-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paxker315
addikt
válasz Zotyipotyi #206895 üzenetére
nincs túlmisztifikálva. Nem véletlen foglalkozom vele, utcán sétához is szoktam füldugót használni, aludni csak abban tudok, és, szívem szerint rászólnék több beszélgetőpartnerre, hogy "hé, itt vagyok melletted. Nem egy kilométerre" Emiatt a "feltekerem a hangerőt" alapvetően tévút. Sőt, néha simán le is kapcsolom a médiát, hogy nyugisabb legyen a tér.
Nem "uramságból" vagyok kikészülve plazakban sem, és ültem már filmen bent 3M munkavédelmi dugesszal, még úgy is fájdalomküszöb volt. Szenzoros overload abból a fajtából, ahol már rezeg a léc, kibírod-e.
Örülök, hogy szerinted rendben van, és, megelégedéssel használod. Hogy úgy gondolod, számodra ez remek választás volt. Azonban nem mindenki számára jó döntés.
#206896 vzsryl
Spec a Karoq 2020-as 1.5Tsi-s kifejezetten jó már 125-130-as tempónál is. És a hetes golfokat is szerettem. Persze amíg nem pattintottam el az előző bódét, nem tudok újat kutatni, de, úgy vélem, a 68db(A) autópálya-zaj már teljesen élhető számomra -
vzsryl
nagyúr
válasz Zotyipotyi #206895 üzenetére
Igen, Paxker315 fórumtársnak egy RR Phantom se biztos, hogy megütné a szintet ebből a szempontból.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Zotyipotyi #206884 üzenetére
“Egyetlen hibája, hogy tucatautó.”
Pedig ez pénzügyileg hatalmas előny. Sokkal több és olcsóbb alkatrészek vannak hozzá, mint egy ritka autóhoz.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
molnarpeter
nagyúr
válasz Zotyipotyi #205882 üzenetére
Szerintem is csak takaró, emiatt nem vetném el, max átvizsgálásnál alá lehetne nézni.
-
hobizoli
nagyúr
-
tepenzed
őstag
válasz Zotyipotyi #205793 üzenetére
de jó lenne ha lenne ilyen kereskedés
Persze mentségükre ők sem tudhatnak mindent az autóról, de a kamuzást azt nagyon nem szeretem..[ Szerkesztve ]
-
dong86
csendes tag
válasz Zotyipotyi #205773 üzenetére
Van optimából is kombi vagy de azér ritka vagy van a testvére Hyundai I40 azokból meg a kombi gyakoribb de azok közvetlen befecskendezésesek tehát a kokszosodást karban kell tartani Octiból a kisebbekkel több gond van. Ha nem jön be az octi a Leon ugyanaz a technika és az sem egy kis autó: [link]
-
Paxker315
addikt
válasz Zotyipotyi #205747 üzenetére
C5 vagy 508 kombi? 5.5-ért már válogatni is tudsz, akár AT-vel. És EU6 dízelek közül..
-
dong86
csendes tag
válasz Zotyipotyi #205755 üzenetére
Igen VAG csoport TSI 1400 ccm-től 2013-tól megbízható, az Auris minden típusa szűk lenne neked szerintem a Hibrid csomagtérben szűkebb csak de nem vagyok a téma szakértője. Lábtérben az említett autók közül az Octavia vezet(Mondeóban nem ültem mondjuk) még a legújabb Insigniát is veri pedig az egy böszme nagy hodály kívülről. Az újabb Focus kombi(2018tól van talán) is elég nagy belül, Ceed Hyundai I30 Honda Civic vonal egyértelműen szűkebb. Mondeóból a dízelek jobbak a benzinesek nem sikerültek a legjobban, ugyanaz igaz a Focusra is talán ott van 1.6 szívó az kivétel lehet. Amúgy a Kia Optima amit linkeltem az nem közvetlen befecskendezéses kevésbé kokszosodik és elöl jól el lehet férni benne. Szóbakerült a Suzuki kicsit más vonalon de akár egy ilyen is jó lehetne nektek: [link]
-
rbalint88
addikt
Valoszinu csak egyre rosszabb lesz a helyzet, ez ketsegtelen. Reszben valasz Kickass-nek is, szerintem egy lutri* 5,5millios hasznalt auto helyett jobb egy uj 7millas, ha megfelel az igenyeknek - nekem sem tetszik az scross, de ha valakinek nincs vele esztetikai baja, akkor batran veheto, muszakilag nincsenek dramak a suzukikkal.
