-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Autólízing, cég által.Erre keresek megoldást, és igyekszem megtanulni mit miért hogyan mikor mennyiért...
Tudnátok egy jó posztot, vagy oldalt, ami osszefoglalja az alapokat, és a lényeget, hogyan is induljak el?Másrészt olyan platformot/szervezetet, ami bevált?
Köszönettel,
zsoltip -
AssAssynn
őstag
válasz AssAssynn #216550 üzenetére
Közben még az is eszembe jutott, hogy itt parázok, de ennyi erővel egy olyan autóval is lehet gond, amit normál körülmények között veszek, mert akkor elvben annál is kiderülhetne az eredetvizsgán, vagy az okmányban, hogy valami nincs rendben vele, nem csak ennél.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
hdanesz
őstag
válasz AssAssynn #216552 üzenetére
Valóban van rá esély. Az eredetvizsga elvileg kicsit mindig rizikós. Ugye megegyezés kérdése, hogy ki fizeti (eladó vagy vevő) illetve mikor végzik el a vizsgálatot, az adásvételi aláírása előtt vagy után.
Nekem az eddigi autóim során egyetlen egyszer sem volt gond eredetvizsgán. Sem papírral, sem az autó azonosító adataival. Én a saját vérmérsékletem alapján hanyagolnám ezt a Zafirát (hangsúlyozom csak az én véleményem, ettől lehet jó), nekem túl sok vele a bizonytalanság és a kétség/izgalom/rizikó. Főleg ha ott maradok rossz esetben valami jogi 'loophole'-ban....vagy bürokratikus szeánszban....és akkor aztán nézhetek.
Lehet, hogy fenntartásokkal kell kezelni a JSZP-t, de támpontokat azért adhat. Számomra bizalomgerjesztőbb egy legalább papíron (JSZP-n ) tiszta és követhető autó. Nem hagyok ott egy autót azért, mert JSZP-n mondjuk azt látom, hogy baleset résztvevője volt. Vagy mert 7-8 hónapja áll egy kereskedőnél, kivonva a forgalomból. De a Zafira esetében kicsit sok a jóból.
[ Szerkesztve ]
-
FrankMonzano
őstag
Sziasztok! Ebben az őrült áremelkedésben van valami jó tippetek, hogy 600 és 1m közötti ársávban milyen autót érdemes venni? Legfőképp munkahelyi közlekedésre kellene, napi 25-25 km kb. Legfontosabb a megbízhatóság lenne és lehetőleg ne 60 lóerő legyen. Nyilván nem egy erőgép a cél ennyiért, de azért mozogjon a forgalommal. Vasaló stift? Ignis? Vagy van valami hasonlóan megbízható ennyiért?
-
BigBlackDog
veterán
válasz FrankMonzano #216554 üzenetére
1.4 (98 ló)-1.6 benzin Thalia/Clio? Ha rendben volt tarva, akkor nagy költséget azért nem fog generálni szvsz. Rohadni nem igazán szeret, ha nem volt sérülése.
-
hobizoli
nagyúr
válasz BigBlackDog #216555 üzenetére
1.4-s nyugos volt a trafokra eleinte, de az mostanra mindenki IS reg kicserelte mar vagy az 1.6-sera, vagy a javitott verziosra
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
FrankMonzano
őstag
válasz BigBlackDog #216555 üzenetére
Volt már olyanom (Clio II tech run), az már elég régi technika, talán a Swift valamivel modernebb. Vallami hasonlót keresnék technikában/évjáratban.
-
hobizoli
nagyúr
-
Pfiucska
aktív tag
válasz zsoltip #216551 üzenetére
Mi a kerdes?
Azert szoktak csinalni mert:
- nem kell kicsengetni az auto arat es nem all benne a penzed, a nagyobb hozammal rendelkezo gazdasagi tevekenysegedhez hasznalhatod a szabad cash flowt
- az afa 50%-a visszaigenyelheto (nemi papirmunkaval valamennyivel tobb is)
- koltsegelheto minden ami hozza kapcsolodik
- olcsobb mintha berbol vennel autot
- zart vegu lizing eseten nem igenyelheted vissza az afat (mert ez kvazi egy hitel amit autovasarlashoz hasznalsz es alapesetben szgk. afaja nem igenyelheto vissza)
- operativ lizing/tartos berlet eseten ez nem gond
- nyilt vegu lizingnel szinten nem gond, tovabba nemi okoskodassal hozzad is kerulhet az auto a vegen + afat is levonhattad/visszaigenyelhetted (az 50%-t vagy ugye az emlitett modon, kicsit tobbet)Sokan euroleasing, leasingplan, eurofleethez mennek. Nem tudom igazabol a miertjet.
