- DIGI kábel TV
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- PR-Telecom
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- OpenWRT topic
- YouTube
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok!
Irodai munka mellett nagy monitoron 4K-ban PUBG-zem az alábbi konfiggal, de sokszor van FPS drop. Nemrég vettem bele az erősebb procit és videokártyát, de az alaplap a régi maradt. Előfordulhat, hogy a régebbi alaplap miatt van FPS dropom, érdemes újabbra váltanom? Elképzelhető, hogy az újabb alaplap miatt jobb lesz a gépem teljesítménye?
Alaplap: Gigabyte Technology Co. Ltd. B85M-D3H (SOCKET 0)
Processzor: Intel Core i7 4790K @ 4.00GHz Socket 1150 LGA
Videokártya: Sapphire Radeon RX 5700 8GB Pulse videokártya /11294-01-20G/
Táp: Bitfenix Formula 550W tápegység Box /BP-FM550ULAG-9R/
SSD (C meghajtó): 111GB ADATA SX930 (SATA (SSD))
RAM: 2 db Crucial Ballistix Sport XT 4GB DDR3 1600MHz CL9
Mit gondoltok, mia gyenge láncszem? Érdemes egy újabb alaplapot venni (akár használtan)? Köszi a segítséget, véleményeket! -
kalapacsolok
senior tag
válasz kalapacsolok #95748 üzenetére
Jokeph, itt vannak az adatok: a játékban a RAM kb. 90%-a foglalt (8 gigám van). Azt is megnéztem, hogy felmegy az órajel időnként 4300 mhz-re is, tehát nem áll meg a proci 4000-nél.
FPS drop akkor van, amikor a GPU 1 usage, memory clock, fan speed is lecsökken, de túlmelegedés úgy látom nincs.Mi lehet a baj, szűk keresztmetszet? A RAM kevés, és ezért áll le a videokártya? Vagy az alaplap miatt nem tudja hatékonyan meghajtani a proci a videokártyát?
-
kalapacsolok
senior tag
válasz jokeph #95765 üzenetére
"így hogy a grafikát visszavetted min-re, a CPU határozottan terhelődik, tedd a grafikát médiumra, hogy lesz e változás (kéne legyen)." - ezt nem értem, ha így is maxon pörög a proci, ha feljebb viszem a grafikát, milyen változás kéne legyen? Jobban nem tud a proci pörögni.
VGA automatán szabályozott, házszellőzés jó. Nekem az a furcsa, hogy amikor az FPS drop van, akkor a GPU usage és fan speed is leesik. Ha túlmelegedne, akkor a fan speed nem esne le, nem? Nincs elég áramellátás, vagy a proci, alaplap miatt hal le? Z97-es alaplaptól várható javulás?
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok!
Tesztelgettem, úgy döntöttem, DDR4 RAM-ra, erősebb procira és újabb alaplapra váltok. Irodai munka mellett nagy képernyőn 4K-ban szeretnék pubg-zni, most használom így, de néha vannak FPS dropok.Milyen alaplapot javasoltak a fentiek céljára, az alábbi konfigba, házba? Pl Asrock b365 pro4?
Ház: Cooler Master N200
Alaplap korábban: Gigabyte Technology Co. Ltd. B85M-D3H (SOCKET 0)
Processzor: kiválasztás alatt (korábbi: Intel Core i7 4790K @ 4.00GHz Socket 1150 LGA)
SSD (C meghajtó): 111GB ADATA SX930 (SATA (SSD))
RAM: 2 x 8 GB DDR4
köszi a segítséget! -
kalapacsolok
senior tag
válasz Milka 78 #95785 üzenetére
"A bios verziót ellenőriztesd (gyártó oldalán van cpu suport list), mert az alap verzió nem minden 9. generációs procit támogat, köszönhetően a raklapnyi cpu reviziónak." - ezt hogy érted? Nem találtam ilyet, ezt írják: "Supports 9th and 8th Gen Intel® Core™ processors (Socket 1151)"
Mit kell néznem, keresnem vásárlás előtt? -
kalapacsolok
senior tag
válasz Milka 78 #95803 üzenetére
Bocs a variálásért, de végül többen lebeszéltek a kinézett prociról, meg néztem játék teszteket, és a Ryzen 3600 jobb választás volna nekem . Ebben az esetben milyen alaplapot ajánlanátok Asrock b365 pro4 helyett? Mert ha jól tudom a Ryzennel ez nem megy.
Ház: Cooler Master N200
Proci: RYZEN 3600
RAM: 2x8gb
SSD (C meghajtó): 111GB ADATA SX930 (SATA (SSD)) -
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi konfigot vettem, de a 3200-as ram csak 2133-an ketyeg, pedig a BIOS-ban auto van beállítva. 3.90-es a BIOS verzióm, az lehet a probléma? Eggyel frissebb verziónál írják: "1. Add auto rule for specific memory module."
https://www.asrock.com/mb/AMD/B450%20Pro4/#BIOS
Alaplap: Asrock b450 pro4
Proci: RYZEN 3600
RAM: 2x8gb 16GB 3200MHz DDR4 RAM Corsair Vengeance LPX Black CL16 (2x8GB) (CMK16GX4M2B3200C16)
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- OLED TV topic
- Formula-1
- DPD tapasztalatok
- Robotporszívók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- EAFC 25
- Csúcskamerával jöhet a szupervékony S25 Slim
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest