
LógaGéza
veterán
válasz footy #118558 üzenetére
Végül lerendelték az 1.6Mjet Dobló Maxit SX felszereltséggel. Ahogy beleültek, azonnal eldőlt, minőségibb a belseje jóval mint a Partnernek
-
LógaGéza
veterán
válasz LógaGéza #118417 üzenetére
Leszűkítettük a kört kettő típusra: Peugeot Partner L2 1.6HDI, és Fiat Dobló Cargo Maxi 1.6Mjet, mind a kettő újonnan, szalonból. Én a Fiatot erőltetem, méretben nagyobb, erősebb motor, majd' azonos árért jobban felszerelt, fater szeretné a Partnert, mert a Fiatról rosszat hallott, meg nem megbízható. Mennyi ebben a ráció?
Ki mit választana?[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
-
LógaGéza
veterán
válasz LógaGéza #117866 üzenetére
Na úgy néz ki új lesz belőle.
Szóval mégegyszer (utoljára remélhetőleg): Új kishaszonjárművet keresünk, mindenféleképp dízel kell, megbízhatóság lenne a fontos.
Új Fiat Doblo Cargot néztük ki. 1.3as Mjet mennyire élhető motor ezekben (68 lovas Caddyt váltana )?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz !Overdose! #117854 üzenetére
Annyira kellene, ha öcsém kitalálja, hogy jönne velünk valahova, akkor ő is férjen el.
Melyik dízeles motor a megbízható? Főleg 1.6HDivel látom ezeket.
-
LógaGéza
veterán
válasz szőröscica #117847 üzenetére
Ha jól látom abból is csak a legújabb, 2015-ösből? Használtautón ha belövöm, hogy szállítható személyek száma 3, akkor személyautónál 0, kistehernél meg csak újak vannak.
-
LógaGéza
veterán
Létezik olyan Caddy méretű árúszállító, ami elöl 3 személyes? Pug Partnert mondták, de nem találtam ilyet
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Év közbeni biztosítóváltás hogy működik? 08. 30. a fordulónapom, eddig KH-nál vagyok, de Netriskes számítás szerint a KÖBÉnél feleannyi lenne az éves díjam. Ha Netrisken keresztül megkötöm, akkor ott mindent elintéznek?
-
LógaGéza
veterán
válasz roberto211 #117088 üzenetére
Ebben egyáltalán észre se veszed mikor kapcsol a VTEC, csak az egyenletesen, simán húz, amennyire tud
(#117107) hobizoli
Megkotlik az mindegyikben, nekem most volt váltócserém, főleg emiatt..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz bitpork #114894 üzenetére
Akkor jól gondoltuk elsőre, hogy úgyse találunk jobbat (fater még mindig emlegeti, hogy kár volt cserélni) - akkor marad az, hogy locsolunk erre egy kis pénzt, és megy majd megint egy darabig.
Köszönöm a segítséget8th
Vannak olyan napok, amikor úgy van használva, hogy megállunk egy helyen, ott van fél-1 órát, majd arrébbmegyünk egy utcát, és ez 8-12x ismételve - ergo sok a rövidmenet. Mindenki azt mondja, hogy ez nagyon nem tesz jót a turbósoknak, ezért lett SDI."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Édesapám vállalkozásba keres valami kisebb teherautót. Először egy 1.9-es SDI MK2 Caddynk volt, amit cserélt másfél éve egy 2.0 PD SDI MK3 Caddyre, amiben elég sok hiba kezd előjönni (tandemszivattyú lett most cserélve, de a motortartó bakok is elfáradtak, PD elemek se az igaziak, futóműre ráférne egy frissítés - féltengelyeknél is) - mindez 275e kilométernél.
Felmerült most az, hogy lehet jobban járnánk egy cserével. Szívódízelt részesítjük előnyben, van amikor sok rövidtávot megy naponta. "Puttonyos" legyen, a Caddynél ne nagyon legyen kisebb, a megbízhatóság fontos szempont! Keretet nem írok, ár/értékben legyen jó.
Miket ajánlott nézegetni?[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz honda 1993 #106504 üzenetére
Nem, amikor mész átíratni, akkor kell lennie érvényes eredetigazolásodnak. Ergo ha megcsinálja az eladó/vevő, akkor 30 napon belül fel kell használnia, különben érvényét veszti.
-
LógaGéza
veterán
válasz honda 1993 #106498 üzenetére
30 napig érvényes egy eredetiségvizsga - az, hogy te csinálod meg, vagy az eladó, az már csak az alkuszi képességeken múlik
-
LógaGéza
veterán
válasz johnny82 #106166 üzenetére
Ismerősi környezetben már vásároltak pár autót tőlük, és egyik se volt hibátlan, mindnek volt valami nyűgje. Be szoktunk járni szétnézni, látjuk hogyan javítanak - pl mindegyik kocsihoz írják a rétegvastagságmérést, az kb annyi, hogy ránéz a kocsira, és mindenhova beír random értékeket...
ON:
Ide is bedobom, hátha tud valaki valami okosat."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz hobizoli #106019 üzenetére
Pont így áll hozzá ő is - bár ahogy kivettem a hangjából, tudja, hogy egy motorgenerál 180-200k, és csak reménykedik, hogy nem borul meg egyszerre minden benne...
-
-
LógaGéza
veterán
Nekem is ez volt az első kérdésem, mikor megtudtam: nagyon szereted szopatni magad, ugye?
De sajna én ész érvekkel nem tudtam meggyőzni... Hátha itt lát valaki valamit, esetleg tud tippeket adni, hogy mit nézzen át, és akkor ő is meglátja holnap, hogy inkább nem... Csak sajna Békéscsabától Székesfehérvárig hosszú az út...Szerk.: Annyi az öröm az ürömben, hogy van egy Alfa-fanatikus szerelőnk, akinek halomban áll a bontott alkatrész az udvarán, fillérekért tud szerezni mindent bele.
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz szőröscica #105708 üzenetére
és jerry311
Köszönjük mindkettőtöknek, végül letett róla, most ő a kiszemelt, holnap megy érte, és 99%, hogy hozzaEgy pár tippet rá is tudtok mondani, hogy mire figyeljen?
-
LógaGéza
veterán
-
LógaGéza
veterán
Kedves ismerősöm holnap készül megvenni ezt a gépjárművet. Sajnos még egyszer sem sikerült normálisat választania, valahogy mindig megszívta velük. Hozzáértőbb szemek ránéznének, esetleg tippeket tudnátok adni, hogy mire figyeljen próbánál?
Köszönöm
-
LógaGéza
veterán
válasz szőröscica #104484 üzenetére
Okés, köszönöm! Csak azért kérdeztem, hogy nagyjából tudjunk kalkulálni, de ahogy nézem az alkatrészárakat, nem lesz olcsò...
-
LógaGéza
veterán
válasz szőröscica #104482 üzenetére
Teljes kuplungcsere? Vagy valami specifikusabb?
-
LógaGéza
veterán
W203as 2002es C220 kombi Merci, nyomom neki, pörög a motor, megy fel a fordulat, de nem gyorsul, nem megy... Semmi különleges hang, semmi érdekes.
Mi lehet a probléma? Kuplungtárcsa csúszására tippeltünk elsőre...[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz LógaGéza #103105 üzenetére
Na lett egy kis fejlemény - megkereste egy autószerelő ismerősét, aki azt mondta, hogy lehet vákuumos a rendszer, és visszaszívja a gázolajat, ezért nem indul hidegen, csak melegen
Ez mennyire lehet valós? Ilyenről sose hallottam még..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz LuckyL #103517 üzenetére
Debrecen sincs nekik sokkal meszebb mint Békéscsaba Úgyhogy ha tudsz adni elérhetőséget PÜben, akkor azt megköszönném, és továbbítanám nekik.
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz FrankMonzano #103203 üzenetére
Milyen 7gen volt? Hány ajtós?
LuckyL
Az a baj, hogy tapasztalatom sincs ilyennel, nem tudom megmondani miért profi valakiAmúgy is, itt keleten semmi nincs...
-
LógaGéza
veterán
Akadt egy kisebb problémánk, hátha itt tud valaki segíteni:
Opel Zafira B 1.9CDTI motorral, olyan 280e km körül. Kezdődött azzal, hogy a kormányról nem lehetett vezérelni semmit, ha nyomott valamit a tulaj, akkor nem történt meg, vagy csak sokadik próbára, esetleg pont ellentétes művelet zajlott.
Következő hiba az volt, hogy letiltotta a turbót véletlenszerűen, nem jöttünk rá mihez lehet kötni, először elég volt egy újraindítás, később annyi se, állni kellett egy 10 percet, és utánna ment tovább.
Következőleg úgy gondolta, hogy akkor a hidegindítás úgy nem tetszik neki, szóval nem indult el. Mikor nagynehezen sikerült beindítani, akkor utánna ment mindig, le is lehetett állítani, majd ha fél órán belül mentél volna valahova, akkor oks, de ha lehült, akkor nem (jó példa erre, hogy elment a legközelebbi Tescoig, amíg benn voltak vásárolni, addig lehült, és nem indult - szerencse, hogy a szomszédba volt a márkaszervíz, ott beindiították, haza tudtak menni, de onnan megint nem ment sehova.) Azt mondja a tulaj, hogy mindig olyan, mintha éppen elkapná, de nem, és esetleg sokadik próbára lódul meg.
Elvitték márkaszervízbe, ott két hét alatt nem tudták megcsinálni, mert berohadtak a porlasztócsúcsok, azokat végül kiszedték, kicserélték. Tökéletesen hazajöttek vele, majd megint nem indul...Mi lehet a következő lépés? Valahogy már nem nagyon bíznak a márkaszervíz szavában...
2 hetente tesz meg olyan 2x1500km-t (egyben, nagyrész autópályán tempomat 130-150 körül), majd 2 hét pihi. 2 ilyen kör után olajcsere. szóval az is bőven bennevan a csereperiódusban.[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz FrankMonzano #102766 üzenetére
Jók azok is, nekem ilyen van, csak feketébe, és 3 ajtós (és nem V-TECH motoros, csak VTEC ).
Feceliftről:
2003-ban itt is eljött a face-lift (modellfrissítés) ideje...
Az addig megszokott 4x100-as felfüggesztést 5x114,3-ra cserélték, áttervezeték a lengéscsillapítókat, rugókat, kormányművet, és számtalan apróságot. Bekerül pl. a hátsó toronymerevítő. Külsőre sok minden megváltozott, például az első lámpákat vetítőlencsésre, azaz projektorosra cserélték, és ezt úgy, hogy a géptetőn, sárvédőkön nem változtattak. Az első lökhárító is más mintát kapott, valamint a ködlámpát beleintegrálták. Lényegében ezzel egyszerűen megoldották a jelenlegi tulajok helyzetét, mert aki egy 2001-es toldatok nélküli alapváltozatot használ, az könnyedén, viszonylag olcsón, akár otthon összeszerelve, varázsolhat magának "faceliftes type-R" kinézetet egy lámpa, lökhárító, toldat, hátsó szárny vásárlásával... Melyben szívesen tudunk segíteni. belső térben már több változatás történt: a kárpitozás piros varrást kapott, az ülések is piros-fekete színekben tündökölnek, valamint a Type-R ből ismert bőrkormány is beszerelésre került, igaz fekete logóval. A középkonzol műanyaga és szellőzők, ajtó panelek pedig ezüst színű díszítő elemeket kaptak. Persze lelkes tulajoknak megsúgjuk: ezek is könnyen cserélhetők, régebbi modellekben. Bár előtte is létezett automata klíma, de 2003 után már leginkább csak azzal találkozhatunk.forrás: [link]
Szerintem nem olyan vészes
-
LógaGéza
veterán
válasz footy #101094 üzenetére
Civic 7gen 3ajtós. Nekem is elég lenne csak a kulcs, távirányító nélkül. Mondjuk még a 45-ös is kicsit soknak tartom, főleg, hogy 3ezerért kapható a nyerskulcs
-
LógaGéza
veterán
-
LógaGéza
veterán
Lenne egy olyan kérdésem, hogy csak egy kulcsom van, és nem ártana mégegy. Gondolom az immobilizer miatt nem csak annyi, hogy veszek egy kulcsot, és random kulcsmásolóval lemásoltatom...
Mi ennek a menete?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz !Overdose! #100632 üzenetére
Enyémhez hozzászagul, csak korántsem képes mindent kiolvasni. Valós idejű monitorozáshoz jó, hibakódot még nem találtam benne. De pl világít az ABS lámpám, erről egy szót sem mondd
-
LógaGéza
veterán
-
-
LógaGéza
veterán
válasz zsolt19900 #100239 üzenetére
Annyi időre amíg a Lupot használtad, teljesen jó lesz
-
LógaGéza
veterán
válasz #10726912 #100040 üzenetére
Szerintem egy pillanatnyi oldalranézést megér, hogy ne járjunk úgy, mint a fentebb említett helyzetben történt.
Más:
Falken Ziex ZE914 gumikról van valakinek valamilyen tapasztalata?
-
LógaGéza
veterán
válasz tboy93 #100002 üzenetére
Nekem aztat tanították - majdhogynem szószerint a fejembe verték-, hogy kanyarodáskor tükör, váll fölött hátrapillant, és ha senki nem jön, akkor mehet... Így nincs olyan, hogy holttérbe van.
-
LógaGéza
veterán
Tud valaki egy jó Merci bontót? W203 kombi hátsó lökösre lenne szükségünk, beletolattak múlthéten fater parkolóban álló kocsijába
Tegnap volt kint a biztosító, azt mondta, hogy gyári újat nem fizet, csak bontottat..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Sorozatok
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen házat vegyek?
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...