A fentiek nem minosulnek adotanacsadasnak es mindenki sajat felelossegre hasznalja az innen szerzett informaciokat
iPhone 11, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI
-
AssAssynn
őstag
válasz hdanesz #216553 üzenetére
Nálunk mindig úgy volt a családban/környékünkön, hogy aki megveszi, az viszi eredetiségvizsgára. Nekem volt, hogy úgy adtam el autót, hogy nem is volt nálam a törzskönyv, aztán megbeszéltük, hogy majd postán utánuk küldöm levélként. Kifizették, lepapíroztuk, és ennyi.
Különben attól az egytől félek inkább csak, hogy még sosem intéztem saját magamtól egyetlen átírást sem teljesen (mindig a kereskedő, vagy rokon, vagy valaki), így abszolút nincs tapasztalatom ebben, nem hogy még most, amikor mindent össze kellene fognom.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
válasz imyourfriend #216559 üzenetére
Ilyen korú, futású, évszámú autókat dupla ennyiért szoktak meghirdetni, így most nem kis pénzt spórolhatnék, ha ezt eltudnám intézni. Ha csak néhány százasról lenne szó, nem is gondolkodnék benne.
-
hdanesz
őstag
-
AssAssynn
őstag
Ismerek sok embert, akinek egy ilyen mutatvány megüti az intellektuális készségeit, ráadásul, ha ideje, ereje nem engedi, inkább túl ad rajta.
Persze elsőre én is bizalmatlan voltam, most is az vagyok, de azért utána járok, hátha működne.
Különben, ahogy írtam is, nem tudom, hogy rendszám nélkül lehet-e eredetvizsgára, műszakira vinni, valószínűleg nem. Szóval szerintem itt összetettebb a helyzet, mint máskor, és lehet kell ideiglenes rendszám, vagy hasonló, és ezért nem vág bele ő sem. Mondom, nem tudom. Nem vagyok túl naiv sem."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
válasz hdanesz #216564 üzenetére
Igen, sima autónál eredetvizsga, okmány, de itt van több is, az a baj még én sem látom át, és így mindjárt meg is értem, ha valaki ódzkodik tőle. Még az a gondolatom, hogy holnap bemegyek okmányba, megmutatom az autóhirdetést rendszámostól és megkérem őket, nézzék meg, hogy van-e akadálya az átírásnak, vagy hogy jelen helyzetben mi a procedúra. Hallottam már olyanról is, hogy ha pl. egy önkormányzatnak van követelése a járművel szemben elmaradt súlyadó befizetése miatt, akkor addig nem lehet intézni a papírokat, amíg azt nem rendezed, és nem állít ki az önkori egy papírt, hogy elengedte a tartozást. Ez persze hetekig is eltart. Úgyhogy hasonló nehezítésre készülök én inkább.
Amúgy érdekesség, hogy nem az itt idézett 1.8 motor van benne, hanem egy picit eltér a kódszáma, jszp-n látható, meg kevesebb lóerő valamivel, ez is fura.
-
hobizoli
nagyúr
válasz AssAssynn #216566 üzenetére
szerinted a kulfoldrol behozott autokat hogyan viszik oda?
egy kozeli garazsban allt az auto km ~1km-re, hajnali 6-kor odamentem vele a eredetvizsgas helyre, 8-ra visszamentem amikor nyitottak, 8:20-kor meg mentem vissza
rendszam nuku, hiszen azt ez utan kapott csak
muszaki mar volt rajta 2 honapja akkor (svajci auto)
nem hivatalosan mondtak ezt a erdetviszgas helyen, hogy a keruleti rendoroknel 6-kor van muszakvaltas, ugyanhogy akkor tuti nem fogok talalkozni rendorautoval sehol meg rajtam kivul ott allt naluk meg 4 masik auto igy
hazafele mar neccesebb volt, de nyilvan nem a fouton mentem vissza semtöbb drón kell ;P
-
hdanesz
őstag
válasz AssAssynn #216567 üzenetére
Említetted, hogy hasonló autókat dupla áron hirdetnek. Rákerestem, ugyanilyen évjárat...benzines Zafirákra. Találtam is egy kísértetiesen hasonlót csak jóval több km-rel. Íme.
Az utolsó műszakiján megszűntették a taxi mivoltot. Az ára pedig jócskán drágább mint az általad kinézettnek.
Kíváncsi vagyok mit mondanak majd az okmányirodában. Mindenképp alaposan nézz után mik a lehetőségek/opciók.
-
-
AssAssynn
őstag
válasz hobizoli #216568 üzenetére
De neked legalább műszakid volt, itt az sincs.
Mondjuk egy taxit a régi rendszámával valószínűleg senki sem állítana meg, de a kamerák beolvashatják a rendszámot és lebukok, ha hajtom. Sajna bent van pesten."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
válasz hdanesz #216569 üzenetére
Igen, ez kb. ugyanaz, csak majdnem dupla annyiért és tényleg dupla annyi kilométerrel. Amibe viszont a km is olyan, mint amit én nézek, az inkább 3M.
Azt se tudom még, hogy a taxi alól hogy kell kivenni. Elvben egyszerűen csak "simán" műszakiztatom és ezzel megszüntetem.
-
-
szőröscica
addikt
válasz FrankMonzano #216554 üzenetére
Sajnalom, hogy nem tudtam hamarabb irni, latom a helyi trollok adtak mar par rossz tanacsot, vasalo swift es tarsai… hat ki akarnak ezek csinalni teged!?
Napi 50km kis dugoval mar eleg sok ido, kell a kenyelem es a biztonsag. Komolyabb gepek kozott nezelodnek.Ha az elegans stilusban utazol, ezt javaslom - kis alkuval kijon 1m-bol az elso olajcsere is. [link]
Ez viszont picivel a kereted felett van, ellenben teljesen mas vilag. Ezekre a rossz utakra kell a robosztus futomu, a sok kozveszelyes orult koze a road presence, hogy ne merjenek szivozni veled. Itt a forumon van hozza jo szerelo is, es a kis szepseghibakat bontobol hamar javithatod. Igazi igaslo es szerelem hobbiauto egyben. [link]
[ Szerkesztve ]
-
AssAssynn
őstag
Lehet vinnék azok is, csak még nincs hétfő. Az ilyen látszólag selejtes deal-ek még hamarabb lekerülnek a hahuról, mint a patika hirdetések.
#216575szőröscica rossz az első link.
[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
válasz szőröscica #216575 üzenetére
az azert mar elbol jol nez ki mikor egy 23eves hasznalt bmw hirdetes ugy kezdodik, hogy ciganyok ne vegyek meg mert arrol a pontrol ahol atveheti az elso utja egy szerviz, ahol INSTANT mehet ra a vetelar 100%-a. es ezt az elado irja le. kulonosen ajanlottnak hangzik. inkabb ez a hsz tunik szerintem trollkodasnak, de lehet felreertek valamit.
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
aktív tag
Csatlakozom, nekem sok a red flag ebben a történetben. Ez az autó valami kétes neppernek jöhet jól, aki okosba' tudja papírozni, az ilyen-olyan hibáit meg otthon vagy havernál javíttatni.
Ha az alap vételi teendők sem teljesen világosak még, akkor nem ezzel kezdenék, és akkor még nem beszélve a javítandó dolgokról. -
szőröscica
addikt
Elnezest, az elso auto linkje helyesen: [link]
Cicas kocsi, ajanlom!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz szőröscica #216579 üzenetére
Remelem komoly, mert viccnek egy kicsit durva lenne.
#nincsbennetarcsi
-
törölt tag
Egyetértek, jó ajánlás, tipikus munkába járó autók ezek, na persze feltéve, ha az illető munkája autószerelő, vagy tréleres, esetleg benzinkutas ingyen tankolási lehetőséggel. A legjobb persze, ha mindhárom egyszerre adott, akkor olyan túl nagy gond már nem lehet.
