Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz inf3rno #188826 üzenetére

    Attol, hogy a jogaidat nem tudod vagy nem akarod ervenyesiteni, meg megvannak a jogaid.

    Ha veszel egy autot es beszarik az elso 1000 km-en, felhivod az eladot, es kozlod vele, hogy visszavinned, visszaadja a penzt (esetleg valamivel kevesebbet), es rendben vagytok. Vagy elviszed a szervizbe, kersz hivatalos szakvelemenyt, aztan pedig beperled, neked van idod, de evekkel kesobb nem a vetelarat fogja visszafizetni, hanem az osszes hozza kapcsolodo kesedelmi kamatot, plusz a szakerto koltseget meg a perkoltseget is. Olyantol meg eleve ne vegyen az ember autot, akirol ordit, hogy ugyis elhajt a francba kesobb. Nem veletlenul irtam, hogy az elso 1000 km-en nem erdemes rakolteni egy fillert sem, ha amugy nincs a hasznalatot akadalyozo baja.
    Egyebkent kb. a kovetkezo esetekben van ertelme visszavinni a kocsit: motorhiba, valtohiba, futomu kiesik alolad, lerohad a kocsi, elektronika fossa ossze magat, de ezek tipikusan olyan problemak, amik biztosan megvoltak az eladaskor is, csak eppen "kikozmetikaztak" oket.
    Ha meg extrem az olajfogyas, 1000 km alatt az is kiderul, en ott siman kernek atcsokkentest, magyarul fizesse a motorgeneralnak legalabb a felet, ha mar vissza nem akarja venni.

Új hozzászólás Aktív témák