* ami most 5,5-ig van kompakt kombi, az mar jellemzoen nem garis, ilyen szempontbol biztosan lutri, meg toresileg is. Meg tavaly ilyenkor ezek 4-4,5millas autok voltak ugye…
nekem pont i30 kombi a ceges autom, sztem kva kicsi…
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Zotyipotyi #205759 üzenetére
Figyelj, a kokszosodas az nem hiba, hanem egy karbantartást igénylő dolog. A közvetlen befecskendezéses motorok velejaroja. 100e km-enkent egyszer el kell vinni 120-150e Ft körüli dioszorasra es le van tudva a dolog, nem kell tullihegni.
Az 1.6-nal en jobban tartanek az olajfogyasztastol, arrol tobbet hallok es ha jol tudom a vekony hengerfal miatt fel se lehet ujitani a motort (de ebben majd valaki mas is erositsen meg).
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nem igazán hallottam eddig panaszt az 1.0 es 1.4 tgdi motorokra. Az 1.0 nem tul kulturalt, de mar a 2gen ceedben is volt, kokszosodason kivul nem problemas.
-
Kickass
őstag
+1 a Golf/Leon/Octavia trióra kombiban, bár az Oktávnak sedanban se kicsi a csomagtere
1.4TSI-vel, 5.5-ig azért van választék és bármelyik hipertér-ugrás lesz a Golf 5(?) után.Suzuki is megfontolandó, már ha tetszik.
Annyit még hozzátennék, hogy minden kérdezős kommentnél elsírja itt valaki magát, hogy most drága a használt autó, de egyik fórumtárs se fogja visszaadni a különbözetet ha fél év múlva még drágább lesz. Ha most kell akkor most kell, pláne ha a Golf kasztnija (is) hervad.
-
rbalint88
addikt
Az a baj, hogy a kereted nem talalkozik jol a mostani piaccal. Nem kapsz annyival jobb autot, mint amennyivel tobbet kifizetsz erte, mert szukos a kinalat es ez nagyon megrantotta a hasznaltpiaci arakat is. Tobben kerestek mostanaban hasonlo parameterekkel, egyszeruen nincs ertelmes alternativa. Sajnos ami ilyesmi kategoria, azok siman dragultak az elmult masfel evben akar 2M ft-ot is…
Ha nem lennel ilyen magas, akkor mondanam az auris kombit, de en tuz centivel kisebb vagyok es ugyis nyomorogtam benne.
Ha van garazsotok, akkor az lenne a javaslatom, hogy egy szalonuj suzuki scross behitelezve a fennmarado reszt, plusz tetosin es box a nyaralasokhoz - ha nincs garazs, akkor meg boxberles.
Az ilyen erteku hasznalt autok javitasi koltsegei es kockazatai mellett egyszeruen megeri az uj auto, mert az legalabb garis…
Esetleg meg ford focus, ami tagas esviszonylag olcsonem
horror draga -
dong86
csendes tag
Szia!
Én ha a PUG-al nincs nagy gond megtartanám tehát 5.5-ig az alábbiakat javasolnám:
2013-tól Golf 7 kombi/Leon kombi/Octavia 5 ajtós és kombi 1.4/1.8 TSI az 1.4 tsi-re valszeg ráfér majd egy diós koksztalanítás az Octavia a legjobb arra amit írtál tényleg brutálisan nagy hely van benne.
Kia Optima 2.0 cvvt ilyen: [link]
Avensis 1.6/1.8/2.0 ha találsz esetleg
Auris kombi 1.2/1.6 talán Hibrid de az nem egy tánctér belül
2013-tól Civic Tourer 1.8
Új hozzászólás Aktív témák
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Trump és Altman is reagáltak a DeepSeekre, a fél világ ezzel foglalkozik
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen széket vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen egeret válasszak?