Új hozzászólás Aktív témák

• LZs?!

aktív tag

Sziasztok,

Dobozos kisfurgont akarok venni elsősorban háztáji kulcsos autónak (*) + ha már így alakul (**), akkor potenciálisan tervbe van véve havonta párszor Bp-Schwechat-Bp kör is vele.

(*) pl. kertibiszbaszkodáshoz: mulcs, ágyáskő, gyepszellőztető, etc.; hobbikoskodáshoz: bicikli, kismotor szállítása; illetve akkor ezzel még az örök kötelező "beférjenámamosógépis" szempont is ki van pipálva, amivel aztán soha senki nem él kétszer egy jármű életútja alatt, de talán még egyszer sem...

(**) a forgalomban "meghajolt" a benzines 2006-os Grande Punto, amit még én adtam tovább kulcsos kocsinak, ami végül is valószínűleg nem is baj, mivel a GTK-ra (95%, hogy az lesz a vége..) többet fizet majd a biztosító, mint amennyiért el lehet volna adni abban az állapotban, ahová le lett lakva; én meg úgyis terveztem valami pályára alkalmas dobozos beszerzését, csak újat, illetve pár éveset, így most összekötném a kettőt; DE! mivel a közösködésben ugyanaz lenne az elsődleges törzsközönsége, amely a Puntot is "elhasználta" az évek alatt, így nem tennék bele 6-7M pénzt.

Abszolút nem értek a furgonokhoz, így csak a paramétereimet írnám le, hát ha tudtok segíteni:

- üzemanyag: dízel
    - keret: 2M
    - méret: Caddy, (kis) Transit, Berlingo, etc.

Referenciaként egy hirdetést elmentettem; nagyjából elég, ha pont ennyire esztétikus és ennyit tud: [link]

Előre is köszönöm.

PS: Egyelőre csak Skynet faggatását adtam ki gebinbe, ezt kaptam:

Az általad megadott ársávban (1,5 millió forintig) és az általam felsorolt modellek közül a Ford Transit Connect (2002–2013) és a Volkswagen Caddy (2000–2005) emelkedik ki megbízhatóság és üzemeltetési költségek szempontjából – de mindkettő más erősséggel:

1. Ford Transit Connect
    • Motor: 1.8 TDCi – jó fogyasztás, egyszerű szerkezet.
    • Előny: Olcsó alkatrészek, jól bírja a terhelést, könnyen szerelhető.
    • Hátrány: Karosszéria hajlamos a rozsdára, főleg a küszöb és a hátsó ívek.
    Ajánlott, ha olcsón szeretnél fenntartható, strapabíró munkaautót.

2. Volkswagen Caddy
    • Motor: 1.9 TDI (PD) – legendásan tartós motor.
    • Előny: Jó anyagminőség, megbízható hajtáslánc, hosszú élettartam.
    • Hátrány: Drágább alkatrészek, lehet, hogy több futás van benne ezért az árért.
    Ajánlott, ha fontos a hosszú távú megbízhatóság és nem zavar, ha az autó már sokat futott.

Konklúzió:
    Ha minél kevesebb pénzből akarod fenntartani, akkor a Transit Connect a jobb ár/érték arányú választás.
    Ha tartósabb autót szeretnél és belefér a drágább alkatrész, akkor a VW Caddy jobb hosszú távra.

Új hozzászólás Aktív témák