-
TrollBalint
addikt
Középen a tableten tudom aktiválni. Ha jól emlékszem ez a három van nekem is, meg talán egy custom? Úgy rémlik vezetőasszisztens menüben, de hogy pontosan mi a neve a mezőnek, amikben ez van, azt nem tudom. Mondjuk, ha az nálam is a tempomat, akkor megmagyarázná, miért nem éreztem különbséget Ma megyünk olajcserére délután, akkor megnézem, ha nem felejtem el, hogy az mi is pontosan.
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
Qru
MODERÁTOR
válasz TrollBalint #216582 üzenetére
Ja azok csak vezetői profilok, a teljesítményre nincs hatással. Váltón használd a Sport módot, attól lesz fickósabb a gép.
#nincsbennetarcsi
-
TrollBalint
addikt
-
kisza25
félisten
válasz BigBlackDog #216585 üzenetére
Ha átrakom sportba, akkor felkeményedik a kormány
[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
TrollBalint
addikt
válasz BigBlackDog #216585 üzenetére
Most hogy ezt írod, mintha valami ilyesmit írtak volna a könyvben, de az biztos, hogy a váltóval kapcsolt sport mód tényleg az, míg ez a profil nem jöttem rá mire való. Bár kisza25 hozzászólása alapján a kormánynak nincsen comfort módban az a fura súrlodó hangja, mikor tekerem Úgy hogy tuti vissza fogom rakni sportba, csak a hang miatt
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
Qru
MODERÁTOR
válasz TrollBalint #216584 üzenetére
Kormányzás közvetlensége, gázpedál reakciója, a csillapításon állít ha DCC-s a futómű.
#nincsbennetarcsi
-
Sziasztok,
Kombi G Astrára keresek négyévszakos gumit. Erről a típusról elég jókat írnak, meg teszt is volt róla TotalCaron. [link] [link]
Kombira érdemes lehet venni? Már csak a tömeg meg a méret miatt is kérdezem. Eddig téli-nyári garnitúráim voltak, de kb. nincs kedvem már cserélgetni. Tudom, évente csak kétszer kell cserélni, de FŐŐDET RÁ, nincs kedvem.[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Vismajor01
addikt
válasz AssAssynn #216552 üzenetére
Meg mindig ugy gondolom h egy prius+ hozna neked a megvaltast. Alabecsulod mennzire jo es megbizhato autó, szal oke h taxi uzem vagy sok kilometer de hidd el nem árt neki annyit mint mas autoknak, tobb tucat alkatresz nincs is benne ami elfaradhatna egy kozonseges autoban. Nem tul nagy, de nem is kicsi, jobban fogyaszt mint egy gazositott picasso, es hidd el, 10x megbizhatobb annal.(Dízel grand Picasso volt a csaladban, soha tobbet)
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Használt "kis" autót keresünk a páromnak, a lényeg h 5 ajtós legyen. 1.5 millió rá a keret. Első autó lenne, az se baj ha "csajos" picit. Ami feltétlenül legyen: klíma és egy egyszerű faék szívómotor kb 80 lóerővel.
Ti milyen (évjárat, típus) autót vennétek ilyen árkategóriában manapság? Nagy csodát persze nem várjunk ennyiért, de mellényúlni sem szeretnénk
Köszönjük a tippeket! -
AssAssynn
őstag
válasz Vismajor01 #216593 üzenetére
Biztosan igazad van különben, nem is becsülöm alá a képességeit, csak azt mondom, hogy lekövethetetlen, rengeteg km-es múltjuk van, ami akárhogy is, de nagyon taszító tényező.
A másik gond, hogy 4M-től indulnak általában. Néha beesik egy-egy példány ez alá, de azok tényleg a leglelakottabbak. Viszont ennek a pénznek a negyedéért megtudok venni egy Xsara Picassot.
Azt is mondhatnám, hogy 4 Picassot tudok a sírig hajtani ennek az árából, de nyilván az Prius sem örök élet, akármennyire is bírja."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
Hahun, ha megjelenik egy eladó autó neve mellett a narancssárga pont, akkor az mit jelent? Új hirdetés, vagy módosított? Néha egy-egy mellett megjelenik, ami régebb óta fent van, de nem látok változást.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest